hirdetés
hoseg.jpg

Több száz melegrekord dőlt meg a nyári hőhullámok idején

Az északi féltekén ebben az időszakban több mint 1200 olyan hely volt, ahol az adott hónapban a legmelegebbet mértek az feljegyzések kezdete óta.
MTI - szmo.hu
2019. október 09.


hirdetés

Mintegy 400 melegrekord dőlt meg az északi féltekén a nyári hőhullámok idején - derítették ki amerikai kutatók az időjárási adatok globális elemzése alapján.

A május 1. és augusztus 30. közötti időszakban 29 országban dőltek meg a rekordok, egyharmaduk Németországban, Franciaországban és Hollandiában.

Az északi féltekén ebben az időszakban több mint 1200 olyan hely volt, ahol az adott hónapban a legmelegebbet mértek az feljegyzések kezdete óta

- közölték a kaliforniai Berkeley Egyetem klímakutató intézetének, a Berkeley Earthnek a tudósai.

"Európa egyes részein az időjárási megfigyelés története több mint 150 évre nyúlik vissza, ennek ellenére még mindig feljegyeztek rekord magas hőmérsékleteket" - mondta Robert Rohde, az egyetem vezető kutatója a BBC Newsnak.

Európán kívül több mint 30 melegrekord dőlt meg az Egyesült Államokban, 10 Japánban, ahol a hőhullám következtében 11 ember vesztette életét.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
borkai.jpg

Borkai Zsolt fia havi egymilliós fizetést kapott egy forgalom nélküli cégtől

A cég 2016 és 2018 között semmilyen bevételt nem produkált, pont annyi pénzt tettek bele, hogy Borkai Ádám fizetésére legyen fedezet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.Győr fideszes polgármesterére és ügyvéd barátjára, Rákosfalvy Zoltánra a Borkai Zsolt körül kipattant szexbotrány hívta fel a figyelmet.

Amint arról beszámoltunk, egy blog ismeretlen szerzője prostitúcióval, korrupcióval és kábítószerek használatával vádolta meg az adriai luxusutazás résztvevőit - utóbbiakról azonban egyelőre semmilyen konkrét bizonyítékot nem szolgáltatott. Borkai Zsolt a korrpuciós vádakat visszautasította, és az mondta, semmilyen illegális szert nem használ.

A kompromittáló felvételek egy részén Rákosfalvy Zoltán ügyvéd is látható.

A Válaszonline most arra világított rá, hogy Borkai Zsolt fia is kapcsolatban áll az adriai túrán résztvevő ügyvéddel.

"A jelenleg 24 esztendős Borkai Ádám már legalább négy éve a szerencse gyermeke: 2015 végétől ugyanis havi egymillió forintnyi fizetést kap"

- írja az oldal.

Információik szerint Borkai Zsolt fia 2015 óta az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezetője havi egymillió forintért úgy, hogy a cég 2016 és 2018 között semmilyen forgalmat és bevételt nem produkált.

"Az állami kaszinókoncesszió-kiosztáson jókorát szakító ügyvéd nemcsak befogadta, de aktívan menedzseli is ezt az offshore-talapzatra épített vállalkozást"

- teszik hozzá. A tulajdonos pont annyi pénzt tett bele a cégbe, hogy Borkai Ádám fizetésére legyen fedezet. Egyelőre csak annyi biztos, hogy tavalyig ez volt a helyzet, de előfordulhat, hogy még most is. Ez majd az idei évi beszámolóból fog kiderülni.

A vállalkozás Rákosfalvy Zoltán győri címére van bejegyezve, az ingatlan 100 százalékban az ügyvédé. A kft. tulajdonosa az a luxemburgi Akonia S.A., aminek magyarországi meghatalmazottja Rákosfalvy Zoltán.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
glazertimea.jpg

Reagált a Borkai-botrányra az ellenzék győri jelöltje: „Nőként és anyaként nekem ebben nehéz megszólalnom”

Glázer Tímea szerint amíg nincs bizonyíték korrupcióra, a politikának nincs dolga az üggyel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08."Az első napok megleptek bennünket. Nőként és anyaként nekem ebben nehéz megszólalnom, hiába vagyok polgármesterjelölt" - mondta a DK-s győri polgármesterjelölt az Azonnali.hu-nak. Úgy véli, hogy a jelenlegi polgármesterről kiszivárogtatott szexvideók Borkai Zsolt magánéletéhez tartoznak, de Győrnek tisztességes városvezetésre van szüksége, a hűségre és a családi szeretetre.

"Addig, amíg a korrupciós dolgok ki nem derülnek, a politikának nincs dolga vele. A többit eldönti a családja és a választópolgárok" - vélte Glázer Tímea.

Azt is elmondta, hogy a DK-ból senki nem volt ott a hajón, így belső felvételről szó sem lehetett, és ez is bizonyítja, hogy nem ők szervezték a felvétel nyilvánosságra kerülését.

"Másrészt én szeretném elmondani, hogy

nekem a polgármester nem az ellenségem, hanem az ellenfelem.

Akárhány alkalommal kerestem őt a választókörzetekkel kapcsolatos választói panaszokkal vagy kérdésekkel, mindig tisztességesen és korrektül segítette a munkámat". Több ilyen ügyet is említett, többek között a győrszentiváni Nagyhegy lebetonozását.

A korrupciós ügyekről annyit közölt, hogy "a földmutyiról mi is tájékoztattuk a sajtót évekkel ezelőtt. Hogy még mi derül ki, nem tudom megmondani".


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tanar_lokdoses.jpg

Őrizetbe vették a három diákot, akik kiabálva lökdösték a tanárukat Pesterzsébeten

A rendőrség csoportos garázdaság gyanújával hallgatta ki. Az is kiderült, hogy miért provokálták a tanárt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 09.Mi is beszámoltunk arról az interneten terjedő videóról, amin az látszik, amint diákok kiabálva lökdösnek egy tanárt egy pesterzsébeti középiskolában.

A Blikk szerint az intézményben hírzárlatot rendeltek el, és azt is megtudták, hogy az ügy miatt három tanulót elbocsátottak.

A tanár szeptemberben érkezett az iskolába és hegesztéselméletet tanított.

A lapnak az egyik diák mesélt a támadás okáról.

Állítólag tudomásukra jutott, hogy a pedagógus előző munkahelyén megütött egy diákot, ezért kellett távoznia, ők pedig azért kezdték provokálni, hogy ez ismét megtörténjen és a férfi ezt az iskolát is elhagyja.

Eleinte papírgalacsinnal dobálták, majd miután egyiküknek intőt adott, szembesítették a korábbi munkahelyén történt incidens videójával.

Ezután kezdődött a friss videón látható dulakodás, amit ők kezdeményeztek - ennek az óra végét jelző csengő vetett véget.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
joker-cimkep.jpg

Pánik tört ki a Joker vetítésén egy ijesztően viselkedő néző miatt

Hangosan ujjongott és tapsolt, akárhányszor valaki meghalt a filmben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.Amint arról beszámoltunk, nem mindenki örült a Batman-képregények gonosztevőjének eredettörténetét bemutató film megjelenésének.

Ugyan van, aki szerint a "szuperhős-hadseregeket felvonultató megalomán" alkotások után éppen eljött az ideje ennek a sztorinak is, ugyanakkor mások azon a véleményen vannak, hogy a film a szadista gyilkost dicsőíti és a filmvásznon megjelenő, kegyetlen gyilkosságok lemásolására ösztönözheti az arra hajlamosakat.

Ennek eredményeként extra biztonsági intézkedések mellett vetítették a Jokert többek között New Yorkban is, egy hétvégi alkalom mégis pánikba fulladt - írta meg az ABC News.

A Times Square egyik filmszínházában az egyik néző hangosan ujjongott és tapsolt, akárhányszor valaki meghalt a filmben, ez pedig többeknél kiverte a biztosítékot.

Néhányan annyira megijedtek, hogy inkább el is hagyták a mozi épületét. Olyan is volt, aki felemelte a hangját, de az illető leköpte őt.

A férfit végül a biztonsági őrök kivezették a teremből.

"Valószínűleg csak egy ártalmatlan részeg volt, de a film körüli nyugtalanság miatt ez a péntek este nagyon felkavaróan végződött"

- idézte fel a problémás néző mellett ülő vendég a történteket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!