hirdetés
jeff-bezos-amazon-allatkinzas.png

Több száz ember előtt rontott rá egy lány az Amazon vezérigazgatójára, és kérdőre vonta állatkínzásért

A 30 éves nő a cég konferenciáján slisszant fel a színpadra, és megkérdezte a világ leggazdagabb emberét: miért kínoztat csirkéket. Mutatjuk a videót.
Independent - szmo.hu
2019. június 07.


hirdetés

Ritkán kap el a kamera ilyen pillanatot, amikor egy teljesen ismeretlen "kisember" szabályosan ráront a világ leggazdagabbjára, és kérdőre vonja.

Az online kereskedelemre és infotechnológiára szakosodott globális óriáscég vezérigazgatójával - hivatalosan is a világ legnagyobb vagyonú emberével - épp ez történt.

Az Amazon konferenciáján épp egy szakmai beszélgetést folytatott cége egyik aligazgatójával, nagyközönség előtt, amikor a 30 éves állatvédő, Priya Sawhney felsurrant a színpadra.

Hogy a lány hogy cselezte ki Bezos személyi testőreit - akik állítólag évi 1,6 millió dollárba kerülnek a mogulnak - nem tudni.

Mindenesetre ott állt a lány, és egyenesen Bezos szemébe mondta: "Jeff, jártam a cégének beszállító csirkefarmokon, elképesztő, milyen kínzásoknak vannak kitéve azok a szerencsétlen állatok. Ön a világ leggazdagabb embere, miért nem tesz ez ellen valamit?"

A válaszért és a videóért kattints.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
margit-hid-virag-mecses-mervai-mark6.jpg

Megtalálták a hajótragédia első magyar áldozatát - a Szabadság hídnál emelték ki a Dunából

A rendőrség megerősítette, hogy a folyóban talált holttest a Hableány magyar legénységéhez tartozott.
MTI, fotó: Mervai Márk - szmo.hu
2019. június 06.Azonosították a múlt heti dunai hajóbaleset két, a vízből csütörtökön kiemelt halálos áldozatát, egyikük dél-koreai, másikuk magyar - közölte a rendőrség este a police.hu honlapon.

A délelőtt Érd térségében kiemelt áldozat egy dél-koreai nő, a hajó egyik utasa volt. A Szabadság híd környékén este kiemelt férfi magyar, ő a hajó legénységéhez tartozott.

A kutatásban részt vevők továbbra is keresnek még 8 dél-koreai utast és a hajó magyar legénységéből egy embert a Duna teljes déli szakaszán.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni.


KÖVESS MINKET:hirdetés
kina.jpg

A kínai „csodatorony” lehet a megoldás a légszennyezés elleni harcban

A 60 méter magas légtisztító torony egyelőre jól szuperál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 06.Egyedülálló légtisztító toronnyal kísérleteznek az északnyugat-kínai Hszian városában.

A 60 méteres és 10 méter átmérőjű, mégis kecses látszatot keltő monstrum tesztelése azt az eredményt hozta, hogy a torony 15%-al csökkentheti a levegő szállópor-tartalmát egy 10 négyzetkiliméteres területen.

A kiemelkedően magas légszennyezettségű napokon képes napi ötmillió köbméter szennyezett levegő megtisztítására – közölte Csao Zsun-zsi, a Kínai Tudományos Akadémia Környezetkutató Intézetének munkatársa.

A szakértő szerint az 1000 négyzetkilométernyi Hszian levegőjének megtisztításához mintegy 100 hasonló építményre lenne szükség és a bíztató eredmények fényében reménykedik is az ötlet terjedésében.

"Sok ember megkérdőjelezi ezen eszköz hatékonyságát. Én magam is megkérdőjeleztem, de amikor befejeztük a tesztüzemet, az eredmények egész jók voltak. Várakozásainknak megfelelnek"

– emelte ki.

A korábban 100 méteresként beharangozott torony 2016-ban épült, és része annak a tudományos kutatási programnak, amely számos kínai intézet összefogásában valósul meg.

Az egyelőre tesztüzemben működő torony aljában üvegházak vannak, ahová beszívják a szennyezett levegőt és azt napenergiával felmelegítik. A meleg levegő felszáll, keresztülhalad számos tisztítófilteren, és tiszta levegőt enged vissza a város levegőjébe.

A Chicagói Egyetem tavaly közzétett tanulmánya szerint az egyre inkább elmérgesedő légszennyezettség Észak-Kínában három évvel rövidíti meg az ott lakók életét a déliekéhez képest.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
margit-hid-virag-mecses-mervai-mark5.jpg

„Csak remélem, hogy nem szenvedett” - 81 éves édesanyja és öccse gyászolja az elhunyt matrózt

Megszólaltak a dunai hajótragédiában meghalt magyar hajós családtagjai. Egyelőre még nem dőlt el, hogyan vesznek végső búcsút a matróztól.
Fotó: Mervai Márk - szmo.hu
2019. június 07.Bár tudta, hogy egy ilyen balesetet nem lehet túlélni, mégis, az utolsó pillanatig nem akarta elhinni, hogy meghalt a testvére - ezt mondta öccse a magyar matrózról, aki a dunai hajókatasztrófában veszítette életét.

A múlt hét szerdán történt balesetben hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. Az ő testét a Szabadság híd közelében emelték ki a Dunából.

Az elhunyt férfi édesanyja korábban már nyilatkozott a tragédia kapcsán, ám akkor még nem került elő fia holtteste. Akkor azt mondta:

"Ne kérdezze, hogy fel lehet-e ezt dolgozni, erre nincsenek szavak..."

Fiáról azt mondta, "aranyos, kedves ember volt, sohasem pa­naszkodott rá senki, mindenki szerette". Imádta a vizet, sokat evezett a Tiszán is. Korábban katonatiszt volt, de a hajózás volt a mindene.

Azt is elmondta, hogy a tragédia előtti nap volt a férfi születésnapja, akkor telefonon beszéltek egymással. Mivel azonban sok munkája volt, az édesanyja nem akarta zavarni.

"Nem sejtettem, hogy akkor hallom őt utoljára, hogy soha többet nem beszélhetek vele. Csak remélem, hogy nem szenvedett. Még csak egy fotóm sem maradt róla, de az arcát tisztán látom magam előtt. Úgy szeretnék rá emlékezni, amilyennek egy hete, a születésnapján hallottam őt. Boldog és felszabadult volt, mint akinek semmi gondja sincs…"

- mondta a 81 éves asszony a Lokálnak.

Most megszólalt az elhunyt matróz testvére is, akit szintén nagyon megtört a tragédia.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
daru-Copy.jpg

Videón, ahogy átúszott a Clark Ádám úszódaru az Árpád híd alatt

A Hableány kiemeléséhez szükséges szerkezet a Népszigetnél várta, hogy a Duna vízállása lecsökkenjen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 07.Hosszas várakozás után péntek délután átúszhatott a Clark Ádám úszódaru az Árpád híd alatt. A 200 tonna kiemelésére képes szerkezet a Népszigetnél várta, hogy a Duna magas vízállása csökkenjen, és elindulhasson a Duna-hidak alatt a Hableány tragédiájának helyszínére.

A rendőrség a daru áthaladásának idejére lezárta az Árpád és a Margit hidat. A daru végül úgy jutott át, hogy a legfelső pontja és a híd alja között egy méternyi távolság volt - írta az Index.

VIDEÓ: A daru útjáról


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x