Több millió forintnyi pénzt talált egy hajléktalan, de önkénteseknek adta inkább
A nemes cselekedetéért viszont több jutalmat is kapott az amerikai férfi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 07.


Nemes gesztust tett egy Washington államban élő hajléktalan férfi. Kevin Booth még augusztusban bukkant rá 17 ezer dollárnyi, azaz körülbelül 5 millió forintnyi pénzre egy barna zacskóban a Sumner városában található ételosztó hely előtt. Csak kenyeret szeretett volna venni, amit az önkéntesek a rászorulóknak tettek ki, de helyette pénzt talált a földön heverő csomagban.

Amikor a 32 éves férfi meglátta a nagy mennyiségű összeget, meg is szagolta a pénzt, hogy megnézze, igazi-e. Ám ahelyett, hogy boldogan eltette volna, megvárta, amíg kinyit az ételosztó, majd odaadta az egyik önkéntesnek.

"Ez a tiétek, valaki az ajtó előtt hagyta"

- mondta a férfi Anita Miller, a Sumner Ételbank a Washington Postnak adott interjújában.

Amikor az önkéntes meglátta, mennyi pénz lapul a zacskóban, kihívta a rendőrséget. Senki sem tudta, hogy került oda az a csomag, még a rendőrök is csodálkoztak ezen. Mivel senki sem jelentkezett a pénzért, 90 nap elteltével az ételosztónak adták, Kevin Booth-t pedig kitüntették egy ünnepség keretében.

A hely önkéntesei egyébként már régóta ismerik a hajléktalan férfit, aki egy sátorban él a közeli erdőben. A nemes cselekedetéért ajándékutalványokkal jutalmazzák, és meleg ruházattal is segítik a hideg téli hónapokban.

Forrás: Independent, címkép: Sumner Police Department


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x