hirdetés
manchester-keseles-1000x583.jpg

Több embert megkéseltek egy bevásárlóközpontban Manchesterben

Három ember sebesült meg a támadásban. A gyanúsítottat már őrizetbe is vették.
MTI - szmo.hu
2019. október 11.


hirdetés

Öt ember megsebesült egy késeléses incidensben pénteken Manchester belvárosában. A rendőrség közlése szerint az incidens az Arndale Centre bevásárlóközpontban történt. Az épületet kiürítették.

Az első jelentés négy, a nem sokkal későbbi második beszámoló öt sérültről szólt, de a manchesteri rendőrség péntek délutáni legfrissebb tájékoztatása szerint

három embert - két nőt és egy férfit - vittek kórházba szúrt sebekkel, állapotuk stabil. Egy nőt a helyszínen láttak el a mentők, de ő nem késelésből eredő sérülést szenvedett.

A rendőrség nem részletezte, hogy esetében milyen sebesülésről van szó, csak annyit közölt, hogy az illető nem szorult kórházi ellátásra.

Az incidensnek nincs halálos áldozata.

A gyanúsítottat a rendőrök elektromos sokkolóval leterítették, majd őrizetbe vették.

A médiafelületeken megjelent fotók egy földön fekvő, megbilincselt férfit mutatnak, akire egy rendőr elektromos sokkolót szegez.

A manchesteri rendőrség pénteken kora délután közölte, hogy

egy negyvenes éveiben járó férfit vettek őrizetbe a támadás gyanújával, kihallgatása megkezdődött.

A közleményben nem szerepel, hogy az esetnek köze lenne a terrorizmushoz, de a rendőrség szóvivője szerint a vizsgálatot az incidens helyszínéből és jellegéből adódóan az északnyugat-angliai terrorelhárító rendőrségi szolgálat irányítja.

A szóvivő szerint a hatóságok egyelőre mindazonáltal nyitott kérdésként kezelik, hogy a támadót milyen indítékok vezérelték.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
vajna-timea-orokseg.jpg

Vajna Tímea a 31. leggazdagabb magyar lett, megelőzi Tiborcz Istvánt

123 milliárdot örökölt férjétől, miután az eredeti végrendelet eltűnt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Korábban mi is megírtuk: eltűnt Andy Vajna eredeti végrendelete, így hatalmas vagyona özvegyére, Vajna Tímeára száll.

Az övé lett egy 37,3 milliárd forintot érő cég, és a kezébe került többek között három bankszámla, műkincsek és egy Bentley is.

Vajna 2018. március 7-én megírta végrendeletét, azonban eredeti példánya „nem volt fellelhető”, csak fénymásolat, ezért a közjegyző nem tudta figyelembe venni a hagyatéki eljárás során.

A végrehajtóként kijelölt személy az öröklés rendjét nem vitatta. Vajna Tímeának „házastársi vagyonközösségi igénye nem volt”, de az „őt megillető hagyatékra igényt tartott, a törvényes öröklés rendje szerint”.

Azzal együtt, hogy a tekintélyes hagyaték mellett tartozások is vannak, Vajna Tímea lehet most a 31. leggazdagabb magyar 123 millió dolláros vagyonával. A HVG ezt a Napi.hu leggazdagabb magyarokat felsoroló listájának adatainak alapján következtette ki. Ha így van,

gazdagabb még Orbán Viktor vejénél, Tiborcz Istvánnál is.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
hableany-cimkep-felvetelek.jpg

Sosem látott felvételek kerültek elő a Hableány tragikus balesetéről

Az ATV birtokába került videók egyikét egy amerikai turista készítette, a másikat egy térfigyelő kamera rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Két, eddig nem látott felvétel került az ATV híradójának birtokába a Hableány tragikus balesete kapcsán.

Az egyiket egy amerikai turista készítette a Viking hajóorrából, a másik felvételt pedig egy térfigyelő kamera rögzítette, és az látszik rajta, hogyan sodorta el a szállodahajó a turistahajót.

Mint ismert, a Hableány május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a hatalmas szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

A Viking Sigyn ukrán kapitányát, Jurij C-t vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsították meg.

Korábban azzal is gyanúsították, hogy a baleset után adatokat törölt le a telefonjáról, ezt azonban a második szakértői vélemény megcáfolta.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szijjarto-cimkep.jpg

Szijjártó elismerte: tényleg blokkolták az Erdogannak szóló EU-s nyilatkozatot

A dokumentumot, amiben felszólították Törökországot az észak-szíriai katonai műveletek befejezésére, végül csak az EU külügyi főképviselőjének nyilatkozataként fogadták el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Korábban elterjedt a hír, miszerint Magyarország megvétózta az Erdogan részére küldendő EU-s figyelmeztetést az észak-szíriai hadműveletek veszélyeit illetően. Szerda estére végül mégis elfogadtak egy nyilatkozatot, amelyben felszólították Törökországot a katonai műveletek befejezésére.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert ezzel kapcsolatban is kérdezte a HVG.

"Volt egy nagy vita, hogy az Európai Uniónak kell-e nyilatkozatot kiadnia ebben a kérdésben. (…) Én azt gondolom, nem kellett volna"

- nyilatkozta a politikus. Azt is mondta: szerinte az EU a globális politikai hitelességét nagyon sokszor amortizálja azzal, hogy "azt gondolják Brüsszelben egyesek, hogy nekünk mindenben véleményt kell nyilvánítani".

Ő úgy látja a konkrét ügyet, hogy Törökországban van négymillió menekült, akik kapcsán a törökök azon dolgoznak, hogy visszatérhessenek a hazájukba. Szerinte globálisan nézve a migrációs politikának épp ezt a célt kell szolgálnia.

Azt is elismerte, hogy tényleg blokkolták a nyilatkozatot,

a végén pedig úgy egyeztek bele, hogy a dokumentum az EU külügyi főképviselőjének a nyilatkozata lett.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kurd_nok_sziria.png

A kurdok úgy érzik, elárulta őket Amerika, pedig ők a vérüket adták az ISIS elleni harcban

'Ötezren haltak mártírhalált, és ez a hála?' - a kurdok most egyszerre dühösek és csalódottak is Donald Trump miatt.
Fotó: YouTube/ABC News - szmo.hu
2019. október 11.Napok óta török offenzíva zajlik Szíriában. Recep Tayyip Erdoğan török elnök terve szerint a török-szír-szír határon 450 kilométer hosszú és 30 kilométer mély biztonsági zónát alakítanának ki, ahol az országban élő 3,6 millió polgárháborús menekült közel egymilliót helyeznének el. A jelenleg a kurdok által lakott területen gyakorlatilag sokkal inkább etnikai átrendezés zajlik.

A kurdok egyszerre dühösek Trumpra és csalódottak is. A The Guardian helyszíni riportja alapján úgy érzik, hogy Amerika elárulta őket, holott néhány napja még együtt harcoltak az Iszlám Állam terroristái ellen.

"Nincs keserűbb íz, mint az árulásé"

– mondta egy idős, megtört férfi, aki épp egy mikrobuszra várt, hogy elhagyhassa otthonát. -

"63 éves vagyok, de még soha nem láttam hasonlót. Korábban volt a rezsim elnyomása, most pedig ez az árulás. Utóbbi sokkal rosszabb."

Nemcsak a férfi éli meg úgy, hogy Donald Trump elárulta szövetségeseit, miután bejelentette, nem avatkozik be a török-kurd konfliktusba és kivonja az amerikai csapatokat Északkelet-Szíriából.

Egy 52 éves nő két unokájával várt éppen az út szélén, hogy biztonságos helyre menekülhessenek a civileket sem kímélő török hadsereg elől.

"A fiaim mind harcoltak az ISIS ellen, ketten mártírként haltak meg"

– mesélte a nő, aki azt is hozzátette, hogy a kisebbik unokája alig három hónapos volt akkor, amikor az apja életét adta a hazájáért és a szövetségesekért.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!