hirdetés
i-1.jpg

Tízezreket érintett meg egy 8 éves kislány Mikuláshoz írt levele

A kisgyerek úgy érzi, mindene megvan, ezért idén ő akar adni valamit a Mikulásnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 10.


hirdetés

Diana Vasquez Prado kislánya igazán kedves levelet írt a Télapónak, amiben leírta, hogy mindene megvan, ezért nincsen szüksége játékokra. Ezért úgy döntött, hogy idén karácsonykor inkább ő lepi meg a Mikulást ajándékokkal.

„Kedves Télapó,

Mivel minden évben megajándékozol minket, ezért az idén nem kérek semmit. Vannak játékaim, otthonom, családom és szeretet van körülöttem, ezért az idén én akarok neked készíteni valamit. Mondd meg, mire vágysz, és elkészítem neked.

Szeretettel,

Nadia”

hirdetés
24862178_1770545616301162_609218352942475213_n

Nadia levelét édesanyja osztotta meg a Love What Matters Facebook oldalán.

„A 8 éves kislányom ezt a levelet hagyta a Télapónak. Amikor megtaláltam, megmelengette a szívemet, és sírva is fakadtam. A karácsony a kedvenc ünnepünk, és mindig igyekeztem átadni a karácsony igazi örömét minden lányomnak. A karácsony a szeretetről, a boldogságról és leginkább a családról szól.

Van, mikor kételkedünk abban, hogy jó szülők vagyunk. Van, hogy nem hisszük, hogy elég jó munkát végzünk, és jó embereket faragunk belőlük. A lányom megtanulta, hogy a család érték, és a szeretet sokkal fontosabb, mint az ajándékok a fa alatt. Megtanulta, hogy adni tényleg jobb, mint kapni.

Szóval pihenj nyugodtan, Télapó. És élvezd, hogy most veled foglalkoznak, mert idén karácsonykor mi ajándékozunk meg!”

A kislány levele nagyon sokakat megérintett, és 8 óra leforgása alatt 26 ezer ember reagált rá a Facebookon. Diana és Nadia nagyon sok üzenetet kaptak a bejegyzés alatt. Sokan dicsérték az anyát, hogy ilyen jó gyermeket nevel, és sokak gratuláltak a kislánynak is a jótettért.

„Milyen jólelkű ez a kislány. Szép munkát végez az anyuka, hogy ilyen csodálatos gyereket nevel. Köszönöm, hogy megosztottátok ezt, bearanyozta az estémet” – írta Jamie Atkinson.

Kelley Whitton saját karácsonyi tradícióját osztotta meg:

„Ez annyira aranyos! Én minden évben készítek valamit a Télapónak, hogy magával vihesse az Északi-sarkra, mert mindig rosszul éreztem magam, amiatt, hogy ő nem kap semmit, és mindent odaad a gyerekeknek. Szóval szerettem volna adni neki valamit, hogy hazavihesse magával és tudja, hogy mennyire szeretem.”

Diana elolvasta az összes kommentet és képeket is megosztott Nadiáról.

„Ő az én Nadiám, a kislány, aki a levelet írta. Imád jól szórakozni, boldog ember, és tényleg csak ritkán van rossz napja. Igazán szeret mindenkit. Köszönjük mindenkinek a kedves szavakat. Biztosra vehetitek, hogy átadom neki mind!”u i

Címkép: Flickr


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bejruti-robbanas-nover-babak-northfoto.jpg

Szívmelengető fotón a bejrúti nővér, kezében a három újszülött babával, akiket megmentett a robbanáskor

Az ápolónő a három kicsit magához szorítva menekült el a szülészetről, amikor a robbanás történt.
Fotó: Northfoto - Xinhua News Agency/eyevine - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási robbanás rázta meg kedden Bejrútot. Egy raktár gyulladt ki a libanoni főváros kikötőjében, ahol nagy mennyiségben tároltak ammónium-nitrátot. A robbanásnak legalább 135 halálos áldozata van, a sérültek száma több mint ötezer.

A beszámolók szerint a detonáció olyan nagy erejű volt, hogy még 10 km-ről is lehetett érezni a hatását. A kikötő több kilométeres körzetében az épületek ablakai kitörtek, leszakadtak a mennyezetek és a berendezésben is hatalmas károk keletkeztek.

Sok kórház, köztük az Al Roum kórház is megrongálódott a robbanás következtében. Bilal Jawich fotóst "szakmai megérzés" vezérelte, hogy odamenjen, és nem csalódott az intuíciójában, ugyanis egy nagyon emlékezetes pillanatnak lehetett szemtanúja.

Látta, ahogy egy nővér három újszülöttet tart a karjában meglepő nyugodtsággal, ami igencsak furcsa volt a körülötte látható káoszban a fotós szerint. A földön ugyanis rengeteg halott és sérült ember hevert.

hirdetés

"Mindezek ellenére a nővér olyan volt, mintha egy rejtett erővel kontrollálná magát, hogy megmentse azokat a gyerekeket"

- mesélte Jawich a CNN Arabicnek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mentoauto-omsz.jpg

A családtagok vezették le a szülést egy zuglói kismamánál, már megszületett a baba, mire kiértek a mentők

A családnak sikerült gond nélkül világra segíteni az újszülött kislányt a mentésirányító telefonos segítségével, az Országos Mentőszolgálat oldalán gratuláltak is nekik ehhez.
Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook - szmo.hu
2020. augusztus 05.


hirdetés

Újabb rendhagyó szülésről számoltak be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Mint írták, kedd este egy mindenórás zuglói kismamánál otthon indult meg a szülés, ezért mentőt hívtak hozzá.

Mivel azonban a baba már nagyon ki akart bújni, a mentők kiérkezéséig a mentésirányító telefonon instruálta a családot a teendőkre, akik így gond nélkül világra is segítették az újszülött kislányt, mire a mentők odaértek.

A mentők az édesanya és a kislány helyszíni ellátása után mindkettőjüket stabil állapotban szállíthatták kórházba. A baba a Jázmin nevet kapta szüleitől.

"Jázminnak boldog, egészséges életet kívánunk, a családnak, az édesanyának és bajtársainknak gratulálunk"

- írták a mentőszolgálat bejegyzésében.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
feleseg-ujraelesztette-a-ferjet-northfoto.jpg

Fél órán keresztül élesztette újra férjét az ír nő, ezzel megmentette az életét

A kétgyermekes családapa szíve 50 percig állt, mielőtt sikerült visszahozni az életbe. Ha a felesége nem kezdi el a szívmasszázst, meghalt volna.
Fotó: Northfoto - Sanita Lazdauska/SWNS.COM - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Borzasztó pillanatokat élt át egy ír nő, akinek újra kellett élesztenie a férjét, miután az váratlanul szívrohamot kapott - számolt be róla a Metro.

A család sosem felejti el azt a napot, amikor kis híján tragédia történt. Juris Lazduaskis még tavaly márciusban lett rosszul egyik reggel. Felesége, Sanita először azt hitte, hogy a férje csak alszik és horkol, mert fura hangokat adott ki. De aztán gyanús lett neki a nem normális horkolás, ezért közelebb ment a férfihoz és megpróbálta felébreszteni őt. Hiába rázogatta a testét, a horkolás folytatódott.

Majd amikor Juris egyszer kinyitotta a szemét egy percre, aztán ismét visszaesett az előző állapotába, sőt el is kékült és már nem lélegzett, a felesége tudta, hogy baj van.

Rögtön hívta a segélyhívót, de a telefonban azt mondták neki, hogy el kell kezdenie az újraélesztést, különben a férje meghalhat. Telefonon instruálták, miközben fél órán keresztül szívmasszázst végzett a párján, amíg a mentők kiértek.

hirdetés

A szakemberek segítségével sikerült újraéleszteni a kétgyermekes családapát, akinek a szíve 50 percig állt, és ha a felesége nem kezdi meg a szívmasszázst, nem élte volna túl a szívrohamot.

"Nem nagyon volt időm arra, hogy hősként gondoljak magamra" - mondta Sanita.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
apuka-segitsegevel-szuletett-meg-a-baba-illusztracio-pixabay.jpg

A hősiesen helytálló apuka segédkezett gyermeke születésénél, amíg a mentők oda nem értek

A 39 hetes kismamánál otthon indult be a szülés. A hős apuka tartotta a frontot, amíg a szakemberek kiértek hozzájuk.
A címkép illusztráció: Pixabay/ThorstenF - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

Néhány napja írtunk arról, hogy a családtagok vezették le a szülést egy zuglói kismamánál, mire a mentők kiértek, már megszületett a baba.

Most is az egyik családtag segítette a mentősök munkáját, ugyanis otthon indult be a szülés egy 39. hétben lévő kismamánál.

"A Nyírábrányi Mentőállomás esetkocsiját riasztották ma hajnalban ahhoz a 39. hetes kismamához, akinél otthonában indult be a szülés. A mentésirányító instrukcióit addig a hősiesen helytálló apuka követte, az ő segítségével vált láthatóvá az újszülött hajas fejbőre"

- számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

hirdetés

A mentők hamar kiértek a helyszínre, a szakemberek átvették a szülés vezetését és végül egészséges kisfiút segíthettek világra.

Időközben ráadásul speciális koraszülött mentőegység is csatlakozott az ellátáshoz. Végül az anyukát és a kis Gáborkát is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők, a hős apuka kíséretében.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!