hirdetés
omsz.jpg

Tízéves kisdiákok védték súlyosan megsérült tanítónőjüket a kíváncsiskodók elől

Míg a mentők kiértek, a gyerekek körbeállták a mozdulni képtelen pedagógust és kabátjaikat, valamint egy takarót tartottak a magasba a metró mozgólépcsőjénél.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 07.


hirdetés

Megható és egyben példaértékű történetet osztott meg Facebook-oldalán a minap az Országos Mentőszolgálat. Mint írják, tízéves gyerekek csoportja érkezett a fővárosba három tanítójukkal, és miközben a metrón utaztak, az egyik kísérő pedagógus szerencsétlenül lépett, aminek súlyos sérülés lett a következménye.

Mivel a tanár mozdulni sem tudott, a gyerekek saját ötletük alapján félkört alkottak és kabátjaikat, valamint egy takarót tartottak a magasba. Így az osztály végül szinte teljesen elzárta a sérülten fekvő tanítónőt a kíváncsi szempárok százai elől.

A BKK munkatársai egyébként azonnal a sérült segítségére siettek és értesítették a mentőket.

Miközben ellátták, a kisdiákok együtt és külön-külön is megnyugtatták “Barbi nénit”, hogy jól fognak viselkedni, amíg ő gyógyul.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
margit-hid-kozos-enekles-elo-video-1000x563.jpg

Több százan énekelték Korea nemzeti dalát a Margit hídon a hajókatasztrófa áldozataiért

A tömeg beterítette a híd déli járdáját, este 7-kor pedig egyszerre csendült fel az Arirang.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.Rengetegen gyűltek össze hétfőn kora este Margit hídon, hogy közös énekléssel emlékezzenek a múlt hét szerdán történt dunai hajótragédia áldozataira.

A több száz fős tömeg beterítette a híd déli járdáját, este 7-kor pedig egyszerre csendült fel az Arirang, a koreaiak nemzeti jelképének számító dalt. Először közösen énekelték el, egymás felé, a a Duna felé fordulva, majd mindenki a saját tempójában. A résztvevők így akarták kinyilvánítani részvétüket a hajóbaleset dél-koreai és magyar áldozatainak, illetve a hozzátartozóiknak.

Az eseményt a Csikszerda nevű kórus és a Kórusok Éjszakája szervezte meg a Facebookon. A résztvevők a helyszínen kottát és dalszöveget is kaptak az énekléshez.

A megemlékezést élőben közvetítettük Facebook-oldalunkon:

Flashmob a Margit-hídon: Korea nemzeti... - Szeretlek Magyarország

Flashmob a Margit-hídon: Korea nemzeti dalát éneklik a hajókatasztrófa áldozataiért

Múlt héten már több alkalommal is beszámoltunk arról, hogyan emlékeznek a budapestiek, a turisták és a dél-koraiak a Hableány balesetének áldozataira. Folyamatosan dobálnak virágokat a Dunába, de a csokrok már a Margit hidat és a Carl Lutz rakpartot is ellepték. Már a tragédia másnapján is sokan helyeztek el mécseseket ugyanezeken a helyeken, szombaton pedig közös gyertyagyújtást is szerveztek.


KÖVESS MINKET:hirdetés
62043724_336712693687032_5303497270040199168_n.jpg

Ikerszülés után halt meg az édesanya – párja azóta is mindennap elmondja a kicsiknek: anyukájuk szereti őket

Az apuka egyedül maradt az újszülött ikrekkel, barátai közösségi finanszírozási oldalt indítottak a megsegítésére.
fotók: GoFundMe, Facebook - szmo.hu
2019. június 05.A People magazin adott hírt egy család szívszorító történetéről. Sara Sewald múlt szerdán egészséges ikreknek adott életet, majd egy műtétre került sor az anyánál. Ezután azonban a fiatal nő többé nem ébredt fel. Az ikrek édesapja, Dustin Sisneros azt mondta a KKTV-nek, "az orvosok említették, hogy a Sarának van egy kis vérzése, és mindent megtesznek azért, hogy elállítsák. Ezért aztán nem is voltam túl ideges. Azt mondták, ne aggódjak, nagyjából normális, és kézben tartják a dolgokat."

Sisneros most egyedük maradt a két babával, Charlotte-tal és Ryannel. Colorado Springsben laknak. Pedig nagyon készültek a gyermekáldásra, és különösen örültek annak, hogy ikreket vár az anya. Ám Saránál egy rutinvizsgálat során kiderült, hogy nagyon vizesedik, ezért másnap reggel császármetszést kell végrehajtani rajta. "Úgy ébredtünk fel aznap reggel, hogy borzasztóan vártuk a szülőszobai eseményeket - mondta az apa. -

Nagy öleléssel és csókkal búcsúztam tőle, mielőtt bement.

Egy nagyszerű utazás kezdete volt" - emlékezik vissza az apa.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hamilton-rakos-rajongo-ajandek-harry-meghalt-1000x585.jpg

Gyász: Meghalt az 5 éves kisfiú, akinek Hamilton elküldte a Mercedesét

Harry a csontrák egyik ritka típusában szenvedett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 04.Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy szép és kedves gesztust tett Lewis Hamilton egy kis rajongójáért.

Olyan ajándékokkal lepte meg az 5 éves Harry Shaw-t, amiről a kisfiú nem is álmodott.

A brit kisfiú a csontrák egyik ritka típusában szenved,

és sajnos már korábban lehetett tudni, hogy valószínűleg már nem épül fel. A kis beteg már korábban is sok ajándékot kapott Hamiltontól, például egy Mercedes-pólót viselő macit, egy mercedeses sapkát és egy aláírt fényképet is.

A kisfiú videóüzenetben kívánt sok szerencsét a Lewis Hamiltonnak Spanyol Nagydíjhoz.

"Helló Lewis Hamilton! Sok sikert kívánok, nyerd meg a versenyt Spanyolországban! Köszönöm a sok ajándékot! Sok szeretettel, Harry!"

Hamilton pedig meghatottan írt Instagramon a kisfiú üzenetéről:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés,

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
apa-fia-is-rakos-hirado-1000x639.jpg

Apa és kisfia is rákkal küzd - a betegség szétszakította a háromgyerekes családot

A 10 éves fiúnál januárban diagnosztizálták a gyilkos kórt. Egy hónappal később kiderült, hogy az édesapjánál is kiújult a korábbi betegsége. A család így most lelkileg és anyagilag is nehéz időszakon megy keresztül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.Nagyon nehéz időket él egy mezőcsáti család, amelyben az édesapa és az egyik gyerek is rákkal küzd - számolt be a a hírről az RTL Híradó.

A férfinél már korábban is jelentkezett a betegség, februárban viszont ismét kiújult.

A hírt egy hónappal azután kapta a család, hogy januárban kiderült: a 10 éves Tominál is rákot diagnosztizáltak. Emiatt most három részre szakadt a háromgyermekes család.

Az apát egy budapesti kórházban kezelik, a beteg kisfiút pedig a miskolci kórházban, ahol édesanyja támogatja. A másik két fiúra pedig a mezőcsáti nagymama vigyáz.

A kis Tomi kemoterápiás kezelése júliusig tart, tehát a nyári szünetet biztosan kórházban tölti majd. De ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljon, még másfél éven át gyógyszereket kell szednie.

"Nagyon nagy nehézség lelkileg és anyagilag is megterhelő ez számunkra. Nagyon nehéz feldolgozni"

- mondta könnyeivel küszködve az édesanya, Sipos Diana az RTL Híradónak.

A családban jelenleg nincs kereső ember, emiatt havonta körülbelül négyszázezer forinttól esnek el. A helyi Zsófi-Reményvár Egyesület gyűjt nekik, rajtuk keresztül már eddig is sokan segítették a nehéz helyzetben lévő családot pénzadományokkal. Volt, aki pár ezer forinttal támogatta őket, de 50-100 ezer forintos utalások is érkeztek már.

Így segíthetsz te is:

Az alábbi bankszámlaszámra lehet utalni a háromgyermekes családnak.

Zsófi-ReményVár Egyesület

Bankszámlaszám:10402764-50526755-84751000;

PayPal: zsofiremenyvar@gmail.com,

IBAN szám:HU98;

SWIFT kód: OKHBHUHB.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x