hirdetés
enniadok_dobozok.jpg

Titokzatos szekrénykék tűntek fel az utcán országszerte – ételt rejtenek

Az 'Enni adok' dobozokból bárki vehet, aki éhezik. Elmondjuk, hogyan indult és hol tart ez a nagyszerű kezdeményezés.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 16.


hirdetés

Titokzatos dobozok tűntek fel Budapesten és a város környékén néhány hónappal ezelőtt.

A szekrénykékben élelmiszerek lapulnak. Bárki vehet belőlük, ha szüksége van az ott lévő péksüteményekre, lekvárra, szendvicsekre, vagy éppen arra, amit ott talál.

Ezek a kis szekrények az utcán az "Enni adok" dobozok.

Budafokon, Rózsavölgyben és Halásztelken helyezték ki az elsőket. Ezekbe bárki tehet - természetesen nem romlandó - ételeket, és akinek szüksége van ezekre, kiveheti.

hirdetés

Az ötletgazda, a Re-Formáló Egyesület egész Budán, Pesten és az agglomerációban is tervezte további ételdobozok felállítását, és ehhez keresett is együttműködőket, önkénteseket.

"Nem most kezdtétek. Amikor elfogyott a levegőm, és fojtogatott a szegénység, a férjem munkanélkülisége, a mit adok enni a gyerekeknek... Elzárták a gázt, az OTP kölcsönt részben tudtam fizetni, sorolhatnám. Emberséget, meleget, ételt és lehetőséget kaptunk. Most még több embernek segítetek. Remélem ők sem felejtenek. Mert én nem felejtek" - írta a Re-Formáló Facebook-oldalán az egyik látogató.

VIDEÓ: Így indult útjára az Enni adok:

A nyár óta eltelt időben sokan kérdezték a Re-Formálót, hogy hol tartanak most, mi lett a dobozok sorsa, illetve hogy mi történik a kitett szekrénykékkel. A Facebook-oldalukon válaszoltak, és közzétettek egy listát is arról, hogy Magyarországon hol tehettek ki ti is élelmiszercsomagot rászorulóknak az "Enni adok" dobozokban.

"A dobozok fantasztikusan működnek. Néhány doboznak vannak cégtámogatói, de támogatókra még szükségünk lenne a folyamatos és változatos működéshez.

A lakosság, vagyis ti fantasztikusak vagytok! Rátok szükségünk van és folyamatosan szükségünk is lesz!

Ne felejtsétek el, a kukánál sokkal jobb alternatíva a megmaradt ételre az Enni adok doboz! Sok család nem teheti meg, hogy főz. Vagy alapanyaguk nincs hozzá, vagy épp főzési lehetőségük nincsen. Emiatt nagyon hálásak egy-egy adag ételért is!

Mivel sok gyerkőc is van a rászoruló családokban, így a zöldség és gyümölcs hatalmas segítség, hogy a megfelelő vitaminokhoz hozzájuthassanak!

Összefoglalva: jó úton haladunk, szépen mennek a dobozok, de kérünk benneteket, gyertek még, és folyamatosan! Együtt csodát tudunk tenni!!!

Enni adok ételdobozokat itt találsz:

Egyesületünknek 11 Enni adok doboza működik:

1. XXII. Háros utca 116.

2. XXII. Méhész utca 19.

3. Halásztelek II. Rákóczi F. utca 60.

4. Várpalota, Felsőinkám utca Hőközpont

5.Balatonfűzfő József A. u. 1. Közösségi Ház

6. Nagytarcsa Dózsa Gy. u. 7-9.

7. Dunaharaszti, Temető utca 29.

8. XXII. Dózsa Gy. út 55.

9. Szarvas, Vajda utca 7.

10. Bp XIV. Egressy út 178/B

11.Veszprém Cserhát ltp. 5. Biobolt fala

Segítsünk együtt, mert segíteni jó!"

Az egyesület a diákokat is arra kéri, gondoljanak másokra is, és a feleslegessé vált ételt ne dobják ki, hanem adják oda azoknak, akiknek erre szükségük van: "A kezdeti lelkesedésetek egy picit leült, ezért ismét kérünk benneteket, hogy a megmaradt tízóraitokat ne dobjátok ki a szemetesbe, hanem hozzátok el az egyik Enni adok ételdobozba!

Aki éhes, az nagyon fog neki örülni! (Ráadásul anya sem lesz mérges, hogy hazaviszed az ételt!)

Neked egy pici odafigyelés, másnak egy étkezés!"

VIDEÓ: Te is segíthetsz, így:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
rachel_finn.png

55 forintja volt, de az adakozóktól 11 milliót kapott néhány óra alatt a hajléktalan nő

Egy tévériportban pakolta ki szerdán a zsebéből a család összes pénzét – azóta 200 ezerszer annyijuk van. Mesebeli történet Angliából.
Fotó: BBC News - szmo.hu
2019. december 06.


hirdetés

A közelgő brit választások kapcsán készített riportot a BBC stábja Grimsbyben, amikor Rachel Finn kiürítette zsebeit. A 39 éves nő négy kétpennys és hat egypennys érmét helyezett az asztalra, vagyis összesen 14 pennyt (kb. 55 forint), majd közölte:

"Ez minden pénzünk."

hirdetés

A szívszorító jelent rögtön az összeállítás elején látható ebben a videóban:

A riportot szerdán adta le a BBC, rögtön utána egy nő adománygyűjtő oldalt indított Rachelnek és fiának, ahol a cikk írásának pillanatáig közel 2000 adakozótól több, mint 29 ezer font (11 millió forint) gyűlt össze.

A megtört nő még október elején lett hajléktalan, amikor súlyos depressziója miatt többhavi bérleti díjjal maradt el, írja a Metro. Azóta egy ideiglenes szálláson él fiával. Azt mondja, hogy csak a gyereke tartja életben. Élete egyetlen célja pillanatnyilag az, hogy a 18 éves fiú feje felett tető legyen és mindig legyen étel az asztalon.

Rachel megdöbbent, hogy milyen sok idegen szeretne segíteni rajta. Azt kérte, hogy a pénzt ne neki, hanem a Rock Alapítványnak küldjék, akik majd az összegből nemcsak neki, hanem másoknak is segítenek lakhatásban és élelmiszerek beszerzésében.

"Nem vagyok hozzászokva, hogy számomra ismeretlen emberek próbálnak segíteni rajtam. Kell egy kis idő, amíg feldolgozom, ami velem történik" - mondta a végletekig meghatódott nő.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
bkv-megtalalt-kisfiu.jpg

Buszsofőr talált rá az elveszett kisfiúra, vissza is vitte az anyukájához

Megható történetet posztolt a BKV Facebookon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 07.


hirdetés

Megható történetet tett közzé a BKV Facebookon: egy sofőr sietett egy elveszett kisfiú segítségére.

A bejegyzésben azt írják:

"November 14-én járművezetőnk megtalált egy elveszett kisgyermeket, akit épségben visszajuttatott szüleihez."

hirdetés

A 156-os busz vezetője azt mondta, hogy a Dániel úton várakozott egy gyerek. A sofőr odament érdeklődni, így azonosította a keresett gyermeket. Ezután a kicsit felszállította a buszra és addig vele volt, amíg szülei nem jelentkeztek. Közben a busz forgalomban maradt.

Fonyódi József buszvezető a következőt mondta el a történtekkel kapcsolatban:

"A FUTÁR-on jött egy üzenet, hogy egy eltűnt gyermeket keresnek, és segítséget kérnek, valamint jelzést, hogy ha valaki látta.

Folytattam az utamat és rá egy órára a 156-os busz Dániel úti végállomásánál felfigyeltem egy kisfiúra, aki egyedül állt egy kapualjban.

Leszálltam az autóbuszról és kérdezgettem, hogy miért van egyedül, mire vár, erre elmondta, hogy az anyukájával szeretne/kellene találkoznia.

Azon a helyen ahol állt, egy jóga-terem van, ahova az anyukája szokott járni. Megkérdeztem tőle, hogy volt-e bent, megnézte-e hogy ott van-e, azt mondta, hogy igen, de nem volt bent.

Mivel tudta az anyukája telefonszámát és a nevét, ezért felhívtam az anyukáját, de hangposta jelentkezett. Ekkor visszahívást kértem a FUTÁR-on a diszpécsertől, leadtam a kisfiú nevét és intézkedést kértem, de mondtam, hogy magammal viszem a kisfiút, amíg nem jelentkezik az anyukája. A diszpécser tudomásul vette, azt ígérte utánanéz, és maradjon velem a gyermek.

Néhány megállóval később hívtak telefonon, hogy jól tettem, hogy magammal vittem a kisfiút, mert őt keresik, és az anyukája elindult már utánunk autóval. Ha jól emlékszem a Városmajori megállóban az anyukája már várt minket és átvette a gyermeket.

Az anyuka nagyon sírt és örült, hogy megkerült a gyermeke.

Később az anyuka visszahívott és nagyon megköszönte a segítségemet."

hirdetés

Ha tudsz hasonló történetről, írd meg nekünk az info@szeretlekmagyarorszag.hu e-mail címre.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
76702452_110537573748208_681797793060225024_o-874x760.jpg

Sehol nem alkalmazták az autista fiút, nyitott hát egy saját kávézót

Célja, hogy munkát adjon a hozzá hasonló sorsúaknak, akik máshol csak visszautasítást kaptak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 07.


hirdetés

Hiába szeretett volna Michael Coyne 21 évesen beállni a dolgozó emberek közé, sokkal nehezebben ment, mint hitte. Mivel autista – hiperaktivitásban és figyelemzavarban szenved, valamint bipoláris személyiségzavara van –, ezt meghallva sehol sem akarták alkalmazni.

Coyne tapasztalatai szerint a cégek akkor sem szívesen alkalmaznak autistákat, ha azok tökéletesen alkalmasak a munkára, mivel még mindig idegenkednek a speciális igényű munkavállalóktól.

Ekkor döntött úgy, hogy saját kezébe veszi az irányítást, és édesanyja segítségével elindítja saját kávézóját a Rhode Island-i North Smithfieldben, ahol bebizonyítja, hogy az autisták is teljes értékű dolgozók lehetnek.

hirdetés

Előbb üzleti órákat vett, majd hosszas tervezés után megnyitotta a Red, White & Brew Coffeehouse nevű kávézóját, ahová tárt karokkal várja azokat a dolgozni vágyókat, akiket hozzá hasonlóan nem alkalmaznak betegségük miatt.

A kis üzlet hamar sikeres lett, főleg olyan családok törzshelyévé vált, amelyekben fogyatékkal élő gyermekek élnek. Coyne szerint a szülők gyakran könnyeikkel küszködve köszönik meg az esélyt, amelyet a kávézó nyújt arra, hogy gyermekeik egy közösségben jól érezhessék magukat.

"A közösségi jelleg tetszett a leginkább a kávézó ötletével kapcsolatban. Mindkét oldal sokat tanulhat: az egészségeseknek azt tanítjuk, hogy nézd, fogyatékkal él, mégis mi mindenre képes. A fogyatékkal rendelkezők pedig bekerülnek egy közösségbe, ahol fejleszthetik szociális készségeiket"

– nyilatkozta Coyne édesanyja.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
zente-sma-karacsonyi-fotozas.jpg

Ennivalóan édes karácsonyi képek készültek Zentéről

Édesanyja egy videót tett közzé a fotózásról az ünnepi mesevilágban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 06.


hirdetés

Újabb örömteli posztot tett közzé az SMA-1-ben szenvedő kis Zente anyukája.

A kisfiúnak, akiért az egész ország összefogott, és akinek a kezeléséhez szükséges 700 millió forintot adományokból gyűjtötték össze, különleges élményben volt része.

"Ma kimozdultunk végre! Nem is akárhová. Egy karácsonyi mesevilágba"

- írta Zente édesanyja.

hirdetés

Kicsit szomorú voltam, hogy a karantén miatt idén nem lesznek Zentéről szép karácsonyi fényképek, de Anikó (Mindig ketten - fotó&film) megajándékozott minket. Nem is akárhogyan!

Mindent tökéletesen, maximális figyelemmel lefertőtlenített, ő pedig végig maszkban dolgozott!

Ráadásul hangszerből és zenéből sem volt hiány! Csodálatos élmény volt, hálásan köszönjük, izgatottan várjuk a képeket!"

Az anya egy videót is közzétett a fotózásról:


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!