bor_ck
Titkos rozébuborékok a Margitszigeten
Egy későnyári borkóstoló pillanatképei a Margitszigetről, ahol a rozé volt a főszereplő.
A DRKUKTART blog cikke
2015. szeptember 09.

Szeretek szemet gyönyörködtető enteriőrők lágy ölén bort kortyolni, de az első számú favorit a szabad ég alatt lébecolni szinte eggyé válva a természettel. Micsoda tökély, hogy a Wine Shock gondolt egy nagyot, és legutóbbi titkos rozé buborékok (Secret Rosé Bubbles) fedőnév alatt futó eseményét a Margitsziget egyik kedvenc kis tisztásán rendezte meg.

Bár imádom az őszt is, rendszerezvén emlékeimet, azért visszasírom icipicit az egy héttel ezelőtti meleget, mikor nem fagyott oda a képtelen felünk sehova, de minimum felfázás nélkül ücsöröghettünk a fűre terített pokrócokon, kendőkön. Hamarabb sötétedik már, így aki látni szeretné a másik képesebbik felét, korábbra szervezi a szabadtéri programokat, így tett a Wine Shock is, akik délután ötre időzítették a felfedező piknik esetében a rajtot. Igencsak vonzott a biciklivel érkezéssel együtt járó szabadság, de miután egyik kedvenc titkos - ritkán, de gyakorolt - időtöltésem a kerékpárokról való lerepülés, így saját és a többi közlekedő testi épsége, na meg az alkohol miatt a tömegközlekedésre voksoltam.

bor2

bor3

Processed with VSCOcam with f2 preset

bor7

bor5

A Margitsziget ezúttal is teli volt a városból kiszakadni vágyó, de időhiány, egyéb tulajdonság vagy szimpla rajongás miatt ezt a zöld oázist választó emberekkel. A rajongók hada ellenére mégsem egymás hegyén-hátán ültünk, mindenkinek jutott hely, méghozzá a többi piknikezőtől vagy más társas tevékenységet végző csapattól tisztes távolságban. A piknik ezúttal is tökéletesre sikeredett.

Értő bevezetés után és vezetés mellett összesen tíz tételen mentünk végig (1. Gere Frici Gyöngyöző bor - Pinot Noir- Medoc Noir; 2. Furlan Rosé Brut - Glera, Manzoni bianco, Cabernet; 3. Polz rosé brut - Pinot Noir, Zweigelt; 4. Raventos i Blanc De Nit - Macabeu, Xarel-lo, Parellada, Monastrell; 5. Mosbacher Rosé Brut - Mousseaux; 6. Simonsig Kapse Vonkel - Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Munier; 7. Langlois Crémant Rosé - Cabernet Franc; Diebolt Valois Rosé - Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Munier; 9. Ca' del Bosco Rosé - Chardonnay, Pinot Noir; 10. Ferrari Maximum Brut Rosé - Pinot Noir), bár bevallom, ha nem állna rendelkezésemre írásos segítség, akkor leheletnyit elvesztem volna az irkálás közben, annak ellenére, hogy természetesen a helyszínen azért tőlem telhetően azért álltam a buborékok támadását.

Processed with VSCOcam with f2 preset

bor6

bor9

bor11

Szépen haladtunk tételről-tételre, ürültek az üvegek, pergett a nyelv, emelkedett a hangulat a nap pedig lassan eltűnt a fák mögött és ránk borult az éjszaka. Nem mi voltunk az egyedüliek, akik így jártak, távolból lehetett hallani még kisebb csoportok neszét, de a többség szinte észrevétlenül elvonult. Az utolsó kör után mi is fontolóra vettük a távozást. Felszedelődzködtünk, összepakoltunk, majd zseblámpa helyett telefonokkal - hipp-hipp hurrá komptakt dolgok - körbepásztáztuk piknikező helyünket, hogy véletlenül se hagyjunk semmi szemetet magunk mögött.

Nem verném a mellem, azzal, hogy hé gyerekek, mi ügyelünk a tisztaságra, ugyanis a hulladék összegyűjtése magunk után (annak kidobása kizárólag a kijelölt helyre) szerintem totál természetes, de muszáj megemlítenem, ugyanis körülöttünk volt olyan társaság, amely másfél literes műanyag flakonokat, chipses zacskókat és egyéb hulladékot (ha valaki hiányolná a teljes felsorolást attól bocs, de nem analizáltam egészen közelről, csupán három méterre mellette elhaladva láttam) hagyott maga után úgy egy méteres sugárban körös-körül. Nos, nekik csak gratulálni tudok, egyszer talán megértik, hogy ilyet miért nem csinálunk. Na, de a szeméthalom miatt sajnálatos módon elkanyarodtam a csodás buborékok világától, így éppen ideje, hogy visszakanyarodjunk, immár képekkel!

bor10

bor12

bor14

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ha te is részt vennél ilyen tematikus megmozdulásokon, a friss információkért ne feledd követni a Wine Shock közösségi oldalát. Az egyik korábban tesztelt Wine Shock eseményről pedig itt olvashatsz.

Ne feledkezz meg a DRKUKTART blogról sem: ne maradj le az újdonságokról, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Ha kedvet kaptál egy kis borozgatáshoz, oszd meg barátaiddal is!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!