hirdetés
elado_lakas_ck.jpg

11+1 tipp, hogy biztosan el tudd adni a lakásod

A Jószaki blog szerzőjének tippjeivel értékesebbé válik az eladó lakásod és te lehetsz a lakáskeresők álma.
Forrás: Jószaki blog - szmo.hu
2017. július 26.


hirdetés

A Jószaki blogon nem csak hasznos tanácsokat találtok építkezéssel, felújítással és javítással kapcsolatban, hanem a legprofibb szakemberek közül - akár mások ajánlása alapján - kiválaszthatjátok a legtutibbat.

Eleged van abból, hogy lakáseladási tippként csak olyan közhelyekkel találkozol, hogy "csinálj jó fotót"? Ha igen, akkor ez a cikk neked szól, mert itt gyakorlati tippeket kapsz és nem csak spanyolviaszt újracsomagolva.

A legfontosabb szabály, hogy az első benyomás jó legyen, mert az dönt el mindent! A nézelődő az első 40 másodpercben eldönti, hogy bele tudna-e szeretni ebbe a lakásba, vagy sem. Ha úgy dönt, hogy igen, akkor a további percekkel megerősítéseket keres a szerelméhez, ha viszont rossz az első benyomása, talán illendőségből végignézi a lakást, de te már elvesztetted őt.

Ezért főképp erre fogunk koncentrálni, úgyhogy adjuk el a lakást Első Benyomásnak!elado_lakas1

1. Ne hagyj ki semmit!

Mondj el mindent, amire vásárlói szempontból te is kíváncsi lennél - pl. infrastruktúra, szomszédok, szemétledobó, rezsi, stb. Jó, ha ezek már a hirdetés szövegében is szerepelnek, teljesen felesleges olyan érdeklődőt elcsalni, akinek valami nagyon fontos, de a te lakásod azt nem tudja neki megadni. Nem ő a te vásárlód.

hirdetés

2. Soha ne hazudj!

Tudtad, hogy rendelet szabályozza, hogy egy évig kártérítést is kérhet tőled az új vevő, ha valamit elhallgattál? Próbálj meg mindent, hogy "meg akarom venni" érzése legyen az érdeklődőnek, de ne hallgass el semmit, ami szenvedést okozhat neki.

Ha az alattad levő szomszéd napközben lelkesen zongorázik, mintha az övé lenne a lakótelep, mondd el nyíltan és drukkolj, hogy ne otthon dolgozó vállalkozó legyen az érdeklődő (ha ő is egész nap irodában dolgozik, a város másik végében, nem fogja zavarni a kora délutáni zongora, te pedig korrekt voltál). Ugyanez igaz a buszmegálló zajára is. Betehetsz halk zenét, hogy Első Benyomás örüljön, de ha kiálltok az erkélyre, mondd el, hogy csúcsidőben azért lehet ám hallani a forgalom zaját. Hidd el, minden őszinteség megtérül!elado_lakas2

3. Hívj szakit!

Javíttasd meg a csöpögő csapot, a lógó virágtartó polcot vagy a redőny húzókáját. Ezek filléres javíttatási költségeket jelentenek, de a lakás árába ennek sokszorosát beépítheted. Iszonyú hangulatromboló, ha azt látja a lakásnéző, hogy minden esik szét. Ez egy érzés, nincs mögötte túl sok realitás, hiszen, ha belegondol, ő is tudja, hogy ezek nem nagy dolgok. De egyrészt összeadódnak, másrészt neki most bele kell szeretnie a lakásba. Úgyhogy hívj szakembert! Az első randi előtt is elmegyünk kozmetikushoz meg fodrászhoz, ugye?

Milyen felújítás éri meg és milyen nem?

Több szakember azt mondja, hogy a drága beruházásokat hagyd meg az új tulajdonosnak, az ajtócsere vagy burkolatcsere nem biztos, hogy megéri, mert jó eséllyel úgyis lecseréli és lehet, hogy totál más ízlése van.

Egy biztos. Vannak kivételek! Egy panellakás esetében az erkélyajtó és ablak lebontása jó döntés lehet, ha helyette egy faltól falig, padlótól plafonig érő, kihajtható üvegfelület kerül kialakítása, hiszen azzal teret nyitsz a természetbe, tavasztól őszig megnagyobbítod vele a lakást, így egészen biztos, hogy ezért el tudsz kérni annyival többet, hogy megérje belerakni azt a pár százezer forintot.

4. Így fényképezz okosan, hogy a fotók már a hirdetésben eladják a lakást helyetted!

A szuper képek ma már kötelezőek és online minden lehetőséged megvan, hogy a lakásod összes értékes négyzetcentijét bemutasd, hát élj a lehetőséggel!

Tölts le a telefonodra egy képszerkesztő alkalmazást, amivel élettel telivé teheted a fotókat, élénkebbé a színeket vagy élesebbé a formákat, attól függően, mire van szükség ahhoz, hogy tökéletes képek viruljanak a hirdetés szövege mellett. Rengeteget ingyeneset is találsz, úgyhogy nincs kifogás! A célod, hogy a lakásokat böngésző le se tudja venni a szemét a lakásod képeiről és feltétlen látni akarja élőben is. Szívből ajánlom a Google Snapseed-jét, amit az almádra vagy androidodra is letölthetsz.

Ügyelj rá, hogy a képeken látszódjanak a terek, világosak legyenek a színek. Alapszabály, hogy a világos tágít, a sötét szűkít optikailag. Ez nem azt jelenti, hogy duplázd a valós méretet vagy retusáld a képeidet, mert ugyan sok érdeklődőt fogsz behúzni, de hamar hátat is fordítanak, ha nem az fogadja őket, amibe a fotókon beleszerettek. Nem éri meg! Ha optikailag szeretnéd növelni a lakásodat, mutatok 7+1 azonnal bevethető trükköt, csak kattintanod kell!

Készíts panorámafotót, hogy sokkal többet mutathass a szobából, ráadásul a keresgélő egy egészen más perspektívából láthatja így a lakásodat. Hidd el, kevés hirdetésben találkozik ezzel az egyszerű és logikus megoldással, úgyhogy hatalmas előny a részedre, ha így is fotózol!

Mielőtt nekiállsz lelkesen fényképezni, rakd el a személyes holmikat, a hamutartót(!) és legyen rend! De erről még beszélünk!

Hamis tanács, hogy válassz verőfényes napot a fotózáshoz, hiszen olyankor a legnehezebb, az alulexponálás miatt pedig tök sötét lesz a lakás. Délelőtt vagy kora délután fotózz, amikor a legjobbak az esélyeid a valós, szép képek készítésére.

Ha mégsem érzed elég magabiztosnak magad, egy lakás árához képest igazán megtérül egy profi fotós segítségének költsége, úgyhogy keress egyet!

5. Így fogalmazd meg a hirdetés szövegét! Keltsd életre a lakást, írj róla úgy, hogy beleszeressen!

Írj a lakásról minél többet! Ne novellát, hanem használati útmutatót! A hirdetésben, az adatok felsorolása után azonnal villantsd fel lakásod előnyeit, hogy például, csodaszépen besüt a nap reggel a háló ablakán, de roló is van, ha mondjuk valaki inkább átaludná a napfelkeltét.

Ne blablázz és ne arról írj, hogy milyen "hangulatos környezetben található a lakás", hanem a fontos értékeit írd meg, mint pl. hogy van padlófűtésed, de nincsenek küszöbeid (és azt is írd, le, ez miért jó), vagy hogy a hagyományos panellakásodban minden műanyag fürdő-, WC- és konyhaajtó le van cserélve faajtóra. Minden picike dolgot írj fel, amit szeretsz, vagy, amiről azt gondolod, hogy másnak hasznos infó lehet (akár a lakásról, a környezetről, a szomszédokról).elado_lakas3

Fontos, hogy ne felejtsd ki, milyen a lakásod fekvése, ha van, az alaprajzot is rakd fel. Ha nincs készen, te magad is rajzolhatsz, erre is vannak, ingyenes, könnyen használható netes segédeszközök, amikhez jó kis leírások vannak, úgyhogy neked is menni fog! A Google Maps segít, hogy tökéletesen pontosan meg tudd mutatni a lakás megközelíthetőségét, ezt se hagyd ki, egy link vagy egy beillesztett helyzetkép többet mond minden régimódi leírásnál.

A lakás energiafogyasztása mindenkit érdekel, jó ha ezt külön bontva mutatod be, fűtési szezonra, illetve a nyári hónapokra lebontva, átlagban. Az energiatanúsítványt se felejts el beszerezni, adásvételnél ez ma már kötelező!

6. Napos időben, friss levegővel fogadd az érdeklődőket!

Figyeld az időjárási híreket, mert nincs lehangolóbb, mint szürke, esős időben lakást nézegetni. Ha tudod, időzítsd a találkozót derült, tiszta időre, aztán már csak imádkoznod kell, hogy ne tévedjenek a meteorológusok túl nagyot.

Szellőztess, de figyelj rá, hogy ne legyen hideg, amikor az érdeklődőt fogadod, az senkinek nem otthonos érzés. Ha jó idő van, legyenek nyitva az ablakok, de ha túl hangos a lakás, érdemes valami halk zenét felrakni.

Engedj be minél több fényt! Ha a cél érdekében függönyt kell mosnod, ám legyen, de ablakot mindenképp! Nem bukik mindenki a sárga Tiffany lámpára és mivel nem randira megy, hanem lakást keres, jobb, ha a lehető legtöbb fényben fürdik az eladó ingatlan.

7. Frissítsd fel a bejáratot, rakd rendbe a lakáshoz vezető utat!

A bejárati ajtód az arca a lakásodnak, azzal találja szembe magát először a vevő. Egy új lábtörlő és egy szép dísz az ajtón (szigorúan a minimál design jegyében) elegánssá varázsolja az első találkozást.

Érdemes lakáseladás előtt a lépcsőházat is végignézni, hogy azon az útvonalon, amin az érdeklődő végigmegy a lakásodig, mi mindennel találkozhat máris, ami elveheti a kedvét a vásárlástól. Ilyen a rengeteg firka a liftben (aminek nagy része alkohollal lemosható) vagy a kiégett izzó a folyosón (cseréld ki "kölcsön" a háznak).

Első Benyomás kedvére tehetünk egy-egy szép virággal az előtérben (vidd ki az egyik bentit erre a napra) vagy a lemosott ablakokkal a folyosón, amik beeresztik a fényt és azt fogja érezni, hogy "Ide jó megérkezni!".elado_lakas4

8. A híres tisztasági festés, ami nem csak a koszt tünteti el

Kopott, régi, mintás falak esetén fesd át a felületet modern, környezetbarát, vizes alapú falfestékkel, semleges, világos színűre, vagy festesd ki a lakást egy szakemberrel. Lehet, hogy valamikor nagyon jól ment az IKEA könyvespochoz a nagyvirág-mintás tapéta, de nem biztos, hogy Első Benyomás ódivat-fan. Az egyszínű, semleges felületekbe viszont bárki bele tudja képzelni a saját világát, ráadásul optikailag növeli is a teret, mondtam már? Tehát, ha szükséges, csinálj egy tisztasági festést, gazdaságosabb, mint évekig várni a vevőt!

9. Le a személyes tárgyakkal!

No, nem kell, hogy mindent kidobj (bár tökéletes időzítés egy jó kis szanáláshoz), de tüntesd el szem elöl a szükségtelen dolgokat. Ne legyen elöl a vasalni való, a gyerek játéka, sem a személyes tárgyak. A fregolin száradó alsónemű kiváltképp elveheti a kedvét a vásárlástól bárkinek, de ha nem, akkor sem a lakás fog a fejében járni, szóval személyes holmikkal a szekrényekbe, fiókokba, dobozokba! Hűtőmágnesek, gyerekrajzok és a tavalyi műhó az ablakon, csak neked kedves, a vevő rendetlenségnek érzékeli.

Ha van négylábú családtagod vagy egyéb háziállatod, az ő "nyomait" is érdemes eltüntetni, gondolunk itt a nyálas rongybabájára vagy a macskahintára és -mászókára. Nem tudhatod, mennyire tud azonosulni ezzel a lakást kereső személy. Vannak, akik azt mondják, hogy az állatot is vidd át a szomszédba a látogatás idejére. Ezt én kicsit túlzásnak tartom, de ha több érdeklődőnél azt látod, hogy a "Helló, szépséééég!" felkiáltás helyett nagy ívben kerüli kis kedvencedet, akkor lehet, hogy érdemes arra az időszakra időzíteni apunak a kutyasétáltatást. Biztos, ami biztos!

10. Kevesebb tárgy, nagyobb tér

Ami már költöztethető, azt dobozold be, és menjen a tárolóhelységbe! Talán túlzásnak tűnhet, de ha neked nagyon-nagyon sok "felesleges" bútorod és különböző cuccod van, akkor érdemes lehet egy raktárt is bérelned, pár négyzetméteresbe mindened befér és megéri az a pár tízezer forint, ebben biztos lehetsz.

Kevés ember képes üres falakba egy barátságos, meleg otthont beleképzelni, ezért maradjon egy-két otthonos bútor. Nem szívesen mutatnád, hogy kakaófoltos a kanapé? Teríts rá egy ágytakartót, de ügyelj a harmóniára! Használj divatos, egyszínű kiegészítőket (plédeket, díszpárnákat, terítőket), de csak mértékkel. Nem, nem tesszük a nagyi horgolt csipkéjét a lapos TV-re!elado_lakas5

A konyhából is pakolj el mindent, csak egy-két gép legyen elöl és valami dekoráció, esetleg gyümölcsöskosár, vagy egy kis tálalóban mogyoró, cukorka (persze, hogy kínáld is meg, amikor épp ott nézelődtök - így máris vendégszerető érzése lesz a konyhától is)

11. Egy lakás illata

A rend és tisztaság annyira egyértelmű, hogy külön pontot sem érdemel, viszont sokan feledkeznek meg az illatokról. Vigyázz a szagokkal! Már az is elég, ha a lépcsőházban terjeng a kelkáposztafőzelék átható aromája, de az ellen túl sokat nem tehetsz. A te lakásod viszont friss levegőtől és esetleg pár csepp semleges illóolajtól illatozzon. Többet számít, mint hinnéd! Lehet, hogy te imádod a szantálfa tömény illatát, de azzal lehet, hogy csak elüldözöd a lelkes érdeklődőt, úgyhogy itt se magadra gondolj!

A cigaretta vagy háziállat okozta szagokra különösen figyelj, hisz, ami neked fel sem tűnik, az egy állatok nélkül élő vagy antidohányos embernek igencsak kellemetlen lehet. Lehet vitázni, de ahogy a füstölgők, úgy a macskások sem érzik, pedig igenis "van szaga". Csak szólunk! A függöny már kimosva, az pipa, de elő az alkoholos kendőkkel, törölj át minden nikotinos felületet, moss át mindent, amit csak lehet és cserélj almot minden új kopogtató előtt.

+1 Tiszta lakás - ápolt lakó

Sminkelj, menj fodrászhoz, de minimum moss hajat, légy ápolt és üde! Ha mások is vannak otthon, ők is. Egy derűs, kellemes benyomást keltő, magára adó, elegáns család otthona mindig vonzóbb célpont, mint egy kialvatlan, leharcolt társaságé.

Egy szó, mint száz, némi odafigyeléssel és a fenti apróságok meglépésével ezerszer jobb esélye lesz a lakásodnak, hogy új tulajdonost találjon! Képzeld bele magad az otthonát kereső személy helyzetébe (jó eséllyel te is pont benne vagy) és felelj meg az elvárásoknak. Ennyi!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
stock-fotó-1-scaled.jpg

10 éves a Kedvenc Patikám díj

A patikákban a biztonságos gyógyszeralkalmazást népszerűsítő edukációs tevékenység jelentősen hozzájárul társadalmunk egészségkultúrájának emeléséhez és egyre kiemeltebb figyelmet kap a patikai munka.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. szeptember 14.


hirdetés

A gyógyszertár a gyógyítási stratégia kiemelt egysége, amely egy kereskedelmi körülmények között működő egészségügyi intézmény. Fontos hangsúlyozni, hogy a gyógyszert a gyógyszertárból kell beszerezni, ahol az ott dolgozó szakemberek a készítményekkel kapcsolatos mindenfajta hiteles információt tudnak biztosítani. A jövőt illető fontos kérdés, hogy melyik patikában milyen extra szolgáltatást kaphat a beteg a gyógyszere mellé.

Az egészségügyi ellátó rendszerben a legmagasabb kontaktszámot a gyógyszertárak mutatják fel. Ötször annyian fordulnak meg naponta a gyógyszertárakban, mint a háziorvosi rendelőkben, ez napi 650 ezer embert jelent, ezért fontosnak éreztük azt, hogy lehetőséget adjunk nagyközönség számára, hogy a patikák munkáját értékelni tudják.

A patikákban a biztonságos gyógyszeralkalmazást népszerűsítő edukációs tevékenység jelentősen hozzájárul társadalmunk egészségkultúrájának emeléséhez és egyben a pályázatot kiírók nagy örömére – talán ennek köszönhetően is - egyre kiemeltebb figyelmet kap a patikai munka és a „Kedvenc Patikám” kampány lakossági támogatása.

A Kedvenc Patikám pályázat a hagyományoknak megfelelően a lakosság véleménynyilvánítása alapján kerül kiválasztásra. A szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely közvetlen lakossági ellátást biztosító patikája. A legtöbb szavazatot kapott patika nyeri el a Kedvenc Patikám címet.

Ezen a linken szeptember 30-ig, te is le tudod adni szavazatodat!

hirdetés

Az idén facebook megjelenéssel is erősödött a kampány, melynek hatására az elmúlt évekhez képest már most többen adták le szavazataikat a kampány tavaszi indulása óta, ezzel is kifejezve érdeklődésüket és támogatásukat a gyógyszertárak, gyógyszerészek segítő munkái iránt. Ez annak is köszönhető, hogy a kialakult járványügyi helyzetben a lakosság figyelme még jobban az egészségügyi szolgáltatók felé összpontosult. A betegeknek még fontosabbá vált, hogy kiemelt elismerésben részesüljön az általa leginkább preferált, megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtó hely.

A Kedvenc Patikám és az Év Gyógyszerésze díj idén jubilál, szervezője a Nero Solution Kft. 10. alkalommal tett közzé pályázati felhívást, melynek legfontosabb célja a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése. Ezt a munkát támogatja a Roche Magyarország Kft., koordinálja a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége.

A Kedvenc Patikám pályázatra a szavazatok beérkezési határideje: 2020.szeptember 30.

Részletes információk: www.evgyogyszeresze.hu és www.kedvencpatikam.hu, illetve a Facebook oldalon.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
adorable-1866530_1920.jpg

5 szempont kanapévásárláshoz

Hozzád melyik illik? Tippjeink segítségével biztosan megtalálod álmaid kanapéját.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Bár rengeteg különböző kanapét kínálnak a bútorboltok, azonban a bemutatótermekben vagy online katalógusokban böngészve sokszor nehéz döntést hozni. Tippjeinkkel segítünk, hogy könnyedén kiválaszd azt a darabot, amelyik legjobban illik hozzád, az igényeidhez, az otthonodhoz – és hosszútávon is elégedetté tesz. Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

1.Stílus

Ahogy egy embernek, úgy egy otthonnak, sőt még egy kanapénak is megvan a maga stílusa. Modern vagy klasszikus? Minimalista vagy retro? Skandináv vagy olasz? Lágy, kényelmes, ami heverészésre, olvasásra, pihenésre hívogat, vagy formálisabb, amiben akár egy home-office napot is el tudunk tölteni? Harsány vagy visszahúzódó? Uralja a teret vagy szerényen szolgálja a benne élőket? Milyen hangulatot áraszt? Ha végignézel otthonodon, milyen stílusúnak mondanád? Kifejez téged? Jól érzed benne magad? Ha jó az irány, tudod ahhoz igazítani a keresett kanapé stílusát is.

2.Elhelyezés és funkció

Lényeges azt tisztázni, otthonod mely helyiségébe, s azon belül hová szeretnéd majd elhelyezni a kanapét. Ha átgondolatlanul vásárolsz, könnyen megtörténhet, hogy ott állsz a szoba közepén egy kicsomagolt monstrummal, ami a szalonban ugyan jól mutatott, de aminek nálad nincs helye. A nappalid kényelmét fogja növelni? Vagy a dolgozó/vendégszobába keresel egy többfunkciós darabot, amit időnként ágyként is használhatsz? Esetleg a beépített balkon keskeny, ám hosszú terét szeretnéd maximálisan kihasználni baráti beszélgetésekhez? Fontos-e, hogy legyen benne tároló rész is, vagy csak ülőalkalmatosságot keresel? Egy sarokba helyeznéd el, vagy az amerikai konyhás nagy teret kívánod megosztani? Elő a mérőszalaggal, és keresd meg az ideális helyet!

hirdetés

3.Anyagok, színek és minták

A bőség zavara – mondhatjuk, hiszen millióféle kárpit, szövet, bőr vagy textilbőr borítás közül választhatunk. Mégis dönteni kell, anyagot, színt és mintát választani, s aztán reménykedni, hogy illik a fal színéhez, a nagyitól örökölt szőnyeghez és a tavaly vásárolt sötétítőfüggönyhöz. Hogyan hozzuk mindezt harmóniába? Talán ezért is van, hogy egyre népszerűbbek az egyszínű, visszafogott kárpitok, a semleges színek és letisztult formák. Könnyebb, ha van néhány finom megjelenésű bútorunk, és a kiegészítőkkel dobjuk fel kicsit, mint ha beválasztunk egy erőteljes darabot. Utóbbi azonban kifejezetten előnyös lehet, ha a szoba kevés színnel, kiegészítővel rendelkezik, és épp a kanapét szeretnénk meghatározó darabbá tenni. Ekkor viszont minden más legyen visszafogott körülötte. Az anyag kiválasztásához nagy segítségedre lehet egy olyan szolgáltatás, amikor a potenciális szövetekből a cég otthonodba küld egy-egy mintát, akár ingyenesen is. Így már nem lesz kockázatos választanod.

4.Kopás és tisztíthatóság

Nem mindegy, mennyi idő alatt koszolódik és kopik el a bútorunk. Amikor már stílusra, méretre, formára, színre kialakult az elképzelésünk, érdemes rákérdeznünk a boltban a kárpitok kopásállóságára, illetve arra, milyen módon tisztítható a kárpit. Léteznek lehúzható és mosható huzattal bevont kanapék is, itt egyszerűbb a dolgunk, már csak azért is, mert ha később más színre vágyunk, vagy már nagyon megkopott a huzat, vásárolhatunk hozzá újat. Így anélkül orvosolhatjuk a problémát, hogy a teljes bútort át kellene kárpitoztatnunk vagy le kellene cserélnünk. A lemosható, vízlepergető kárpitokat és mosható huzatokat kisgyerekes szülők különösen fogják kedvelni. S ha kutyát vagy cicát tartunk otthon, akkor is alaposan nézzük meg, könnyen eltávolítható-e házi kedvencünk szőre a felületről.

5.Ár-érték arány

Fontos, hogy jól fektesd be a pénzed, még ha csak egy kanapéról is van szó. Nézz körül az üzletekben és a neten, és térképezd fel a kínálatot. Lehet, hogy elsőre beleszeretsz egy bútorba, de ha tovább keresgélsz, megtalálhatod ugyanazt máshol kedvezőbb áron. Vagy először egy olcsóbbat választanál, de rájössz, annak az élettartama is kevesebb, s ezért inkább az egyszeri nagyobb kiadás mellett döntesz. A szállítás költsége sem elhanyagolandó, erre is figyelj, mielőtt rendelnél. Lehet, hogy épp az ingyenes szállítás lesz nálad a nyerő, de az is lehet, hogy egy bemutatótermi darabot fogsz ki, s még a szállítási költséggel együtt is jól jársz. Érdemes időt szánni rá, és böngészni az akciókat is, kivárni a megfelelő pillanatot, így akár 20-30%-ot is megtakaríthatsz.

A fenti szempontokat figyelembe véve most már te is bátran nekifoghatsz a kanapéválasztáshoz, tudva, hogy a legjobb döntést fogod meghozni. A cél az, hogy végül elégedett legyél, s olyan kanapéd legyen, ami sok éven át növeli otthonod kényelmét és segíti a pihenést magad, családod és barátaid számára.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
harom-honap-alatt-fitnesz-versenyzo.jpg

Ági három hónap alatt gyúrta ki magát, hogy fitneszmodellként versenyezhessen

Azért vágott bele ebbe az embert próbáló kalandba, mert új kihívásokat keresett, és mert meg akarta mutatni, mire képes az ember kellő akarattal és hozzáállással.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Embert próbáló kalandba fogott egy magyar nő: nulla tapasztalattal, a semmiből kezdett bele a testépítésbe, három hónap múlva pedig már egy fitneszversenyen szerepelt.

Ági a Fókusznak mesélte el, hogyan formálta át teljesen a testét alig negyed év alatt. Mint mondta, azért vágott bele, mert olyan kihívást keresett, ami teljesítményben mérhető és van egy cél, amit el akar érni.

A reklámszakmában dolgozó nő életének sosem volt szerves része a sport, már csak ezért is figyelemre méltó, amit véghez vitt.

Először csak heti egy-két alkalommal járt személyi edzőhöz, aki később rábeszélte a fitneszmodellkedésre. Ezután speciális diétába kezdett, majd megtanult kecsesen pózolni.

A versenyre való felkészülés alatt hétből hét napon két és fél órán keresztül edzett, de a mai napig heti hat napot jár edzőterembe. Bár ez az időszak nagyon jó élmény és nagy kihívás volt számára, mégis úgy döntött, hogy egyszer elég volt.

hirdetés

Ági azt mondta, nem a kinézet volt számára a fontos ebben, hanem az, hogy megmutassa, mire képes az ember és a szervezet, mekkora változást lehet elérni a megfelelő hozzáállással és akarattal.

A Fókusz riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
model-1525629_1280.jpg

Így ápold bőrödet ősszel is

A nyár elmúltával nemcsak öltözködésben kell felkészülnünk az egyre hidegebb, szelesebb napokra, hanem testünket és bőrünket is érdemes felkészítenünk rá, ha szeretnénk, hogy szép és egészséges legyen.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. szeptember 14.


hirdetés

Ahogy véget ér a nyár és fokozatosan elhalványul barnaságunk, a napsugaras órák száma is csökken, életünk minden területén igyekszünk felkészülni az új évszakra. Ilyenkor gyakran megváltozik a mindennapok ritmusa és lelkileg is elkezdünk készülni az őszre, majd a lassan beköszöntő télre. Ugyan ez igaz a bőrünkre is. Ahogy nyáron a naptól óvtuk, ősszel a szeles, hideg idővel szemben van szüksége védelemre. A bőr esetében a nedvesség megőrzése a legfontosabb, hiszen ősszel gyengébb a faggyúmirigyek működése, ezáltal könnyebben szárad ki, ami meglehetősen kellemetlen érzés. Alábbi tippjeinkkel azonban felkészítheted bőrödet az őszi hideg nappalokra, hogy továbbra is puha és szép maradjon.

Ne áztasd magad sokáig a kádban

Bármennyire is jól hangzik egy hűvös, nehéz nap után hosszasan elnyújtózni egy forró fürdőkádban, nem biztos, hogy ezzel jót teszel a bőrödnek. Biztos feltűnt már, hogyha hosszú ideig vagy a kádban vagy akár strandon, akkor a bőröd ráncos és száraz lesz. Ez azért van, mert a hosszas fürdőzéssel a bőr felszínén feloldódik a természetes faggyúréteg, melynek feladata, hogy megakadályozza a bőr kiszáradását. Éppen ezért a hideg hónapokban jobb, ha inkább a rövidebb zuhanyzás mellett döntesz, a forró víz helyett pedig meleg vízzel tusolsz. Ráadásul ezzel nemcsak a bőrödet véded, de a vízfogyasztás csökkentésével a Földnek is jót teszel.

Hidratálj kívül-belül

Az egészséges bőr megőrzése érdekében egész évben fontos a hidratáció. Ahogy elmúlik a nyár és nincsenek már izzasztóan meleg napok sokan hajlamosak elfeledkezni a rendszeres vízfogyasztásról, pedig ez is fontos része annak, hogy bőröd hidratált legyen. Természetesen külsőleg is gondoskodni kell tested védőrétegéről, ehhez pedig a legjobb, ha mindig a megfelelő minőségű hidratálókrémet választod. Míg nyáron elég a könnyebb állagú krémek használata, ősszel cseréld le egy intenzívebb hidratálóra, mely képes megvédeni az arcbőrödet az egyre szelesebb idővel szemben is.

hirdetés
A bőr szolgálatában 45 éve

A Vagheggi egy olasz családi vállalkozás, mely a fejlődése során, mindig hűséges maradt a szépséghez kapcsolódó víziójához és missziójához. Köszönhetően a több, mint negyvenöt éves tapasztalatnak széles körű igényekre adnak választ, de különleges termékeket létrehozva mert hisznek benne, hogy minden ember egyedi kreáció.

A Vagheggi az emberek, az állatok és a környezet maximális tiszteletben tartása mellett készíti nővényi alapanyagú fitokozmetikai termékeit, amely filozófia a kezdetektől kiemelkedően fontos számukra. A hatóanyagok kiválasztásában „fairtrade” politikát folytatnak és ragaszkodnak alapanyagok magas minőségéhez. A Vagheggi az első olasz cégek egyike, amely ötvözte a hagyományos természetes kozmetikumokat a legfejlettebb technológiával és kutatással, egyedi termékeket alkotva. K+F részlege kiváló és ellenőrzött minőségű növényi hatóanyagokat választ meghatározott koncentrációban, amelyekkel így valóban működő fitokozmetikai termékeket hozhatnak létre. Minden kezelés egy illatterápia is, amely hozzájárul a tökéletes közérzethez.

Vigyázz az ajkaidra is

Az arcbőr és a kezek mellett az időjárással szemben a legvédtelenebb testrész a száj. Itt nincsenek faggyúmirigyek vagy pórusok, így semmi sem védi meg a kiszáradástól. Hogy elkerüld a szájad kicserepesedését használj ajakápoló balzsamot vagy olyan ajakrúzst, melyben vannak hidratáló összetevők is.

+1 Használd a bőrtípusodnak megfelelő termékeket

Bár ősszel alapvetően arra érdemes figyelni, hogy nyár után regeneráld a bőrödet, illetve megvédd a hideg időtől, nem mindegy, hogy mennyire zsíros krémet választasz. Minden ember egyedi, könnyen lehet, hogy ami az egyiknek bevált, az a másiknak nem elég jó. Ezért is fontos, hogy ismerd a bőrtípusodat és az annak megfelelő bőrápolási termékeket használd, melyek a te igényeidre lettek szabva. Hiszen, akinek alapból száraz a bőre annak ősszel nagyobb fokú hidratálásra van szüksége, mint annak, akinek inkább zsíros a bőre. Ezzel a teszttel meg tudod állapítani milyen a bőrtípusod és milyen krémekkel ápolhatod a legjobban.

Sokszínű heti rovat indul ALAPOZÓ néven

A leghitelesebb mindig a saját tapasztalat. Ennek a gondolatnak a mentén alakította ki a Vagheggi Hungary most induló nagykövet programját, amelyben szakemberek beszélnek a hatékony bőrápolásról, a szépségről alkotott – néha becsapós – elvárásokról, valamint arról, hogyan érdemes pénzügyi szempontból is tudatosan kialakítani a bőrápolási rutint. A három nagykövet a Vagheggi közösségi média felületein (Instagram oldalukon és Facebook oldalukon) várja a tanulni vágyókat minden hétfőn az ALAPOZÓ rovatával.

A minden hétfőn jelentkező ALAPOZÓ közösségi média rovat egy szójátékból ered, amely viccesen utal az egyik leggyakrabban használt sminktermékre, mindamellett, hogy a Vagheggi legfontosabb üzenetének tekinti, hogy a valódi alapozás a természetes arcbőr ápolásával kezdődik. Az már csak ráadás, hogy a hétfői nap az alapja a hetünknek, így a hét elején olyan tippekhez és praktikákhoz jutunk, amelyeket már ki is próbálhatunk a dübörgő hétköznapokban.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!