hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Tiltakozási lavinát indított el a 14 éves Molly öngyilkossága a közösségi médiában
Immár 30 család vádolja a közösségi oldalakat azzal, hogy öngyilkosságra ösztönzik a tinédzsereket, miután újabb részletek derültek ki egy 14 éves angol lány haláláról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 28.


hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, Molly Russell 2017 novemberében követett el otthonukban öngyilkosságot, pedig a család szerint semmi jele nem volt annak, hogy bármilyen komolyabb mentális problémája lenne. Csak később fedezték fel, hogy a kislány az Instagramon olyan tartalmakat nézett, amelyek szorongással, depresszióval, önsebzéssel és öngyilkossággal foglalkozott. Az apa, Ian Russell több mint egy évvel lánya halála után tudott a tragédiával a nyilvánosság elé lépni, és az Instát tette felelőssé érte.

Most a Pinterest is a vádlottak padjára került. Ez utóbbi, mely tartalomirányító algoritmust használ, személyre szóló e-mailt küldött Molly-nak felkavaró hatású képekkel, egy hónappal a lány halála után, tehát adminisztrátorai minden bizonnyal tudtak Molly ilyen irányú érdeklődéséről.

A Pinterest lehetővé teszi felhasználóinak, hogy képeket mentsenek egy virtuális mappába, ott gyűjtsék a érdeklődésüknek megfelelő fotókat. Ezek között olyan fotók is lehetnek, amelyek öncsonkítást ábrázolnak, vagy egy olyan kezet, amely fehér pirulákat szorongat, de vannak az önpusztításra utaló baljós idézetek is. Mindez hozzáférhető már a 13 éven felülieknek is.

A Mollynak küldött e-mailben volt egy kép egy sebhelyes csuklóról, a következő szöveggel: „El sem tudom mondani, hányszor kívántam, hogy bárcsak meghalnék.”

„Minél tovább néztem, annál jobban elborzadtam, mert beleláttam valamibe, amely ilyen mély hatást gyakorolt az én aranyos kislányomra” – idézte az apát a Daily Mail.

Hasonlóképpen működik az Instagram is: ha valaki egy bizonyos témára rákeres, vagy hozzászó egy adott poszthoz, az algoritmus innentől kezdve felé irányítja a hasonló tartalmakat.

Most Ian Russell azt követeli, hogy hozzanak létre az Egyesült Királyságban egy olyan független szabályozó rendszert, amely az ilyen tartalmakat 24 órán belül törli a közösségi médiából.

A gyermek öngyilkosságok megelőzésén dolgozó Papyrus jótékonysági szervezet közlése szerint az utóbbi időben legalább 30 család fordult hozzájuk azzal, hogy a közösségi média szerepét gyanítják gyermekük halála mögött.

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter máris felszólította a webóriásokat, hogy azonnal töröljék az ilyen képeket a közösségi oldalakról, vagy pedig törvényi erővel szabnak gátat annak, hogy sérülékeny gyerekeket bombázzanak ilyen szörnyű tartalmakkal. A miniszter elárulta, hogy Molly Russell csak két évvel volt idősebb, mint amennyi most az ő lánya, és ezért még inkább átérzi, hogy meg kell védeni a tizenévesek nyugalmát. Ma Nagy-Britanniában az öngyilkosság vezet a húsz éven aluliak halálozási okai között.


KÖVESS MINKET:
Egy ismert felnőttfilmes színész HIV-pozitív lett – magyar forgatásokat is lemondtak
Nacho Vidal pozitív HIV-tesztje miatt több európai, pornófilmeket gyártó cég is forgatási tilalmat rendelt el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

A 45 éves, spanyol erotikus színész a témát előszőr boncolgató El National értesüléseit nem kívánta megerősíteni, magát a kérdésfelvetést is ízléstelennek tartotta. Azonban a közeli cimborájának számító pornósztár, Rocco Siffredi egy olasz lapnak elismerte, hogy Vidal HIV-pozitív.

"Nacho tegnap reggel felhívott, miután megcsinálták a tesztet és azt mondta: Rocco, szarban vagyok, megkaptam."

A hír február 14-én kelt szárnyra, több felnőttfilmes ügynökség, többek között cseh pornószínésznőket menedzselő Nikki’s Agency azonnal reagált: legalább két hónapra minden forgatásukat lemondták. Nicole DuPapillon felnőttfilmes színésznő Twitteren közölte, hogy soron következő, autós tematikájú filmjét mégsem veszik fel. A leállás magyar és cseh forgatásokat érint.

"A teljes európai szexfilmgyártás leállhat"

– közölte a német Bild. Úgy tudják, hogy a felnőttfilmes megfertőződése óta legalább kilenc nővel dolgozott, ezért szükségesek az óvintézkedések.

Az amerikai Dan Leal pornóvállalat közlése szerint több európai stúdió – így a magyar Immoral Production – is leállította a filmgyártást.


KÖVESS MINKET:Orbán nem kért a divattervező tanácsaiból, Hadházy Ákos viszont igen - itt az eredmény
Herczeg Zoltán a miniszterelnök furcsa szabású öltönyét látva ajánlotta fel a segítségét. Ebből nem lett semmi, Hadházy viszont maga kereste meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Tavaly nyáron, a V4-ek találkozóján készült fotót látva ajánlotta fel Herczeg Zoltán divattervező a közösségi oldalán, hogy pár perc alatt rendbe teszi a magyar miniszterelnök öltönyét. Ám Orbán Viktor nem élt a lehetőséggel.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azonban úgy döntött, hogy kikéri a divatszakértő véleményét, és tanácsát megfogadva választott magának új ruhát.

Before-after #styling #style #politicians #wear #outfit #europe #hadházyákos #design #elegant #designer #herczeg #herczegzoltan #loftoutlet #kungeri @k_u_n_g_e_r_i #thanx #MMM #movement #hungary #human #right #civil #power #citizen #energy #budapest #fashion #fashiondesign

697 Likes, 43 Comments - Herczeg Zoltán (@herczegz) on Instagram: "Before-after #styling #style #politicians #wear #outfit #europe #hadházyákos #design #elegant..."

A stílusváltásban más politikus is részt vett, többek között Márki-Zay Péter is.

A divattervező közösségi oldalán jelentette be, hogy stílustanácsaival segíti a Mindenki Magyarországa Mozgalom rendezvényeit, és résztvevőit.


KÖVESS MINKET:

Több százmillióért árulta szüzességét egy 23 éves modell
A lány meglepő módon azért vállalkozott a dologra, hogy büszkévé tegye édesanyját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Mahbuba Mammadzada rendkívül sikeres azerbajdzsáni modell, aki elmondása szerint még senkivel nem létesített szexuális kapcsolatot - most pedig több mint kétmillió fontért, vagyis körülbelül 729 millió forintért bocsájtotta áruba ártatlanságát.

A fiatal lány szüzességéért egy német escort-oldalon lehet licitálni, ahol egyébként sugar daddy-t is keres magának, vagyis egy olyan férfit, aki aki havonta 26 ezer fonttal, vagyis körülbelül 9,4 milli forinttal támogatná.

A jelenlegi állás szerint Mahbuba - vagy ahogy a videóban bemutatkozik, Maria - életében először egy tokiói politikussal fekszik majd le, aki egy híres müncheni labdarúgót és egy londoni ügyvédet előzött meg a sorban.

A lány azért adta el szüzességét, hogy így édesanyját büszkévé tegye, vegyen maguknak egy házat, külföldön folytathassa tanulmányait és együtt tudják majd járni a világot.

Forrás: Mirror


KÖVESS MINKET:
Nagyon ráfázhat Bear Grylls, amiért megölt és megfőzött egy békát
A bolgárok nem igazán örülnek egy 2017-ben forgatott sorozatepizódjának.
The Guardian - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Bulgária környezetvédelmi hatósága jelenleg azt fontolgatja, hogy megbírságolja-e a brit kalandor-médiasztár Bear Gryllst egy Sztárok a vadonban-epizód miatt, melyben megölt egy békát, majd megfőzte a tábori tűzhelyén, írja a The Guardian. Az epizód 2017-ben készült Bulgária Rila-hegységében, Grylls mellett pedig az angolszászoknál nagy sztárnak számító Derek Hugh táncos szerepelt benne. Ők ketten ölték meg a békát,

majd kibelezték és megfőzték, mielőtt átúsztak egy tavon.

"A rögzített anyagból nyilvánvaló, hogy a forgatás során az alkotók megszegték a védett területek szabályait: úsztak a Várnai tóban, tüzet gyújtottak, illetve elkaptak és megöltek egy állatot" - olvasható a Környezetvédelmi Minisztérium közleményében. Itt lehet megnézni a teljes részt:

A sorozat gyártó cége ezért lehetséges bírság elé néz, ami 500 és 5000 dollár közé esik, míg Grylls és Hugh 250 és 2500 dollár közti büntetést kaphatnak.

A Bulgária dél-nyugati részén fekvő Rila Nemzeti Park az ország legnagyobb nemzeti parkja, védett terület. A minisztérium állítása szerint a stábot értesítették róla, mi az, amit nem tehetnek meg, illetve mire van lehetőségük a forgatás során.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x