hirdetés
tigris.jpg

Tigris marcangolta szét egy látogató karját egy magánállatkertben

A nő benyúlt a rácson, ekkor támadt rá az állat. Az állatkert tulajdonosát is megbírságolhatják.
MTI - szmo.hu
2019. április 22.


hirdetés

Egy tigris súlyosan megsebesített egy látogatót a szlovákiai Zsolna magánállatkertjében.

A 29 éves nő átnyúlt a ragadozók kifutója körüli rácson, és egy tigris marcangolni kezdte a karját.

A rendőrség szerint a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meg kellett műteni.

Az eset, amelyről egy látogató készített felvételt, az észak-szlovákiai város Borodnó (Brodno) nevű városrészében, a MiniZoo-ban történt pénteken. A felvételt a szlovák rendőrség is kitette a Facebook-oldalára vasárnap.

A borodnói miniállatkertben többek között papagájok, majmok, lámák, oroszlánok és tigrisek vannak.

Az állatkert tulajdonosát bírsággal sújthatják a biztonsági intézkedések elégtelensége miatt.

A videót csak 18 éven felülieknek ajánljuk. Lapozz érte!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
koczka.jpg

Elmondta a Fideszből kizárt szombathelyi alpolgármester, hogyan utasították az ellenzék lejáratására

Koczka Tibor egy interjúban mesélt arról, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalíciósnak, árulónak kellett szólítania képviselőtársait.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 04.Nem hajtott végre egy utasítást, így a volt Fideszes alpolgármesterrel ma már szóba sem állnak a párt vezetői - mondta el Koczka Tibor az Úgytudjuk.hu-nak.

2014-ben a párt listavezetője volt, majd öt éve Szombathely alpolgármestere lett, mára viszont komoly konfliktusba keveredett a Fidesszel.

A politikus elmondta, hogy először igazán komolyan tavasszal háborodott fel, amikor

neki és frakciótársainak is kiadták, hogy "bevándorláspártinak, szivárványkoalíciósnak, árulónak kell megszólítani a képviselőtársainkat". Ám ő ezt nem hajtotta végre.

"Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk, egyformák, mi pedig a keresztény konzervatív oldalon állunk. A másikat emberi méltóságában hogy lehet így megalázni. Nem a véleményét mondta el, hogy szerinte XY bevándorláspárti, hanem a nevük elé mondták, kivétel nélkül” – magyarázta a lapnak.

Szerinte itt nem arról van szó, hogy mi az a keresztény, konzervatív kultúra, hanem arról, hogy Hende Csabának és csapatának a hatalom megtartása a cél, bármi áron is.

„Sajnálom, hogy a többiek nem álltak ki mellettem. Tudom, hogy van olyan, aki úgy látja a dolgokat mint én, de valamiért nem mernek kiállni. Én nyugodtan alszok” – mondta.

A Vas megyei városban az év elején vette át a hatalmat az ellenzék a közgyűlésben,

miközben a Fideszesek között belső konfliktusok zajlottak. A szombathelyi ellenzék ezek után - az országban elsőként - jelentette be, hogy szövetséget kötnek egymással a választásokra, és az Éljen Szombathely! Egyesület színeiben indulnak minden körzetben. A közös jelöltjük a szocialista Nemény András lett.

A Jobbik korábban azt nyilatkozta, hogy kívülről támogatja a szövetséget, most azonban a függetlenként induló Koczka Tibor mellé álltak.

A politikust hétfőn vették jogerősen nyilvántartásba polgármesterjelöltként, és a Fidesz helyi elnöke még aznap aláírta Koczka kizárásáról a határozatot.

Párttagságának megszűnése a párt alapszabálya szerint már csak formaság, ugyanis automatikusan megszűnik a párttagsága annak, aki függetlenként vagy más párt színeiben elindul a Fidesz bármely hivatalos jelöltjével szemben - írta meg a hvg.hu.

A Fidesz a megyei önkormányzat jegyzőjét, Balázsy Pétert indítja az önkormányzati választáson - írta meg az Index.


KÖVESS MINKET:hirdetés
ader-janos-mti-foto.jpg

Áder János visszavonta nyolc ember magyar állampolgárságát

Van köztük egy 12 éves kijevi gyermek is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.Augusztus közepén nyolc embertől vonta vissza a magyar állampolgárságot Áder János, köztársasági elnök - írta meg a Magyar Közlöny legfrissebb számának információi alapján a 24.hu.

Az erre vonatkozó törvény szerint az állampolgárság attól vonható vissza, aki:

"magyar állampolgárságát a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg."

A nyolc fő között szerepel két szabadkai, egy ungvári, egy vjunki, egy nagyráti, és egy taracközi férfi, egy nagyszőllősi nő, illetve egy 12 éves kijevi gyermek is.

Mindannyian a volt Szovjetunió, illetve a volt Jugoszlávia területén születtek, és tíz éven belül kapták meg a magyar állampolgárságot.

Áder János májusban egy magyarellenes nézeteket hirdető püspök esetében tette meg ezt a lépést.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kutya.jpg

Családi házak udvarára dobálta kiskutyáit, megrovást kapott

A jelenlegi jogszabályok alapján enyhe büntetést kaphatnak az állatkínzók - mondja egy ügyvéd.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 04.Állatkínzásért jelentették fel állatvédők azt a lakiteleki férfi, aki még februárban több helybéli családi ház udvarára dobálta be nyolc, számára feleslegessé vált kiskutyát.

Az ügyészség szerint a gazda életkörülményeire tekintettel szabták ki a legenyhébb büntetést, azaz a megrovást. Ez most a legkisebb büntetés, állatkínzásért két év börtön is kiszabható. Az ügyészség a döntést azzal indokolta, hogy a gazda idős, beteg, és mindent megbánt. A megrovással az ügyészség a "helytelenítését" fejezi ki - mondták.

A Híradó úgy tudja, hogy azóta ivartalanította a férfi a kutyáját, a kölyköket az állatvédők helyezték el örökbefogadóknál.

Egy ügyvéd szerint a büntetlen előéletű, de állatot kínzó gazdáknak nem kell szigorú büntetéstől tartani, általában felfüggesztett börtönre ítélik őket.

Emiatt már több szervezet is tiltakozott, azt követelték, hogy súlyosabb büntetést kapjanak az állatot kínzók.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
magyar_katonasag_jarmu.jpg

Péntektől ismét katonai konvojok járnak több forgalmas útszakaszon

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint szeptember 6-22. között tartanak gyakorlatot a Magyar Honvédség központi gyakorlóterén.
MTI - szmo.hu
2019. szeptember 05.Egy nemzetközi gyakorlat miatt katonai konvojok közlekednek péntektől több forgalmas útszakaszon - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel.

Így pénteken a Letenye határátkelőhely - M7 autópálya - 710. számú főút - 72. számú főút - 8. számú főút - Veszprém - Újmajor útvonalon, majd vasárnap a Tornyosnémeti határátkelőhely - 3. számú főút - M30 autópálya - M3 autópálya - M31 autóút - M0 autóút - M7 autópálya - 710. számú főút - 72. számú főút - 8. számú főút - Veszprém - Újmajor útvonalon közlekednek technikai eszközökből álló külföldi katonai konvojok.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladásá. -

Hozzátették azt is, hogy a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x