hirdetés
momentum-tiborcz-istvan-nyaralo.jpg

Tiborcz István balatoni nyaralójánál akciózott a Momentum

A párt szerint magyar állami és uniós pénzből telt Orbán Viktor vejének a panorámás telken álló, medencés luxusingatlanra, ami a tulajdoni lapja szerint gazdasági épület.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy szombaton egy laza, kalapos-napszemüveges fotóval köszönt be a Facebook-oldalára Orbán Viktor a Balaton mellől. „Több Balaton, kevesebb Brüsszel” - írta a kép mellé a kormányfő.

A Magyar Narancs később arról írt, a fotó Orbán Viktor veje, Tiborcz István felsőörsi, csaknem egyhektáros, úszómedencés birtokán készülhetett.

Hogy valóban ott készült-e a fotó, arra a kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön nem válaszolt. Az Átlátszó írta meg először tavaly júniusban, hogy Tiborcz István megvásárolt két szomszédos telket a Balaton északi partján. Az oknyomozó portál drónfelvételt is készített a medencés házról.

A tulajdoni lapja szerint ez egy gazdasági épület.

hirdetés

Ez nem egyedi jelenség a Balaton környékén. A hónap elején a 444.hu mutatta be, hogy a tihanyi félszigeten épül egy csaknem négyszáz négyzetméteres ingatlan, ami hivatalosan mezőgazdasági épület lesz, lakófunkcióval. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón általánosságban elmarasztalta ezt a gyakorlatot.

"Ha gazdasági épületet húzunk fel, annak van egy jogszabályi definíciója. Azt utána nem nyaralónak használják. Vagy ha igen, akkor jogsértő módon jártak el"

- mondta akkor Gulyás Gergely.

Nemrég a Momentum is ellátogatott a helyszínre - számolt be az RTL Híradó.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orban-viktor-influenza-oltas.jpg

Rosszul oltották be Orbán Viktort influenza ellen Dr. Novák Hunor gyermekorvos szerint

Az orvos szerint több szakmai hibát is vétettek a miniszterelnök beoltásánál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor beadatta magának a mindenkinek ingyenesen járó influenza elleni védőoltást. Erről egy videót is posztolt Facebook-oldalára kedd reggel.

Dr. Novák Hunor szerint azonban rosszul oltották be a miniszterelnököt. Facebook-posztjában azt írja,

a videóban több szakmai hibát is láthatunk, amelyek nagyon elterjedtek, még napjainkban is tévesen oktatják sok helyen a fiatal orvosoknak az oltás beadását. Ez nem az adott orvos kritikája, inkább az oktatási rendszeré, ezért beszéljünk róla általánosságban, hogy tanulni tudjunk belőle.

Az orvos azt írta, típushiba, hogy a bőrt összecsípik, amikor beszúrják az injekcióstűt, mert ezt a zsírszövetbe való oltásnál kell csinálni. A kormányfő pedig valószínűleg azt az oltást kapta, amit a deltaizomba kell beadni. Ilyen esetben a bőrt szét kell nyomni, húzni, lapítani, hogy biztosan az izomba kerüljön a hatóanyag.

"Ha összecsípve adjuk be a bőrredőbe, a tű vége és így az oltás könnyen a zsírszövetbe kerül, a beadott oltás így akár hatástalan is lehet, illetve komolyabb helyi mellékhatás alakulhat ki (viszkető csomó, gyulladás, esetleg zsírszövet elhalás)"

hirdetés

- írja az orvos.

Elmondása szerint az sem jó, hogy a tűszúrás után a fecskendőt visszaszívják, ami csak a fájdalmat fokozza.

"Vállizomba adott oltásnál ez helytelen, felesleges, gyakorlatilag nincs esélye, hogy pont egy érben legyen a tű vége, ezért a nemzetközi szakmai irányelvek nem javasolják a visszaszívást"

- magyarázza a szakember.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
koronavirus-teszt-orvos-pixabay.jpg

Kötelező karantént kapnak azok, akik nem vesznek részt az országos koronavírus-tesztelésen Szlovákiában

Egyébként önkéntes lesz a tesztelés.
MTI, címkép: illusztráció (fernandozhiminaicela/Pixabay) - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Önkéntes lesz az országos koronavírus-tesztelés Szlovákiában. Aki azonban nem vesz részt rajta, kötelező módon tíznapos karanténba kell vonulnia - közölte Igor Matovic miniszterelnök Szlovákia biztonsági tanácsának keddi ülése után Pozsonyban.

"A kormánykoalíció egyértelműen az önkéntes tesztelést támogatja" - mondta Matovic újságíróknak.

A pozsonyi kormány vasárnap döntött arról, hogy az ország egész lakosságát koronavírus-tesztnek vetik alá.

A nagyméretű akció, amelynek előkészületei a nyilvánosság kizárásával már három hete folynak, a hét végén kezdődik el néhány, a koronavírus-járvány által leginkább veszélyeztetett járásban próbateszteléssel. A tesztelés többségét két hétvégén - október 30-a és november 1-je, valamint november 6-a és 8-a között - fogják lebonyolítani.

hirdetés

Az embereket - Szlovákiának több mint ötmillió lakosa van - antigén-tesztnek vetik alá, amelyből az állam mintegy 13 millió darabot rendelt. A tesztelés eredménye mintegy 15-30 perc elteltével már kiértékelhető.

A szlovák biztonsági tanács ülésén Zuzana Caputová államfő is részt vett, aki korábban kifogásolta, hogy először a sajtóból értesült a tervekről. Igor Matovic kormányfő ugyanis az európai uniós vezetők múlt heti csúcstalálkozóján elképzeléseit megosztotta néhány kollégájával anélkül, hogy előzőleg minderről tájékoztatta volna országa elnökét. Matovic később elismerte, hogy hibázott, és elnézést kért az államfőtől

"Úgy vélem, hogy részletesen és átfogóan megválaszoltuk az elnök asszony minden kérdését" - jelentette ki a kormányfő.

A hivatalos közlések szerint az egész országban mintegy 6000 tesztelési helyet alakítanak ki, a szám lényegében megfelel a választói körzetek számának.

Egy-egy tesztelőhelyen átlagban hét-nyolc emberre lesz szükség, akikhez még önkéntesek is társulnak. Az akció lebonyolításába a hadsereget is bekapcsolják.

Jaroslav Nad védelmi miniszter azt mondta, hogy a hadsereg 8000 katonát mozgosított a tesztelés lebonyolítására. A szükséges fertőtlenítéseket szintén a katonák fogják biztosítani.

A kormány országos koronavírus-tesztelési terve egyébként nem talált egységes fogadtatásra Szlovákiában. Sokan, köztük például a magánorvosok szövetsége, vitatják ezt a döntést, a települések polgármesterei pedig a hatékony és praktikus kommunikációt hiányolják az állam részéről.

"Nem készítették elő megfelelően, helytelen és veszélyes az átfogó országos tesztelés" - tájékoztatta a TASR hírügynökséget a magánorvosok szövetsége. A szövetség szerint a terv számos kérdést vet fel, ezért javasolják a leállítását és azt, hogy tárgyaljanak róla.

Marek Krajcí, egészségügyi miniszter felhívással fordult az egészségügyi dolgozókhoz és a diákokhoz, hogy segítsenek az akció lebonyolításában.

A szlovákiai kórházakban jelenleg 638 beteget kezelnek, akik közül 51 szorul lélegeztetőgépre - közölte kedden Zuzana Eliáąová, az egészségügyi tárca szóvivője.

hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
ora-atallitas.jpg

Óraátállítás lesz vasárnap hajnalban, egy órával többet aludhatunk

Cserébe korábban lesz sötét.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Az óraátállítás időpontja minden ősszel más dátumra esik, attól függően, mikor lesz a tizedik hónap utolsó vasárnapja.

Idén október 25-én, vasárnap kezdődik téli időszámítás, ekkor kell majd visszaállítani az órákat, hajnali 3 óráról 2 órára.

A tavaszi időszámítás pedig 2021. március 28-án kezdődik majd.

Az óraállítási módszert Magyarországon 1954 és 1957 közt az elektromos kapacitási nehézségek miatt alkalmazták. 1958 és 1979 között szünetelt a nyári időszámítás, majd 1980-ban vezették be újra, energiamegtakarítási céllal.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
dr.pocs-alfred.jpg

Nem volt rajta maszk a rendelésen, ezért rúgták ki a vírusszkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

Dr. Pócs Alfréd korábban azt mondta, azzal az indokkal küldték el, hogy Covid-ellenes. A kórház azonban mást közölt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Mint arról beszámoltunk, elbocsátották a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból Dr. Pócs Alfrédot, az orvoskamara Heves megyei elnökét, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott.

Az orvos azt mondta, a kórház igazgatója október 6-án hívta be és küldte el 25 év után azzal az indokkal, hogy Covid-ellenes.

A kórház most reagált a hírre egy közleménnyel, amit a 24.hu szúrt ki.

Ebben azt írják, azért menesztették Dr. Pócs Alfrédot, mert nem viselt maszkot a szakrendelésein.

hirdetés

"Az intézmény folyamatosan ellenőrzi, hogy a közvetlen betegellátásban dolgozók viselik- e a maszkot. Dr. Pócs Alfréd a szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve így az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét. Több helyen nyilvánosan vírustagadó konferenciát tartott, melynek tényét a Spiritual TV és a DEHÍR is közölte.

A Bugát Pál Kórház 2020. október 31-i hatállyal, a szerződésben foglalt 30 napos felmondási idővel, törvényesen mondta fel vele a vállalkozási szerződést. Az ortopédiai betegek ellátását ezen felül még három szakorvos végzi Gyöngyösön, a páciensek megelégedésére, tehát az ellátás biztonsága továbbra is megmarad" - olvasható a kórház oldalán megjelent közleményben.

Dr. Pócs Alfréd azt mondta, jelenleg egy hónapos felmondási idejét tölti, a salgótarjáni és az ózdi kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik. A 24.hu-nak egyébként tagadta, hogy vírustagadó volna, de úgy látja, hogy a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek.

hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!