hirdetés
szemet-futas.jpg

Terjed a plogging – szemetet szedtek, miközben futottak a Belvárosban

A megmozdulás célja volt, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és a műanyagmentességre, valamint hogy megtisztítsák az Erzsébet teret és környékét az otthagyott szeméttől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 17.


hirdetés

A szemétszedő futás - vagy más néven plogging - Svédországból indult néhány évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy összekösse a futás örömét a környezetünk védelmével. Szeptember második hétvégéjén egy ilyen közös szemétszedő futásra hívtak minket is, hogy közösen tegyünk környezetünk fenntarthatóságáért. A megmozdulás célja volt, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és a műanyagmentességre, valamint hogy megtisztítsák az Erzsébet teret és környékét az otthagyott szeméttől.

Szeptember 14-én 14 órakor az Erzsébet téren találkoztak a résztvevők, itt az adidas Runners Budapest edzőinek vezetésével és a JÖN Alapítvány szakmai támogatásával egy 5 kilométeres kört futottak a belvárosban. A futóknak csak futóruhát kellett magukkal hozni, a többit a szervezők biztosították.

Az eseményről készült videónk:

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
uzsoki-utcai-korhaz-intenziv.jpg

RTL: Változhat a műtétek időpontja, le kell mondani az intenzív osztályos ügyeletet is az Uzsoki kórházban

A kórház főigazgatója azt írta a dolgozóknak, hogy mindez „majdnem lehetetlen helyzetet teremt” a kórház számára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Mint arról beszámoltunk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön azt közölte, hogy miközben a kijelölt kórházakba koncentrálják a covidos betegeket, a megnövekedett járványügyi feladatok ellátásához szükség van további szakemberek vezénylésére az adott intézményekbe. Ezért azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben.

Ennek kapcsán Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a közösségi oldalán írta meg, hogy az intézkedésekkel lehetetlen helyzetbe hozzák az Uzsoki kórházat.

Az RTL Híradó birtokába jutott levelezés szerint

hirdetés

változhat a műtétek időpontja, és le kell mondani az intenzív osztályos ügyeletet is az Uzsoki Utcai Kórházban az átcsoportosítások miatt. A kórház főigazgatója azt írta a dolgozóknak, hogy mindez "majdnem lehetetlen helyzetet teremt" a kórház számára.

Dr. Kunetz Zsombor az RTL Híradónak azt mondta, ha még több dolgozót elvesznek az intenzív osztályról, akkor az össze fog omlani, intenzív osztály nélkül pedig a kórház sem tud működni.

Az RTL Híradó megkeresésére az Emmi azt közölte: "Nem igaz, hogy bármelyik kórház, amelyből szakembereket vezényeltek át, a működőképessége határára jutott volna, vagy műtétek maradnának el".

Mint megírtuk, pénteken arról tájékoztatott a minisztérium, hogy országosan összesen 18 olyan intézményből csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a koronavírus elleni védekezésben.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
vihar-felho-hollad-viharvonal-viharvadasz-fb-csoport.jpg

Félelmetes, sötét felhőkkel és kiadós esővel érkezett meg a vihar az ország nyugati felére

Sok helyen már késő délután/kora este besötétedett és leszakadt az ég, de az éjszaka folyamán még sokfelé várható heves zivatar.


hirdetés

Mint megírtuk, péntek este és szombatra virradó éjszaka heves viharok csapnak le az ország nyugati felében felhőszakadással és viharosszéllökésekkel, sőt valahol akár jégeső is eshet. Szombat hajnalig általában a Dunántúl északi felén helyenként 50 mm feletti mennyiség is összegyűlhet.

Sok helyen már késő délután/kora este megérkezett a vihar, amiről jó néhány látványos videó és fotó készült.

Zala megyén és a Balaton nyugati medencéjén egy szupercella vonult végig, amit az Időkép kamerái látványos felvételen örökítettek meg.

Ilyen volt Fonyódról nézve:

Szupercella Fonyód, Várhegyről - 2020.09.25.

Generálva az Időkép.hu kameráiból

hirdetés

És ilyen Fonyódligetnél:

Szupercella Fonyódligetnél - 2020.09.25.

Generálva az Időkép.hu kameráiból

Nagykanizsát is elmosta a szupercella, ami felhőszakadással és viharos széllel csapott le.

Az Időkép felvétele:

Szupercella Nagykanizsa térségében - 2020.09.25.

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A viharról számos remek fotót sikerült készíteni a viharvadászoknak.

Fonyód felett ilyen félelmetes felhők jelezték a vihar közeledtét:

Lapozz a többi képhez!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ukran-katonai-repulo-szerencsetlenseg.jpg

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép, többen meghaltak

Sajtójelentések szerint a fedélzeten mintegy harmincan tartózkodtak, és legalább 18-an vesztették életüket.
MTI - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Lezuhant egy kadétokat szállító ukrán katonai An-24-es szállítógép Harkiv megyében.

Az ukrán légierő parancsnoksága szerint a balesetnek halottjai vannak. Sajtójelentések szerint

a fedélzeten mintegy harmincan tartózkodtak, és legalább 18-an meghaltak.

Harkiv megye kormányzója szerint vannak túlélők. Sajtóbeszámolók szerint ketten élték túl a szerencsétlenséget.

Videók a lezuhant és kigyulladt gépről:

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szijjarto-peter-rtl.jpg

Szijjártó a helikopterezésről: „Nem szórakozásról van szó, hanem munkavégzésről”

A miniszter azt mondta, azért utazott helikopterrel Dunakesziről Szekszárdra, mert csak 40 perce volt odaérni a munkavacsorára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Mint azt megírtuk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtökön egy Facebook-posztban azt írta, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendőrségi VIP-helikopterrel érkezett egy szekszárdi borászatba.

Hadházy Ákos állításaira a Külgazdasági és Külügyminisztérium is reagált. A válaszból kiderült, hogy Szijjártó egy munkavacsorán vett részt Szekszárdon 10 Tolna megyei cég vezetőjével.

A miniszter egy sajtótájékoztatón az RTL Híradó kérdésére reagált a helikopteres utazásaival kapcsolatos kritikákra:

hirdetés

„Nem szórakozásról van szó, hanem munkavégzésről”

Megerősítette, hogy 10 Tolna megyei vállalat vezetőjével találkozott a szekszárdi borászatban, és azért érkezett helikopterrel, mert sietett. Előtte ugyanis Dunakeszin tárgyalt egy munkaebéd keretében.

"40 percem volt odaérni Szekszárdra"

- mondta.

Szijjártó azt sem tagadta, olykor előfordult, hogy a helikopter a dunakeszi repülőtérről indult és oda is érkezett. Szavai szerint "mindig onnan indulunk és oda érkezünk, ahova logikus".

A rendőrség közlése szerint idén eddig hétszer utazott a miniszter a rendőrségi helikopterrel. Szijjártó ezt az RTL Híradó kérdésére meg is erősítette,

és elmondta, hogy az ilyen alkalmakkor 12 miniszteri találkozót bonyolított le, olyan vállalatokkal találkozott, akikkel összességében 59 milliárd forintnyi magyarországi beruházásról tudott megállapodni, a találkozók során pedig 4769 munkahely megmentéséről tudott megállapodásokat kötni.

Az RTL Híradó a nyári luxusjachtozásról is kérdezte a minisztert, aki azonban csak annyit volt hajlandó ezzel kapcsolatban mondani, hogy eddig is és ezután is élesen különválasztja majd a hivatali tevékenységét és a magánéletét. Nem válaszolt sem arra, hogy hogyan került Szíjj László milliárdos jachtjára és arra sem, hogy feltünteti-e a vagyonbevallásában a hajóutat.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!