hirdetés
djcooper-1000x669.jpg

Terhesnek mutatott ki egy kosárlabdázó férfit a doppingvizsgálat

Kínos: természetesen egyből mindenki rájött, hogy csalt a vizsgálaton és más vizeletét adta le.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.


hirdetés

Az amerikai D. J. Cooper kosárlabdázó és miután nem jött neki össze az NBA, Európában kezdett el játszani. Több csapatnál is megfordult, míg végül 2018-ban családi okokra hivatkozva úgy döntött, hogy otthagyja a Monaco csapatát és a bosnyák válogatott tagja lesz.

Ehhez pedig szükség volt egy doppingtesztre is, aminek igencsak meglepő eredménye lett.

A férfi kosarasról ugyanis kiderült, hogy terhes.

Pontosabban a vizeletben, amit leadott megtalálták a humán korion gonadotróp (hCG) nevű hormont, ami a várandósság ideje alatt termelődik - írja az Index. Rögtön kiderült, hogy valami turpisság van a dologban és valószínűleg más vizeletét adhatta le, hiszen elég nehezen lenne valós, hogy férfiként teherbe esett.

Végül az ügyben indult nyomozás során derült ki, hogy a kosaras barátnője vizeletét adta le, aki akkor még egyáltalán nem tudott arról, hogy várandós lenne. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség ezek után két évre eltiltotta D. J. Coopert, aki így 2020 júliusában térhet majd vissza.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mummy.jpg

Most meghallgathatjuk egy 3000 éves egyiptomi múmia eredeti hangját

A kutatás 6 évig tartott, egyelőre egy hangot tud „beszélni” a múmia.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Egy 3000 éves múmia beszédhangját sikerült rekonstruálnia egy angol kutatócsoportnak, CT szkennelés, 3D nyomtatás és egy elektromos gége segítségével – írja az IflScience. A hihetetlen projekt még 2013-ban kezdődött, és komoly jártasságot igényelt az orvostudományban, illetve régészeti, egyiptológiai, kurátori és elektromérnöki ismeretekre is szükség volt.

A kutatók több, mint 6 éve végeznek kutatásokat a 3000 éves Nesziámon mumifikálódott maradványain, hogy megpróbálják újraalkotni a beszédszerveit, és meghallgathassák egy ókori ember beszédhangját.

A „múmia” eddig egyetlen hang formálására képes, ami valahol az „a” és az „e” hangok között helyezkedik el.

A kísérletet az tette lehetővé, hogy Nesziámon gégecsöve gyakorlatilag tökéletes állapotban maradt meg a mumifikálódott testen belül. A beszédszerveket CT segítségével szkennelték be, az elkészült felvételből pedig 3D nyomtatóval alkották meg a rekonstruált másolatot.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vuhan-karanten-koronavirus-biztatas-emberek-erkely2.jpg

Koronavírus: az erkélyről, ablakból átkiabálva tartják egymásban a lelket Vuhan lakói

Mutatjuk a videókat!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 28.


hirdetés

Vuhanban az emberek bátorító szavakat kiabálnak egymásnak a karantén alatt - szúrta ki a 24.hu.

Több videó is megjelent ezekről a közösségi oldalakon.

Mint azt mi is megírtuk, még decemberben ütötte fel a fejét Vuhanban. A hatóságok megpróbálták, amennyire csak lehet elzárni a külvilágtól Hubei tartomány 11 millió lakosú fővárosát, hogy megakadályozzák a vírus gyors és tömeges továbbterjedését. Leállították a busz- és metróközlekedést, nem közlekednek a kompok, lezárták a város repülőterét és pályaudvarait.

A helyiek élelmiszer-tartalékokat halmoztak fel, és bezárkóztak otthonaikba.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
legdobolo-kisfiu-slipknot-1000x745.jpg

Elképesztően légdobolt egy 5 éves fiú a Slipknot koncertjén, a bandát is lenyűgözte

A metálzenekar meg is hívta a kis Calebet egy másik fellépésükre, ahol a színpadra is felmehetett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Híres lett egy 5 éves kisfiú az interneten neten, miután elterjedt egy róla készült videó, amin a Slipknot newcastle-i koncertjén légdobol. Caleb Hayes teljes átéléssel, szinte pontosan ugyanúgy dobolt a levegőbe, ahogy a metálbanda dobosa ütötte a dobverőt a színpadon.

A róla készült felvétel bejárta a netet, még a Slipknot tagjaihoz is eljutott. Annyira megtetszett nekik a kis rajongójuk légdobolása, hogy meg is hívták őt és a családját a birminghami fellépésükre. VIP-jegyet adtak nekik, így Caleb a backstage-ből nézhette végig a koncertet, sőt még a színpadra is felmehetett.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ffi.jpg

800 ezer forintos kárt okozott, hogy megszerezzen egy egyfontos pénzérmét egy brit férfi

Az egyfontos érme vásárlás közben esett be egy olyan helyre a pultnál, ahol nem érték el. A férfi pedig nagyon bepöccent emiatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Paprikás hangulatába került egy helyi pékségben az a Dorset megyei férfi, aki a pultot is elkezdte szétbontani csak azért, mert egy pénzérme rossz helyre esett - írja honlapján a helyi rendőrség.

A rendőrségi pénteki közleménye szerint a férfi még december 28-án tért be a Christchurch városában található Greggs pékségbe, és vásárlás közben az egyfontos pénzérme beesett egy olyan helyre, ahol a személyzet nem érte el.

Amikor kiderült, hogy ezért nem tudják neki visszaadni, a férfi dühbe gurult majd a közlemény szerint „elkezdte széttépni a pultot”. Azt írják:

az akcióval kétezer fontos, azaz majdnem 800 ezer forintos kárt okozott a pékségnek, így a rendőrség rongálás bűncselekménye miatt keresi az egyelőre ismeretlen elkövetőt.

A rendőrség szóvivője a BBC brit közszolgálati adónak elmondta, hogy azt nem lehet tudni, hogy a férfinak végül sikerült-e megszereznie az alig négyszáz forintot érő egyfontos pénzérmét, vagy anélkül volt kénytelen távozni a pékségből.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!