hirdetés
 
 

"Teljesen kikészültem, mert a barátnőm el akarja vetetni a közös babánkat"
A kétségbeesett, 32 éves brit férfi egy párterapeutától kért tanácsot.
The Sun. Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. január 29.


hirdetés

A férfi a The Sun párkapcsolati tanácsadójához, Deidre Sandershez fordult. "A barátnőm 27 éves, én 32 vagyok. Csak nyolc hónapja vagyunk együtt, de már évek óta egy munkahelyen dolgozunk. Korábban már hívtam randira, de akkor még volt barátja. Aztán egyszer rám írt, és kiderült, hogy szakítottak. Elkezdtünk randizni, és nagyon gyorsan egymásba habarodtunk. Hamar teherbe is esett. Iszonyú boldog voltam. Tudni kell, hogy neki az előző kapcsolatából már van két kislánya.

Először úgy tűnt, ő is boldog, de újabban kezdenek kétségei lenni, és azt mondja, az abortuszon gondolkodik. Nem biztos benne, hogy fel van készülve arra, hogy újra anya legyen. Teljesen kétségbe vagyok esve, én annyira akarom ezt a babát, mit tegyek?" - kérdezi a férfi.

A szakértő röviden, de lényegre törően válaszolt:

"Megértem, milyen nehéz ez a számodra. De a baba elsősorban a barátnőd testével lelkével fog 'kapcsolódni', az ő életét az elején sokkal jobban megváltoztatja, mint a tiédet. Emellett ő már nevelt egyedülálló anyaként két kislányt, tudja, milyen kemény ez. Ezért neki kell döntenie.

Azt javaslom, erősítsd meg őt abban, hogy a kapcsolatotok elég stabil ahhoz, hogy szülők legyetek. Mindenképp menjetek el párterápiára, és beszéljétek meg a dolgot. Át tudtok ezen lendülni, de csakis együtt." - írja Deidre Sanders.


KÖVESS MINKET:


Mit tehetsz azért, hogy ne bohócként öregedj? – A hálószoba, a konyha, a WC és a tornaterem négyszögében van a megoldás
Ha a környezeted gúnyosan fürkésző tekintetekkel igyekszik leleplezni a magaddal szemben elkövetett csalásaidat, akkor a hiba nem az ő készülékükben van.
Szakonyi Eszter kozmetikus mester írása a Vintage Beauty blogon, Képek: Pixabay - szmo.hu
2019. január 29.


hirdetés

Arcunk az egyik legpontosabb térkép rólunk. Múltunk, életmódunk, szokásaink, egészségi állapotunk, lelki alkatunk, törekvéseink és elfojtásaink, és még oly sok minden olvasható le a bőr állapotából, ápoltságából, barázdáiból, és a mindezek elfedésére tett törekvésekből.

Igazi játék ennek a kódrendszernek a megfejtése. A Vintage Beauty blogon Eszter erre és mindezek megválaszolására, megoldására tesz kísérletet.

Ha az önmagad fiatal kiadásához vezető utat megszállottabban keresed, mint a korodhoz, életformádhoz mért szépséget, akkor önámításban élsz. A jövő szépsége az egészségben (étkezés+sport), a kellemben (kíváncsiság, nyitottság, derű, női öntudat) és az önazonosságban rejlik.

Ehhez kell hozzátenni az igényességet és a tudatos ápoltságot. Ekkor kb. 10 évet elcsalhatsz látványban a biológiai korodhoz képest. Ha többet akarsz, annak ára van és egy ponton túl hiába lesz feszesebb átmenetileg az arc.

A nyakad, a kezed, a tested, a tartásod, a hajad elárulja, hogy kétségbeesetten igyekszel becsapni a tükröt. Az ember az egészségét viszi a vásárra először, aztán a lehetőséget ahhoz, hogy tiszteljék a külseje miatt. Mert a világ egy ponton túl szánakozva néz. Így nem tehetsz mást, mint hogy havonta add meg a bőrödnek a generális kozmetikai „feljavítás” lehetőségét, használj „élő”, tiszta kozmetikumokat, egyél-igyál mértékkel és minőségit, sportolj, szeress, nevess és csodás maradsz.

Sokszor találkozom a kérdéssel, hogy 40 felett hogyan ne váljunk a saját konzerválásunk rabjává? Egyre inkább azt gondolom, hogy a tartós jól konzerváltság nem a kozmetikában kezdődik, még csak nem is a fürdőszobában. Sokkal inkább valahol a hálószoba, a konyha, a WC és a tornaterem négyszögében.

1. A hálószoba

A hálószoba alatt a kiegyensúlyozott, töltést jelentő, önbecsülést adó szeretetkapcsolatot értem. Mindegy is, hogy ezt párunkkal, utódainkkal, tágabb családunkkal, vagy kutyánkkal éljük meg. Ennek hiányában, avagy egy torz tükröt nyújtó kapcsolatban, az ember előbb-utóbb dühből, dacból, elkeseredésből, vagy elgyengülésből, de kompenzálni kezd. Ezt pedig általában kívülről kezdi, többnyire viszonylag radikálisan. A nevetés, az önazonosság, az elfogadás, az empátia az évek során felismerhető nyomokat vájnak az arcra, ahogyan a megkeseredettség, a fásultság, a boldogtalanság is. Nincs az a filler kezelés, botox, vagy aranyszál, amellyel ezeket meg tudnánk hazudtolni.

2. A konyha

Az ember jó néhány évtizedet kap ahhoz, hogy megtanuljon tudatosan, számára optimális viszonyokat teremtve élni. Mire 40-es éveinkhez érünk, pontosan tudjuk, hogy mitől élhetünk könnyű gyomorral, jó emésztéssel, mi árt és mi épít bennünket. Tudjuk, hogy mennyit rombol egy áttivornyázott éjszaka, egy doboz cigaretta (szálanként 150 ml C-vitamin elvonva a szervezettől, az érfalak rugalmatlanságát előhívva ezzel), vagy egy nehéz vacsora. És persze azt is megtapasztaljuk, hogy mennyi belső frusztrációt jelent az, ha káros voltuk ellenére mindezen földi örömöket időnként sem engedjük közel magunkhoz.

A 40 . születésnap után érdemes arra koncentrálni, hogy számunkra harmonikus arányban igyekezzünk teret engedni az élet adta lehetőségeknek. Közhely, de igaz, hogy

* mérsékelni szükséges a szénhidrátbevitelt,

* hangsúlyosabbá tenni a minél kevésbé feldolgozott élő, tiszta, növényi tápanyagot,

* tudatosan megadni testünk számára a szükséges folyadékmennyiséget. Itt kizárólag a tiszta vízre gondolok. Részesítsük ezt előnyben és felejtsük el a „modulált” italokat.

* Nem ördögtől valóak a vitaminok és ásványi anyagok sem. A cink, a szelén, a vas, a C-vitamin, a P-vitamin, a B-vitaminok ésszerű alkalmazása megelőzhet, vagy kordában tarthat bizonyos bőrműködési problémákat.

* És felejtsük el a cigarettát. Mindörökre!

Egyébiránt szokjunk át lassanként a nagytányérról a kistányérra, a mennyiségi fogyasztásról a minőségi fogyasztásra és valóban legyen ünnep, ha mindebből engedünk némi kikacsintást. Fogadjuk el továbbá, hogy bizonyos koron túl döntenünk kell, hogy az arc legyen feszes, vagy a fenék. Van, hogy 1-2 kg plusz súly többet használ, mint a legcsodásabb anti-aging kozmetikum.

3. A WC

Talán Márai Sándor írta, hogy „a világ minden dolga visszavezethető az emésztésre”. Az emésztési renyheség modern, urbánus probléma. Különösen nőknél. Rostszegény étrend, mozgásszegény életmód, stressz, hormonális problémák, emésztőszervi gondok, étel intolerancia, stb. mind okozhatnak ellustult perisztaltikát. Van, hogy csak a tónusát vesztett kötőszövet, a szem alatti táskák, a hangsúlyosabb vénás erecskék árulkodnak erről, de van, hogy konkrét diffúz gyulladások mutatják az emésztési rendszer diszharmóniáját. Sok esetben előbb láthatóak a tünetek az arcon, minthogy megfogalmazódna a páciensben az alapprobléma, amelyhez hosszú távon hozzá lehet szokni. Természetesnek tűnhet. Onnantól lesz zavaró, hogy láthatóvá válik az arcon is.

4. A tornaterem

Vagy ki-milyen mozgásformát preferál. A lényeg a mozgás. Heti minimum 3 x 60 perc. Egy 40 éves nő esetén a minimum, a 140-es percenkénti pulzus, amelyet el kell érni és fent kell tartani 45-60 percen keresztül ahhoz, hogy megfelelő anyagcserefokozás, verejtékezés történhessen. Ez többet ér minden ránctalanító készítménynél. Tagadhatjuk és vitathatjuk ezeket az összefüggéseket, felmentéseket kereshetünk a magunk számára a tudatos fizikai tevékenységek alól, de ha azt kérdezed, hogy mi az, ami fiatalon tart az én hitem és tapasztalatom szerint, akkor a mozgást, mint egyik legfontosabb, (ha nem a legfontosabb) faktort tudom megnevezni.

5. Bőrápolás

Mit javasolnék egy 40 éves vendégnek bőrtípustól függetlenül? A jövő szépsége nem az erőltetett fiatalításban, hanem a saját korunkhoz, nemünkhöz, élethelyzetünkhöz mért kellemben, ápoltságban és egészségben mutatkozik meg. Előbbi mögött sokszor frusztrált, „izzadtságszagú” törekvés, az önelfogadás hiánya, kompenzálási szándék áll, amely idővel szánalmassá és/vagy komikussá teszi a megjelenést. Utóbbi önazonosságot sugall, amely tiszteletre és csodálatra sarkallja a környeztet. Fittnek egészségesnek, ápoltnak, derűsnek és magabiztosnak látszani, és belülről és ekképp élni meg magunkat. Csakis ez lehet a reális, követendő cél.

Ha a kérdést leszűkítjük a napi kozmetikai protokollra, akkor csak azt tudom ismételni, amelyet minden női magazin fennen hajtogat: reggel és este letisztítani, majd hidratálni a bőrt, hetente kétszer pedig bőrtípustól függően megfosztani „őt” az elhalt szarupikkelyektől (hámsejtektől) radírozással. Ehhez semmi más nem kell csak némi kis kávézacc, apró szemű cukor, vagy darált dió. Nem pénzkérdés. Ahogyan a tisztítás és a hidratálás sem. E két lépésnél azonban hangsúlyoznám, hogy az én nézetem szerint csakis az élő anyagok használata elfogadható hosszú távon.

Ilyen szempontból a biominősítést nyert termékekben bízhatunk, hiszen esetükben szigorú szabályok rendelkeznek a növényi eredetű összetevők arányáról. Egyre fontosabbá válik, hogy egy kozmetikum tiszta legyen, élő anyagokból szülessen és képes legyen problémákat enyhíteni. 40 felett különös jelentőséget kap ez a mondat. 40 felett ugyanis a genetika és az életforma benyújtja a számlát. Nem elégséges önmagában pusztán egy hidratáló alkalmazása. Az egyéni bőrjellegzetességek egyéni válaszokat igényelnek és ez a tömegtermékekkel egyre kevésbé elégíthető ki.

Fotó: Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet

Az otthoni szépségápolás mellett fontosnak tartom havonta-kéthavonta egyszer meglátogatni a kozmetikusunkat, ezen belül is azokat a szakembertársaimat javasolom, akik a kreatív kozmetikai vonalat képviselik, az elektrokozmetikai „soft” eljárásokat sem utasítják vissza és természetes összetevőjű készítményekkel dolgoznak. Én magam nagyon hiszek a bőrök több fázisú, mértékletes koptatásában és tisztításában, a klasszikus hatóanyagbeviteli eljárásokban, a rádiófrekvenciás kezelésekben (amely technológia az elmúlt 10 év kozmetikai gyakorlatának egyik legnagyobb felfedezése) és a manualitásban. Mindezekkel, valamint a napi rutin személyre szabott kialakításával és a táplálkozás-psziché-sport hármasának harmóniába helyezésével arra a pályára állíthatjuk a bőrt, amellyel maximum 10 év elcsalható látványban és elérhető a kellem, az ápoltság és az egészség adta szépség elérése.

Egy jól képzett kozmetikus szakszerű szemléletet, manuális és elektrokozmetikai megoldásokat, helyes napi protokollok kialakítását, magas hatóanyagtartalmú kozmetikumokat nyújthat. És persze edukációt.

6. Ne tedd!

És hogy mi az, amit mindenképp elkerülnék? Kerülném az arcvonások harmóniáját megbontó beavatkozásokat. Mindazokat, amelyek túl gyorsan, vagy feltűnően hosszú időre ígérnek radikális megoldást. Ne legyünk naivak. Ára van ezeknek a kecsegtető lehetőségeknek és itt nem a kezelés végén fizetendő számlára gondolok, hanem arra a diszharmóniára, amelyet a környezetünk sok esetben lát, de nem említ.

Rengeteg eljárás éli ma reneszánszát, amely egy ponton túl szánalmassá, vagy komikussá varázsolja a pácienseket. És akkor még nem beszéltünk ezen beavatkozások rövid-, vagy hosszú távon jelentkező esetleges mellékhatásairól.


KÖVESS MINKET:Újított a McDonald's: végre valami hasznosat is választhatnak a gyerekek a Happy Meal menü mellé
Világhírű írónő gyerekkönyveivel népszerűsíti az olvasást a gyorsétterem.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. január 29.


hirdetés

Akár könyvet is választhatnak januártól a Happy Meal mellé a gyerekek a McDonald's-ban játék helyett. Az étteremlánc a modern gyermekirodalom egyik legnagyobb alakjával, az "Így neveld a sárkányodat" történetek brit szerzőjével, Cressida Cowell-lel fogott össze, hogy együtt népszerűsítsék az olvasást. Volt már ehhez hasonló kezdeményezés korábban is, nem is egy, de most egy igazán nagy nevet nyertek meg az akcióhoz.

A világhírű írónő 12 kötetes exkluzív könyvsorozatot írt a McDonald’s éttermek kis vendégei számára.

A választható olvasmányok a Lombházi-ikrek kalandjait mutatják be. Hőseink egy időgép segítségével repülnek vissza a dínókorba, és így válnak számos izgalmas történet részeseivé. Az első két kötet, az Így ismerték meg az ikrek a Diplodocust és Az ikrek és a T-rex találkozása január 25-től érhető el a McDonald’s éttermekben. Nyolchetente jelenik meg majd a sorozat újabb két-két kötete.

A vállalat nem titkolt célja, hogy a kedves és szórakoztató történeteken keresztül a gyerekek megismerhessék az olvasás örömét, így segítve, hogy az a családi együttlét egyik formájává, és végső soron egy életen át tartó szokássá, szenvedéllyé váljon.

A McDonald’s számára írt sorozatot az a Cressida Cowell írónő jegyzi, akinek neve elsősorban az „Így neveld a sárkányodat” című könyv- és animációs filmsorozat kapcsán lehet ismerős. Az írónő népszerű könyveivel számos irodalmi díjat begyűjthetett, sőt a hamarosan háromrészesre bővülő filmtörténet első epizódját Oscar-díjra is jelölték. Cowell az írás mellett, világszerte aktívan kampányol azért, hogy minél több gyerek szeresse meg az olvasást és fedezze fel a könyvek nyújtotta kalandokat.


KÖVESS MINKET:A rendszeres jó szex is van olyan hatékony a magas vérnyomás ellen, mint a gyógyszerek
Régóta ismerjük a kiegyensúlyozott nemi élet jótékony élettani hatásait. Most amerikai kutatók kiderítették, hogy vérnyomás-szabályozónak is kiváló.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. január 28.


hirdetés

A georgiai állami egyetem kísérletében résztvevőknél 13%-os vérnyomás-csökkentést állapították meg a szeretkezés másnapján. Hasonló eredményeket olvastak le azoknál, akik egy szokásos, vízhajó hatású vérnyomás-csökkentő tablettát vettek be.

A Sexual Medicine című szaklapban közzétett tanulmány szerint ennek az lehet az oka, hogy

a nemi aktus serkenti a „szerelemhormonként” is ismert oxitocint, ami csökkenti a stresszt a szervezetben.

A kutatók a kísérleti alanyokat felszerelték szívritmus-mérővel, ekképp regisztrálták orgazmusuk intenzitását, amely 66-tól 106-ig terjedt, 87-es átlaggal. A teszt előtt a résztvevők vérnyomásának átlagos felső értéke 115 Hgmm volt, szex után pedig volt, akinél ez az érték 17 Hgmm-t csökkent – írta a Daily Mail.

A közhiedelem szerint a szex akár életveszélyes is lehet a magas vérnyomásban szenvedőknek.

A mostani eredménynek gyengéje, hogy a kísérleti alanyok között ilyen átlaggal minden bizonnyal nem voltak krónikus magas vérnyomásosok, és az sem derült ki, hogy milyen korúak voltak a résztvevők.


KÖVESS MINKET:


Nem vicc: először osztottak nemi esélyegyenlőségi díjakat az Egyesült Arab Emírségekben, és mindet férfiak nyerték
Hát, lett egy kis szépséghiba...
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. január 28.


hirdetés

A The Guardian írta meg az örömteli hírt: a történelem során először nemi esélyegyenlőségi díjakat osztottak az Egyesült Arab Emírségekben. Annyi szépséghibája lett az eseménynek, hogy az esélyegyenlőségi díj mindegyik nyertese férfi lett.

Így tehát egy férfi vihette haza "a nemek esélyegyenlőségét leginkább támogató kormányzati entitás", a "nemek esélyegyenlőségét leginkább támogató szövetségi hatóság" és a "legjobb esélyegyenlőségi kezdeményezés" díját és egy férfi nyerte el az esélyegyenlőséget leginkább támogató személyiség díját is.

"Hűha, hát valóban sikerült telibe találni a sokszínűséget, az egyik díjazott például szürkébe öltözött" - kommentálták a történteket a twitterezők.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x