hirdetés
Képernyőfotó-2019-11-04-7.23.02.png

Teljesen kiakadtak az X-Faktor nézők, amiért Isumának mennie kellett

A műsor közösségi oldalát ellepték a mérges kommentelők. Van, aki szerint az énekesnek azért kellett távoznia, mert 'mindegyik mentornál jobban énekel'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 04.


hirdetés

Amint arról mi is beszámoltunk, ismét váratlan fordulat állt be az X-Faktor friss évadában. Megint egy olyan versenyzőnek kellett távoznia, akit a közönség és a zsűri is a szívébe zárt.

Korábban Bogi döntése szított indulatokat, ugyanis a legifjabb mentor hazaküldte a fantasztikusan éneklő Tősér Biankát, valamint Gáspár Laci egyik nagy kedvencét, Kalányos Máriát.

Most pedig azért akadtak ki a nézők, mert hiába volt lenyűgöző a produkciója, Isuma Kosi esett ki a versenyből.

VIDEÓ: Isuma Kosi produkciója

Az X-Faktor Facebook-oldalát ellepték az értetlenkedő kommentek.

"A mezőny legszinesebb versenyzőjét óriási hiba volt hazaküldeni, világszínvonal, amit nyújtott, hozzátok vissza a fekete énekest, ő volt az egyik legjobb! Alex b...g nincs hallásod!"

- írta egy hozzászólól.

Többen is kijelentették, hogy a legjobb énekes ment haza.

"Legjobbat tette ki. ISUMA, szegény el sem hitte, de ép ésszel senki. Ezt a f...ságot. Alex, csalódtam!!"

"Remélem, ma Alexen is úgy ki fognak akadni, mint tegnap Bogin. Mert a legjobb énekest küldte haza most, ahogy tegnap Bogi a leültek közül."

"Lol. A legjobbat hazaküldi. Ezt az öngólt, gratulálok hozzá!"

"Tegnap Bogi hozott egy nagyon rossz döntést, hazaküldte a legjobbat, Biankát, ma Akex Bogi javaslatára a legjobbat küldte haza, Isumát. Pedig Alex végig nagyon jól döntött. Minek hallgatott Bogira, aki nagyon gyenge csapatot hozott össze!"

A kommentelők úgy érzik, hogy igazságtalanság történt.

"Isumát azért tette ki szerintem, mivel mindegyik mentornál jobban énekel és nem tudna mit tanítani neki egyik mentor sem."

"Ez a magyar mentor csapat.... Hogy lehetett Isumát felállítani, azért elvenni valakitől az esélyt, mert te, mint mentor nem tudsz mit hozzá tenni? Az a dolgod, azért vagy ott, azért fizetnek, hogy jó énekesekkel jó produkciót csinálj!!! Annak a fiúnak gyönyörű hangja volt, akár Sealnek! Hatalmas hiba volt felállítani!!!"

- írták.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
SZG_3703.jpg

X-Faktor Tábor: az eddigi legbosszantóbb műdráma a műsor végére maradt

A mentorok még mindig elég komolytalanok, néha az az érzésünk, fontosabb számukra, hogy jól érezzék magukat, mint hogy felelősségteljes mentorokként viselkedjenek.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. november 03.Az X-Faktor Tábor a műsor talán legszadistább része. Egyrészt a versenyzőknek, mert ez az a fázis, amikor csoportokra osztják őket, kapnak egy dalt, amit meg kell tanulniuk, és 24 óra múlva elő is adják.

Másrészt a nézőknek, mert szombaton és vasárnap is van adás.

Kicsit gonosz vagyok. Igazság szerint én érdeklődéssel nézem a műsort.

Ha az ember elengedi azt az illúziót, hogy ez egy énekverseny, pláne tehetségkutató, akkor nagyon érdekessé válik megfigyelni, lélektanilag hogy hatnak az egyes szituációk az emberekre.

ByeAlex tulajdonképpen nagyon jól megfogalmazta a Tábor-kör lényegét:

„Az X-Faktor maga egy csapatmunka… Ha már az elején kijön, hogy erre egy adott versenyző képtelen, akkor ő nem lesz alkalmas arra, hogy az X-Faktorban teljesítsen.”

Volt, aki már a feladat súlyától összeroppant és hazament. Olyan is akadt, aki amennyire csak lehet, kihúzta magát a közös munkából. Például az Évával és Katával összerakott Gödöllei Emanuell, aki a számot is utálta, talán a partnereit is, és a produkción is látszott, hogy nem tette oda magát 100%-ban.

A baj csak az, hogy így is leénekelte a két hölgyet, akik végiggürizték a feladatot.

A Táborról még tudni kell, hogy nincs közönség. A mentorok hozzáállásáról sokat elárul, hogy amikor beléptek az üres stúdióba, Alex és Peti is megállapította: ez a legjobb közönség. Ami nyilván marha jó poénnak tűnt, de tulajdonképpen meglehetősen egyértelműen tudtunkra adták, valójában milyen mélységesen lenéznek minket.

Számomra a legérdekesebb kérdés az volt, mit kezdenek majd a Rendezvény kategóriával. Annál is inkább, mert Dallos Bogi a vele készült interjúban azt sugallta, hogy ezt a problémát a Tábor-fordulóban kezelték. Mint emlékezetes, a mentorok „Rendezvény” kategória címkével tovább juttattak egy csomó olyan versenyzőt, akik szörnyen gagyi előadást nyújtottak, mert így mulat egy magyar mentor.

Kétféle megoldás született: jobb esetben összerakták őket, mint Marika nénit, a Hiro-hasonmást és Márkot, a csoda dj-t. Rosszabb esetben betették jók mellé, aminél nagyobb szívatást azért nehéz elképzelni. Mariah Mama és Bora Fanni megkapta Szerémi Jánost, aki értelmezhetetlen, illetve vicces, de úgy, hogy nem akar az lenni. Gáspár Laci jól megfogalmazta: olyan volt, mintha a két lánynak koncertje lenne, és valakit felengedtek volna a közönségből.

Ehhez képest Bogi és Laci komolyan tovább akarta vinni Jánost.

De aztán Alex ellenállását látva Bogi feltette a kérdést:

„Nem tesszük komolytalanná? Nem tesszük nívótlanná?”

Jó reggelt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
xfaktor.png

X-Faktor: egy dallal többet tett az RTL az előítéletek ellen, mint ezer plakáttal

Isuma Kosi felment a színpadra és úgy elénekelte a Labirinth egyik leghíresebb számát, hogy ByeAlex csak annyit tudott mondani: övé a szék. Aztán jött a váratlan fordulat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 03.A Jealous nem tartozik a legkönnyebb dalok közé, sőt. Olyan se nagyon volt még, hogy ByeAlex az elsőként belépő mindkét versenyzőjének széket adjon a székfoglalón. Ezúttal épp ez történt.

A zsűri lenyűgözve hallgatta a 19 éves Isuma Kosi érzelemgazdag produkcióját.

Utána Gáspár Laci azt mondta, az összes eddigi mentoráltját odaadta volna, ha ezt az egy indulót ő mentorálhatta volna.

VIDEÓ: Isuma Kosi produkciója

Ilyen előzmények után egészen meglepő volt, hogy az adás utolsó percében, amikor Emanuelnek helyet keresett, Alex úgy döntött, Isumának kell felállnia. Előtte Bogi azt mondta neki:

"Gondolkodj hosszú távon, hogy Isumával hosszú távon mit tudsz kezdeni, hová tudod fejleszteni. Nem láttunk tőle már mindent egyébként?"

"Ne" - szóltak többen is a nézőtérről, amikor ByeAlex bejelentette döntését. De már csak a gyors búcsú másodpercei következtek.

"Kemény volt"

- mondta végül Bogi, akinek egyébként volt egy hasonlóan váratlan döntése a saját csapatával kapcsolatban is, amikor Tősér Bianka felállításáról döntött.

VIDEÓ: Tősér Bianka produkciója

Az adásból az mindenesetre egyértelműen kiderül, hogy idén a fiúk mezőnye az egyik legerősebb lesz az X-Faktorban.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
1-4.jpg

Ha randiztok, vigyázz vele, mert a szakítás után dalt ír belőle - Taylor Swift-portré

15 év alatt a legjobban fizetett előadó lett, akinek több Grammyje van, mint a Rolling Stonesnak. Régen imádott gyűlölködni, ma már gyűlöli az utálkozást.
Szajki-Vörös Adél, fotó: Instagram - szmo.hu
2019. november 02.A dalszerző-zenész énekesnő, ha úgy vesszük, sikereihez képest még mindig rendkívül fiatal. 1989-ben született Readingben, Pennsylvaniában, korai gyermekéveit egy karácsonyfafarmon töltött. Már egészen kiskorában, totyogósként megnyilvánult a zenei tehetsége, és kiderült, hogy odavan a countryért. 12 évesen tanult meg gitározni, rögtön dalokat írt, majd miután felfedezték, a család Nashville-be költözött, hogy a kis Taylor itt kamatoztathassa countryzenészi ambícióit. Swift a mai napig itt él, éjjelenként itt komponálja intuíciószerűen rátörő dalait. Ezt a stábot például beengedte a házába:

16 évesen már hírnevet szerzett magának egyre sikeresebb countryzenészként. Korai dalaiban aktuális szerelmeit énekelte meg, és ez a késztetése sokáig így maradt: Hollywoodban közismert poénná vált, hogy

ha Taylor Swifttel randizol, jól vigyázz, mert ha szakítasz vele, megírja, ami történt.

Egyébként persze, hogy saját élmények a dalszövegek, minden dalát maga - maximum társszerzővel - írja, a videói pedig mindig a saját víziói.

Így járt ezzel szegény Jake Gyllenhaal is, akinek Swift - aki rendszerint maga írja a dalait - csaknem egy egész albumot szentelt, a dalszövegeiből pedig az derül ki, hogy a színész zenei ízlését tekintve elég sznob - szívesebben hallgatott valami indie albumot, mint Swift dalait -, és csiki-csukit játszott az énekesnővel. Na de Swift sem hagyta magát: We Are Never Ever Getting Back Together (magyarul: "Soha, de soha nem jövünk össze többet" című dalával vidáman, már-már ironikusan énekelve tessékelte ki Gyllenhaalt az életéből.

Közben a közönség egyre jobban megszerette az őszinte, első pillantásra naivnak tűnő, de zenéjében is inkább a játékosság, mint a modorosság irányába kacsintgató énekesnőt. Olyan korai számai, mint a "Love Story", a "You Belong With Me" már nemcsak a country-rajongóknak tetszettek, hanem a széles közönségnek is. A 2008-as Fearless albuma már többszörös platinalemez lett, sőt, Grammy-díjas is.

Ma már több Grammyje van, mint a Rolling Stonesnak, és jelenleg ő a legjobban fizetett híresség a bolygón.

A világhírrel együtt jár a fokozott paparazzo-jelenlét is, Swiftet innentől kezdve mindenhová követték a lesifotósok, amit többé-kevésbé próbált méltósággal viselni. Párkapcsolatait, aktuális barátaival való kimozdulásait dokumentálták. Közben ő maga is folyamatosan reflektált az eseményekre, melyek egy huszonéves lány életében a legfontosabbak: a szerelmeire, szakításaira, ábrándjaira. Talán nincs is hozzá hasonlóan olyan popsztár, aki minden egyes kapcsolatát dalba öntötte, ráadásul ennyire felismerhető módon.

Az internet folyamatosan találgatta: vajon az adott számot épp Harry Stylesnak (az előbbi videót épp az előbbinek) vagy John Mayernek írta? Swift nem átallott apró utalásokat, vagy ennél pofátlanabb jeleket hagyni a dalszövegekben, amire rajongók természetesen eufóriával reagáltak. További bulvárérdeklődésre adott lehetőséget a Katie Perryvel való cicaharca, amely az évek során olyan komoly social media-háborúvá eszkalálódott, amit utólag már mindkét fél bán. A Look What You Made Me Do (Nézd, mit kellett miattad megtennem) című dalának klipjében például van egy Katie Perryre kísértetiesen hasonlító karakter, aki csúnya autóbalesetet szenved.

Swiftet láthatóan jó ideig az foglalkoztatta, hogy a benne dúló indulatoknak, ellenséges érzéseket hogyan öltse dalba. A szorongással és depresszióval, valamint fizkai problémákkal is küzdő Selena Gomez egy időre szándékosan eltávolodott az ekkoriban meglehetősen nagy kavarógépnek tűnő Swifttől, és jelezte, hogy le akarja építeni a toxikus kapcsolatokat az életében.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
anna-szalon.jpg

9 év után bezár a Hadik Irodalmi Szalon, de más néven folytatódnak az estek

Juhász Anna irodalmár és a Hadik útjai különválnak, de a tervei szerint máshol, más formában folytatná az írókkal, költőkkel való beszélgetéseket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 02.Kilenc éve, hogy elindult Újbudán a Hadik Irodalmi Szalon. Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser ötlete volt, hogy a klasszikus díszletek között éledjen újjá valami a századeleji kávéházi kultúrából, abból az irodalmi-művészeti hagyományból, amely egész Budapestet átszőtte. A kávéházi irodalom tette lehetővé azt, hogy az irodalmi élet ne csak folyóiratok lapjain, levelezésekben és egyetemi szobák homályában működjön, hanem részévé váljon Budapestnek, a város életének, annak a pezsgő közéletnek, amely a századelő fővárosát jellemezte.

Az irodalom iránt érdeklődőknek Juhász Anna szalonjának elindulása előtt kevesebb terük volt arra, hogy ne csak könyvekből ismerjék az irodalmat, hanem találkozhassanak írókkal, költőkkel és a társművészetek képviselőivel. A szalon ugyanis nem szorítkozott sosem a szigorúan vett irodalomra, megjelenhettek itt képzőművészek, zenészek, színészek, akiknek a produkciói színesítették az esteket, sokat adtak hozzá az amúgy is gazdag kínálathoz.

103 est, több száz vendég és megannyi érdekes beszélgetés, produkció - ez volt Anna irodalmi szalonja az elmúlt 9 évben. A szalon ebben a formájában most bezár, és más néven működik tovább, a szervezők itt köszöntek el a közönségtől ma.

„Lezárult az életemnek egy jelentős része” - mondta a Szeretlek Magyarországnak Juhász Anna, aki büszke arra, hogy a Hadikban kilenc évig működhetett a szalon. „Az útjaink elválnak, a következő esteket máshol, de feltehetően hasonló formában szeretném megrendezni” - mondta az irodalmár, aki szerint az elmúlt évtizedben a szalonnak is köszönhetően pezsgő irodalmi élet bontakozott ki Újbudán, az emberek megszokták az esteket, mindig telt ház volt, és várták a havonta jelentkező újabb és újabb rendezvényeket.

Anna emellett tovább szervezi a New York Művész Páholyt, a Várkert Bazár 650 fős előadásait, amelyek mellé meg szeretné őrizni az irodalmi szalon bensőséges hangulatát is, most ezen dolgozik.

Arra a kérdésre, hogy sikerült-e elengedni azt a rendezvénysorozatot, amely összeforrt a nevével, azt válaszolta, hogy egyfelől rettentően nehéz volt, másfelől optimista, mert az új időszak új ötleteket és megvalósítható projekteket fog majd hozni. Szeretné azt hinni, hogy létrehozott valami sokak számára fontosat a budapesti művészeti életben, és a régi-új irodalmi szalon ezt fogja majd továbbvinni legalább ugyanennyi ideig, csak épp más helyszínen.

A szalon és más rendezvények eseményeiről a Szeretlek Magyarország is rendszeresen tudósított, de Juhász Anna ilyen különleges írásokat is nálunk jelentetett meg:

A szalont továbbra is Bonta Gáspárral közösen szervezik, aki ezután is a dizájnért és a megjelenésért felel majd.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!