hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Teljesen kiakadt a férfi, mert évek teltek el, mire kiderült: barátnőjének elég furcsa zuhanyzási szokásai vannak
Magyarázat - az volt...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

Nemhiába a mondás, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat, ugyanis elég fontos dolgok derülnek ki egy pár életében akkor, amikor tényleg összeköltöznek. Így volt ezzel az a férfi is, akinek a Redditen posztolt írásából merített a Mirror.

A férfi a párja zuhanyzási szokásain bukott ki. Pontosabban azon, hogy nem igazán töri magát a mindennapos tisztálkodásért. Mindez akkor derült ki, amikor a hölgy már napok óta nem fürdött. Ekkor leültek, hogy megbeszéljék a dolgokat.

A nő elmondta, hogy általában 7-10 naponta szokott zuhanyozni.

Persze a sztorihoz magyarázat is volt, méghozzá az, hogy a lánynak csak ennyire van szüksége.


KÖVESS MINKET:

"Féltem, hogy megöl" – mégis együtt maradt az erőszakos barátnőjével a férfi
Történetünk hősének barátnője az első nő, akit Nagy-Britanniában családi erőszak címén bebörtönöztek. A fiatalember most harcot hirdet a férfiakra sütött egyoldalú bélyeg ellen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

A 22 éve Alex a BBC-nek mondta el történetét.

Felidézi, hogy az a pokol, amit barátnője, Jordan teremtett körülötte, apró dolgokkal kezdődött. Például belekötött az öltözködésébe, a hajviseletébe. Akkor már három éve voltak együtt, volt közös otthonukban éltek Bedfordshire-ben. Ezek a kellemetlenkedések egy kilenc hónapig tartó fizikai erőszakba torkollottak. „Soha nem felejtem el azt a napot, amikor először öntött rám forró vizet. Rettegtem tőle” – írja Alex. Ezt a tortúrát máskor is megismételte vele.

„Életem minden egyes pillanatát ellenőrzése alá akarta vonni”.

A tavalyi angliai és walesi bűnügyi statisztikák szerint mintegy kétmillió, 16 és 59 év közötti felnőtt szenvedett el az elmúlt évben családi erőszakot. A becslések szerint egyharmaduk férfi. Ugyancsak becsült adat, hogy minden ötödik tizenévest bántalmaz a fiúja vagy a barátnője. Kiderült, hogy sokkal több a férfi áldozat, mint azt korábban sejteni lehetett. Az angliai és a walesi rendőrség 2017-ben 150 ezer férfiak elleni erőszakos esetet regisztrált, több, mint kétszer annyit, mint 2012-ben. Egy jótékonysági szervezet szerint a családi elől menekülőkre jutó ágyaknak kevesebb mint 1%-át tartják fenn férfiak számára, Londonban egyetlen egyet sem.

Jordan és Alex 16 évesen ismerkedtek meg 2012-ben egy kollégiumban. A lány jó tanuló volt, művészettörténésznek jelentkezett a hertfordshire-i egyetemre, tanár akart lenni. Kezdetben minden jó volt, harmonikus kapcsolatot éltek meg. Aztán Jordan kezdett furcsán viselkedni. Alex először csak azt hitte, hogy így akarja felhívni magára a figyelmet. Csakhogy a lány hamarosan teljesen elszigetelte a fiút a barátaitól, családjától. Nemcsak hogy nem látogathatta őket, hanem még a Facebook-oldalát is leállította. Később már azt is megszabta, hogy mit és mennyit ehet, és bebeszélte Alexnek, hogy csakis őneki van igaza. A fiú próbált ez ellen harcolni, de esélye sem volt.

Két gyermekük is született, Alex reménykedett, hogy valami majd megváltozik.

„Bár még egészen kicsik voltak, látniuk kellett, hogy mi történik, és bár őket nem bántatta, állandóan attól féltem, hogy ha elhagyom, akkor rajtuk tölti ki a bosszúját. Így aztán maradtam.”

Alex azt sem tagadja, hogy azért voltak nagyon jó pillanataik Jordannnel, amikor boldognak érezte magát. És végül is szerette őt. De a mentális erőszakot másfél év után felváltotta a fizikai. A lány úgy feküdt le, hogy egy üveg volt a keze ügyében, megvárta, amíg a fiú elalszik, majd fejbe verte az üveggel. Azzal gyanúsította ugyanis, hogy más lányokkal tart kapcsolatot. Alex egy idő után már nem érzett fájdalmat az üvegkínzás után, ezért Jordan lépett egy szintet. Kalapácsra váltott, máskor a laptop töltőjével ütlegelte, sőt, hamarosan kések is előkerültek.

„Egyszer éppen csak nem találta el az egyik artériát a csuklómon. Aztán jött a forró víz. Harmadfokú égési sebeim lettek. Amikor hozzászoktam egyfajta fájdalomhoz, mindig tovább lépett.

A forró víz után már csak a halál következhetett. Féltem, hogy megöl. A szomszéd többször is kihívta a rendőrséget, amikor hallotta az üvöltést tőlünk, de olyankor mindig hazudtam, csak azért, hogy megmentsem az életemet. Ilyenkor kisminkelt, hogy elrejtse, amit tett velem.”

2018-ra életveszélyes állapotba került, több mint 30 kilót fogyott, és sérülései is egyre súlyosabbak voltak. Végül sikerült Alexet a rendőrségnek kihallgatnia.

„Egészen addig mindent letagadtam. De már nem bírtam tovább. Ha akkor a rendőrség nem lép közbe, már a földben lennék.” Szerencsére a sérülései elég bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy Jordant letartóztassák.

Alex szerint Jordant semmi más nem motiválta, mint a féltékenység. „Nagyon közel álltam a családomhoz, nagyszerű barátaim voltak, de ő elzárt mindentől, amim valaha is volt. Emlékszem, egyszer azt mondta: Tönkre akarom tenni az életedet”.

A fiú úgy érzi, hogy Jordan soha nem bánta meg, amit tett, és valószínűleg a bíróság előtt is csak azért vallotta magát bűnösnek, hogy enyhébb büntetést kapjon.

Jordant végül hét és fél évi börtönre ítélték. „Amikor tudtam, hogy benne van abban a rabomobilban, nagy megkönnyebbülést éreztem és egy csepp sajnálatot sem iránta. A gyerekek nem tudják, mi történt. Magamhoz vettem a bírósági iratokat, hogy elolvashassák, ha nagyobbak lesznek, és elég érettek ahhoz, hogy megértsék. Remélem egy nap azt mondják: „Jó apa voltál”.

A már idézett statisztikák szerint a családi erőszakot elszenvedett férfiak közül csak minden huszadik kér segítséget.

Alex szerint ez összefügg azzal, hogy a közhiedelem szerint ez férfibűn és éppen ezért sokszor a rendőrség veszi komolyan a férfi áldozatokat.

„De mi köze van ennek a nemhez?” – teszi fel a kérdést a fiatalember, aki lassan elkezdte újraépíteni lerombolt életét, és távlati terve, hogy menedékhelyet hoz létre hasonló sorsú férfitársainak.


KÖVESS MINKET:
Miért van jobb dolga egy bécsi hajléktalannak, mint egy budapestinek?
Van köztük, aki jobban él, mint mikor idehaza dolgozott. A legtöbben arra törekednek, hogy változtassanak az életükön, és úgy érzik, kint jobban van rá esélyük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Van olyan Bécsben élő magyar hajléktalan, aki jobban él most ott, mint itthon, mikor dolgozott. Rengetegen mennek ki és fura, de akkor is maradnak, ha ott nincstelenek.

Sokan kalandvágyból indultak Bécsbe, a kinti hajléktalanok tíz százaléka magyar. Egyikük úgy véli, hogy nem tudna már itthon élni.

Szilveszter egy tehenészetből ment ki szerencsét próbálni, de most munkanélküli, munkát keres, nyelvet tanul. Kapnak gyógyszert, ételt, ruhát, a menedékházakban tudnak megszállni. A körülményeik jobbak, mint idehaza volt - mondja.

A stáb egy hajléktalanszállón is járt, ahol békés, tiszta, jó körülményeket találtak. Sokan támogatják a fedél nélkülieket. Olyanok lakhatnak ott, akik már hosszabb ideje a városban élnek, a legtöbben más országokból származnak. A magyarokról azt tapasztalják, hogy akik egyszer átlépték a határt, azok már nem mennek vissza, inkább szállón laknak, és azon vannak, hogy változtassanak a sorsukon.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:

Marihuánás csoki és egyéb stresszoldók az idei Oscar-ajándékcsomagokban
Az Oscar-díjak kihirdetése előtti várakozás minden bizonnyal komoly feszültséget okoz a jelölteknek. Éppen ezen próbáltak enyhíteni az idei gálacsomagok összeállítói.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Az immár hagyományos ajándékcsomagok, amelyben a színészi és rendezői díjak várományosai, összesen 25-en részesülnek, az idén kifejezetten stressz-ellenesre sikerültek. Ilyenek például a THC-val, azaz a marihuána hatóanyagával átitatott csokoládé, a kannabisz-olajos bőrápoló, de kapnak fóbiafelszabadító magánterápia-szeánszokra szóló utalványt, valami rejtélyes oknál fogva egy WC-pumpát.

A csomagoknak semmi közé az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémiához, hanem egy Distinctive Assets nevű cég felel értük, amelynek tevékenységi körében a turizmustól a gyermekkönyvekig, a kutyamatracoktól a marketing-képzésig sok minden megtalálható. Mindezt persze nem szívjóságból teszik, hanem komoly üzleti megfontolásból: az egyes márkáknak 5000 – 20.000 dollárjukba is belekerül, hogy termékeiket beválogassák az Oscar-ajándékcsomagokba, de azt remélik, hogy a hírességek megkedvelik őket, és másokat is a megvásárlásukra ösztönöznek.

Hogy bekerültek a THC-s csokoládék, és a kannabisz-olajos kozmetikai termékek, nem meglepő, hiszen ennek az iparágnak mostanság nagy felfutása van. Érdekes viszont, hogy a szorongással kapcsolatos fogyasztási mánia, amelynek üzleti ága robbanásszerű fejlődést mutatott az elmúlt évtizedben, elérte a világ leghíresebb embereit is. Az Egyesült Államokban immár a szorongás számít a leggyakoribb mentális betegségnek és erre ráharapott a kereskedelem is.

Bár senki sem tudja igazán, hogy miként hat a kannabiszolaj, és egyik termék sem „gyógyítja” a szorongás mélyen fekvő okait, az egyes tünetek megszüntetése is elég arra, hogy egyesek sok pénzt költsenek rájuk – írja a Vox.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x