hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Teljesen átalakul a sátrazási rendszer a Fishing on Orfűn
Csütörtöktől árulják a sátorjegyeket – elmondjuk, mi változik a korábbiakhoz képest.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 09.


hirdetés

A fesztivál csokorba gyűjtötte a 2019-ben sátrazni vágyók számára legfontosabb információkat - némi szigorításra kell készülnünk sátor-határaink meghúzásával kapcsolatban. Idén parcellák és sátorjegyek között válogathatunk, illetve változatlanul lesz lehetőség minikabinok bérlésére is.

Az Üllői úton, a Heaven Streeten és a Pál utcában PARCELLÁKAT árusítanak majd, míg a Kistehén legelőn, az Óriás téren és az Isten Háta Mögött dűlőn, valamint a Mutáns pótkempingben SÁTORJEGYET lehet vásárolni.

Mindkét típusú jegy 2000 Ft-ba kerül és a fesztivál egész időtartamára szól. Hogy mi a különbség a parcellák és a sátorjegyek között?

A PARCELLA egy 2,25m x 2,25m terület, amely egyéni azonosítószámmal rendelkezik és a helye pontosan beazonosítható.

A fesztivál egy mintául szolgáló illusztrációt is csatolt, melyen a Pál utca, az Üllői út és a Heaven Street részlete látható. Hamarosan nagyfelbontású képeket is közzé tesznek majd, amiket a parcellákon túl a kemping padjai és asztalai, a sövények, a gyeprács és a füves területek is látszódni fognak, hogy még pontosabban lehessen tervezgetni fesztivál-otthonunk elhelyezkedését.

"A megvásárolt parcellá(ka)t tetszés szerint belakhatod, és természetesen azok határain nem nyúlhatsz túl! Ezekben az utcákban tehát értelmét veszti a “mekkora sátrat hozhatok?” kérdés, hiszen pontosan tudod, mekkora “belakható” területed lesz. Ha kényelmesebben szeretnél sátrazni, esetleg nagyobb sátrat hoznál, akkor vásárolj több szomszédos parcellát! És érdemes már most lemérni a sátrad alapterületét, hogy tisztában légy a szükséges parcellák számával.

Fontos! A parcellák területei pontosan ki lesznek jelölve és azok rendeltetésszerű használatát ellenőrizni fogjuk!"

- figyelmeztet a fesztivál crew a kényelmünk érdekében bevezetett szigorításokról. Hogy minden zökkenőmentesen működjön, külön ügyfélszolgálatot fognak üzemeltetni és koordinátorokat is alkalmaznak majd a parcellázási rend betartására.

A Kistehén legelő, az Óriás tér, az Isten Háta Mögött dűlő és a Mutáns pótkemping nem lesz felparcellázva. Ide SÁTORJEGYET válthatunk, amelyről a következőket fontos tudni:

• Egy sátorjegy egy átlagos kétszemélyes (nagyságrendileg 2m x 1.5m alapterületű) sátornak megfelelő helyre elegendő

• A fesztivál egész időtartamára érvényes

• A helyfoglalás érkezési sorrendben történik

• A sátorjegy tulajdonosa területi azonosítót kap, amivel igazolja sátra jogosultságát az adott területen.

Forrás: Fishing on Orfű Facebook-oldal


KÖVESS MINKET:

Mit látnak a madarak Pécsből és a környékéből? – Sokkal többet, mint mi - eddig
Íveket, hajlatokat, toronycsúcsokat, hófödte hegyeket, legelésző őzeket. És most te is részese lehetsz ennek az élménynek.
Fotók: Kiefer Béla - szmo.hu
2019. február 12.


hirdetés

Mit látnak a madarak Pécsből és a környékéből? Egészen csodás dolgokat... A télnek köszönhetően a fák közé is benézhetnek, a tornyokat felülről szemlélhetik, a kanyargó útfolyamot követhetik. Megannyi különös látvány, amit csak ők élvezhetnek. De most már te is.


KÖVESS MINKET:
Flashmob és kirándulás: mindent megtesznek a helyiek a pécsi mandulafa sikeréért
Segíts te is, hogy a pécsi havihegyi mandulafa jól szerepeljen az Európa fája versenyen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 14.


hirdetés

Pécsett járt szerdán Rob McBride tree hunter (fanagykövet), hogy megtekintse a havi-hegyi mandulafát, amely remekül tartja a helyét az Európai Év Fája verseny szavazásán. Február 16-án, szombaton túra is indul a Remeteréttől, a célpontja a Havi-hegy.

Rob McBride ellátogatott a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályára, és egy általános iskolásoknak szóló foglalkozáson vett részt, ahol a gyerekek madárkalácsokat készítettek. Délután a havihegyi mandulafa előtt tartottak rövid flashmobot. A Pécsi Mátyás Király Utcai Általános Iskola tanulói a Tisza partján mandulafa virágzik című dal havihegyi parafrázisát adták elő. Rob McBride a nap során ellátogatott a Csontváry Múzeumba, ahol a figyelmét különösen felkeltette az alkotó A magányos cédrus című festménye.

A hétvége sem marad program nélkül.

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség (a Janus Pannonius Múzeummal közösen) szeretné bemutatni az érdeklődőknek a havi-hegyi mandulafát, ezzel is segítve azt, hogy a február 1-28-ig tartó szavazásra még jobban ráirányítsák a figyelmet.

Ezért február 16-án, szombaton túra indul a Remeteréttől, a kirándulás célpontja a Havi-hegy. A 12 kilométeres kirándulás a távolsági autóbusz-pályaudvarról indul 9.15-kor, a részvevők az Abaligetre induló busznál találkoznak. A templom előtt (kb. 14.00 órakor) a Janus Pannonius Múzeum munkatársai rövid ismertetőt adnak a fáról és a versenyről. A szervezők azt kérik, hogy a kirándulók csizmában vagy sárvédős bakancsban érkezzenek.

Mint azt megírtuk, idén a pécsi havihegyi mandulafa képviseli Magyarországot az Európa fája versenyen.

A pécsi mandulafára itt lehet szavazni.

Címlapfotó: Kiefer Béla


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x