hirdetés
Telefújta a Legfőbb Ügyészség járdáját a Momentum olyan ügyekkel, amelyekkel szerintük foglalkozniuk kellene
Így reagáltak arra, hogy az ügyészség szerint jogos volt a képviselőkkel szembeni erőszak az MTVA székházban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 22.


hirdetés

Festékszórókkal mentek a Legfőbb Ügyészség épülete elé a Momentum aktivistái hétfő este, hogy felfessenek néhány ügyet a bejárat elé, amivel szerintük az Ügyészségnek foglalkoznia kellett volna.

Az aktivisták arra a hírre reagáltak mostani akciójukkal, hogy tegnap az ügyészség kijelentette, jogszerűen jártak el az MTVA biztonsági őrei a rendbontó ellenzéki képviselőkkel szemben, vagyis jogszerűen dobták ki őket a köztévé épületéből.

A momentumosok a Facebookon élőben közvetítették, ahogyan vízzel lemosható festékkel felírják az ügyeket, és azt kérték, kommentben mindenki írja meg, mi szerepeljen még a felírt témák között. Amint elkezdték fújni a festéket, megjelentek a rendőrök, igazoltatták őket, de hagyták, hogy tovább folytassák.

Cseh Katalin, a momentumos elnökségi tagja elmondta, azért írják fel ezeket a bejárat elé, hogy emlékeztessék a Legfőbb Ügyészség dolgozóit, miket kellene kivizsgálniuk.

Többek között olyan ügyeket írtak fel, mint az Elios, Kósa Lajos és a csengeri örökösnő esete, Mészáros Lőrinc gazdagodása, Paks 2, a trafikmutyi, a kamupártok ügye, a kopaszbalhé a választási irodánál, letelepedési kötvények, a magánrepülőzés és a tao-pénzek ellopása.

VIDEÓ: A Momentum akciója

Ellenzéki politikusok a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé tüntetést szerveztek szerda délután 6 órára.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Családi tragédia: a férfi megölte saját bátyját egyetlen sértő megjegyzés miatt
Carl Eldredet négy év börtönbüntetésre ítélték bátyja meggyilkolásáért.
Címkép: illusztráció - szmo.hu
2019. május 19.Carina Eldred levele nem sokkal azután született, hogy Carl nevű gyermekét pénteken négy év börtönbüntetésre ítélték a nő elsőszülött fia, Lee meggyilkolásáért. Márpedig a testvérek igazán közel álltak egymáshoz.

Minden 2018 karácsonyán kezdődött, december 28-án. A két testvér egy ünnepi estét töltött apjukkal, Trevorral és barátaikkal. Két pubba is beültek, kedélyesen iszogattak.

Később egy minibuszban utaztak, amikor a 36 éves nagytesó állítólag sértő megjegyzéssel illette 34 éves öccse feleségét. A korábban büntetlen előéletű Carl hatalmas haragra gerjedt, és olyannyira felpaprikázta magát, hogy többször fején ütötte az előtte ülő férfit.

A sors tragédiája, hogy mindez egy artéria elszakadását eredményezte és Lee koponyaűri vérzést szenvedett.

A kétgyerekes apa lecsúszott az ülésről és a helyszínen életét vesztette.

A fiatalabb testvér zokogott, miközben letartóztatták. Azt mondta a rendőrségnek, hogy először azt hitte, hogy barátai viccelnek, amikor azt mondták neki, hogy Lee meghalt.

Az érzelmektől felfűtött tárgyaláson a testvérpár anyja nyilatkozatában azt írta, hogy bár az igazság megszületett, "nincsenek győztesek a családban".

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Halálra taposott egy embert egy elefánt, miután a falusiak kövekkel dobálták meg a kicsinyét
Az anyaállat többször is figyelmeztette az embereket, hogy ne menjenek közel hozzájuk, de hiába. A helyi erdészek a halálos támadás után kordonokkal zárták el a területet a kíváncsiskodók elől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Egy elefánt megölt egy embert egy indiai faluban, miután az újszülöttjét a lakók kövekkel dobálták meg - írja a Daily Mail.

A nőstény elefánt a Nyugat-Bengál állambeli Ajnashuli közelében adott életet a borjának május 17-én, amiről a település lakói is értesültek.

Csoportosan csődültek oda az állatokhoz, hogy megnézzék a kicsit, sőt folyamatosan videózták, fényképezték is őket. Ezt nem nézte jó szemmel az anya, ezért többször is jelezte a mozdulataival, hogy ne menjenek a közelükbe. Az emberek viszont egyre közelebb merészkedtek, sőt kövekkel is elkezdték dobálni az újszülött borjút, mire az anyaállat bedühödött, és rátámadt az egyik falusira. A 27 éves férfit végül addig taposta, amíg az meg nem halt.

A támadás előtti pillanatokat bemutató videón látszik, hogy a kiselefánt igencsak gyengécske volt, képtelen volt felállni, anyja próbálta a lábával és az ormányával segíteni őt. A helyi beszámolók szerint szerette volna a dzsungelbe vinni a kicsinyét, de mivel az nem tudott menni, kénytelen volt ottmaradni vele. Ez is frusztrálhatta, az pedig még jobban dühíthette, hogy az emberek nem hagyták őket nyugton.

Ha kíváncsi vagy a videóra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Egy kis készpénzért és édességért ütöttek agyon egy 66 éves férfit a kamaszok Hajdúhadházán
Az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett a rablótámadásban, hogy a szakszerű kórházi ellátás ellenére meghalt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Kamaszok ütöttek agyon egy 66 éves férfit Hajdúhadházon, miután betörtekhozzá. Két maszkos alak jelent meg a házban, ahol feleségével lakott.

Őt rögtön leütötték egy vascsővel, az asszonyt pedig megfenyegették, majd elkezdtek zsákmány után kutakodni. Végül 6000 forintot és némi édességet zsebeltek be, ezután elmenekültek

- közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

A rendőrségre hétfőn este 10 körül érkezett bejelentés a rablótámadásról. Amikor az egyenruhások a helyszínre értek, rögtön mentőt hívtak az idős férfihez, aki életveszélyesen megsérült.

Végül hiába szállították kórházba, belehalt súlyos sérüléseibe.

A nyomozók hajtóvadászatot indítottak, hogy megtalálják a tolvajokat. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a hajdúhadházi rendőrökkel közösen végül csütörtökön állították elő a helyi fiatalokat, valamint további két társukat. A 15, 16 és 17 éves fiúkat kihallgatásuk után őrizetbe vették, majd indítványozták előzetes letartóztatásukat, amit a Debreceni Járásbíróság vasárnap el is rendelt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Osztrák korrupciós botrány: szeptember elejére tűzik ki a választást
A lehető leghamarabbi időpontot választja az osztrák államfő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Korábban mi is megírtuk, hogy a napokban kiszivárgott egy 2017-es, Ibizán készített, rejtett kamerás felvétel, amin a választások előtt Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, későbbi alkancellár megígérte egy állítólagos orosz milliárdosnőnek, hogy ha a médián és alapítványokon keresztül támogatja a pártját, jelentős állami megbízásokra számíthatnak.

Miután kirobbant a korrupciós botrány, Strache lemondott.

Az osztrák államfő szeptember elejére tűzi ki a választást az alkancellár lemondása után.

Sebastian Kurz néppárti kancellár vasárnap hosszan tárgyalt Alexander Van der Bellen köztársasági elnökkel, aminek a végén az osztrák államfő azt mondta: az elsődleges cél a stabilitás és a kormány cselekvőképességének fenntartása. Sebastian Kurz kancellár arról beszélt, hogy teljesen fel akarják göngyölíteni a Strache-ügyet,

minden lehetséges büntetőjogi vonatkozásával együtt.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x