hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Telefújta a Legfőbb Ügyészség járdáját a Momentum olyan ügyekkel, amelyekkel szerintük foglalkozniuk kellene
Így reagáltak arra, hogy az ügyészség szerint jogos volt a képviselőkkel szembeni erőszak az MTVA székházban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 22.


hirdetés

Festékszórókkal mentek a Legfőbb Ügyészség épülete elé a Momentum aktivistái hétfő este, hogy felfessenek néhány ügyet a bejárat elé, amivel szerintük az Ügyészségnek foglalkoznia kellett volna.

Az aktivisták arra a hírre reagáltak mostani akciójukkal, hogy tegnap az ügyészség kijelentette, jogszerűen jártak el az MTVA biztonsági őrei a rendbontó ellenzéki képviselőkkel szemben, vagyis jogszerűen dobták ki őket a köztévé épületéből.

A momentumosok a Facebookon élőben közvetítették, ahogyan vízzel lemosható festékkel felírják az ügyeket, és azt kérték, kommentben mindenki írja meg, mi szerepeljen még a felírt témák között. Amint elkezdték fújni a festéket, megjelentek a rendőrök, igazoltatták őket, de hagyták, hogy tovább folytassák.

Cseh Katalin, a momentumos elnökségi tagja elmondta, azért írják fel ezeket a bejárat elé, hogy emlékeztessék a Legfőbb Ügyészség dolgozóit, miket kellene kivizsgálniuk.

Többek között olyan ügyeket írtak fel, mint az Elios, Kósa Lajos és a csengeri örökösnő esete, Mészáros Lőrinc gazdagodása, Paks 2, a trafikmutyi, a kamupártok ügye, a kopaszbalhé a választási irodánál, letelepedési kötvények, a magánrepülőzés és a tao-pénzek ellopása.

VIDEÓ: A Momentum akciója

Ellenzéki politikusok a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé tüntetést szerveztek szerda délután 6 órára.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

Ennyi volt a korai tavasz, hidegfronttal, szélviharral tér vissza a tél
Két frontra is fel kell készülnünk a következő napokban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

Szerdán általában változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Néhol futó zápor előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 9 és 14 fok között alakul. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

A folytatásban aztán először egy gyenge, majd egy markánsabb hidegfront is tiszteletét teszi a Kárpát-medencében. A több helyen viharossá fokozódó szél előnye, hogy megtisztítja a légkört - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd az újabb hidegfront hatására észak felől megnövekszik a felhőzet. A késő délutáni óráktól egyre nagyobb területen ered el az eső. A nyugatias szél többfelé megélénkül. Napközben 9-13 fokra készülhetünk.

Pénteken a front mögött erős, viharos északias szélre számíthatunk, többfelé záporokkal. Felhős és enyhe lesz a hajnal, de délután kevés napsütés mindenütt valószínű. 3-10 fokos maximumokat mérhetünk, északkeleten lesz a leghidegebb - írja az Időkép.


KÖVESS MINKET:"Semmi kedvem a börtönhöz", mondta - megszólalt a férfi, akit túszul ejtett a szökött fegyveres rab
A sofőrnek nem volt esélye a menekülésre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

Megszólalt az 63 éves sofőr, akit túszul ejtett a szökött rab Budapesten. A sofőr csak parkolóhelyet keresett, amikor szembe találta magát Sz. Károllyal - írta meg a Ripost. A sofőr elmondta: nem volt számára menekvés, először csak a szélvédőn keresztül látta a fegyvert, majd nem sokkal később már a rab a kocsiban szegezte rá a pisztolyt.

Hozzátette, útközben igyekezett nyugtatni a férfit, aki elmesélte neki, hogy most ítélték 11 év börtönre, de „semmi kedve hozzá”. A szökött rab eközben végig fegyverével hadonászott, a sofőr rá is szólt, mire a rab bocsánatot kért.

A sofőr azzal nyugtatta a férfit, hogy amíg ott van mellette, addig nem fognak lőni.

Azt mondta a szökött rab, hogy neki már teljesen mindegy, de a sofőrt nem akarta bántani, viszont "ha kell, akkor le foglak lőni". Erre a sofőr azt válaszolta, hogy ha egy mód van rá, ne tegye, mert van egy unokája, és most fog születni neki a második.

A 35 éves rabot garázdaság és rongálás vétsége miatt hallgatták ki másodfokon pénteken. A Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetésre ítélte jogerősen. A férfi az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett az őrrel, megszerezte a fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

Az ügyben eljáró bírói tanács a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő férfi fegyverrel túszul ejtette. A tússzal az épületen kívülre távozott, ahol egy autót megállásra kényszerített a fegyverével. Ezután a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

A férfit végül több lövéssel eltalálták a rendőrök, Újpalotán elfogták, súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.


KÖVESS MINKET:
Nem mondott igazat Nagy Blankáról a kormánysajtó - megjelent a helyreigazítás
Nem áll bukásra, nem hiányzott sokat a kormánykritikus gimnazista tüntető.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

"A Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz."

Ezt a helyreigazítást tette közzé a Figyelő. A lap mellett a Ripost, az Origo és a Lokál is a múlt héten kapta meg a helyreigazítási kérelmet, az ezt követő öt napon kellett közölniük a helyreigazítást.

A kormánysajtó januárban arról írt, hogy Nagy Blanka több tárgyból is bukásra áll, illetve sokat lóg az iskolából. A 18 éves diáklány cáfolta az állításokat, és elmondta, egy tárgyból sem áll bukásra.

A Népszava azt írja, a Ripost, az Origo és a Lokál még nem tett eleget helyreigazítási kötelezettségének.


KÖVESS MINKET:
Elküldték az ATV sztárhíradósát, változások jönnek a csatornánál
Pénzügyi okok miatt született meg a döntés.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

Az ATV hírosztályán forrás átcsoportosítás miatt változások lesznek, egy fővel csökken a híradós műsorvezetők létszáma - írja közleményében a csatorna.

Az ATV Jaksity Katától vesz búcsút.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Munka, munka #hirado #atvhu #news #anchor #studio #ilovereddresses

Kata Jaksity (@jaksitykata) által megosztott bejegyzés,

A közleményben Németh Szilárd vezérigazgató azt írja, nehéz döntést kellett meghozniuk, de racionalizálniuk kell a hírosztály költségvetését.

"Kábeltévéhez képest is népes műsorvezetői létszámmal rendelkezünk. A televízió nézők tájékoztatása továbbra is zökkenőmentes és naprakész marad."

- fogalmaz Németh Szilárd.

Emellett az is kiderült, hogy az ATV és az ATV Spirit híradójában, ahogy eddig, továbbra is láthatják a nézők Holló Mártát, Török Rékát, Nemes Annát, Simon Andrást és Gajdos Tamást.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x