News here
hirdetés

TECH

Xbox vagy Playstation konzol? Az örök kérdés

A választás tekintettel arra, hogy nem olcsó mulatságról beszélünk, nagy körültekintést igényel.

Link másolása

hirdetés

Bárkit, akit megkérdezünk arról, hogy az Xbox vagy a Playstation konzolja nyújt-e jobb játékélményt, a válasz nagyjából megegyezik. Mindkettő tökéletes.

A választás azonban, tekintettel arra, hogy nem olcsó mulatságról beszélünk, mégis nagy körültekintést igényel. Az eladási statisztikákat figyelembe véve sem tudunk igazságot tenni, hiszen fej, fej mellett haladnak a vásárlások.

Nem véletlen, hiszen mindkettő, függetlenül attól, hogy az épp megjelenő típust választunk, vagy régebbit, megfelel majd annak, amit elvárunk tőlük.

Akár a Playstation konzoljait, akár pedig az Xboxot választjuk, nem ússzuk meg a vásárlást az egyéb kiegészítők megvásárlása nélkül. Bár kontrollert minden esetben kapunk majd hozzá, a probléma azonban akkor kezdődik, amikor többen, netán a család szeretne együtt játszani. Épp ezért nem árt a csomagban található kontroller mellé még legalább egyet vásárolnunk, hogy elkerüljük a folyamatos sorban állást és persze az ezzel járó vitákat.

A kontrollerek megvásárlásánál érdemes figyelembe vennünk, hogy általában nagyképernyős televízión, monitorokon játszunk velük, legyen szó akár a Playstation akár az Xbox esetében, így magától a képernyőtől lényegesen messzebb ülünk majd. Épp ezért érdemes olyan kontrollert választani, ami vezetéknélküli, így valóban kellő távolságról van esélyünk játszani.

hirdetés

Az Xbox és a Playstation esetében is elmondható, hogy a kontroller nem élethosszig tartó garanciás, így számolnunk kell azzal, hogy pár évente cserélnünk kell majd azokat. Az egy kontrolleres elképzelés a többjátékos módokban meglehetősen lehetetlen kivitelezés, így mindenképp érdemes legalább két kontroller vásárlását beterveznünk.

Gyártó vagy utángyártott kontrollert vásároljunk?

Ma már, mint szinte mindenből létezik utángyártott változat is. Ezek árkategóriája lényegesebben alacsonyabb, de mindenképp meg kell említenünk, hogy a gyártó úgy tervezte meg a kontrollereket, hogy azok tized-századmásodpercnyi biztonsággal hajtsák végre a mozdulatainkat, mellyel a játékot vagy annak karaktereit mozgatjuk. Egy utángyártott kontroller esetében gyakran előfordul a késlekedés, így csökken a játékélmény, ami előbb-utóbb elkerülhetetlenné teszi a gyártótól való készülék megvásárlását.

Növelhető játékélmény

Természetesen a konzol és a kontroller csak a jéghegy csúcsa. Mind a Playstation, mind az Xbox esetében a játékélmény a végtelenségig növelhető. A Playstation esetében a VirtualReality csomaggal tovább növelhető a játékélmény, de az Xbox esetében is elérhetők az egyéb kiegészítők, mint például a kormány vagy pedál.

Bármelyik típus mellett is döntünk, ezek a kiegészítők nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy úgy érezd, drága mulatság a PS és az Xbox vásárlása, de hosszú időn keresztül valóban szórakoztató kikapcsolódást nyújt majd mind a fiatalabbak, mind pedig az idősebbek számára.

Akár az Xbox konzol, akár a Playstation mellett tesszük is le a voksunkat, azonnal tapasztalni fogjuk, hogy a csomagban, általában ajándékba adott gamer játék nem lesz elegendő. Épp ezért érdemes arra készülnünk, hogy előbb-utóbb a játékokra is nagyobb összeget kell majd beruháznunk.

A kalandjátékok tekintetében viszonylag hosszabb idő, mire "kijátsszuk" őket, de az autós vagy lövöldözős játékok esetében számtalan játék van, amit nagyjából 20 óra alatt végigvihetünk, majd unalmassá válhat.

Nem beszélve a többjátékos módokat, ahol minél többször játsszunk egy-egy játékkal, annál rutinosabbakká válunk, így egy idő után új játékra vágyunk majd.

Játék, de milyen?

Míg az Xbox esetében a megvásárolt játékokat nemcsak az Xbox konzolon keresztül játszhatjuk, és elmondható, hogy a Playstation számtalan játéka az Xbox-ra is kiválóan megfelelőek, így ha váltani szeretnénk, ettől nem kell tartanunk. Kivételt képeznek ezalól az exkluzív játékok, melyről lentebb írunk majd.

Abban az esetben, ha úgy szeretnénk játszani, hogy az egyikünk az Xbox-al, mi azonban Playstation-nal rendelkezünk, ma már a multiplayer mód lehetőséget teremt rá. Megannyi funkciót és lehetőséget teremt a multiplayer, ami folyamatosan fejlődik annak érdekében, hogy kiszolgálja a játékosok igényeit.

Konzolok harca

Természetes, hogy mind a PS, mind az Xbox megtesz mindent annak érdekében, hogy piacvezető mivoltja egyetlen pillanatra se sérüljön. Nem is kellett sokáig várnunk, hogy piacra dobják az "exkluzív játékmegjelenéseket". Olyan játékokat terveztek, melyek minden bizonnyal hatalmas érdeklődésre tartanak majd számot, azonban a játék csak az Xbox vagy a Playstation konzolokkal játszható. Így aztán ha a játék érdekel, meg kell vennünk a konzolt is. Ezek a játékok jórészt Amerikából érkeznek és már a megjelenés előtt a vízcsapból is folynak. Nem egyszer már egy évvel a játék megjelenése előtt előrendelhető, foglalható, csak úgy, mint az éppen akkor piacra doboz Xbox vagy Playstation konzol a legújabb kiegészítőkkel.

Hazai viszonylatban elmondható, hogy ezek a konzolok leginkább karácsonykor kelendőbbek. Akkor érezzük ugyanis szükségét drágább játékok megvásárlásának. Bár a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük költséghatékony szórakozásnak, az mindenképp mellette szól, hogy nem csak a legújabb, de a régebbi típusok is képesek nagyszerű játékélményt biztosítani. Minősége pedig hosszú éveken át nem változik, így elegendő csak a kiegészítőkkel és természetesen a játékok megvásárlásával pénzt költenünk a későbbiekben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
TECH
Véget ér a jó világ: a Messenger és a Viber is fogyasztani fogja a mobilnetet
Betiltják az EU-ban azt a szolgáltatói gyakorlatot, hogy egyes alkalmazások nem merítik az adatforgalmi keretet.

Link másolása

hirdetés

Kellemetlen változásokkal szembesülhetnek hamarosan azok a telefonhasználók, akiknek nincs korlátlan mobilinternete - írja a 24.hu annak kapcsán, hogy az európai távközlési felügyelet, a BEREC a napokban frissítette a hálózatsemlegességre vonatkozó irányelveit.

A döntés értelmében a

betiltják azt a szolgáltatói gyakorlatot, hogy egyes alkalmazások - például Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Viber, YouTube - nem használnak adatforgalmat.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövőben ezek a szolgáltatások is meríteni fogják a mobilnetkeretet, tehát ugyanannyi képernyőidővel gyorsabban fogy majd el a rendelkezésre álló adatamennyiség.

A cikkben ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy amennyiben a változások életbe lépnek, arról a szolgáltatók értesíteni fogják az ügyfeleket.

A BEREC döntésére azután került sor, hogy az Európai Bíróság megállapította: egyes szolgáltatók különbséget tesznek az internetforgalom típusai között, ami sérti az európai internet-szabályozást.

hirdetés

Az arstechnica.com-nak Barbara van Schewick, a Stanford Egyetem jogi professzora azt mondta, a szabályozásra azért volt szükség, mert a szolgáltatók kihasználták, hogy a korábbi hálózatsemlegességi irányelvek nem tiltották kategorikusan az adatforgalom-mentesen használható appokat. Ezáltal pedig aránytalanul nagy hasznot hajtottak a techóriásoknak.

A szakértő szerint azonban a szolgáltatóknak vélhetően a jövőben is lehetősége lesz adatforgalommentes akciókat hirdetni, de nem kimondott alkalmazásokra szabva.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
TECH
Egy önjelölt feltaláló robotlábat készített kígyóknak, mert sajnálja őket, hogy nem tudnak járni
Allen Pan szerint szomorú, hogy senki sem akarta eddig visszaadni a kígyóknak elvesztett lábaikat.

Link másolása

hirdetés

Allen Pan amerikai YouTuber egy kígyónak adta meg a képességet, hogy a saját négy robotlábán járjon - szúrta ki a Huffpost.

Az önjelölt feltaláló srác 1,8 millió feliratkozóval rendelkezik csatornáján. Új videója felvételei akár egy elvetemült sci-fi filmbe is beleillenének.

„Igazából sajnálom a kígyókat. Elvesztették a lábaikat, és senki sem próbálja meg visszaadni őket”

- magyarázza Allen az őrült kísérlet okát.

hirdetés

Pan először egy plüss kígyón mutatta be találmányát, ami úgy tűnik remekül működött. Egy átlátszó csövet készített, amihez négy távirányítóval vezérelt robotlábat kapcsolt.

Később – teljesen önkéntes alapon a srác szerint – egy valódi kígyót tett szerkezetbe. Az állat érdeklődően figyelt a csőben, miközben a történelemben először: sétált egy kígyó.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH
Eltűntek a kommentek a hírportálok Facebook-posztjai alól
Még nem tudni, hogy mi lehet a hiba oka, és miért csak bizonyos oldalaknál lehet ezt tapasztalni.

Link másolása

hirdetés

Megint történt valami a Facebooknál.

Szerdán több hírportál is arról számolt be, hogy eltűntek a posztjaik alól a kommentek.

A hozzászólás lehetőségét nem az oldal gazdái állították át - ezt többen is megírták. Az is látszott, hogy magyar és külföldi oldalakat is érintett a korlátozás.

Az okokra a Facebook nem adott magyarázatot.

Az egyik lehetséges ok az lehet, hogy a posztok alatt a kis legördülő nyíl mellett "A legrelevánsabbak" felirat látható. Ha a Facebook úgy ítéli meg, hogy van ilyen, akkor párat megmutat, de előfordul, hogy nem mutat semmit. Ha átállítjuk például az "összesre", akkor viszont megmutatja a kommenteket. De ezt minden posztnál át kell kattintani.

Egy másik oldalnál azt látni, hogy a posztok nem látszanak, de egy felirat megjelenik:

hirdetés

"A legérdekesebbek” szerinti rendezés van kiválasztva, így előfordulhat, hogy néhány hozzászólás ki van szűrve - írja a Facebook a poszt alá, de a kommentek nem látszanak.

A jelenség nem minden oldalt érint, hogy miért épp azokat, amiknél ezt tapasztalni most, arra még nincs magyarázat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH
Mémek alapján párosítja össze az embereket a legújabb társkereső applikáció
A randialkalmazás a külsőségek helyett a humort tartja fontosabbnak a társkeresés során.
Fotó: Pixabay/amrothman - szmo.hu
2022. július 15.


Link másolása

hirdetés

Egyre többen próbálkoznak az online társkereséssel, ahol általában néhány fotó és egy rövid bemutatkozás után kell eldöntenünk, hogy meg szeretnénk-e ismerkedni a másikkal. Most a klasszikus applikációk, mint a Tinder és a Bumble, ideje leáldozóban van, hiszen megérkezett a Schmooze, amely teljesen új élményt ígér felhasználóinak - írja a LADBible.

A klasszikus tárkereső alkalmazásoknál is a személyeket kell jobbra húzni, amennyiben tetszenek, illetve balra, ha nem. A Schmooze-nál nem az emberek fotóit, hanem mémeket kell húzogatni, attól függően, hogy mennyire nevettünk rajta.

Az újdonság ebben az appban tehát az, hogy nem a kinézet vagy külső megítélés alapján akarja összehozni a szingliket, hanem humorérzékük alapján.

Az alkalmazás megalkotója, a 27 éves Vidya Madhavan korábban nem tudta eldönteni, hogy továbbtanuljon-e a kaliforniai egyetemen. Így a lány 10 teljesen random embernek írt LinkedInen, hogy segítsenek döntését meghozni. Egyvalaki válaszolt, aki ma már a férje. Ekkor pattant ki fejéből az ötlet, hogy szükség van egy új társkeresőre, amely a belső tulajdonságokra koncentrál.

Vidya szerint a mémek sokkal többet elmondanak egy képnél, betekintést nyújtanak abba, hogy kik vagyunk és mit találunk viccesnek.

„Minden generációnak megvannak a maga közösségi és társkereső termékei. Ott volt a Facebook annak idején, amikor az eHarmony és a match.com volt a menő. Aztán jött az Instagram, amelynek a Tinder, a Bumble és a Hinge volt a felhasználó bázisa. Mi a TikTok generáció társkereső alkalmazása akarunk lenni”

- nyilatkozta a vezérigazgató.

hirdetés

A felmérések szerint a humor az intelligencia jele, ezért sokan értékes és fontos tulajdonságnak tartják a társkeresés során.

„Szeretném, ha mindenki kipróbálná, mert ez egy új koncepció. Remélem, hogy meg tudjuk lepni, le tudjuk nyűgözni és lázba tudjuk hozni az embereket. A mémek egyre izgalmasabbak lesznek”

- mondta izgatottan az új app kitalálója.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: