TECH

Elindult a fizetős Facebook az Egyesült Államokban

Havi 12 dollárért a felhasználók megkapják a hitelesítést jelentő kék pipát.

Link másolása

Elindította előfizetéses szolgáltatását az Egyesült Államokban a Meta: ezentúl a Facebook és az Instagram felhasználók is fizethetnek a hitelesítést jelentő kék pipáért és más szolgáltatásokért - írja a Reuters.

A két platformot természetesen továbbra is lehet ingyen is használni. Viszont

havi 12 dollárért - vagyis nagyjából 4300 forintért - a felhasználó megkapja a hitelesítő kék pipát a neve mellé.

Emellett többek között a Meta jobb elérést ígér a posztjaira, extra védelmet a profil eltulajdonítása ellen és közvetlen hozzáférést az ügyfélszolgálatukhoz. A szolgáltatás díja az iOS és Android-eszközökön 15 dollár lesz.

A Meta megoldása nagyban hasonlít ahhoz, amit az Elon Musk tulajdonában lévő Twitter is bevezetett tavaly novemberben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


TECH
Viszlát, Messenger! – Komoly változás jön a Facebook-üzenetküldésben
Egyelőre még csak szűk körben tesztelik a funkciót, de nemsokára minden felhasználóhoz eljuthat az újítás.

Link másolása

Hivatalosan is bejelentették, hogy újraegyesítik Messenger és a Facebook alkalmazást - írta meg az Engadget. Majdnem 9 évvel azután, hogy a Meta különválasztotta a két platformot, a Facebook vezetője, Tom Alison bejelentette, hogy nemsokára jön a szinte mindenkit érintő változás.

A Facebook első embere egy sajátos blogposztban írt arról, hogy milyen újítások várhatóak 2023-ban a cégtől, az írásban kiemelte, hogy a Facebook még nem halt meg, és nem is fog egyhamar, hiszen több mint 2 milliárd felhasználója van most is.

A vállalat 2014-ben távolította el az üzenetküldő funkciót a Facebook appból, tehát 9 év után lesz újra elérhető a Messenger a Facebook alkalmazásaiban. Az még nem derült ki, hogy a böngészős változatban is visszatér-e az üzenetküldési funkció a Facebookra.

Egyelőre még csak szűk körben tesztelik a funkciót, de nemsokára minden felhasználóhoz eljuthat az újítás.

Az pedig külön újdonság lehet, hogy tervezik visszahozni a Facebook appba azt is, hogy Instagram-üzeneteket is lehessen küldeni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

TECH
22 millió forintért adtak el egy 2007-es iPhone-t, amit ki sem bontott a tulajdonosa
Tíz ember versengett a bontatlan készülékért, végül egy amerikai magánszemélyé lett. A licit 2500 dollárról indult.

Link másolása

Az eredeti ár több mint százszorosáért kelt el egy vasárnapi online aukción egy első generációs, bontatlan csomagolású iPhone, írja a CNN. A telefont 599 dolláros áron dobta piacra 2007 januárjában az akkor még Steve Jobs vezette Apple. Két napja a készüléket több mint 63 ezer dollárért (22,6 millió forint) adták el az LCG aukcióján.

A telefonra 2500 dolláros áron kezdtek licitálni még a hónap elején, ez kúszott fel az összesen befutó 27 ajánlat során egészen 63 356 dollárig. Mark Montero, az LCG Auctions alapítója a CNN-nek elmondta, hogy tíz ember versengett a készülékért, a győztes végül egy amerikai magánszemély lett.

Az első iPhone a 2G hálózaton futott, 3,5 hüvelykes képernyője volt és 2 megapixeles kamerával szerelték fel. A 4 vagy 8 GB-os memóriával forgalomba hozott modell képes volt kapcsolódni az internetre, de ekkor még híre hamva sem volt az App Store-nak. Steve Jobs a bemutató napján „internetes kommunikátornak” nevezte az Apple okostelefonját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


TECH
A Rovatból
Több mint 30 országban lett olcsóbb a Netflix, Magyarország nincs köztük
A szolgáltató a jelszómegosztás szigorítása után ezzel a lépéssel is még több felhasználót szeretne átcsábítani.

Link másolása

Több mint 30 országban lett olcsóbb a Netflix havi díja - írja a The Wall Street Journal.

A szolgáltató ezzel a lépéssel szeretne még több felhasználót szerezni, a meglévőket pedig megtartani az egyre nagyobb streamingpiacon.

Az érintett országok többek között Jordánia, Líbia, Irán, Venezuela, Ecuador, illetve Bulgária, Horvátország és Szlovénia is. Magyarországot ez a csökkenés nem érinti.

Az Ampere Analysis szerint

a döntés több mint 10 millió előfizetőt érint, és átlagosan 20-60%-kal lesz olcsóbb a szolgáltatás.

A Netflix több mint 190 országban van jelen, az elmúlt egy évet főleg azzal töltötte, hogy próbálta megőrizni relevanciáját a konkurensei között, illetve próbált igazodni a megváltozott felhasználói igényekhez, miután a pandémia után az emberek többsége újra többet jár el otthonról.

Ebben a hónapban a jelszómegosztást szigorították többek között Kanadában és Spanyolországban, ezt más piacokra is tervezik kiterjeszteni.

A cégvezetők tisztában voltak vele, hogy ezzel a lépéssel nem lesznek népszerűek, de abban bíznak, több előfizetőt szereznek így, mint veszítenek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


TECH
Nálatok is frissíthetnek! – Újra felbukkannak a magyar utakon a Google autói
Az idei bejárás fő célja, hogy frissítsék a Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóit.

Link másolása

Csütörtöktől újra felbukkannak a magyar utakon a Google Utcakép autói. A következő hónapokban többek között Sopront, Szekszárdot, Mezőtúrt, Szentest, Tapolcát, Karcagot, Baját és Miskolcot is érinteni fogják.

A Google Magyarország közleményében azt írta, hogy

az idei bejárás fő célja a Google Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen.

A szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók virtuálisan bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, ezzel együtt pedig meglátogathatnak számos kulturális nevezetességet, például kastélyt és várat, illetve közelebbről is megtekinthetik az országban található nemzeti parkokat és egyéb természeti csodákat.

Magyarországon 2013 óta elérhető a Google Utcakép szolgáltatása. Azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot.

A szolgáltató a személyes adatok védelme érdekében a képeken elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat. Azonban a további részletek elhomályosítására a felvételek közzétételét követően is lehetőséget kínálnak. Ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

Az Utcakép több mint 220 milliárd képet tartalmaz a világ minden tájáról

beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkvidéket is.


Link másolása
KÖVESS MINKET: