News here
hirdetés

TECH
A Rovatból
hirdetés

Ebédelj okos hűtőből, ami látásból ismer téged

Hogyan juthatsz ebédhez a legkényelmesebben az irodában? Úgy, ha ételt rendelsz, nem? De. Én is ezt gondoltam. Amíg nem hallottam a Voilaa közösségi hűtőiről.

Link másolása

hirdetés

A munkahelyen sokaknak az ebéd a nap fénypontja, amin már reggeltől lehet fantáziálni. Mit is egyek ma? Ugyanaz a kérdés minden alkalommal, aztán jön a sakkozás az ízlés-logisztika-közösség háromszögben: “Honnan rendeljünk? Kimenjünk? Az túl drága! Ott mi a menü? Az enyém sose ér ide…”

Valljuk be, túl sokszor vagyunk megalkuvók annak érdekében, hogy a macerát elkerülve, lehetőleg a kollégákkal egy időben jussunk valamilyen táplálékhoz.

Egy magyar mérnökcsapat, a Voilaa fejlesztői arra keresték a választ, hogyan lehetne kompromisszummentes étkezési élményt nyújtani az irodákban. Az elképzelés a következő volt: legyen egy saját hűtőd, amit egy chef telepakolt mindenféle finomsággal. Amikor megéhezel, csak kimész a konyhába, kinyitod a hűtőt, kiveszed, ami tetszik, megmelegíted és megeszed. Jól hangzik, nem? Már csak az a kérdés, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Dining Bar - okos hűtő észfokozó finomságokkal

A megoldás kulcsa egy innovatív hűtőben rejlik, amely felismer téged. A szabadalmaztatott technológia okospolcokba épített kamerákkal és érzékelőkkel azonosítja be a kiválasztott termékeket, és interaktív polcvilágítással segíti a számunkra legelőnyösebb választást.

A beépített szenzorok révén a hűtő érzékeli az odalépő regisztrált felhasználót, aki az azonosítás után az ajtót kinyitva szabadon válogathat a különböző ételek és italok között. A rendszer azt is felismeri, hogy mit vettünk le a polcról, és miután visszacsuktuk az ajtót, a választásunkról értesítést küld a telefonunkra, miközben levonja egyenlegünkről az étel árát.

Mivel a folyamat lebonyolításához nem kell személyzet, így akkor sincs probléma, ha túlórázás közben megéheznénk. A készpénzmentes digitális kiszolgálás a nap 24 órájában rendelkezésünkre áll, ráadásul a hűtőkben érintésmentesen nyíló személyes fiókok is elérhetők, amelyek hűteni és melegen tartani is képesek a megrendelt ételeket/italokat.

hirdetés

 

Az innovatív hűtőhöz természetesen innovatív ételkínálat is dukál. A Voilaa 1800 négyzetméteres, IFS auditált konyhájában a legmodernebb technológia áll a rendelkezésre ahhoz, hogy minőségi tartósítószer- és GMO mentes készételeket állítsanak elő a frissen beérkező alapanyagokból. A Voilaa nagy hangsúlyt fektet a superfoodok felhasználására is az ételkészítés során, amely az egészséges táplálkozásnál fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza.

A Voilaa Dining Bar változatos fogásokkal várja vendégeit: reggelik, levesek, főételek, saláták, snackek és italok is elérhetők lesznek, amihez szezonálisan speciális ételkülönlegességek szintén megjelennek majd a kínálatban. A Voilaa azt ígéri, hogy mindenki a személyes életmódjához és az étkezési céljaihoz igazodó egyéni étlapokat is összeállíthat a fogásokból, amiket szabadon értékelhet a Voilaa online felületein.

 

A több mint három éve zajló fejlesztés mögött egy profi informatikai csapat áll, akik a fejlesztésükkel a teljes élelmiszer előállítási folyamatot transzparenssé teszik, így digitálisan nyomon követhető lesz a teljes beszállítói lánc útja, a minőségellenőrzés, a csomagolás folyamata egészen a fogyasztásig.

A tervek szerint a Voilaa közösségi hűtőivel hamarosan a hazai irodaházakban is találkozhatunk, és elfelejthetjük végre a házhozszállítási díjakat, az éhes várakozásokat és a recepciós pulton sorakozó ételzacskók és dobozok látványát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
TECH
Véget ér a jó világ: a Messenger és a Viber is fogyasztani fogja a mobilnetet
Betiltják az EU-ban azt a szolgáltatói gyakorlatot, hogy egyes alkalmazások nem merítik az adatforgalmi keretet.

Link másolása

hirdetés

Kellemetlen változásokkal szembesülhetnek hamarosan azok a telefonhasználók, akiknek nincs korlátlan mobilinternete - írja a 24.hu annak kapcsán, hogy az európai távközlési felügyelet, a BEREC a napokban frissítette a hálózatsemlegességre vonatkozó irányelveit.

A döntés értelmében a

betiltják azt a szolgáltatói gyakorlatot, hogy egyes alkalmazások - például Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Viber, YouTube - nem használnak adatforgalmat.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövőben ezek a szolgáltatások is meríteni fogják a mobilnetkeretet, tehát ugyanannyi képernyőidővel gyorsabban fogy majd el a rendelkezésre álló adatamennyiség.

A cikkben ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy amennyiben a változások életbe lépnek, arról a szolgáltatók értesíteni fogják az ügyfeleket.

A BEREC döntésére azután került sor, hogy az Európai Bíróság megállapította: egyes szolgáltatók különbséget tesznek az internetforgalom típusai között, ami sérti az európai internet-szabályozást.

hirdetés

Az arstechnica.com-nak Barbara van Schewick, a Stanford Egyetem jogi professzora azt mondta, a szabályozásra azért volt szükség, mert a szolgáltatók kihasználták, hogy a korábbi hálózatsemlegességi irányelvek nem tiltották kategorikusan az adatforgalom-mentesen használható appokat. Ezáltal pedig aránytalanul nagy hasznot hajtottak a techóriásoknak.

A szakértő szerint azonban a szolgáltatóknak vélhetően a jövőben is lehetősége lesz adatforgalommentes akciókat hirdetni, de nem kimondott alkalmazásokra szabva.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
TECH
A Rovatból
hirdetés
Négy funkciót is megszüntet a Facebook május végén
Hogy miért pont most és miért pont ezt a négy funkciót lövik le, az nem derült ki.

Link másolása

hirdetés

Az elmúlt napokban sokan kaphattak levelet a Facebooktól, amelyben a vállalat arról tájékoztatja a felhasználókat, hogy május 31 után már nem lesznek elérhetőek az Ismerősök a közelben, az Időjárási figyelmeztetések, a Helyadatelőzmények, illetve a Helyadatok háttérszolgáltatása nevű szolgáltatások - szúrta ki a Telex. A döntés a 2014-ben az androidos és iOS-es Facebook-alkalmazásban bevezetett, de adatvédelmi okokból eddig is sokat kritizált funkció megszüntetését jelenti.

A levélben többek között arról is beszámolnak, hogy „a helyadatelőzményekre és helyadatok háttérszolgáltatására” vonatkozó jelenlegi beállításainkat május 31-ig még módosíthatjuk. Június elsején ezeket a beállításokat a szolgáltató kikapcsolja és ezekhez a funkciókhoz ezután nem fog adatot gyűjteni. A felhasználók ezután még augusztus 1-ig hozzáférhetnek az adataikhoz, le is tölthetik őket, de

augusztus 1. után a meglévő helyadatelőzmények már nem lesznek elérhetőek.

A Facebook azonban továbbra is gyűjteni fogja a helyadatokat az Adatkezelési szabályzatban foglaltaknak megfelelően. Az a levélből nem derül ki, hogy miért pont most és miért pont ezeket a szolgáltatásokat lövik le május végén.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH
Bárhonnan, akár másik országból is lehet ezentúl távmunkában dolgozni az Airbnb-nél, ugyanazért a fizetésért
Negyedévenként személyes találkozókat is szerveznek, de bátorítják a munkavállalóikat, hogy dolgozzanak távmunkában a cégnél bárhonnan.

Link másolása

hirdetés

Az Airbnb munkatársai ezentúl bárhonnan dolgozhatnak távmunkában, akár jóval alacsonyabb keresetű országban is élhetnek, a fizetésük akkor sem változik – jelentette be a cég a Guardian szerint.

Mindezt Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatója e-mailben jelentette be a vállalat munkavállalóinak. „A világ egyre rugalmasabbá válik azzal kapcsolatban, hogy az emberek hol dolgozhatnak. Ezt látjuk a saját vállalkozásunkban is. Nem tudtunk volna ilyen gyorsan kilábalni a világjárványból, ha nem dolgoztak volna emberek milliói Airbnb-ből” – fogalmazott.

„A világ legjobb embereit akarjuk felvenni és megtartani (mint ti). Ha a tehetségek körét az irodáink körüli ingázási körzetre korlátoznánk, jelentős hátrányba kerülnénk. Ezek a 'legjobb emberek' mindenhol élnek, nem csak egy területre koncentrálódnak. És azzal, hogy sokféle közösségből toborzunk, sokszínűbb céggé válunk” – írta a cég dolgozóinak.

Hozzátette: a vállalat a távmunka lehetővé tétele és támogatása mellett negyedévenként személyes találkozókat is szervez majd.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH
283 ezer forintért és plusz havidíjért már Magyarországon is elérhető Elon Musk műholdas internete
A megoldás azoknak lehet megfelelő, akiknél nincs szélessávú internet, vagy különösen fontos szempont, hogy szolgáltatáskimaradás esetén is legyen internethozzáférésük.

Link másolása

hirdetés

Tavaly februártól lehetett feliratkozni a SpaceX műholdas internetszolgáltatására, amelyet most el is indítottak Magyarországon - írja a Rakéta.

A Starlink szolgáltatását a cég honlapján lehet megrendelni, ám az ára elég magas.

Az antenna 260 ezer forint, a szállítás díja 23 ezer forint, az előfizetési díj pedig havonta 35 500 forint. Ezért a SpaceX 250 Mbps letöltési sebességet ígér.

A Speedtest.net-et üzemeltető Ookla adatai szerint azonban inkább 100-150 Mbps a letöltési sebesség, ami egy műholdas internetszolgáltatástól tényleg remek teljesítmény. De alig gyorsabb, mint a nálunk elérhető - és lényegesen olcsóbb - jelenlegi vezetékes internetszolgáltatások.

A megoldás azoknak lehet megfelelő, akiknél nincs szélessávú internet, vagy különösen fontos szempont, hogy szolgáltatáskimaradás esetén is legyen internethozzáférésük.

A Starlink-rendszer jelenleg több mint kétezer-kétszáz műholddal rendelkezik. Magyarország előtt már működött Ausztriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és március óta Ukrajnában is elérhetővé tette a cég a műholdas internetet a háborús helyzetre tekintettel.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: