hirdetés
okostelefon_nelkul.jpg

Te kibírnád okostelefon nélkül egy évig, ha kapnál érte 28 millió forintot?

A Coca-Cola leányvállalata 100 ezer dollárt ígér azoknak a versenyzőknek, akik teljesítik a kihívást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 16.


hirdetés

A Coca-Cola leányvállalata, a Vitaminwater nevű cég 100 ezer dollárt, azaz nagyjából 28 millió forintot ajánl annak, aki egy esztendeig sem okostelefont, sem tabletet nem vesz a kezébe, és másokét sem kéri kölcsön.

A jelentkezéshez egy bejegyzést kell tenni a közösségi médiában, ami azt tartalmazza, hogy az okostelefon-használat helyett mivel tölti ki azt a bizonyos egy évet a jelölt. A kezdeményezésre január 8-ig lehet jelentkezni, a cég pedig január 22-ig választja ki a versenyzőket, majd

egy-egy, 1996-ban gyártott mobiltelefont ad a kihívást vállalóknak.

Egy év okostelefon-mentességért 100 ezer dollárt fizet a cég, aki viszont csak hat hónapig bírja, az 10 ezer dollárt kap - írja az usatoday.com

hirdetés

A Vitaminwater a nyeremény kifizetése előtt hazugságvizsgálatnak veti alá a versenyzőket.

A jelölteknek nem lesz könnyű dolga, a millenniumi generáció ugyanis szinte minden hétköznapi tevékenységéhez okostelefont használ: a 18 és 34 év közöttiek naponta két és fél órát töltenek telefonozással – áll a Nielsen 2018-as jelentésében.

Tavaly a millenniumi generáció tagjai saját bevallásuk alapján húszpercenként néztek rá okostelefonjukra. A Z generáció tagjai pedig ennél is több időt fordítanak okostelefonjukra. A kihívásban való részvétel feltétele a betöltött 18. életév.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
unnamed-8.jpg

5 új járatot indított a LOT Légitársaság

Idén ősszel már Szöul is egy úttal elérhető Budapestről, de 2020 tavaszától Prágába, Stuttgartba, Belgrádba és Szófiába is új járatok indulnak.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2019. november 04.


hirdetés

A LOT, Lengyelország nemzeti légitársaságának köszönhetjük, hogy most már közvetlen járattal utazhatunk el New Yorkba, de a légitársaság új járatainak hála ősztől már Szöul is ilyen egyszerűen elérhető, sőt, 2020 tavaszától a környező városok is pillanatokon belül megközelíthetők a LOT Légitársaság járataival. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért érdemes ezeket az úticélokat választanod!

Szöul

hirdetés

Szöul a Dél-Koreai Köztársaság fővárosa és egyben legnagyobb városa is szeptember 22-től átszállás nélkül, kb. 10 óra 40 perc alatt elérhető Budapestről. Ha Szöülba utazol, mindenképpen nézd meg a Gyengobokung palotát, melynek neve magyarul azt jelenti „a mennyek által megáldott”. Az eredeti palotát sajnos a középkorban elpusztították, de a 19. században újjáépítették és ma is emblematikus helynek számít, kulcsfontosságú pont, ha szeretnéd megismerni a koreai történelmet. Ha pedig kíváncsi vagy a város modern oldalára is, irány a Lotte World Tower, ami 555 méterrel csúcsosodik a magasba.

Prága

Prága mintha Budapest testvére lenne, úgy szeli át a Moldva folyó, keresztezik hidak és emelkedik a város felé a vár és a Petřín Eiffel-toronyra emlékeztető kilátója, mint ahogy Budapesten szalad át a Duna, a vár és a Gellért-hegy előtt. Csehország fővárosa eddig is népszerű úti cél volt a magyarok körében, most azonban még egyszerűbb az eljutás és több idő marad a város és annak ízeinek a felfedezésére. Prága jelképe a Károly híd, de érdemes sétálni egyet a macskaköves Óvárosban és megcsodálni a Petřín-ről a kilátást. És persze a finom és olcsó sörökről sem érdemes megfeledkezni.

Belgrád

A szerb főváros egy rejtett kincs. Repülővel pillanatokon belül ott lehet lenni Budapestről, izgalmas, sokszínű város, de még nem annyira fedezték fel maguknak a turisták. Ha itt jársz, semmiképp se hagyd ki a Skadarliját, Belgrád bohém negyedét. Régen itt mulattak a költők és művészek és ha beülsz az egyik étterembe vagy kafanába (azaz kávéházba), te is visszarepülhetsz kicsit az időben. A város legrégebbi kafanája a Znak pitanja (az utcáról csak egy kérdőjelet fogsz látni a vendéglátóhely elején) és ez az egyik leghangulatosabb is. Ha pedig már Belgrádban vagy, semmiképp se hagyd ki a híres Nándorfehérvári-tornyot sem!

Szófia

Ha egy kicsit egzotikusabb úti célra vágysz, de mégsem szeretnél túl távoli országokba utazni, akkor ajánljuk Szófiát. Szófia Bulgária fővárosa, melyet hegyek ölelnek körül, tele van oroszok által emelt csodaszép templomokkal és hatalmas parkokkal. A hazai szem számára igazán izgalmasak lehetnek a hatalmas és öreg ortodox templomok, mint a Bojana vagy a város egyik jelképéül is szolgáló Alekszandr Nyevszkij székesegyház, a természet szerelmesei pedig kirándulhatnak a várost körülvevő hegységben, a Vitosában. A nagy kirándulás után persze a bolgár falatokról sem érdemes megfeledkezni…

Stuttgart

Stuttgart Németország délnyugati részén fekszik és egy meglehetősen sűrű, nagyváros. Stuttgart elsősorban az autóiparáról híres, úgyhogy a kocsik szerelmeseinek szinte kötelező úti cél! Itt két hatalmas múzeum is vár: a Mercedes és a Porsche. Mindezen túl azonban a város gyalogosként is igazán érdekes, jól bejárható, modern, különösen ajánlott egy nagy sétára a Königstrasse és környéke valamint a Schlossplatz és a főpályaudvar közötti sétáló rész, szép, zöld felületeivel.

A LOT Légitársaság járatait, ezen a linken tudod megnézni!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
no-szomoru-maganyos-pexels-1000x667.jpg

Alkoholista apját és drogfüggő barátját segítette halálukig, majd kiderült, hogy ő is szenvedélybeteg

A nő is megdöbbent, amikor egy pszichiáter megmondta neki, hogy legalább annyira szüksége lenne a segítségre, mint azoknak, akiket támogat. Fogalma sem volt arról, hogy ő is egyfajta függőségben szenvedett mindvégig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 07.


hirdetés

A jó cselekedetek is eljuthatnak egy olyan stádiumba, amikor már szenvedélybetegséggé fajulnak.

Történetünk hősnője, Nicola Vivian akkor szembesült ezzel, amikor drogfüggő barátja érdekében telefonált egy rehabilitációs klinikára, ahová néhány évvel korábban bevitte alkoholista apját. Néhány percnyi beszélgetés után a klinika pszichiátere azt a számára vérlázító véleményt közölte, hogy

neki legalább annyira szüksége lenne a segítségre, mint a barátjának, mert ő legalább annyira szenvedélybeteg, mint akin segíteni szeretne

- írja a Daily Mail

hirdetés

Nicola addig azt hitte, hogy az addikció csak káros anyagokra vonatkozhat. A pszichiáter viszont úgy látta, hogy ő egyfajta „társfüggő”, aki nem tud elszakadni barátja és apja életének támogató szerepétől. Azok a személyiségi jegyek, amiket ő büszkén vállalt – az erős probléma-megoldó képesség, a végtelen türelem – a szakembernek azt sugallta, hogy a hölgy ugyanolyan beteg, mint védencei.

„Képtelen voltam elhinni, amit hallottam. Ez nem függőség, hanem szeretet. Aztán a következő napokban elkezdtem visszagondolni azokra az időkre, amikor halálos nyugalommal vonszoltam haza a kocsmákból részeg apámat, és később mindig enyhítettem az események leírásán, amikor megkérdezte tőlem, milyen volt, hogy ne hozzam őt zavarba”

– meséli Nicola, aki hasonló élményeket élt át barátjával, Willel.

Sokszor szinte fuldoklott a frusztrációtól, hogy nem tud egyszerre mindkettőre vigyázni és meg volt győződve arról, hogy ez a szeretet legnagyobb bizonyítéka. „Aztán kezdtem rájönni arra, hogy cselekedeteim mégsem voltak annyira nemesek, hanem inkább feleslegesek.”

Saját példáján jött rá arra, hogy attól, hogy ő soha nem ivott és soha nem drogozott, egy kapcsolaton belüli problémát sajátjaként élhet meg. Úgy érezte, hogy ő az erős, felelősségteljes ember, aki mindig önzetlenül helyrehozza a másik ballépéseit. Ha pedig valaki úgy érzi, hogy nélkülözhetetlenné vált a másik számára, az már az ő társfüggőségének a jele.

Ahogy Nicola visszaidézte gyerekkorát, kiderült, hogy nála ez az egész hároméves korában kezdődött, amikor apja elhagyta a családot. Ő akkor úgy gondolta, hogy az apja már nem szereti, mert ő nem volt elég jó hozzá. Innentől kezdve mindent megtett azért, hogy ismét érezze az apja szeretetét. Mintadiák lett, mindenben tökéletességre törekedett, miközben apja, a volt katonatiszt, egyre depressziósabb lett és egyre többet ivott.

„Boldoggá akartam tenni őt, bízott benne, hogy szeretetével le tudja szoktatni az italról. Innentől kezdve az én kapcsolati modellem a végtelen megbocsátáson, a rendíthetetlen támogatáson alapult és nem törődtem azzal, amit én akartam vagy amire szükségem volt.”

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
peter-plashkin-F3lBkL_y9KY-unsplash.jpg

Black Friday: a legnagyobb akciók és a legjobb ajánlatok - készülnek a kereskedők

Az Emag, az Extreme Digital, a Media Markt és a többi szereplő is durva ajánlatokkal készül idén. Tippek a vásárláshoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 08.


hirdetés

Bár hivatalosan idén november 29-re esik, az eMAG-gal egyesülő Extreme Digital már november 15-én megtartja az akciós napot, amelyen ígéretük szerint összesen 1 milliárd forint kedvezményt adnak a vásárlóknak.

Arra számítanak, hogy a szokásos slágertermékek, vagyis a tévék, mobilok és notebookok mellett idén a különböző okoseszközök iránt is megnő a kereslet, és nagyon népszerű lehet az elektromos roller.

Emellett a napi fogyasztási és szépségápolási cikkek, valamint a lakberendezési termékek körében is növekedést várnak. Az akciós dolgokat 5-85%-os kedvezménnyel vásárolhatjátok majd meg, de kizárólag a webshopon keresztül.

hirdetés

Az akciós termékekből maximum öt darabot vehettek majd meg. Ha gyorsan szeretnétek átvenni a megvásárolt akciós termékeket, kérjetek bolti átvételt, mert így 5 napon belül garantáltan hozzáférhettek a termékhez, míg a csomagok estén 2-7 napon belüli kiszállítást vállal az Extreme Digital.

Ha az akciós termékekről korán szeretnétek értesülni, iratkozzatok fel a cég hírlevelére, amivel most 1 millió Ft értékű Samsung 8K QLED TV-t is nyerhettek.

Az Extreme Digital az e-kereskedelem hazai és nemzetközi erősödését figyelembe véve az idei Black Friday forgalmában a tavalyihoz képest további 25-30%-os növekedést vár idén.

A Media Markt még csak a hírlevél feliratkozását indította el. Egyelőre még a dátum sincs kinn.

A Mall.hu még hamarabb, már november elejétől elindította a vásárlási akcióit. A Black Friday Maratonon minden hatodik órában új akciót hirdetnek meg. Az egyes kedvezmények különböző ideig tartanak, két naptól akár pár hétig vagy a készlet erejéig. Jelenleg sok a négy napos akció, így érdemes újra és újra körülnézni.

A jelenlegi kínálatból:

20-40% kedvezménnyel árulnak hűtőszekrényeket, HD tévéket, női táskákat vagy éppen téli sporteszközöket.

Az átvételi pontokon meghosszabbított nyitvatartási idővel várnak benneteket. Hétköznap 10:00-19:00 óra között, szombaton pedig 10:00-16:00 óra között ingyenesen vehetitek át a megrendelt termékeket.

Ha csomagküldő szolgálattal szállíttatnátok, akkor kisméretű csomag esetében ennek az ára országosan 990 forint. A szállítási idő 2-6 nap. Érdemes azonban folyamatosan figyelni a Mall.hu Black Friday Maraton oldalát, mert a vásárlási kedvezmények mellett különböző szállítási akciókat is meghirdetnek.

A Vodafone Black Friday akciója keretében 30 százalékos készülékkedvezményt ígér 2 éves RED előfizetés esetén.

A Telekom "Ne várj a Black Friday"-re szlogennel indított akciót, amit Cyber Novembernek hív. Az oldalon 22-44 ezer forintos kedvezménnyel lehet mobilokat, okosórákat és laptopokat venni.

Készül a Telenor, de ők egyelőre nem árultak el sokat az oldalukon, hírlevélre persze ott is feliratkozhattok.

Aki külföldi webáruházból rendelne, annak is összegyűjtöttünk pár infót. Az Amazon november 22-én tartja akcióit, több napon át. A Kindle olvasót például 45 dollárral olcsóbban adják majd. De az Apple már most akcióba kezdett a webáruházban, az iPhone XS 256 GB-os verziója 46%-kal olcsóbb, mint máskor, most 700 dollárba kerül.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
tetovalas_lany.jpg

Másodpercek alatt tünteti el a tetoválást egy új „csodaszer”

A videóban úgy néz ki, mintha egyszerűen lemosná magáról a tetoválásokat a modell. Pedig...
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2019. november 12.


hirdetés

Közel hárommillióan nézték meg eddig azt a videót a Twitteren, amiben néhány gyors kézmozdulattal egyszerűen lemossa magáról a tetoválásait egy nő. A vágatlan videó végére az eredetileg rommá tetovált kéz úgy néz ki, mintha soha nem érte volna tinta. A "csodaszer" csak félig az, aminek látszik: egy kozmetikai cég új alapozójáról van szó, írja a Daily Star.

A rövid videó elején csak a kézfejről, majd utána az egész alkarról villámgyorsan eltűnnek a tetoválások, ahogy a nő felviszi bőrére az alapozót. A mozdulatsor úgy néz ki, mintha egyszerűen csak kezet mosna a modell.

hirdetés

A tweet alatt többen is hitetlenkednek. Néhány felvetették, hogy nem is igazi tetoválásokról van szó, de olyan is akad, aki csalódott, hogy nem a tetkókat véglegesen eltávolító szert fedeztek fel.

A megtévesztően bőrhatású alapozó a következő év elejétől lesz kapható. A cég szerint sokaknak segíthet majd, akiknek átmenetileg szüksége van a tetoválások elfedésére.

A valóban roppant hatásos videót itt lehet megnézni:

A tetoválásoktól azonban nem ilyen egyszerű végleg megszabadulni, de nem is lehetetlen. Megoldás lehet az eltávolításra a lézeres beavatkozás, amiről itt írtunk korábban:


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!