hirdetés
tarlos-1000x667-1.jpeg

Tarlós István Borkai Zsolt botrányáról: „Ez védhetetlen, vállalhatatlan és méltatlan”

A főpolgármester szerint a győri városvezető méltatlanná vált tisztségére.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.


hirdetés

Tarlós István főpolgármester szerint Borkai Zsolt győri polgármester méltatlanná vált tisztségére. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkozva elmondta,

felháborítja és elkeseríti Borkai Zsolt győri polgármester, olimpiai bajnok története.

"Ez védhetetlen, vállalhatatlan és méltatlan"

- fogalmazott, majd kifejtette, sokan, sokat és tisztességen dolgoztak azért, hogy teljesítményt mutassanak fel, erre most Borkai Zsolt "előállítja ezt a helyzetet, mások, bizonyos mértékig az egész közössége kontójára".

"Nem érzi, hogy mi lenne a kötelessége?"

- kérdezte Tarlós István, aki azt is megjegyezte, attól fél, hogy Budapesten is vannak emberek, akiket elgondolkodtat az eset.

Tarlós István kiemelte,

a mostaninál "erkölcstelenebb, mellébeszélősebb, súlyos valótlanságok sorozatát tartalmazó" kampányban még nem vett részt.

Elítélte Alföldi Róbert és Karácsony Gergely közös rendezvényének megzavarását, valamint hangsúlyozta, a Párbeszéd irodájában történtek és a zuglói, kispesti történet "se semmi", utóbbi szerinte felér egy gazdasági önfeljelentéssel.

A Fidesz-KDNP jelöltje úgy fogalmazott, egyetlen korábbi ellenfele sem produkált olyan "siránkozós, kéztördelős, totálisan gátlástalan hazudozást, mint ami itt történt".


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
vajna-timea-orokseg.jpg

Vajna Tímea a 31. leggazdagabb magyar lett, megelőzi Tiborcz Istvánt

123 milliárdot örökölt férjétől, miután az eredeti végrendelet eltűnt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Korábban mi is megírtuk: eltűnt Andy Vajna eredeti végrendelete, így hatalmas vagyona özvegyére, Vajna Tímeára száll.

Az övé lett egy 37,3 milliárd forintot érő cég, és a kezébe került többek között három bankszámla, műkincsek és egy Bentley is.

Vajna 2018. március 7-én megírta végrendeletét, azonban eredeti példánya „nem volt fellelhető”, csak fénymásolat, ezért a közjegyző nem tudta figyelembe venni a hagyatéki eljárás során.

A végrehajtóként kijelölt személy az öröklés rendjét nem vitatta. Vajna Tímeának „házastársi vagyonközösségi igénye nem volt”, de az „őt megillető hagyatékra igényt tartott, a törvényes öröklés rendje szerint”.

Azzal együtt, hogy a tekintélyes hagyaték mellett tartozások is vannak, Vajna Tímea lehet most a 31. leggazdagabb magyar 123 millió dolláros vagyonával. A HVG ezt a Napi.hu leggazdagabb magyarokat felsoroló listájának adatainak alapján következtette ki. Ha így van,

gazdagabb még Orbán Viktor vejénél, Tiborcz Istvánnál is.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
hableany-cimkep-felvetelek.jpg

Sosem látott felvételek kerültek elő a Hableány tragikus balesetéről

Az ATV birtokába került videók egyikét egy amerikai turista készítette, a másikat egy térfigyelő kamera rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Két, eddig nem látott felvétel került az ATV híradójának birtokába a Hableány tragikus balesete kapcsán.

Az egyiket egy amerikai turista készítette a Viking hajóorrából, a másik felvételt pedig egy térfigyelő kamera rögzítette, és az látszik rajta, hogyan sodorta el a szállodahajó a turistahajót.

Mint ismert, a Hableány május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a hatalmas szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

A Viking Sigyn ukrán kapitányát, Jurij C-t vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsították meg.

Korábban azzal is gyanúsították, hogy a baleset után adatokat törölt le a telefonjáról, ezt azonban a második szakértői vélemény megcáfolta.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szijjarto-cimkep.jpg

Szijjártó elismerte: tényleg blokkolták az Erdogannak szóló EU-s nyilatkozatot

A dokumentumot, amiben felszólították Törökországot az észak-szíriai katonai műveletek befejezésére, végül csak az EU külügyi főképviselőjének nyilatkozataként fogadták el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Korábban elterjedt a hír, miszerint Magyarország megvétózta az Erdogan részére küldendő EU-s figyelmeztetést az észak-szíriai hadműveletek veszélyeit illetően. Szerda estére végül mégis elfogadtak egy nyilatkozatot, amelyben felszólították Törökországot a katonai műveletek befejezésére.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert ezzel kapcsolatban is kérdezte a HVG.

"Volt egy nagy vita, hogy az Európai Uniónak kell-e nyilatkozatot kiadnia ebben a kérdésben. (…) Én azt gondolom, nem kellett volna"

- nyilatkozta a politikus. Azt is mondta: szerinte az EU a globális politikai hitelességét nagyon sokszor amortizálja azzal, hogy "azt gondolják Brüsszelben egyesek, hogy nekünk mindenben véleményt kell nyilvánítani".

Ő úgy látja a konkrét ügyet, hogy Törökországban van négymillió menekült, akik kapcsán a törökök azon dolgoznak, hogy visszatérhessenek a hazájukba. Szerinte globálisan nézve a migrációs politikának épp ezt a célt kell szolgálnia.

Azt is elismerte, hogy tényleg blokkolták a nyilatkozatot,

a végén pedig úgy egyeztek bele, hogy a dokumentum az EU külügyi főképviselőjének a nyilatkozata lett.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szijjarto-testorseg.jpg

Szijjártó Pétert 52 TEK-es védi a nap 24 órájában

Eddig a miniszterelnököt és a legfőbb ügyészt védték ilyen fokon, részleteket azonban nem árulnak el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Szijjártó Péter külügyminiszter egy kormányhatározat alapján állandó védelmet kap tavaly július óta, írja a Népszava. A Terrorelhárítási Központ 2018-as költségvetési beszámolója szerint erre a feladatra a TEK 52 státuszt kapott, amit fel is töltöttek 51 hivatásos rendőrrel és egy közalkalmazottal.

2018 második félévében a kiadásokra 504 millió forintot kaptak a terrorelhárítók. A félmilliárd forintból a felszerelésekre 172 millió forint ment el, a személyi költségekre 224 milliót költöttek, a maradékból fizették a vélhetően az utazásokkal kapcsolatos egyéb dologi kiadásokat, írja a lap.

Érdeklődésükre

a TEK nem árulta el, pontosan mi indokolta, hogy az államfő, a házelnök, a kormányfő, a legfőbb ügyész, az alkotmánybíróság és a kúria elnöke mellett a külügyminiszternek is járjon állandó személyi védelem.

Tavaly a féléves tevékenységre kapott a TEK 504 millió forintot. Az egyszeri beszerzési költségeket levonva kijön, hogy

évente bruttó 650-700 millió forintba kerülhet csak a külügyminiszter biztosítása a Népszava szerint, amit nettó fél milliárd forintos éves számlát jelenhet.

A Külügyminisztériumot és a TEK-et is kereste a lap, hogy kiderítsék, mi indokolja Szijjártó védelmi csapatának nagyságát. A tárca nem válaszolt.

A TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya megerősítette, hogy

a külügyminisztert a nap 24 órájában – hivatalos és magánprogramjain egyaránt – megilleti a személyvédelem. Ennek részletei, konkrét számadatai azonban a TEK szerint nem nyilvánosak.

A TEK jelenleg a miniszterelnök, a legfőbb ügyész és most már Szijjártó védelmét látja el.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!