Tankokat vezényelhetnek Párizs utcáira
Francia sajtóértesülések szerint óriási a készültség, minden eddiginél erőszakosabb demonstrációra lehet számítani.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.


Ahogy már korábban írtuk, a múlt szombati párizsi zavargásokat követően - melyek intenzitására a múlt század óta nem volt példa - Édouard Philippe francia miniszterelnök kedden bejelentette, hogy eleget tesz a sárgamellényes mozgalom legfőbb követelésének: befagyasztja az üzemanyagadót.

"Egyetlen adó sem ér annyit, hogy veszélybe sodorjuk miatta a nemzet egységét" - mondta. A kormány hat hónapos moratóriumot hirdet az említett adóra, valamint befagyasztja a lakossági energiaárakat és megemeli a minimálbért.

A végül fél évre felfüggeszti üzemanyagadó ténye azonban túl későn érkezett, a Le Figaro nevű lap értesülése szerint a tüntetők szombaton negyedszer is Párizs utcáira vonulnak, a tervek szerint az Élysée-palotát is célba veszik majd.

Mindezt azért, mivel a miniszterelnök által bejelentett módosítás elmarad a sárgamellényesek várakozásától: "Határozott és látható intézkedésre van szükség. A mostani nem ilyen, csupán az idővel játszanak. Azt hiszem, hogy a mozgalom folytatódik tovább" – mondta Yves Garrec, a tüntetéssorozat egyik szervezője.

A La Parisien szerint, hogy megelőzzenek egy ismételten erőszakba torkolló tömegtüntetést, a miniszterelnök kérésére 80 páncélost küldhetnek Párizsba, hogy barikádokat állítsanak velük a közintézmények elé.

Illetve egy átmeneti központot is felállítanak, ahol egy időben 600-800 ember őrizetbe vételét is le tudja majd bonyolítani a rendőrség.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x