Megszólalt a szurikátát földhöz csapó gyerek apja: szerinte az igazgató hibázott nagyobbat
Az Index szerint az apa azt írta egy Facebook-posztban, hogy az igazgató egy állatot helyezett egy ember elé.
Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay - szmo.hu
2018. május 16.Mi is megírtuk, hogy elpusztult Zara, a vemhes szurikáta a Kecskeméti vadaskertben. A halálát aortarepedés okozta, két utódot várt.

Az állat az után pusztult el, hogy egy ötödikes fiú többszöri figyelmeztetés ellenére megfogta, az állat ösztönösen beleharapott a kezébe, a fiú ijedtében földhöz vágta. A vadaskert igazgatója szívmasszázzsal és légbefúvással is próbálkozott, hogy megmentse, de nem sikerült neki életben tartani.

Az ügyről egy anya azt írta, meg kell tanítani a gyereknek az állatok szeretetét. A Hintalovon Alapítvány megfogalmazta, hogy nem kellene kerékbe törni a gyereket azért, amit tett. Jocó bácsi, az ország legnépszerűbb töritanára is megfogalmazta, hogy álljon meg a menet, hibázott a fiú de senki ne kívánja egy gyerek halálát.

Az Index azt írja, az esettel kapcsolatban az érintett fiú apja is megszólalt, és azt írta a közösségi oldalon, hogy nyitott tetejű kifutóról van szó, és "a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket, futásra ingerelték az állatokat, és az ő gyermeke kicsit mélyebbre nyúlt. Az állat a gyerek körmeit is átharapta – írta –, aki ekkor ijedtében csapta a földhöz az állatot. Szerinte ezután az igazgató a síró gyerekkel kiabált, később pedig taxival kellett a gyereket kórházba vinni. Szerinte az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé."

Tokovics Tamás, a Vadaskert igazgatója az Index megkeresésére azt mondta, hogy még ők keresték ezután a gyereket, és az osztállyal lévő tanárokat is nekik kellett megtalálniuk.

Többen is felvetették a Vadaskert Facebook-oldalán, miért nem volt elkülönítve a vemhes állat. A Vadaspark kommentben ezt a választ adta: "A szurikáták lényege a kolónia, úgy érzik magukat jól és biztonságban. Egymás között. Az elkülönítettség stresszt jelent számukra."

Azt is szóvá tették, miért nem védték meg még ennél is jobban az állatokat, miért nincsen rácsa stb. a Vadaskert ezt írta:

"A szurikátákat körülvevő termeszvár

zárt építmény, belül plusz villanypásztor vezetékek futnak, ezekre több veszélyt jelző tábla is figyelmeztet. Az áttetsző betekintő ablakon egymás mellett két kifejezett tiltó tábla és szemléltető piktogramos rajz van kihelyezve.

Ha meg lerácsoznánk a gyerekek számára is szabad és jó rálátást biztosító kis helyet, akkor a vétlen látogató tömeget fosztjuk meg az élménytől, amit itt átélhetnek, és amiért ide ellátogatnak.

A történteket sajnáljuk, de pozitívan kell előre tekintenünk, nem hibásokat keresni,

és továbbra is teljes erővel a Vadaskert állataiért és az oly sokat segítő kedves látogatóinkért kell dolgoznunk.

Az elmúlt napokban történt sajnálatos eseménnyel kapcsolatban a Kecskeméti Vadaskert megköszöni mindenkinek az együttérzését.

A fiú egészségéről érdeklődtünk, tudomásunk szerint jól van.

A szurikáta állományunk tagjai stabilak, jól vannak.

Az új társ beszerzésével kapcsolatos intézkedéseket megtettük, amint ezzel kapcsolatban jó hírünk lesz, minden kedves érdeklődőt tájékoztatni fogunk!

Arra kérünk mindenkit, hogy az embertársaink és a természet iránti tiszteletet mindig tartsuk szem előtt!

Tisztelettel és köszönettel: a Kecskeméti Vadaskert


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x