hirdetés
szules-utani-depresszio-megolte-egyeves-kislanyat-egy-no-budapesten.jpg

Szülés utáni depresszióban szenvedhetett az az anya, aki megölte 1 éves kislányát Budapesten

A nő egyik ismerőse az RTL Híradónak azt mondta, az anyának szülés után egyre többször volt hangulatingadozása, és depressziósnak érezte magát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 08.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy nő szombaton megölte 1 éves kislányát Budapesten. A nő vasárnap délután besétált a rendőrség központi panaszirodájába, ahol bejelentette, előző nap megölte a kisgyerekét.

Az RTL Híradó úgy tudja, az anya megfojtotta a kislányt. Hogy utána mit csinált és hol volt egy napon keresztül, nem árulta el.

A ház lakói közül mindenki megdöbbent. Nyilatkozni nem akartak az RTL Híradónak, csak annyit mondtak: aznap nem hallottak semmi gyanúsat a lakásból. A Híradó információi szerint

a kihallgatásán az anya részletesen bevallotta a gyilkosságot, de azt nem tudta megmondani, hogy miért tette. A 38 éves nőt letartóztatták.

hirdetés

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a nő tavaly költözött a panelházba a csecsemőjével. Egy ideig velük élt a gyerek édesapja is, de ő később elköltözött. Egyik ismerőse, aki nem akart nyilatkozni, a Híradónak azt mondta róla:

a szülés után egyre többször volt hangulatingadozása, és depressziósnak érezte magát.

Az RTL Híradó által megkérdezett pszichológus szerint ilyenkor az anya általában megváltozik, kifordul önmagából, előfordul, hogy hallucinál, és sokszor még a gyereksírás is idegesíti.

"Ebben az állapotban simán elképzelhető, hogy valaki megöli a gyermekét. Egyszerűen azért, mert nincs ebben a világban, nem fogja fel, hogy mi történik. Egyáltalán nem eszerint a szabályrendszer szerint él, amit mi megteremtettünk, sőt, azt se tudja, hogy mit tesz"

- mondta az RTL Híradónak Hollósy-Vadász Gábor pszichológus.

A szakember szerint már az gyanús lehet, ha egy anyának megváltozik a hangulata a szülés után. Ez ugyanis akár súlyos pszichés zavarra is utalhat. A csecsemője megölését bevalló nőre most alapos kivizsgálás vár.

A gyilkossággal gyanúsított anya egy hónapig biztosan az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad. Itt nem csak a jelenlegi elmeállapotát vizsgálják, de azt is, hogy korábban voltak-e pszichés zavarai. A rendőrök közben tovább nyomoznak, az ügyészség ezután dönthet a vádemelésről.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
alagut-morahalom-hatar-police.jpg

A határzár alatt átvezető alagutat találtak Mórahalomnál

A kivezető nyílás még csak akkor készült, így még azelőtt rátaláltak, hogy használták volna.
MTI, fotó: police.hu - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

A határzár alatt átvezető alagutat találtak rendőrök és katonák Mórahalomnál - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, éjszaka "intenzív mozgás" volt az ideiglenes biztonsági határzár mentén Csongrád-Csanád megyében.

A honvédség szolgálatot teljesítő járőre és a szegedi határrendészeti kirendeltség szolgálatirányítója péntekre virradóra

egy körülbelül 40 centiméter átmérőjű és 24 méter hosszú alagutat fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre.

A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították, hogy a kivezető nyílást annak elkészültekor találták meg, az alagúton keresztül nem léptek határsértők magyar területre - tudatta a százados. A szerb féllel közös vizsgálat után betemetik az alagutat.

hirdetés

Korábban már két hasonló, a magyar-szerb határ alatt átvezető alagutat fedeztek fel a rendőrök.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
elhunyt-22-eves-valogatott-birkozo-toth-bendeguz.jpg

Edzés közben rosszul lett és meghalt egy 22 éves válogatott birkózó

Bendegúz társai már a mentők kiérkezése előtt elkezdték az újraélesztést, a kórházban is másfél óráig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni.
MTI, Címkép: Magyar Birkózó Szövetség/Facebook - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Huszonkét éves korában elhunyt Tóth Bendegúz, az ESMTK válogatott birkózója.

A magyar szövetség csütörtökön közölte:

a sportoló szabadtéri edzés közben lett rosszul. Társai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, amit folytattak a kiérkező mentőegységek is. Tóth Bendegúzt a Honvédkórházba szállították, ahol azonban hiába küzdöttek mintegy másfél órán át az életéért.

Hozzátették: a halál okát az orvosszakértői vizsgálat után lehet megtudni.

Tóth Bendegúz a magyar szabadfogású birkózás nagy ígéreteként 2014-ben kadet Európa-bajnoki ezüstérmet, 2017-ben U23-as Eb-ezüstöt, 2018-ban mindkét fogásnemben egyetemi világbajnoki ezüstöt szerzett. Bekerült a felnőtt válogatottba is, részt vett a tavalyi vb-n és az idei Eb-n.

hirdetés

Tóth Bendegúzt a Magyar Birkózó Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
megkinzott-macska-cegled.jpg

Döbbenetes állatkínzás: durván megcsonkítottak egy macskát Cegléden

A cicának levágták a lábait, el kellett altatni. A helybéliek már több mint félmillió forintot felajánlottak a nyomravezetőnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Döbbenetes és felzaklató állatkínzás történt Cegléden. Ahogy a 24.hu-nak Soltész Lászlóné, a helyi Állatmenhely Nyílt Alapítvány elnöke elmondta, egy helyi lakos értesítette, hogy bekúszott az udvarára egy macska, aminek le volt vágva a két hátsó és az egyik mellső lába is.

„Borzasztóan szenvedett, a farkát is már csak a szőr tartotta össze. Annyira rettenetes állapotban volt, hogy muszáj volt elaltatni, megváltás volt számára a halál. A cica gazdája azt mondta, hogy ez már az ötödik macskája volt, amit megmérgeztek vagy elpusztítottak az állatkínzók”

- mondta el a lapnak a menhely vezetője. A közelmúltban a környéken több macska is hasonló sorsra jutott.

Az állatmenhely kezdetben 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segíteni tud az állatkínzó felkutatásában.

A településen élő felháborodott lakók felajánlásainak köszönhetően azonban ez az összeg péntek délre (mindössze három óra alatt) 570 ezer forintra duzzadt.

hirdetés

A Facebook-bejegyzésben a menhely dolgozói némi pontosítást is adnak azoknak, akik szeretnék megtalálni a felelősöket.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
godi-strand.jpg

Koronavírus-gyanú miatt bezárták a gödi strandot

Egy dolgozónál merült fel a fertőzés gyanúja, a létesítmény a fertőtlenítés alatt ideiglenesen zárva tart.
Fotó: Gödi Körkép/Facebook - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gödi lakosok és a vendégek biztonsága érdekében a mai napon a strand ideiglenesen bezárt” - írja a Gödi Körkép Facebook-oldala.

Ahogy írják,

„a strandon dolgozók közül egy személy esetében gyorsteszttel végzett vizsgálat alapján nem zárható ki teljességgel a koronavírus-fertőzöttség.”

A strandot teljes körűen fertőtlenítik és elvégzik a szükséges vizsgálatokat, ezalatt a létesítmény zárva tart. Amennyiben a vizsgálatok biztonságosnak minősítik a fürdőhelyet, a tervek szerint jövő hét közepén újra megnyitják a vendégek előtt.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!