hirdetés
tk3s_swns_janet_heaven_007-1000x667.jpg

Sztrókja után festő lett egy brit nő, már saját galériát is nyitott, hogy segítse a hozzá hasonló művészeket

Pedig a betegsége előtt semmi nem utalt rá, hogy ilyen irányú tehetség rejlene benne.
Fotó: Yorkshire Post / SWNS / Northfoto - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Bár majdnem meghalt, és a látását is elvesztette, gyógyulása után olyan, addig nem tapasztalt képességeket fedezett fel magában Janet Heaven, amely alapjaiban változtatta meg az életét - írta a Bedale-ben élő nő történetét a The Yorkshire Post.

A most 61 éves nő, aki tizenhárom éven át dolgozott a rendőrség segélyhívójának egyik operátoraként, 2017-ben kapott sztrókot. A rohamkor egyáltalán nem voltak a betegségre utaló tünetei - nem ernyedt el például az arca -, csak a kórházba szállítás után, az MRI-vizsgálatnál derült ki, hogy valójában mi a baja. Heaven elmondása szerint először szédülni kezdett, majd éles fájdalom nyílalt a fejébe, és zsibbadás futott végig a testén a jobb kezétől a bal lábáig. Végül a látása kezdett megváltozni, apró pontokat látott, majd elvesztette szeme világát.

A yorki kórházban szerencséjére megfelelően kezelték, nem sokkal később pedig hazaengedték. Heaven szerint teljesen más emberként jött ki a kórházból.

Több dolgot elvesztett: soha többé nem vezethet például, és önállóságát is, azt érezte ugyanis, hogy sebezhetősége miatt mostantól mindig másra lesz utalva.

Mivel átmenetileg megvakult, több hobbijáról le kellett mondania: nem tudott főzni és hímezni sem. Hivatását szintén fel kellett adnia, mivel az extrém stresszel járó operátori munka veszélyeztette az asszony állapotát. Mentálisan kifejezetten megterhelő volt számára ez az időszak, mivel szembesülnie kellett azzal, hogy nem csinálhatja azt, amit addig úgy szeretett.

hirdetés

Látása azonban lassan, de visszatért, és akkor tapasztalta meg, hogy milyen csodálatos színekben is pompázik a világ, színérzékelése sokkal élesebb lett.

Testvére, Sandra Parker, aki szintén művész, arra bátorította, hogy kezdjen festeni, így megörökítheti azt, amit újonnan visszakapott látásával be tud fogadni. Heaven az akrillfestészet iránt kezdett érdeklődni, úgy érezte ugyanis, hogy ez adja vissza a legjobban a vibráló színeket. Mivel egy yorkshire-i farmon nőtt fel, a kerti környezet otthonos volt számára, így elsősorban virágokat és növényeket festett a kezdetekkor.

Akkor még úgy fogta fel mindezt, mint egy terápiát, ám nagyon hamar megmutatkozott, hogy nem csak lelkes, de kifejezetten tehetséges is.

Testvére szintén felismerte mindezt, és ki is állította Heaven néhány képét a saját galériájában, sőt, vevői is akadtak. A siker ellenére önbizalomhiánya arra sarkallta, hogy tovább fejlessze magát, így beiratkozott egy művészeti tanfolyamra. Először rendkívül aggódott az órákon, hiszen csupa fiatal között volt, és már elszokott az iskolapadtól, azonban később már élvezte, és arra is rájött, hogy a tanulással az agyát is trenírozta, mivel új idegpályák jöttek létre a szervben.

A kurzus után felvételt nyert a Leeds Beckett Universityre, ám Heaven érezte, hogy válaszút előtt áll: vagy folytatja a fejtágítást, vagy saját vállalkozásba kezd, és megnyitja saját galériáját. Az utóbbi mellett döntött, és március 9-én meg is nyílt a Moorlands Gallery - ami aztán két nappal később be is zárt a járványhelyzet miatt. Júniusban viszont újult erővel nyitottak újra.

Heaven galériájának az a küldetése, hogy lehetőséget kapjanak a hozzá hasonló művészek, akiknek gyakran a megfelelő platform és az önbizalom hiánya miatt nincs lehetőségük népszerűsíteni munkáikat.

A Moorlandsben lehetőségük van helyet bérelni a képek számára, ahelyett, hogy galériáknál kilincselnének hónapokig. A rendszer működik, Heaven vállalkozása sikeres. A nő ráadásul igazi családi projektbe is fogott: gyakran állít ki képeket testvérétől, unokájától, vejétől és unokahugától is.

Heaven szerint a sztrók ugyan sok mindent elvett az életéből, azonban új képességét a betegségnek köszönheti.

Állapota nem csak a színérzékelését változtatta meg, de a hozzáállását is: a rengeteg kételyt és önbizalomhiányt kiölte belőle, most pedig azon van, hogy másokon is segítsen.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
medve-tarsasag-amerika-video-piknik.jpg

Videón, ahogy piknikező társasághoz ül le a medve falatozni Amerikában

Halálra rémült a társaság fele, de az állat nem bántott senkit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 13.


hirdetés

Videót készült arról, ahogy az Egyesült Államokban, Marylandben az erdőben piknikező társasághoz odaül egy medve.

A társaság Deep Creek tónál, egy erdei házikónál evett a szabadtéri asztalnál, amikor a medve megjelent.

A videó készítője, a 29 éves Kaitlyn Nesbit elmondta, hogy többségük halálra rémült, és a ház verandájáról videózták a jelenetet. Azt tudták, hogy van egy medve a környéken, amelyik nem nagyon szokott senkit sem zavarni.

A medve kapott a mogyoróvajas szendvicsből, és miután evett, visszament az erdőbe.

Mivel azonban Maryland államban tilos etetni a vadon élő medvéket, a helyi hatóságok közölték, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.

hirdetés

VIDEÓ: A medve odaült a társasághoz:

Via: 24.hu

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
hatborzongato-video-m3-utpadka-kerekparos-budapesti-autosok-kozossege.jpg

Hátborzongató videón az M3 belső sávjának útpadkáján bicikliző nő

Amikor sem a biztonság, sem a KRESZ nem számít.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 14.


hirdetés

Nézni is rossz azt a felvételt, amelyet a Budapesti Autósok Közössége Youtube-csatornán osztottak meg nemrég.

Elképesztően szabálytalanul, nem a megfelelő helyen kerekezett egy biciklis az M3 kivezető szakaszán.

A Budapesti Autósok Közössége az alábbi megjegyzést írta a videóhoz:

"Első ránézésre, a mostani ideiglenes, ám nyilvánvalóan a legtöbb helyen ősztől megmaradó kerékpársávok mennyiségétől megcsömörödve, akár azt is gondolhatta a hölgy, hogy esetleg az M3 kivezető szakaszán, akár a belső sávban is létrejött egy új és talán ideiglenes kerékpársáv".

Így folytatták:

hirdetés

"Ám ez nyilván nem így van. Csupán arról van szó, hogy egészen egyszerűen a biztonságot és a szabályokat teljesen hátrahagyva kerekezett békésen a forró, 40 fokos útpadkán kifelé a városból..."

VIDEÓ: Az M3 kivezetőn, a belső sáv útpadkáján kerékpározott egy nő

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
gainerbull.png

Napi 10 ezer kalóriát eszik egy amerikai férfi, hogy követői kedvére tegyen

Bryan ráadásul ezzel még pénzt is keres.
Fotó: Gainer Bull Instagram - szmo.hu
2020. augusztus 13.


hirdetés

Az ajánlott kalóriamennyiség többszörösét fogyasztja el egy amerikai férfi, akinek még fizetnek is azért, ha webkamerán keresztül közvetíti az étkezéseit - írja a Ladbible.

Bryan, vagy ahogy a fétiskörökben ismerik, Gainer Bull egy olyan közösség tagja, ahol a tagok a túlsúlyos emberek - elsősorban férfiak - iránt éreznek vonzalmat. A hízó-fétis szubkultúrája még a 70-es években nyert teret Amerikában a Girth & Mirth közösség megjelenésével a melegek között. A vonzalom tárgya az extrém túlsúly, a minél nagyobb pocak, de gyakran együtt ját az etetésfétissel is. Bryan szintén ehhez a közösséghez tartozik, és igencsak élvezi jeletős túlsúlyát:

"Nem tudnék különösebb okot megnevezni, miért is kaptam rá a hízásra. Arra emlékszem, hogy hatévesen, amikor mesét néztem, nagyon megfogtak a hatalmas hasú és izomzatú karakterek, és ez ideálként épült belém."

A 44 éves férfi tinédzserkorában kezdett el edzeni, huszonévesen pedig rákapott arra, hogy pocakját növelje.

Ekkor jött az ötlet, hogy az OnlyFans felületén csinál magának profilt, mert tudta, hogy ott megtalálja a célközönségét. Ezen az oldalon ugyanis a csatornájára feliratkozott követők pénzt adhatnak neki azért, hogy megcsináljon valamit - ebben az esetben ez az evés.

hirdetés

A követők fizetnek, Bryan pedig videócseten keresztül tömi magát.

Azt nem árulta el, hogy mennyien és mennyit fizetnek, ám taktikáját elárulta:

"A követőim tudják, hogy minél több feliratkozóm lesz, annál jobban fogok hízni."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tk3s_swns_fake_cancer_05.jpg

Rákosnak hazudta magát egy brit férfi, hogy a barátnője ne hagyja el

Egy éven keresztül játszotta a halálos beteget a férfi.
Fotó: Karen Gregory / SWNS / Northfoto - szmo.hu
2020. augusztus 13.


hirdetés

Egy éven át rákbetegnek hazudta magát egy brit férfi, manipulálva ezzel barátnőjét, aki el akarta hagyni őt - írta meg a hihetetlen történetet a Kent Online.

Az angliai West Mallingban élő Kevin Bevis a Karen Gregory 2016-ban találkoztak egy Facebook-csoportban, a nőnek akkor az tetszett meg a férfiben a képei alapján, hogy jótékonykodott. Az első három hónap Karen szerint csodálatos volt, újdonsült barátja tökéletes úriemberként viselkedett. Néhány hónap után azonban a szakítást fontolgatta szexuális nézetkülönbségekre hivatkozva. A férfi ugyanis szerette volna, ha néha partnert cserélnek, amelybe a nő nem akart belemenni. Ennek ellenére még jó ideig együtt voltak, és 2018-ban, amikor a kapcsolat már haldoklott, a férfi úgy döntött, hogy radikális módszerrel fogja megakadályozni barátnőjét abban, hogy elhagyja őt.

Közölte a nővel, hogy gyomorrákja van, majd mikor a nő ledöbbent úgy folytatta: Na mi van, meg se ölelsz?

A férfi rendkívül aprólékosan építette fel a hazugságspirált: a barátnőjével vitette be magát minden alkalommal a kórházba a kemoterápiára, ám azt sosem engedte, hogy bekísérje - azzal érvelt, hogy nem akarja kitenni a nőt a látványnak. Emellett naponta 20 különböző pirulát szedett, amelyről később kiderült, hogy csupán vitaminok. Egy alkalommal még Londonba is felvitette magát egy kezelésre.

hirdetés

Karen tanúja volt annak is, amikor Kevin elmondta telefonba a szüleinek, hogy rákos.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!