hirdetés
tk3s_swns_janet_heaven_007-1000x667.jpg

Sztrókja után festő lett egy brit nő, már saját galériát is nyitott, hogy segítse a hozzá hasonló művészeket

Pedig a betegsége előtt semmi nem utalt rá, hogy ilyen irányú tehetség rejlene benne.
Fotó: Yorkshire Post / SWNS / Northfoto - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Bár majdnem meghalt, és a látását is elvesztette, gyógyulása után olyan, addig nem tapasztalt képességeket fedezett fel magában Janet Heaven, amely alapjaiban változtatta meg az életét - írta a Bedale-ben élő nő történetét a The Yorkshire Post.

A most 61 éves nő, aki tizenhárom éven át dolgozott a rendőrség segélyhívójának egyik operátoraként, 2017-ben kapott sztrókot. A rohamkor egyáltalán nem voltak a betegségre utaló tünetei - nem ernyedt el például az arca -, csak a kórházba szállítás után, az MRI-vizsgálatnál derült ki, hogy valójában mi a baja. Heaven elmondása szerint először szédülni kezdett, majd éles fájdalom nyílalt a fejébe, és zsibbadás futott végig a testén a jobb kezétől a bal lábáig. Végül a látása kezdett megváltozni, apró pontokat látott, majd elvesztette szeme világát.

A yorki kórházban szerencséjére megfelelően kezelték, nem sokkal később pedig hazaengedték. Heaven szerint teljesen más emberként jött ki a kórházból.

Több dolgot elvesztett: soha többé nem vezethet például, és önállóságát is, azt érezte ugyanis, hogy sebezhetősége miatt mostantól mindig másra lesz utalva.

Mivel átmenetileg megvakult, több hobbijáról le kellett mondania: nem tudott főzni és hímezni sem. Hivatását szintén fel kellett adnia, mivel az extrém stresszel járó operátori munka veszélyeztette az asszony állapotát. Mentálisan kifejezetten megterhelő volt számára ez az időszak, mivel szembesülnie kellett azzal, hogy nem csinálhatja azt, amit addig úgy szeretett.

hirdetés

Látása azonban lassan, de visszatért, és akkor tapasztalta meg, hogy milyen csodálatos színekben is pompázik a világ, színérzékelése sokkal élesebb lett.

Testvére, Sandra Parker, aki szintén művész, arra bátorította, hogy kezdjen festeni, így megörökítheti azt, amit újonnan visszakapott látásával be tud fogadni. Heaven az akrillfestészet iránt kezdett érdeklődni, úgy érezte ugyanis, hogy ez adja vissza a legjobban a vibráló színeket. Mivel egy yorkshire-i farmon nőtt fel, a kerti környezet otthonos volt számára, így elsősorban virágokat és növényeket festett a kezdetekkor.

Akkor még úgy fogta fel mindezt, mint egy terápiát, ám nagyon hamar megmutatkozott, hogy nem csak lelkes, de kifejezetten tehetséges is.

Testvére szintén felismerte mindezt, és ki is állította Heaven néhány képét a saját galériájában, sőt, vevői is akadtak. A siker ellenére önbizalomhiánya arra sarkallta, hogy tovább fejlessze magát, így beiratkozott egy művészeti tanfolyamra. Először rendkívül aggódott az órákon, hiszen csupa fiatal között volt, és már elszokott az iskolapadtól, azonban később már élvezte, és arra is rájött, hogy a tanulással az agyát is trenírozta, mivel új idegpályák jöttek létre a szervben.

A kurzus után felvételt nyert a Leeds Beckett Universityre, ám Heaven érezte, hogy válaszút előtt áll: vagy folytatja a fejtágítást, vagy saját vállalkozásba kezd, és megnyitja saját galériáját. Az utóbbi mellett döntött, és március 9-én meg is nyílt a Moorlands Gallery - ami aztán két nappal később be is zárt a járványhelyzet miatt. Júniusban viszont újult erővel nyitottak újra.

Heaven galériájának az a küldetése, hogy lehetőséget kapjanak a hozzá hasonló művészek, akiknek gyakran a megfelelő platform és az önbizalom hiánya miatt nincs lehetőségük népszerűsíteni munkáikat.

A Moorlandsben lehetőségük van helyet bérelni a képek számára, ahelyett, hogy galériáknál kilincselnének hónapokig. A rendszer működik, Heaven vállalkozása sikeres. A nő ráadásul igazi családi projektbe is fogott: gyakran állít ki képeket testvérétől, unokájától, vejétől és unokahugától is.

Heaven szerint a sztrók ugyan sok mindent elvett az életéből, azonban új képességét a betegségnek köszönheti.

Állapota nem csak a színérzékelését változtatta meg, de a hozzáállását is: a rengeteg kételyt és önbizalomhiányt kiölte belőle, most pedig azon van, hogy másokon is segítsen.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kalisa_hubert.jpg

Együtt altatták el a Los Angeles-i állatkert elválaszthatatlan oroszlánpárját

Hubert és Kalisa az elmúlt hat év minden pillanatát együtt töltötte. Nagyon betegek voltak, de egyikőjüknek sem kellett a másik nélkül élnie.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

Hosszú élet és számos együtt töltött év után el kellett altatni Hubert-t és Kalisát, a Los Angeles-i állatkert oroszlánpárját - írja a Los Angeles Times.

A két 21 éves ragadozót elaltatták, mivel súlyosbodó egészségi állapotuk már komolyan rontotta az életminőségüket

- közölték az állatkert munkatársai.

Hubert és Kalisa között nagyon szoros volt a kötelék az elmúlt hat évben, ezt az állatkert látogatói is minden alkalommal megcsodálhatták - mondta el Beth Schaefer, az intézmény programigazgatója.

Kalisa 1998 decemberében született Oklahoma Cityben, míg Hubert 1999 februárjában látta meg a napvilágot egy chicagoi állatkertben. Mindketten 2014-ben kerültek Los Angeles-i otthonukba. Kalisa összesen 10 kölyöknek adott életet, de élete utolsó párjával, Hubert-rel nem voltak közös utódai.

hirdetés

Óriási veszteség ez az állatkert számára - mondta el Alisa Behar, az emlősállatok felelőse.

„A korai órákban a dolgozók rutinszerűen hallgathatták Hubert ordítását. Nekem személy szerint nagyon hiányozni fog a hangjuk, mikor körbejárom az állatkertet”

- tette hozzá.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ferfi-elvesztette-peniszet-karjan-novezstik-ujra.jpg

Elvesztette a péniszét egy brit férfi, a karján növesztettek neki egy újat

Malcolm MacDonald egy hosszan tartó vérfertőzés miatt vesztette el a péniszét még 2014-ben. Később kiderült, hogy egy eddig még soha nem alkalmazott műtéttel újra lehet nemiszerve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Egy hosszan tartó vérfertőzés miatt veszítette el a péniszét egy brit férfi még 2014-ben. Malcolm MacDonald a Sunnak beszélt arról, hogy először magába fordult és az alkoholhoz nyúlt, aztán később kiderült, hogy egy eddig még soha nem alkalmazott műtéttel újra lehet pénisze, viszont a nemiszervét először ki kell alakítani, méghozzá a karján.

A most 45 éves férfi bal karjának izmából és bőrét felcsavarva kialakítottak egy új péniszt. A sebészek készítettek húgycsövet is, és még két másik csövet is elhelyeztek benne, hogy a férfi majd később egy kézi pumpával felfújhassa, így erekciója legyen.

"Természetesen őrület, hogy egy pénisz van a karomon. Nem is tudom használni. De ha belegondolsz, valójában ez elképesztő"

- mondta a lapnak a kétgyermekes apa, aki azt is kérte az orvosoktól, hogy az eredeti méreténél öt centivel nagyobb nemiszervet csináljanak neki.

A férfi azóta csak hosszú ujjú pólóban jár és próbálja eltakarni a kezén kialakított péniszt. A folyamat egyébként eredetileg két évig tartott volna, ezután került volna a lába közé, ám az eredetileg 2018-ra tervezett műtét két évet csúszott. A férfi ugyanis nem érezte jól magát, később pedig több probléma is felmerült, ami miatt halasztani kellett a műtétet. Végül 2020 áprilisában kerül volna sor az operációra, de ekkor a koronavírus szólt közbe. MacDonald mindenesetre bízik benne, hogy év végére végre újra a lába között lesz a pénisze.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maganyos_macska_cica.jpg

Soha nem szenvedett még annyira a magánytól egy macska, mint ebben a videóban

A gazdája csak 30 percre hagyta egyedül, de a felvétel tanulsága szerint ez is felért számára az örökkévalósággal...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 01.


hirdetés

Csak egy félórára hagyta egyedül a macskáját egy svéd nő, de legszívesebben soha többet tenne ilyet, írja a 24.hu a Daily Star alapján.

Ida Myrin a közelmúltban szerzett be egy cicakamerát azért, hogy láthassa, mit csinál a kedvence, amíg nincs otthon. A nőt már az első felvételek is sokkolták.

A Redditen megosztott videóban Isola már pár perccel a gazdi távozása után éktelen nyávogásban tör ki, miközben szájában a pórázát vonszolja. Egészen addig láthatóan nagyon szenved a cica, amíg 30 perccel később a nő haza nem ér.

Left my cat alone with a camera for 30 minutes and now I can never leave again from r/aww

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
insta_sztar_ck.jpg

Mosodában hagyott ruhákban pózol a nyolcvanéves házaspár

Sztár lett az Instagramon az a házaspár, akik a mosodájukban hagyott ruhákban fotózkodnak.
Iványi Orsolya írása a Neverordinary blogon, Címkép: A házaspár Instagram oldala - szmo.hu
2020. július 30.


hirdetés

"A Neverordinary a 40 feletti nők találkozóhelye, blog, női klub és még sok más. A pasim (most már férjem) kezdte el mondogatni, hogy arról írjál, ami történik veled: 42 évesen elköltöztél (megint) egy új országba, egy emberhez, akit alig ismersz, feladtad az eddigi életed, próbálod megvalósítani az álmaidat, és még öregszel is. Valahogy így jött a képbe, hogy arról kellene írni, hogy igenis 40 felett is van élet! Lehet pasit találni, lehet új karriert építeni és lehet életmódot is váltani. Éljenek a 40 feletti nők!"

A tajvani Wansho mosoda tulajdonosai, a 83 éves Chang Wan-ji és a 84 Hsu Sho-er nagy valószínűséggel nem gondolták volna, hogy egyszer a New York Times fog róluk írni. A házaspár ugyanis nemrégiben Insta-sztár lett.

Történt ugyanis, hogy a mosoda forgalma visszaesett a vírus miatt, és mivel az unoka, a 31 éves Reef Chang úgy látta, hogy unatkoznak a nagyszülők, előjött az ötlettel, hogy a mosodában hátrahagyott ruhákban pózoljanak és tegyék ki az Instára. Az ötlet annyira jónak bizonyult, hogy bár még csak 21 képet posztoltak, máris félmillió követővel büszkélkedhetnek.

A házaspár 61 éve van együtt, az ötvenes évek konzervatív Tajwanjában előre lefixált házasság révén kerültek össze. Egész életükben a mosodában dolgoztak, 4 gyerekük és 6 unokájuk van.

Chang úr reméli, hogy ösztönözni tudnak más idősebbeket, hogy legyenek aktívak, jobb, mint a tévé előtt ülni, mondja. Nem tervezik, hogy pénzt csinálnak az Insta-hírnévből, bár jó lenne, ha a hátrahagyott ruhák több száz tulajdonosai kifizetnék a tisztítás díját, teszi hozzá.

A következő két fotón a feleség egy Budapest-feliratú pólóban pózol:

hirdetés

Majdnem 40 éves vagy? Talán már el is múltál? Ha egy olyan társaságra vágysz, ahol korodbeli, okos és jófej nők közösen beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat, keresd a Neverordinary csoportot vagy az Instagram oldalt és mindenképp olvasd a blogot is!

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!