News here
hirdetés

SZTÁRVILÁG

„Még sosem voltam ilyen büszke arra, hogy ukrán vagyok” – Mila Kunis is adományokkal segíti a menekülteket

Férjével, Ashton Kutcherrel adománygyűjtést indítottak, amelyhez ők is csatlakoztak 3 millió dollár felajánlásával.

Link másolása

hirdetés

Adománygyűjtést indított Mila Kunis és Ashton Kutcher az ukrajnai menekültek támogatására. A színész házaspár a GoFundMe oldalon hirdette meg a kezdeményezést, amelynek célja 30 millió dollár összegyűjtése, ehhez pedig ők is hozzátesznek 3 millió dollárt. A pénzt teljes egészében a Flexport és az Airbnb szervezeteknek adják. Az árufuvarozó cég lengyelországi, romániai, magyarországi, szlovákiai és moldovai menekülttelepekre szervez segélyszállítmányokat, míg az Airbnb ingyenes, rövid távú lakhatást biztosít az Ukrajnából menekülőknek.

"Ma büszke ukrán vagyok. 1983-ban születtem az ukrajnai Csernyivciben, a családom 1991-ben költözött az Egyesült Államokba. Az ukránok büszke és bátor emberek, akik megérdemlik a segítséget, amikor szükségük van rá. Ez az Ukrajna és az egész emberiség elleni igazságtalan támadás pusztító. Az ukrán népnek szüksége van a támogatásunkra. A családunk azért hozza létre ezt az alapot, hogy azonnali támogatást nyújtson, mi pedig 3 millió dollárral járulunk hozzá"

- írta Kunis a gyűjtés oldalán.

Egy videóüzenetet is megosztottak, amelyben a színésznő arról is beszél, hogy bár mindig is amerikainak tartotta magát, most büszke ukrán származására.

"Büszke amerikai vagyok, mindent imádok, amit ez az ország adott nekem és a családomnak. De sosem voltam még büszkébb arra, hogy ukrán vagyok" - jelentette ki, mire férje hozzáfűzte: "Én pedig még sosem voltam ilyen büszke arra, hogy egy ukránnal házasodtam össze."

Kunis szerint az Ukrajnában zajló események lesújtóak, és "nincs helye ezen a világon ilyenfajta emberiség elleni, igazságtalan támadásnak". Kutcher pedig az ukrán lakosok bátorságát dicsérte.

A sztárpár felhívása sokakat mozgósított, már több mint 25 ezren adakoztak, így már a 30 millió dolláros célösszeg közel fele, több mint 14,8 millió dollár összejött. Ahogy az az oldalon is látszik, ebből 3 millió dollárt Kunis és Kutcher ajánlott fel.

hirdetés

A színésznő Milena Markovna Kunis néven született Ukrajnában zsidó szülők gyermekeként. Édesapja, Mark gépészmérnök, édesanyja, Elvira fizikatanár, és van egy fiútestvére, Michael. A család jól élt az akkor még a Szovjetunióhoz tartozó Ukrajnában, ám részben az antiszemitizmus miatt végül feladták jól fizető állásukat és kényelmes életüket, hogy Amerikába költözzenek - írja a Daily Mail.

1991-ben utaztak először New Yorkba, majd pár nappal később Los Angelesbe, ahol végül letelepedtek - Kunis ekkor még csak hét éves volt. Apja mindenféle munkát elvállalt, hogy el tudja tartani a családját, például házat festett, vécéket szerelt fel és pizzát szállított ki, míg a felesége egy drogériában dolgozott. A színésznő korábban egy interjúban azt mondta, számára nagyon nehéz volt a váltás, mert nem értette a nyelvet, az embereket, a kultúrát, és emiatt minden egyes nap sírt. Ahhoz hasonlította a helyzetet, mintha hirtelen megvakult és megsüketült volna.

Még csak 9 éves volt, amikor a későbbi menedzsere felfedezte őt egy színészkurzuson, amire Kunis saját bevallása szerint csak szórakozásból járt. Annak viszont elég drága volt, mert 900 dollárba került, a szüleinek pedig csak 2400 dollár volt akkoriban a bankszámláján. Szülei viszont bíztak a tehetségében, ezért hagyták, hogy lányuk színészkedni tanuljon. És mint kiderült, megérte, hiszen Mila nagyszerű karriert futott be Hollywoodban.

Most ugyan büszke ukránnak vallja magát, de korábban nem egészen így nyilatkozott szülőhazájáról. Amikor 2014-ben az ukrajnai oroszbarát zavargások kapcsán akarták kérdezni egy interjúban, így válaszolt:

"Tudom, mi lesz a következő kérdésed, szóval inkább ugorjunk. Azt akarod kérdezni tőlem, hogy mit gondolok arról, ami Ukrajnában zajlik. Csak azért, mert ott éltem hétéves koromig, nem azt jelenti, hogy azonosulok Ukrajnával."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Kitett egy csomó képet Justin Bieber a pénteki Sziget-koncertjéről
Az Instagramjára valószínűleg a saját fotósa által készített képeket posztolta ki.

Link másolása

hirdetés

A Sziget Fesztiválon Justin Bieber volt a sztárfellépő, és akkora tömeg volt a koncertjén, hogy többen elájultak, és úgy kellett kivinni őket a tömegből.

A rajongók önfeledten buliztak a koncertjét félmeztelenül lenyomó énekes láttán, aki tíz perccel hamarabb érkezett a színpadra.

Bieber ki is posztolt ma egy pár képet a budapesti bulijáról, amit valószínűleg a saját fotósa készített az Instagram-oldalára.

Egyébként nem írt semmit a posztok mellé, meg sem említette, hogy Budapest, Sziget fesztivál, egyedül a némelyik képen látható felirat árulkodik arról, hol készültek a képek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
Justin Bieber Tiborcz István turai kastélyszállójában bulizhatott szigetes fellépése után
Legalábbis erről árulkodnak Instagramra feltöltött képei.

Link másolása

hirdetés

Nagyszabású koncertet adott a Szigeten a kanadai tinibálvány, Justin Bieber, és úgy tűnik, levezetésképp

a Tiborcz István tulajdonában lévő turai kastélyszállóban bulizott.

A Telex szúra ki, hogy az Instagramra feltöltött képeken a Pókembernek öltözött Bieber egy olyan bárpult mellett áll, ami megtévesztésig hasonlít a BOTANIQ Kastélyban találhatóra.

De nem csak a pult, hanem az ablakok és a padló mintázata is mind a turai szálló bárjára utalnak.

A sztárral tartott egyébként az after partyra zenekara is, a képeket pedig az ismert amerikai fotós és filmrendező, Rory Kramer készítette.

A portál összegzése szerint a turai Schossberger-kastély – mai nevén Botaniq Hotel – Tiborcz István, a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozik. A kastély tulajdonosa a BDPST Group ingatlanbefektető-cég, amelynek egyik fő részvényese Tiborcz.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Akkora tömeg volt Justin Bieber Sziget-koncertjén, hogy többen el is ájultak
Meleg lehetett a színpadon is, mert a sztár pulóverét ledobva, félmeztelenül tolta végig a koncertet, a közönség legnagyobb örömére.

Link másolása

hirdetés

Justin Bieber volt a Sziget legnagyobb sztárja pénteken, és bár a produkciójáról megoszlanak a vélemények, az biztos, hogy több tízezren voltak rá kíváncsiak a Nagyszínpadnál.

Ennek megfelelően elég nagy tombolás volt, főleg a színpadhoz közeli részeken, és a rengeteg fesztiválozó lényegében összenyomta egymást, a rendezőknek volt dolgok bőven, több embert ájultan kellett kiemelni a tömegből.

A 28 éves világsztár nem várakoztatta meg a rajongóit, sőt, 10 perccel hamarabb érkezett a színpadra, és kb. ennyivel hamarabb le is vonult a végén.

Meleg lehetett a színpadon is, mert pulóverét ledobva, félmeztelenül tolta végig a koncertet, a közönség legnagyobb örömére.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Ennél cukibb nem lesz ma: megmutatta újszülött kisfiát Illés Fanni
A olimpiai bajnok paraúszónak jelenleg minden percét kitölti a baba, de hamarosan visszatér az uszodába, hogy megkezdje felkészülését a 2024-es olimpiára.

Link másolása

hirdetés

Mi is beszámoltunk róla, hogy július végén megszületett Illés Fanni kisgyereke. A paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszónő már akkor is megmutatott egy keveset újszülött fiából, aki a Mór Álmos nevet kapta.

Most Instagram-sztoriban újabb képet osztott meg a kis Mórról, aki láthatóan nagyon jól érzi magát hordozójában.

Ahogy a Blikk is ír róla, ugyan Fanni még csak néhány hete édesanya, de már határozott tervei vannak arról, hogy elindul a 2024-es paralimpiai játékokon, illetve tervei szerint már a jövő évi világbajnokságon is ott lesz. Emiatt lesz egy kis segítsége a pici mellett, mert hamarosan vissza kell térnie edzeni az uszodába. Az ötórás edzések idejére valószínűleg 200 kilométerre lakó édesanyja is besegít majd a kis Mórral való feladatokba.

A 30 éves sportolónő a 2018-as és 2021-es Európa-bajnokságon, a 2019-es világbajnokságon és a 2021-es tokiói olimpián is aranyérmet tudott szerezni. Ezen kívül egy világbajnoki bronz-, valamint egy Európa-bajnoki ezüst- és négy bronzéremmel is büszkélkedhet.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: