SZTÁRVILÁG
A Rovatból

„Fejfájásra panaszkodott, hirtelen rosszul lett” - Négy hónapig küzdött az életéért Felkai Miklós

A legendás gitáros Debrecenben lett rosszul. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy agyvérzése van.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 11.Négy hónapig küzdött az életéért a szombaton, 73 éves korában elhunyt Felkai Miklós, írja a Blikk. A Lux, az Apostol és Color korábbi legendás gitárosa hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el, pedig mindenki bízott a felépülésében. A Budapesten orvosként dolgozó testvére, Bauerné Felkai Mária rendszeresen látogatta a kórházban a zenészt.

„A testvérem február 17-én kapott agyvérzést a szülővárosunkban, Debrecenben, ahol éppen egy jubileumi koncertre készült, és azóta alig lehetett vele kommunikálni. Miklóst három hétig Debrecenben, az idegklinikán és idegsebészetesen ápolták, majd felhoztuk Budapestre, a Szent Imre Kórház neurológiai osztályára, de az utolsó heteit már a MAZSIHISZ-kórházban töltötte, itt is hunyt el szombaton.

A négy hónap alatt néha-néha azért reagált a kérdéseinkre, a simogatásunkra, s mindvégig bíztunk a felépülésében, ezért se vertük nagydobra a tragikus állapotát. Soha nem szenvedett komolyabb betegségben, olyan erős volt a szervezete, hogy biztosak voltunk a felgyógyulásában. Budapesten szinte mindennap látogattam... volt, hogy rám ragyogott, mosolygott, de beszélni nem tudott. Szombaton délután itt hagyott bennünket, el se hiszem, hogy már nincs többé az ikertestvérem...” – mondta a lapnak a megtört testvér.

Tikász Sándor, a Lux együttes vezetője 66 évig volt Felkai barátja.

„Éppen készültük megünnepelni az együttesünk fennállásának 55. évfordulóját, és ennek előkészületére jött Debrecenbe Székesfehérvárról, ahol élt, de fejfájásra panaszkodott... Hirtelen rosszul lett, majd a mentők kórházba vitték, ahol megállapították, hogy agyvérzést kapott.

Másnap viszont örömmel tapasztaltuk, amikor meglátogattuk, hogy magánál van, és még azon viccelődött, ha kitudódik, hogy kórházba került, megírják az újságok, milyen hírverés lesz ez a koncertnek. Nem hittük volna, hogy utána hamarosan súlyosbodik az állapota, és többé nem foghat gitárt a kezébe… Miki nagyszerű ember és zenész volt, mindig a miénk marad. Sajnos, már csak emlékkoncertet rendezhetünk, talán az ősszel, a tiszteletére.”

A Color együttes vezetője, Bokor Attila is megemlékezett barátjáról.

„Úgy volt, hogy a jubileumi Lux-koncerten én is ott leszek, és együtt lépünk fel Miklóssal, akivel fénykorunkban a Colorban évekig együtt muzsikáltunk. Mindig csodáltuk a játékát, páratlanul bánt a hangszerével. A bohémsága ellenére, precíz és tudatos, nagy gitáros volt. Nagyon megviselt a látványa, amikor meglátogattam, de bíztam a felépülésében.”

Varga Miklós szerint az ország egyik legjobb gitárosa hunyt el a hétvégén.

„A druszám igen jó zenész volt, nagyon szerettem az egyéni gitárstílusát, a technikáját... Amikor kézbe vette a hangszerét, lelke volt a játékának. Annak idején a Boxer zenekarban együtt játszottunk, és sokat turnéztunk itthon. Miki két rádiófelvételemen is szerepel... Magyarország egyik legjobb gitárosát vesztettük el. Szép emlékeket őrzök róla.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Szilágyi Liliána: a világon az egyik legjobb voltam valamiben, és most itt vécét súrolok?
Az elmúlt időszakban annyi mindent megtapasztalt, hogy úgy érzi, mintha a mögötte álló öt hónap legalább öt év lenne.


A volt úszónő a LélekKözösség Peller Mariannal című műsor vendége volt, ahol elmesélte, hogyan alakult az élete az elmúlt időszakban. Nemrég ugyanis eldöntötte, hogy mindent felszámol és Mexikóban próbál szerencsét.

Először Tulumban vállalt munkát egy hostelben.

"Mondom nézzük meg, hogy akkor tényleg mindent nulláról kezdve… Megkaptam a munkát, igazából ez abból állt, hogy takarítottam egy hónapon keresztül. Mindent és mindenhogyan. Ami nagyon jó volt, mert van egy kis tisztaságmániám meg egy kis OCD-m, úgyhogy nagyon jól ki tudtam élni. Feltettem a zenét, és akkor sikáltam a vécét, meg felsepertem a faleveleket, meg akkor főztem, mosogattam, tök jó volt"

– magyarázta az egykori úszónő.

Rengeteg minden elindult bennem. Például az első nap megjelent az a gondolat – az egómból –, hogy »de hát én egyszer a világon az egyik legjobb voltam valamiben, és most itt vécét súrolok, hogy micsoda dolog?« És utána rögtön jött már az a belső hang, hogy de valahol el kell kezdeni az új utat, és muszáj megélned olyan dolgokat, amiket eddig nem éltél meg, és nem az egódból kéne működjél, hanem abból, hogy mi vagy te.

- tette hozzá Szilágyi.

Később egy ruhamárka kereste fel azzal, hogy szívesen fotóznának vele egy Puerto Morelos-i helyszínen. Szilágyi el is ment a térségbe, ahol végül hetekig maradt.

Igazából nem csináltam semmi különösebbet, jógázgattam, kapcsolódtam emberekkel, meg nyugodt voltam. És annyira nagyon-nagyon meglepett, hogy mennyire meg tudok nyugodni, hogy heteken keresztül csak így »áztattam« magamat ebben.

- idézte fel a múltat Szilágyi Liliána.

A sportolónő az elmúlt időszakban annyi mindent megtapasztalt, hogy úgy érzi, mintha a mögötte álló öt hónap legalább öt év lenne.

Jelenleg Magyarországon tartózkodik, októberben viszont vissza tervez térni Mexikóba, hogy ott folytathassa az életét.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
RTL-közlemény a VV Dzsigeri botrány miatt: a csatorna minden támogatást megad VV Giadának
Az RTL és a ValóVilág készítői többször hangsúlyozták már, hogy  semmilyen formában nem tolerálják a VV Dzsigeri által tanúsított magatartást.


Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy kizárták a ValóVilág műsorából VV Dzsigerit. Akkor a döntés okát nem közölték, korábbi közleményükben viszont a csatorna elárulta, hogy a fiatal férfinak botrányos és elfogadhatatlan viselkedése miatt kellett távozni a villából. Kifejtették, hogy VV Giadával szemben tanúsított olyan magatartást, amit nem tűrtek el, így az incidenst követően a szerkesztők úgy döntöttek, hogy kizárják őt a műsorból.

Mielőtt elhagyta volna a villát, VV Dzsigeri elnézést kért VV Giadától és elmondta, szégyelli magát a történtek miatt. VV Giada úgy reagált a kizárt játékos szavaira, hogy nem haragszik.

A játékos kizárásával kapcsolatban később közleményt adott ki az RTL, melyben hangsúlyozták, hogy „a csatorna és a ValóVilág készítői semmilyen formában nem tolerálják a VV Dzsigeri által tanúsított magatartást”.

„Az incidens másik résztvevőjének, VV Giadának az RTL minden segítséget megad, folyamatos a kommunikáció a még játékban lévő szereplővel, a műsor készítői akár jogi, akár más természetű kérésében támogatják. VV Giadával a műsort követően is – vagy amennyiben előbb távozna, a kiesését követően – folyamatosan konzultálnak a műsor készítői, és amennyiben a műsort követően VV Giada szakértői segítséggel szeretne élni, ehhez is minden támogatást meg fog adni neki az RTL”

– áll a csatorna közleményében.

„A játékosok előzetes pszichológia szűrése és a villalétre történő felkészítése is azt a célt szolgálja, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek kialakulásának lehetősége minimális legyen. A 0-24 órás adásfolyam alatt mindvégig biztosított a szerkesztői figyelem, pszichológus jelenléte és konzultációs lehetőség a villalakók számára.”

Mint írják, az incidens kapcsán a műsor készítői nem terveznek további, a játékmenetet érintő lépéseket. Az esettel összefüggésben egy magánszemély feljelentést tett, amely alapján a BRFK nyomozást indított. A nyomozás során az RTL Magyarország teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Tragédia: meghalt a 94 éves Clint Eastwood 61 éves barátnője
Christina Sandera és Clint Eastwood tíz éve voltak együtt, korábban a nő a nő hostessként dolgozott Eastwood Mission Ranch nevű kaliforniai hotel-éttermében.


Megrendítő hírt osztott meg a közvéleménnyel Clint Eastwood: 61 éves korában elhunyt élettársa, Christina Sandera. A 94 éves színészlegenda közleményben fejezte ki mély szomorúságát és fájdalmát, kiemelve kedvese gondoskodó természetét.

"Christina egy kedves, gondoskodó nő volt, és nagyon fog hiányozni" – írta Clint Eastwood a közleményben.

A halál okát nem közölték, és a Hollywood Reporter értesülései szerint a Warner Bros. szóvivője megerősítette, hogy további részleteket nem kívánnak nyilvánosságra hozni a történtekről.

Sandera és Eastwood még 2014-ben ismerkedtek meg, amikor a nő hostessként dolgozott Eastwood Mission Ranch nevű kaliforniai hotel-éttermében. A pár nemigen vállalt nyilvános szereplést, de a 2015-ös Oscar-díjátadón együtt jelentek meg, ahol Eastwood rendezése, az Amerikai mesterlövész is versengett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Így vészeli át a kánikulát szexi bikiniben Opitz Barbi - fotó!
A képet a követői is imádják. Érkeznek a dicsérő kommentek.
Fotó: TV2 - szmo.hu
2024. július 19.A Blikk szúrta ki, hogy péntek este az énekesnő egy különleges, fürdőruhás fotót osztott meg az Instagram-oldalán.

A képet a követői is imádják, ugyanis sorra érkeznek alá a dicsérő hozzászólások.

Íme a fotó.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk