SZTÁRVILÁG

„Billie Eilish pont az ellentéte Taylor Swiftnek. Ő ebben hozott újat” – Lakatos Márkot kérdeztük a bő ruháival stílusikonná váló énekesnőről

Lakatos Márk szerint a 21 éves énekesnő pont a testképpel, a szépségideállal kapcsolatos gondolataival tudott ikonná válni a Z-generáció számára, akik már nem a szüleik sztereotíp nemi szerepeiben gondolkodnak.

Link másolása

Kedd este lép fel a Szigeten az idei fesztivál legnagyobb sztárja, Billie Eilish. A 21 éves énekesnő a zenei világban már szinte minden díjat besöpört, amit csak lehetett: többek között van hét Grammy-díja, három MTV Video Music Awards-díja, sőt 2022-ben ő nyerte el a legjobb betétdalért járó Oscart is a No Time to Die című dalával.

Az amerikai énekesnő azonban nem csak a zenei világban alkotott maradandót.

Eilish a bő ruháival, a morcos arckifejezésével szinte szöges ellentéte annak, amilyenek egy tinisztárt elképzelünk,

már-már egyfajta ellen Taylor Swiftnek is nevezhetnénk. Ezzel a stílussal pedig óriási népszerűségre tett szert a Z-generáció körében.

„Billie Eilish a zenén túl a testképpel, a szépségideállal kapcsolatos gondolataival tudott ikonná válni. A stílusa, a ruhák amiket kezdetben hordott, pont ellentéte például Taylor Swiftnek, vagy Ariana Grandénak. Ő ebben hozott újat”

- mondta lapunknak Lakatos Márk.

A stylist szerint a 90-es, illetve a 2000-es évek elejének erősen szexualizált reklámjai és tinisztárjai után a Z-generáció már sokkal genderfluidabb, „egy jelentős részük már nem vállal közösséget a szüleik sztereotip nemi szerepeivel”. Erre pedig nagyon rímelt Billie Eilish stílusa a bő, unisex ruhákkal, amikkel szinte elrejtette a testét a színpadon.

Lakatos Márk szerint azonban Eilishnál fontos mérföldkő volt, amikor 2021-ben a Vogue címlapján fűzőben, szőke hajjal pózolt. Ekkor sokan pont azért támadták, hogy feladta korábbi antitinisztár stílusát, és mutogatja magát.

„Erre az ő válasza az volt, hogy egy nő akkor villantson, akkor mutassa meg magát, amikor neki tetszik. Akár az erotikus oldalát is. Az üzenete tehát az, hogy ne legyen ez kötelező”.

Eilish stílusikonként persze a fiatal generáció megjelenésére, öltözködésre is hatással volt. Lakatos Márk példaként említette a hajszín gyakori váltogatását, ami nagyon divatossá vált, részben pont az énekesnő hatására. Úgy általában pedig Eilish is az úgynevezett loose fitt-vonalat erősítette, vagyis a testkontúrokat elrejtő sziluetteket.

Ehhez képest ellentmondásnak tűnik, hogy Billie Eilishnak is van stylistja. Mégpedig az a Samantha Burkhart, aki olyan sztárokkal dolgozik együtt, mint Sia, Christina Aguilera, Katy Perry vagy Kesha.

Lakatos Márk szerint azonban ebben semmilyen ellentmondás nincs.

„Mindenkinek van stylistja. Ha belegondolunk, hogy mennyi megjelenése lehet egy évben, belátható, hogy ezt nem tudja magának koordinálni. És nem is feladata: neki fellépésekre kell járnia, zenéket kell írnia, és kipihennie magát. Az, hogy valakinek van stylistja, nem azt jelenti, hogy nem tudna magától felöltözni.

Az sem meglepő, hogy ugyanaz a stylist több, különböző stílusú sztárt is öltözett, hiszen egy profi szakember sokféle stílusban otthon lehet. Én például az extrém stílust kedvelem, de ugyanolyan biztos kézzel tudok üzletembereket, politikusokat is öltöztetni - ezt tanítom az iskolámban is.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Végleges: a Dancing with the Stars egyik közönségkedvence nem lesz ott a fináléban
Tóth Andi az Instagram-sztorijában árulta el, hogy miért nem volt aktív az elmúlt időszakban.

Link másolása

A hétvégén lesz a Dancing with the Stars táncos vetélkedő fináléja. A korábbi évekhez hasonlóan a döntőben újra fellépnek a korábbi évek nyertes párjai is.

Az egyik nagy kedvenc volt az Andrei Mangra - Tóth Andi kettős. Az énekesnő most az Instagram-sztorijában elárulta, mire számíthatnak a rajongóik.

Mint írta:

"Bocsánat, hogy el vagyok tűnve, csak nagyon próbálunk, nagyon koncentrálunk és el vagyunk fáradva, de Berci egy igazi hős, ezt szerettem volna mindenképp leszögezni, mert hát ugye három csajszival táncol most. Brutál! Nagyon remélem, hogy a műsor tetszeni fog mindenkinek, igyekezni fogunk!"

Azaz véglegessé vált, hogy a győztes párosból Andrei nem lesz jelen a fináléban.

Egy korábbi posztból kiderült ugyan, hogy Andi és Andrei együtt próbáltak egy fellépésre, de a táncos lesérült, és azt a produkciót le kellett mondania.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Rácz Jenő: „Írtam a Bencének egy sms-t, hogy tudom, hogy kemény időszakon vagyunk túl, viszont emberek vagyunk”
A séf szerint innentől kezdve nem ellenségek, hanem ellenfelek lettek.

Link másolása

A Sztárbox nagy port kavart mérkőzése után Istenes Bence és Rácz Jenő kibékültek egymással. Erről először a műsorvezető posztolt, melyben leírta: "Most, hogy eltelt pár nap a meccs óta és tiszta fejjel, kívülről látom magam, tudom, hogy nekem is nagy felelősségem van abban, hogy idáig jutott ez a sztori és ezt őszintén sajnálom".

Nem sokkal később a séf is a közösségi oldalán jelentette be, hogy megbékéltek egymással, és ezután nem ellenségek, hanem ellenfelek lesznek. Mint írja:

"Sokan nem tudjátok, de 3 nappal a meccsünk után meghoztam egy döntést… Volt bennem egy belső hang és a szívemre hallgattam!

Írtam a Bencének egy sms-t, hogy tudom, hogy kemény időszakon vagyunk túl, viszont emberek vagyunk és ha tudunk egymásnak tiszteletet megadva beszélni, akkor szívesen felhívom!

Szerencsére ez a belső hang a Bencében is megszólalt és ahogy láthatjátok a képen, összehoztunk egy személyes találkozót, hogy megbeszéljük a nézeteltéréseket és a vitákat! Örömmel tudatom a szurkolóinkkal, hogy sikerült mindent megbeszélni, bocsánatot is kértünk egymástól az esetlegesen okozott negatív dolgok miatt. Innentől kezdve nem ellenségek, hanem ellenfelek lettünk!

Köszönöm, hogy méltó ellenfelek lehettünk egymásnak, innentől kezdve minden más médiatörténelem marad…

Kérjük a mélyen tisztelt sajtó munkatársait, hogy tartsák tiszteletben, hogy a továbbiakban nem kívánunk a nyilatkozni a témában.

Közeledik a szeretet ünnepe, szeressétek egymást!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Krausz Gábor elárulta: „Anna a testével takarta a fejem, hogy ne látszódjanak a könnyeim”
A sztárséf nem hitt abban, hogy sikerül a döntőbe is bejutniuk. Igazi sokként érte, mikor meghallotta a nevüket.

Link másolása

Krausz Gábornak nagy meglepetést jelentett, hogy a közönség bejuttatta táncos partnerével, Mikes Annával együtt a Dancing with the Stars döntőjébe.

A Story magazinnak a séf elmondta:

„Úgy vagyok vele, hogy ez nekünk már jutalomjáték. Két fantasztikusan táncoló srác van még ott a döntőben, szóval teljesen mindegy, milyen helyezést érünk el. Tanuljuk meg jól az új koreográfiát, táncoljunk egy nagyon jót, az pedig, hogy a végeredmény mi lesz, részletkérdés. Én már így is túlteljesítettem a tervet azzal, hogy bejutottunk a döntőbe”.

Bevallotta, hogy nem nagyon hitt abban, hogy az elődöntőből továbbjutnak:

"A legutóbbi adás előtt azt éreztem, hogy kiesünk, Anna azt mondta, továbbjutunk. Aztán ez az érzés megfordult, aztán újra vissza. Sokként ért, amikor továbbjutóként kimondták a nevünket. Bevallom, amikor mentünk fel a lépcsőn, Anna a testével takarta a fejem, hogy ne látszódjanak a könnyeim"

- mesélte.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Mi történhetett? Nem tér vissza egy korábbi győztes a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába
Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. Tóth Andi a közösségi oldalán posztolt egyet.

Link másolása

Az utolsó adásra készülnek a versenyben maradt párok: Mikes Anna és Krausz Gábor, Stana Alexandra és Marics Peti, valamint Lissák Laura és T. Danny három-három koreográfiát táncolnak majd a színpadon.

A Blikk szúrta ki, hogy Andrei Mangra nem lesz ott a műsor szombati döntőjében.

Korábbi párja, Tóth Andi a korlátozott ideig elérhető Instagram-sztorijában mesélt a próbákról:

"Bocsánat, hogy el vagyok tűnve, csak nagyon próbálunk, nagyon koncentrálunk, és el vagyunk fáradva, de Berci egy igazi hős, ezt szerettem volna mindenképp leszögezni, mert hát ugye három csajszival táncol most. Brutál! Nagyon remélem, hogy a műsor tetszeni fog mindenkinek, igyekezni fogunk!"

- írta Tóth Andi a közösségi oldalán.

Andi táncpartnere, Andrei Mangra a műsor második évadát nyerte meg korábban.

Link másolása
KÖVESS MINKET: