hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Sztárok, akikről nem is gondolnád, hogy szerepeltek a Star Wars-filmekben
Tudtad, hogy Daniel Craig, Keira Knightley vagy épp Treat Willaims is feltűnik a filmekben?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 11.


hirdetés

1. Daniel Craig - Az ébredő erő

Az ébredő erő bemutatója után több helyen is megírták, hogy a James Bondot alakító sztár is feltűnik a filmben egy rövid cameo szerep erejéig. Ő volt az a rohamosztagos, akit Rey az erő segítségével meggyőz, hogy engedje szabadon.

2. Rose Byrne - A klónok támadása

Az Insidous filmek vagy az X-Men franchise sztárja Amidala királynő (Natalie Portman) egyik szolgálójaként tűnt fel az előzmény trilógiában. Egészen pontosan azt a Dormét játszotta, aki Padmét elkíséri a Coruscantra.

3. Keira Knightley - Baljós árnyak

Ma már aligha szorul bemutatásra a színésznő. 1999-ben azonban még nem volt annyira ismert, és sokaknak a mai napig nem tűnt fel, hogy ő volt az a lány, aki Padme dublőreként óvta a királynőt az esetleges támadásoktól.

4. Thomas-Brodie Sangster

Az Első Rend ifjú katonája a Tórnok harca rajongóknak is ismerős lehet, dvagy például ő volt az Igazából szerelemben Sam, a kisfiú, aki megtanul dobolni, hogy meghódítsa a lányt, akit szeret.

5. Dominic West - Baljós árnyak

Dominic West olyan világsikerekben szerepelt mint a Drót, a Tomb Raider vagy a Chicagó. Az előzmény trilógia első részében Padmé testőrésgének egyik tagjaként láthattuk.

6. Billie Lourd (Az ébredő erő, Az utolsó jedik)

Kicsit kilóg a sorból, hiszen annyira nem ismert színésznőről van szó. De ha azt mondjuk, ő Carrie Fisher lánya, akkor azért mindenki tudja, kiről beszélünk. Billie-t egyébként Rey szerepére is meghallgatta Jim Abrahams, a VII. epizód rendezője, de végül egy jóval kisebb szerepben, Connix hadnagykét láthattuk a vásznon.

7. Julian Glover (A birodalom visszavág)

Veers tábornok a birodalom sanyarú sorsú főtisztjeinek egyike. Julian Glovert később az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag gonosztevőjeként láthattuk viszont - ő volt Walter Donovan, aki szó szerint percek alatt 100 évet öregedett. Mostanában Sagnsterhez hasonlóan őt is a Trónok harcában láthatjuk, Pycelle nagymestert alakítja.

8. Richard Armitage (Baljós árnyak)

Épp csak egy villanyásnyit tűnt fel a filmben, és nyilván sokkal könnyebb lenne felismerni benne a Hobbit filmek sztárját, ha hosszú haja lenne és törpék vennék körbe. Ő volt Amidala királynő egyik testőre. A képen jobbról a második őr.

9. Sofia Copolla (Baljós árnyak)

Francis Ford Copolla lánya mielőtt teljesen a rendezésnek szentelte volna magát elvállalt kisebb szerepeket. Az első epizódban egy szolgálólányt alakított, a neve Saché.

10.Treat Williams (A birodalom visszavág)

A Hair asztalon táncoló sztárja állítólag csak Carrie Fishert akarta meglátogatni a forgatás helyszínén, de mire észbekapott, már a felkelők egyik harcosaként rohangált a Hoth bolygón lévő Echo bázison.

+1 George Lucas (A Sithek bosszúja)

A Star Wars atyja sem bírta ki, hogy végig a kamera mögött maradjon. Az előzmény trilógia utolsó részében jelent meg Notluwiski Papanoida báró szerepében. (A kép jobb oldalán látható.)


KÖVESS MINKET:
Koppintással vádolják A Dal egyik továbbjutóját - akár a versenyből is kizárhatják
Plágiumbotrány miatt egyelőre még nem tudni, hogy ki az a nyolc ember, akinek esélye van bejutni az Eurovíziós Dalfesztiválra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Hamarosan végre kiderül, mi lesz Magyarország kedvenc dala 2019-ben, és ki képviseli hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A Dal döntős mezőnye azonban még nem biztos, hogy teljes, ugyanis az egyik csapat vagy előadó plágiumbotrányba keveredett - azaz lehet, hogy koppintották a műsorban előadott zenét.

Ha beigazolódik a gyanú, akkor az – egyelőre meg nem nevezett – érintettet kizárják, helyére pedig az elődöntőkből a döntő mezőnyébe be nem jutott, de a zsűri és a nézők által összesítve a legtöbb pontot kapott versenyző lép.

Egyelőre az alábbi indulók várják, hogy képviselhessék Magyarországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, amit május 18-án, Izraelben rendeznek meg:

Petruska, Acoustic Planet, Vavra Bence, The Middletonz, Pápai Joci, Szekér Gergő, Nagy Bogi és a Fatal Error.


KÖVESS MINKET:
Plágium miatt kizárták a versenyből a A Dal 2019 egyik indulóját
A szakértők szerint Petruska a Help Me Out of Here című szerzeményével követett el plágiumot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Nem ez az első eset a köztévé eurovíziós selejtezőjében, hogy felmerült a plagizálás gyanúja, ám mindeddig egyszer sem sikerült rábizonyítani azt a versenyzőkre. Idén azonban az egyik döntős esetében a kizárás mellett döntöttek - írja az MTI.

A műsorkészítők szomorúan olvasták a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettesének szakmai állásfoglalását Petruska dalával kapcsolatban. Mind kiderült, a produkció túl sok részletben egyezik a Vampire Weekend White Sky c. dalával, ezért plágiumnak minősül.

A dal tempója, hangneme, hangszerelése, harmóniastruktúrája, basszusmenete és dallamkezelése is nagyon hasonlít a amerikai indie rock zenekar említett számára.

A szakmai állásfoglalás egyértelműen fogalmaz, így a műsor készítőinek, A Dal 2019 szabályzata értelmében azonnal ki kell zárniuk Petruskát a további versenyből. Az élő műsorban elhangzottak értelmében a döntő nyolcadik versenyzője az elődöntőkben a zsűritől és a közönségtől legtöbb pontot kapott versenyző, Oláh Gergő lesz.

A helyzet egyik pikantériája, hogy az énekes 2016-ban is hasonló gyanúba keveredett, akkor Trouble in my mind című számát hasonlították az itthon Bigyó felügyelő, eredeti címen Inspector Gadget néven futó, 1999-es rajzfilmsorozat főcímzenéjéhez.

Petruska idén nevezett dala:

A Wampire Weekend trackje:


KÖVESS MINKET:
Messenger-üzenetként jelennek meg Petőfi és Radnóti versei Budapest különböző pontjain
Ilyenek lennének nagyjaink, ha a mai korban alkotnának.
Címkép: MyAd Marketing - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Február második felében a főváros számos pontján citylight plakátokon jelennek meg a magyar költészet nagyjainak versei, kicsit másképp - írja a színház.org. Budapest 30 különböző helyén ugyanis többek között Radnóti, Petőfi, Weöres és Karinthy műveivel találkozhatunk majd méghozzá párbeszédes Messenger üzenet formájában emojikkal kiegészítve.

Az ötletet a MyAd Marketing csapata találta, akiknek fő célja, hogy a költészet valóban maradandó legyen minden generáció számára. Szeretnék, ha már az iskolások is értékként tekintsenek irodalmunkra, szívesen olvassanak verseket, élményként éljék meg a kötelező irodalmak olvasását is.

Hiszen a világunk egyre inkább változik, a gyerekek érdeklődési körével együtt. A közösségi média pedig remek felületet biztosít arra, hogy az irodalom minél több korosztályhoz eljusson. A MyAd Marketing csapata azt képzelte el, hogy milyen lenne, ha nagyjaink a mai korban élnének és a Messenger alkalmazáson belül üzennének.


KÖVESS MINKET:

Petruska a plágiumbotrányról: "Le vagyok sokkolva"
Az előadó közleményben fejtette ki véleményét.
Címkép: Láng Péter - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy plágium miatt kizárták a versenyből a A Dal 2019 egyik indulóját, Petruskát. A műsorkészítőknek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese küldte el szakmai állásfoglalását Petruska dalával kapcsolatban. Mind kiderült, a produkció túl sok részletben egyezik a Vampire Weekend White Sky c. dalával, ezért plágiumnak minősül.

Az ügyben most megszólalt az előadó is, aki egy közleményt adott ki a Facebook-oldalán. Ezt teljes terjedelmében, változatlanul közöljük.

"Szombat este egy kedves barátom meglepetés születésnapi bulijának emelkedett pillanatába csapott villámként az MTVA híre. Döbbent telefonváltások következtek a többi versenyzővel, a tv műsor záró perceiben egy döntőnyi muzsikusra sikerült ráijeszteni. Miért most került ez elő? Nem vizsgálnak át alaposan mindent már a beválogatások alkalmával jó füllel és szoftverrel? - tettük fel egymás között a kérdéseket.

Aztán jött a hétfő reggel. A műsorpróbán már zenélésre készen, bedrótozva álltunk a színpadon, amikor a stáb félrehívott, hogy szeretnének velem beszélni. Megosztották velem az előző nap befutott szakértői véleményt, ami szinte sokkolt. Mivel a dalom a popzenében használt 3 legalapvetőbb dúr hármashangzatra épül, és a blues zenékre is jellemző shuffle ritmusban van, ha valaki minden áron találni akar valamit, könnyen fog. Ez azonban nem jelent automatikusan plágiumot. A szakértői véleményt elolvastam, a műsorkészítők döntését tisztelettel tudomásul vettem. Mindezzel együtt vitatkozom az ítélettel. Nem kívánom visszaküzdeni magam A Dal 2019 mezőnyébe, azonban nem hagy nyugodni, hogy dalszerzőként egy ilyen méltatlan helyzetbe kerültem.

Ha forrásokat keresünk, a Help Me Out of Here-t Zimbabwe és Malawi tradicionális tánczenéinek hangulata inspirálta, és nem árulok el nagy titkot, hogy távolról sem én vagyok az egyetlen, aki innen merít. Az, hogy hasonló forrásból esetlegesen hasonló érzetű nyugati popdal születik, nem precedens nélküli, és olykor tudat alatt is létrejöhet egy szerencsétlen együttállás, bár le kell szögeznem, a szakértői véleménnyel a hangulati hasonlóság elismerése mellett továbbra sem értek egyet.

Jelenleg le vagyok sokkolva, szomorú vagyok, és korántsem a műsorban való szereplésem elvesztése miatt. Átgondoltan igyekszem építeni a szakmai életem, folyamatosan arra törekszem, hogy a dalaim mondjanak valamit, össze tudjunk általuk kapcsolódni, és nem mellesleg folyamatosan olyan zenei kifejezőeszközökkel kísérletezem, amivel talán színfolt lehetek az ország popkulturális palettáján. Nincs könnyű dolgom magammal, amikor hosszan ülök egy-egy dallam, vagy szöveg fölött, de mindig azt igazolja vissza élet – gondoljunk csak a Dalos zsűri szép szavaira is -, hogy megéri ez a befektetés. Egy kicsit az ebbe vetett erőm tört meg, remélem, csak időlegesen.

Nos, ha nem Dal, akkor új lemez, új koncertek várnak, ebből igyekszem töltekezni (és most átnéztem minden számomat, hogy ne érje szó a ház elejét).

Köszönöm, ha mellettem álltok ebben

Andris


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x