hirdetés
Daniel-Craig.jpg

Sztárok, akikről nem is gondolnád, hogy szerepeltek a Star Wars-filmekben

Tudtad, hogy Daniel Craig, Keira Knightley vagy épp Treat Willaims is feltűnik a filmekben?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 11.


hirdetés

1. Daniel Craig - Az ébredő erő

Az ébredő erő bemutatója után több helyen is megírták, hogy a James Bondot alakító sztár is feltűnik a filmben egy rövid cameo szerep erejéig. Ő volt az a rohamosztagos, akit Rey az erő segítségével meggyőz, hogy engedje szabadon.

2. Rose Byrne - A klónok támadása

Az Insidous filmek vagy az X-Men franchise sztárja Amidala királynő (Natalie Portman) egyik szolgálójaként tűnt fel az előzmény trilógiában. Egészen pontosan azt a Dormét játszotta, aki Padmét elkíséri a Coruscantra.

3. Keira Knightley - Baljós árnyak

Ma már aligha szorul bemutatásra a színésznő. 1999-ben azonban még nem volt annyira ismert, és sokaknak a mai napig nem tűnt fel, hogy ő volt az a lány, aki Padme dublőreként óvta a királynőt az esetleges támadásoktól.

4. Thomas-Brodie Sangster

Az Első Rend ifjú katonája a Tórnok harca rajongóknak is ismerős lehet, dvagy például ő volt az Igazából szerelemben Sam, a kisfiú, aki megtanul dobolni, hogy meghódítsa a lányt, akit szeret.

5. Dominic West - Baljós árnyak

Dominic West olyan világsikerekben szerepelt mint a Drót, a Tomb Raider vagy a Chicagó. Az előzmény trilógia első részében Padmé testőrésgének egyik tagjaként láthattuk.

6. Billie Lourd (Az ébredő erő, Az utolsó jedik)

Kicsit kilóg a sorból, hiszen annyira nem ismert színésznőről van szó. De ha azt mondjuk, ő Carrie Fisher lánya, akkor azért mindenki tudja, kiről beszélünk. Billie-t egyébként Rey szerepére is meghallgatta Jim Abrahams, a VII. epizód rendezője, de végül egy jóval kisebb szerepben, Connix hadnagykét láthattuk a vásznon.

7. Julian Glover (A birodalom visszavág)

Veers tábornok a birodalom sanyarú sorsú főtisztjeinek egyike. Julian Glovert később az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag gonosztevőjeként láthattuk viszont - ő volt Walter Donovan, aki szó szerint percek alatt 100 évet öregedett. Mostanában Sagnsterhez hasonlóan őt is a Trónok harcában láthatjuk, Pycelle nagymestert alakítja.

8. Richard Armitage (Baljós árnyak)

Épp csak egy villanyásnyit tűnt fel a filmben, és nyilván sokkal könnyebb lenne felismerni benne a Hobbit filmek sztárját, ha hosszú haja lenne és törpék vennék körbe. Ő volt Amidala királynő egyik testőre. A képen jobbról a második őr.

9. Sofia Copolla (Baljós árnyak)

Francis Ford Copolla lánya mielőtt teljesen a rendezésnek szentelte volna magát elvállalt kisebb szerepeket. Az első epizódban egy szolgálólányt alakított, a neve Saché.

10.Treat Williams (A birodalom visszavág)

A Hair asztalon táncoló sztárja állítólag csak Carrie Fishert akarta meglátogatni a forgatás helyszínén, de mire észbekapott, már a felkelők egyik harcosaként rohangált a Hoth bolygón lévő Echo bázison.

+1 George Lucas (A Sithek bosszúja)

A Star Wars atyja sem bírta ki, hogy végig a kamera mögött maradjon. Az előzmény trilógia utolsó részében jelent meg Notluwiski Papanoida báró szerepében. (A kép jobb oldalán látható.)


KÖVESS MINKET:
hirdetés
csernobil-valosag.png

Kiderült, mennyire ijesztően pontosan egyezik a Csernobil-sorozat a valósággal

Az alkotók a legapróbb részletekre is odafigyeltek, meg is lett az eredménye.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 13.Korábban már mi is írtunk a Csernobil című sorozatról, és arról is, valóságos személyeket formáltak-e meg a benne szereplő karakterek. Utóbbira egyébként igen a válasz, szinte teljes mértékben, sőt, néhány esetben egészen megdöbbentő a hasonlóság.

A sorozatra ezen kívül is igaz, hogy rendkívül pontosan, a legapróbb részletekre is figyelve igyekezett lefesteni a történéseket, a látványvilágot is ennek szellemében teremtették meg.

Egyedül Uljana Homjuk, a tudós nem volt valódi személy. Az Emily Watson által játszott karaktert a sorozat készítői találták ki, és vélhetően több közreműködőt gyúrtak össze az alakjában.

Az HBO leírás szerint Homjuk feladata volt, hogy a halálos baleset okainak mélyére ásson.

A sorozatban ő szimbolizálja azokat a tudós nőket, akiknek a számottevő munkája láthatatlan volt a Szovjetunió patriarchális társadalmában.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
harry-potter.jpg

Újra összeálltak a Harry Potter szereplői egy különleges apropóból

Bizony, az egykori gyereksztárok felett is eljárt az idő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 13.Az egykori szereplőgárda egy jelentős szeletét az orlandói Universal stúdió Harry Potter ihlette parkjának legújabb attrakciója csődítette össze.

A legfrissebb látványosság egy olyan hullámvasút, mely építésénél Hagrid motorja szolgált múzsául.

Az ünnepélyes és nem kevésbé látványos megnyitóra kedden került sor.

A The Wizarding World of Harry Potter parkban díszvendégei pedig nem mások voltak, mint a Ront alakító Rupert Grint, a Malfoyt megformáló Tom Felton, a Luna szerepébe bújt Evanna Lynch, a Flitwick professzorként fejünkbe vésődő Warwick Davis és a vörös ikrek, James és Oliver Phelps.

A mai naptól a nagyközönség előtt is megnyíló Tiltott Rengeteg és az új hullámvasút bejáratánál várták az első meglepett látogatókat, valószínűleg felejthetetlen emlékeket okozva ezzel nekik.

Rupert és Tom stílszerűen Arthur Weasley repülő autójával érkezett, míg James és Oliver Hagrid motorján robogott be.

Ha kíváncsi vagy az új csoportképre és a hullámvasútra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
2.jpg

Három egyforma idegen: véletlenül találtak egymásra a csecsemőként szétválasztott hármasikrek

De ez még csak szürreális történetük kezdete volt. Kiderült ugyanis, hogy egy titkos ikerkutatásban vettek részt, tudtukon kívül.
Szajki-Vörös Adél - szmo.hu
2019. június 13.Készülj fel rá, hogy ettől a sztoritól teljesen el fogod dobni az agyad. És nemcsak a története őrjítően izgalmas ennek a Sundance-díjas dokumentumfilmnek, hanem a kérdésfeltevése is provokatív. Amerikában sokan emlékezhetnek erre az esetre, mi itt, Európában most találkozunk a hármasikrek történetével, ami jóval túlmutat önmagán.

Tim Wardle dokumentumfilmje onnan indít, ahonnan a szereplők számára is fordul a kocka. 1980-ban egy fiatal srác, a 19 éves Bobby Shafran megérkezik a Sullivan Főiskolára, ahol boldog arccal köszönti mindenki a kampuszon, akibe csak belebotlik: a lányok szájon csókolják, a fiúk haverként üdvözlik. Egy gond van csak ezzel: életében először jár ott, és egyiküket sem ismeri.

Bobby gyorsan a kezébe veszi a sorsát, egy másodpercet sem fecsérel el: miután kiderül, hogy egy bizonyos Eddie tökugyanúgy néz ki, mint ő, őt is örökbe fogadták, ráadásul ugyanazon a napon születtek, a srác haverjával együtt autóba pattan és addig autóznak Long Islandre, amíg meg nem érkeznek Eddie Gallandhoz. Aztán ott állnak ők ketten egymással szemben a long islandi lakás földszintjén, ugyanolyan arcvonásokkal, gesztusokkal, kezekkel, és génállománnyal.

Hihetetlen? Még hihetetlenebb, ami ezután jön. Lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
67eb352f3212112b7534aa901fc4bb43.jpeg

Megtalálták Frida Kahlo eddig ismert egyetlen hangfelvételét Mexikóban

Eddig csak összetéveszthetetlen arcát ismertük Frida Kahlónak. Most megismerhetjük a szerencsétlen sorsú mexikói festőbálvány hangját is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 13.A mexikói nemzeti hangkönyvtárban megtaláltak egy felvételt, amelyen minden valószínűség szerint szerint maga Frida olvassa fel férjéről, Diegó Riveráról írt esszéjét az El Bachiller című rádióműsor számára. A felvételt 1955-ben, egy évvel a művésznő halála után sugározták.

Az esszé Rivera művészi pályájának 50. évfordulójára rendezett kiállítás katalógusában jelent meg 1949-ben.

„Hatalmas, óriási gyermek, akinek barátságos arca és szomorú tekintete van” – mondja férjéről Frida, aki hosszasan elmélkedik Rivera sötét, rendkívül intelligens szemeiről, amelyek olyan távol állnak egymástól, hogy a szokásosnak sokkal szélesebb horizontot képesek befogni, „mintha eleve egy nagy tereket és tömegeket festő számára teremtették volna őket.”

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x