hirdetés
SZL_6430-31-1.jpg

Szőke Abigél: Fennáll a veszélye, hogy az ember benne ragad egy szerepben

Az Akik maradtak fiatal főszereplője elmondta, mekkora lelki teher egy ilyen szerep, és milyen rendező Tóth Barna.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. szeptember 30.


hirdetés

Az Oscar-díjra is nevezett Akik maradtak legnagyobb meglepetése Szőke Abigél, aki minden tekintetben egyenrangú partnere volt Hajduk Károlynak. A film sajtóvetítésén adott villáminterjút nekünk.

– Mennyire kellett magadra venned azt a terhet, azt a lelki csomagot, amit Klára cipel?

– Átbeszéltük Barnával a történelmi hátteret, a lány körülményeit. Néztem korabeli filmeket is, hogy jobban át tudjam venni a korabeli sajátosságokat. A filmben elhangzik, hogy Lára 5 és 70 éves között bármennyi tud lenni. Ezeket a színeket kellett pontosan belőni, hogy mikor melyik mondatban melyik szín jelenik meg, hiszen akár jeleneten belül is változik. A „Sünit” volt a legnehezebb megtalálni, a szúrósságát.

Ezeket a markáns, vagy épp finom váltásokat nagyon sokat próbáltuk Barnával, hogy zsigerből menjenek.

– Lehet, hallani történeteket színészekről, akik beleroppantak egy-egy megrázóbb szerepbe, de a filmek előszeretettel mutatják úgy is a színészeket, hogy az egyik pillanatban még dúlnak az elsöprő érzelmek, de amint lemegy a függöny, bármifajta átmenet nélkül ledobják a szerepet, és mennek tovább, mintha mi se történt volna. El lehet játszani egy ilyen szerepet úgy, hogy közben azért kívül maradj, lelkileg ne sérülj?

– Hát ez nagyon jó kérdés. Azért a 19 nap alatt, amíg forgattuk, és amikor próbáltuk, akkor eléggé benne voltam... Igen, fennáll a veszélye, hogy az ember benne ragad egy szerepben. Heath Ledger, vagy Mephisto, sokat lehet ebből tanulni. Meg kell tanulni észnél lenni.

– Mennyire volt nehéz 21. századi lányként átlényegülni egy akkori lánnyá? Nem jöttek elő olyan mozdulatok, reflexek, amik ma természetesek, de abból a korból kilógnak?

– Hajlamos vagyok németesen hangsúlyozni, tehát felviszem a hangsúlyt a mondat végén. Utólag úgy vettem észre, hogy viszonylag gyorsan is beszélek a filmen, lassíthattam volna, bár Barna ezt nem tette szóvá. Belőttünk egy járásmódot is Barnával. Amikor a film története szerint három év múlva vagyunk, jobban kihúzom magamat, a film elején görnyedtebb a tartásom.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
NYero-Paros-banner.jpg

Megvan, kik lesznek a Nyerő Páros szereplői az új évadban

Idén is nyolc sztárpár méretteti meg magát a műsorban, amelyet Sebestyén Balázs mellett Kabát Péter vezet majd.
Kép forrása: RTL Klub - szmo.hu
2019. szeptember 26.A Nyerő Páros új évadában nyolc pár költözik össze, hogy próbára tegye szerelmét. Sebestyén Balázs porondmesterrel hetekig tartó küzdelem veszi kezdetét, aminek végére kiderül, ki az idei évad Nyerő Párosa.

Idén újdonság lesz, hogy egy játékmester is szerepelni fog a műsorban - az ő szerepét Kabát Péter tölti majd be

- írja a 24.hu.

Az új párok, akik a Nyerő Páros státuszra pályáznak pedig a következők:

Fésűs Nelly színésznő és férje, Vajtó Lajos üzletember, Kéri Krisztián, az első magyar férfi Louis Vuitton modell és párja Lóránth Eni, szintén nemzetközileg elismert modell, Fehér Balázs énekes-dalszerző, a Carbonfools egykori frontembere és kedvesével dr. Monda Eszter tudományos munkatárs és jövőkutató, Sáfrány Emese légtornász-oktató és párja, Hornyák Ádám labdarúgó edző, valamint Fluor Tomi rapper és párja, Szabó-Sarkadi Emese vokalista-dalszerző is szerepelnek majd az új évadban

Három sztárpárról már korábban is tudni lehetett, hogy beköltöznek a villába.

Ilyen Kocsis Dénes színész, az Operettszínházból és menyasszonya, Mészáros Petra pszichológus; Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf és felesége, Sárközi Éva, festőművész; valamint Istenes Bence, az RTL Klub műsorvezetője és párja, Csobot Adél, énekesnő, az X-Faktor felfedezettje.


KÖVESS MINKET:hirdetés
adams.png

70 ezren voltak Bryan Adams budapesti koncertjén – mutatjuk a rajongói videókat

Közel félmilliárd forint volt a buli ára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 29.Több mint 70 ezer ember vett részt szombaton az ingyenes Bryan Adams koncerten, amelyet a Szerencsejáték Zrt. rendezett közel félmilliárd forintból – írják sajtóközleményükben a szervezők.

Hozzáteszik: a Wellhello és Bryan Adams fellépése a Hősök terén az elmúlt 7,5 év legtöbb látogatót vonzó koncertje volt Budapesten.

"Az év legnagyobb szabadtéri koncertje több részletében is egyedülálló elemeket tartalmazott. Az 500 négyzetméteres színpad mellett ugyanis 550 négyzetméteres LED világítás tette teljesebbé a vizuális élményt, amelyből 300 négyzetméter a színpad környékére összpontosult.

A legnagyobb rockkoncertekhez mérhető hangélményért pedig a több, mint 200 darab egyedi teljesítményű hangfal felelt" - írják.

A szombat bulin Adams a „Shine A Light” turné programján felül, kétórás, csak erre az estére tervezett exkluzív látványú programmal érkezett hazánkba. A szuperkoncertre vonattal utazók 50 százalékos alkalmi kedvezményt kaptak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
orbanviktor-1000x499.png

Orbán Viktor is többször feltűnik a svéd Clawfinger új klipjében

Orbán mellett Salvini és Putyin is szerepel a manipulációról szóló szám videóklipjében.
Fotó: Youtube/Clawfinger Official - szmo.hu
2019. szeptember 28.Új videóklipet adott ki a svéd Clawfinger együttes. A Tear You Down (magyarul: Lebontalak) című szám szövege aktuálpolitikai kérdésekkel foglalkozik: azt boncolgatja, hogyan manipulálják a választókat álhírekkel és hamis adatokkal.

A klipben többször is felbukkan Orbán Viktor képmása, először az első refrén alatt, 0:52-nél. A magyar miniszterelnökön kívül Matteo Salvini, egykori olasz belügyminiszter és Vlagyimir Putyin orosz elnök is felismerhető.

A videót itt lehet megnézni:

A Clawfinger hivatalosan 2013-ban feloszlott, ennek ellenére időnként bevállalnak egy-egy koncertet. A zenekar legutóbb két éve még új dalt is adott ki. Korábban többször is járt Magyarországon, utoljára a 2008-as VOLT Fesztiválon.

Az új klipről a 444 számolt be először.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
baratok-kozt-epulet-matyas-kiraly-ter.jpg

8 év után kilép a Barátok köztből az egyik színésznő

A szerepe viszont nem szűnik meg, helyettese már csütörtökön látható lesz a sorozatban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 26.Távozik a Barátok köztből Koller Virág, aki az elmúlt nyolc évben Fekete Lucát alakította a sorozatban - tudta meg a SorozatWiki.

A fiatal színésznő 2011-ben csatlakozott a produkcióhoz Nagy Alexandrával, aki a történetben az édesanyját, Fekete Alízt játssza.

Koller Virág azonban az elmúlt hetekben már nem volt látható a szériában, és mint kiderült, nem is fog visszatérni.

"Elmondhatom, hogy csodálatos éveket töltöttem el a Barátok köztben, szinte itt nőttem fel és rengeteg barátot szereztem. De eljött az a pont, amikor választanom kellett, és úgy érzem, jelenleg a tanulmányaimra szeretnék koncentrálni, ezt pedig nem tudtam volna összeegyeztetni a forgatásokkal, így sajnos búcsút kellett vennem a sorozattól"

- mondta a SorozatWikinek.

Luca karaktere viszont nem szűnik meg a Barátok köztben.

Koller Virág helyébe Truckenbrod Fanni fog lépni, aki már a csütörtöki epizódokban szerepelni fog a Mátyás király téren.

A fiatal lánynak még nincs tapasztalata a színészet terén, idén végzett egy táncművészeti gimnáziumban táncosként. Mint elmondta, a nyár első felében kezdett el forgatni a stábbal, és bár tartott attól, hogy a jól összeszokott társaság hogyan fogadja majd őt, meglepetésére mindenki nagyon kedves volt vele.

"Nehéz volt felvenni a napi sorozat ritmusát, de ebben nagyon sok segítséget kaptam a többiektől. Ezért az elmúlt hónapokban nagyon megszerettem a Barátok közttel forgatni”

- mondta el az oldalnak Truckenbod Fanni.

Azt is elárulta, hogy valamennyire változni fog Luca karaktere, mert ő külsőleg és személyiségileg is más típusú lány, mint elődje, Koller Virág.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x