hirdetés
singapour-4.jpg

Szingapúr magyar szemmel

Egy 17 éves magyar lány fényképezőgéppel járja be Szingapúrt és a környező vidékeket. A világ egyik legszebb állatkertjében is járt, amelynek trópusi gyűjteménye is páratlan. Nézzétek meg ti is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. április 24.


hirdetés

Fotók: Varga Hanna

Hanna egy 17 éves magyar lány. Ösztöndíjjal jutott el Szingapúrba, ahol jelenleg él és tanul. Egyik kedvenc helye a város híres állatkertje. Mivel az építkezések miatt az eredeti növénytakaró, a trópusi esőerdő mára már csak a város 5%-án található, ezért kárpótlásként létrehoztak egy csodás botanikus és állatkertet. Ez jelenleg a világ egyik legszebbje és trópusi gyűjteménye is páratlan.

Saját vízforrás alig van a szigeten, így egyetlen édesvíz-forrásuk az esővíz, amelyet több víztározó gyűjt össze. Szingapúrra az egyenlítői éghajlatnak köszönhetően évente átlag 2400 mm csapadék hullik. Ugyanakkor átlagosan mindössze két fok eltérés van a januári és a júliusi középhőmérséklet között. Az esős évszak novembertől januárig tart, ez az időszak azonban egy európai emberek számára sokszor nehezen viselhető a magas páratartalom miatt.

singapour (1)
singapour (2)singapour (3)singapour (5)singapour (8)singapour (9)singapour (10)singapour (11)singapour (12)

singapour (13)

Szingapúrról ma bizony nehéz elképzelni, hogy alig 100 évvel ezelőtt szemetes, cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt, hiszen most központjában a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a modern sugárutak és üzletek mellett. A város a Szingapúr nevű szigeten épült fel, de további kb. 60 kisebb sziget is tartozik hozzá. Helyzetéből, múltjából, adottságaiból következően mára Ázsia legfontosabb ipari központjává vált, a világ legforgalmasabb kikötőjével. De itt található a Föld legnagyobb olajfinomító-kapacitása is.

A gazdag kis állam szigorú törvényekkel védi környezetét. Súlyos büntetés vár arra, aki közterületen szemetel, köpköd, cigarettázik, rágógumit ragasztgat, vagy akár nem öblíti le a WC-t a nyilvános illemhelyen.

singapour (14)singapour/></a><img src=szing2azsia1azsia2azsia3

Ha tetszettek a képek, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x