News here

SZÍNES

Súlyos pénzbüntetést kaphatnak a gazdik Ausztráliában, ha nem sétáltatják minden egyes nap a kutyájukat

Egyelőre csak a fővárosi tartományban van érvényben, de állatjogi szervezetek szeretnék, ha az egész országban bevezetnék a szigorú szabályok betartására kötelező törvényt.

Link másolása

Az egész országra kiterjesztenék állatjogi szervezetek azt a szigorú állatvédelmi törvényt, amely az ausztrál fővárosi területeken már érvényben van - írja a Daily Mail.

Ausztrália legkisebb önkormányzattal rendelkező közigazgatási egységében (ahol a főváros, Canberra is található) tavaly márciustól

kötelezővé tették a kutyatulajdonosoknak, hogy minden nap el kell vinniük sétálni. Ha nem teszik, 4000 ausztrál dollárra (885 ezer forint) büntethetik őket.

A jogszabály szerint azért van szükség erre, mert az állatok is érző lények, akik ugyanúgy éreznek fájdalmat, szenvedést vagy örömöt, és a környezetük hatással van a hangulatukra. Ráadásul nagyon fontos számukra a mindennapi mozgás, ezért nem lehet egész nap a házban tartani őket. Azokat a gazdikat nem büntetik meg, akiknek a kutyája udvarban él, vagy a saját jóléte érdekében kell bent tartani.

Szintén 4000 dollárral sújtják azokat az állattulajdonosokat is, akik nem adnak megfelelő élelmet, vizet és menedéket kedvenceiknek. A kutyaviadalokban részt vevő és más erőszakos, állatokkal szembeni kegyetlenséget elkövető lakosok pedig akár 48 ezer dolláros (10,6 millió forint) pénzbüntetést és három év börtönt is kaphatnak.

Állatjogi szervezetek most azért kampányolnak, hogy a törvényt egész Ausztráliára terjesszék ki. Rebecca Linigen, a FOUR PAWS Australia igazgatója szerint nem kellene, hogy törvény szabályozza, hogy megfelelően gondoskodjunk szeretett társainkról, de ha ez a jogszabály segíti az állatok jólétét, akkor támogatni kell. Azt is elmondta, miért fontos, hogy a kutyák rendszeresen mozogjanak és a gazdik sokat foglalkozzanak velük.

"Elegendő testmozgás hiányában viselkedési problémák léphetnek fel náluk, például állandóan ugatnak, vagy csalódottságukban tönkretesznek dolgokat. Sajnos ez azt eredményezi, hogy évente rengeteg állatot adnak be menhelyre. A megfelelő szocializáció az, ha a kutyánkat elvisszük sétálni, vagy kutyaparkba játszani, ilyenkor találkozhat más kutyákkal és emberekkel is. Szocializáció hiányában a kutyák agresszívvé és ellenségessé válhatnak más kutyákkal és emberekkel szemben."

Linigen úgy véli, Ausztráliában még ennél is szigorúbb törvényekre van szüksége az állatok védelme érdekében, és súlyosabb szankciókra az állatkínzóknak. A kormánynak például szigorúbb jogszabályokat kellene bevezetnie a nem normális fizikai adottsággal és genetikai rendellenességgel rendelkező kutyák tenyésztésének megakadályozására is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Tíz pár zokni, néhány alsónadrág, egy gitár és rengeteg adósság – ezt örökölte Damu Rolandtól a kislánya
Maja hivatalos gyámja lemondott az örökségről a kislány nevében. Csak a gitárt tartották meg, emlékképpen.

Link másolása

Csupán adósságot örökölt Damu Roland kislánya az apja után - írja a Blikk a hagyatéki ügy csütörtöki tárgyalása alapján.

Maja gyámja a gyerek nevében lemondott az örökségről, amiből egyetlen dolgot tartottak meg: egy gitárt.

Damu Rolandnak három gyereke van, de a két idősebb fiút, Andort és Benjámint nem találta meg a közjegyző. Benjámint a hivatalos irat szerint örökbe fogadhatták, így ő más néven élhet. Így lett az egyetlen örököse a kislánya, Maja. Ebben azonban nincs sok köszönet: a hétéves kislány azonban csak adósságot örökölt az apjától.

„Majának négymillió forintnyi gyerektartással tartozott Roland, ezt is megörökölte, valamint egy nagyobb, három és félmillió forintnyi kölcsönt is, ami miatt Roland egykori párja indított polgári peres eljárást”

- mondta a lapnak a kislány hivatalos gyámja. Katalint az rázta meg leginkább, hogy Roland több kölcsönt is vett fel különböző pénzintézetektől, amiket rendre meg is kapott, noha nem volt bejelentett munkahelye, és gyerektartást sem fizette.

Katalin szerint ezen kölcsönök összege több százezer forintra rúg.

„Ez mélységesen felháborít, különösen úgy, hogy Maja árvaellátást is csak méltányossági alapon kap, mert az édesapjának nem volt meg a hét és fél évnyi minimum munkaviszonya. 19 ezer forint ez az összeg, ebből nem lehet gyereket nevelni!” - tette hozzá a nő.

Katalin Maja nevében lemondott az örökségről, hiszen az gyakorlatilag csak tartozásból állt.

„A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges”

– mondta Katalin.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Kiakadt a nő, amikor elővette a tavalyi karácsonyfáját, és meglátta, mi lett belőle
Annyit elárulunk, hogy a macskájának is köze volt hozzá.

Link másolása

Váratlan meglepetés érte azt a nőt, aki úgy gondolta, itt az ideje elővenni a tavalyi műfenyőt, hogy feldíszítse.

Amikor ugyanis kivette a csomagolásból, azzal szembesült, hogy egyes faágak annyira tönkrementek, hogy már nem mutatott volna jól a fán, ezért kénytelen volt levenni őket. Így végül egy elég vékonyka karácsonyfa lett belőle, aminek úgy a fele hiányzott alulról.

Ahogy Stephenie TikTok-videójából kiderült, mindezért a macskája, Lola volt a felelős. Ugyanis a cica rágta meg annyira az ágakat, hogy azok már használhatatlanok lettek. Meg is mutatta a "bűnöst", aki nagy szemekkel nézett a kamerába, de valószínűleg nem bánkódott annyira, mint a gazdája.

„Ha még így is felmászik rá, akkor nem tudom, mit csináljak. Ezt már nem bírom tovább!”

- mondja a nő.

A videója nagy sikert aratott a TikTokon, már több mint félmilliószor nézték meg, és 68 ezernél is többen lájkolták. Volt, aki azt írta kommentben, hogy a fa most úgy néz ki, mintha miniszoknyás lenne, míg mások azt tanácsolták, ne becsülje alá a macskáját, még így is képes lesz tönkretenni. Többen együttéreztek vele, mivel állításuk szerint ugyanezzel a problémával küzdenek ők is. Akadt azonban olyan hozzászóló is, aki azt írta, hogy ő a 9 hónapos babája miatt csinálná meg így a fát.

@stephenieviolet LOLA 1 - 0 STEPH #christmas #cattok #christmastree #catsoftiktok #stephenieviolet #foryoupage #xyzbca ♬ original sound - steph ?


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Ideje sem volt elbúcsúzni a Zámbó családnak Anna nénitől
Zámbó Árpi és Tihamér megtörten nyilatkoztak édesanyjuk haláláról.

Link másolása

Elköszöni sem volt ideje a családnak Anna nénitől, gyereki szerint sem nem utalt arra, hogy ekkora a baj - ezt mondta édesanyjuk haláláról Zámbó Árpád és Tihamér a Fókusznak adott interjújukban. Tihamér szerint édesanyja a volt az összetartó erő a családban.

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, Zámbó Jimmy édesanyját kedden vitték be a kórházba, és másnap érkezett a hír, hogy a 96 éves nő meghalt. Az idős asszonyt nagyon megviselte fia, Zámbó Jimmy 2001-es halála. Folyamatosan betegeskedett, állapota romlott, combnyaktöréssel és sztrókkal is küzdött.

Tihamér és Árpád most a Fókusznak mesélt a családot ért veszteséről, amire elmondásuk szerint, senki nem volt felkészülve.

„Most egy olyan ember ment el, aki a család feje volt, aki összetartotta a családot, akinek mindene volt a család: egy szerető ember és az édesanyám”

– mondta Zámbó Tihamér.

Az utolsó napokról a testvérek azt mesélték, egészségügyi szakemberek hívták fel a család figyelmét, hogy a nagymamának valószínűleg tüdőgyulladása lehetett. A javaslatukra beszállították a kórházba, ahol alapos kivizsgálásnak vetették alá. Ezután az orvos azt mondta nekik, hogy Anna néni nem örvend jó egészségnek, így bent is tartották.

Tihamér elmondása szerint hajnali négykor csörgött a telefonja, és közölték vele: édesanyja lehet, hogy már nem éri meg a reggelt. Anna néni végül reggel hat órakor meghalt.

A testvérpár szerint így

a családtagoknak idejük sem volt elbúcsúzni a szeretett idős nőtől, mert egyikük sem gondolta, ilyen gyorsan megtörténik a legrosszabb.

Anna néni ugyanis a mentőben és a kórházban is beszélgetett, nem tűnt úgy, hogy ekkora lenne a baj.

A hír az egész családot lesújtotta, mert az idős nőt mindenki szerette, felnézett rá. Az orvosok elmondása szerint Anna néni élete utolsó pillanatában is a családjára gondolt, és azt kérdezgette, vajon mi lesz a gyermekeivel és az unokáival, ha már ő nem lesz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Árpa Attila nagyot nézett, amikor Mimi azt mondta, akkor is jelentkezett volna, ha más férfi lenne A Nagy Ő
„Azért nekem is van egy egóm, na!” – reagált erre a színész.

Link másolása

A végéhez közeledik A Nagy Ő című párkereső reality, amelyben Árpa Attila keresi a szerelmet. A csütörtöki adásban egy párkapcsolati szakértő érkezett a villába, hogy a színésszel és párjelöltjeivel beszélgessen. Akadtak meglepetések, például Miminél, aki olyan kijelentést tett, amin Árpa is nagyot nézett.

A coach ugyanis megkérdezte a lányt, hogy akkor is jelentkezett volna-e a műsorba, ha más férfi A Nagy Ő. Mimi erre azt válaszolta: „Hát ha bejön, akkor igen”.

Árpa Attilának ez láthatóan nem tetszett, és ennek hangot is adott:

„Teljesen elfogadható, hogy egy hölgy azért jelentkezett ebbe a versenybe, mert a szerelmet keresi, és igazából mindegy neki az, hogy ki ül itt. De most fordítva nekem azért nem mindegy. Azért nekem is van egy egóm, na!

Nekem ez nem esik jól, hogy hát igazából mindegy, ki a Nagy Ő, én jelentkeztem volna ígyis, úgyis. Ezek a mondatok nem segítik a közös kapcsolatunkat és a vonzalmat”.

Mimi a beszélgetés után elismerte, nem biztos, hogy pozitív volt a válasz, amit erre a kérdésre adott, de kitartott mellette:

„Nyilván van más ember is, aki Attilán kívül lehet szimpatikus nekem. Akkor meg kell adni másnak is az esélyt, nem?”

A történtek ellenére Árpa versenyben tartotta Mimit, sőt, neki adott először rózsát az aznapi rózsaceremónián.


Link másolása
KÖVESS MINKET: