News here

Megszökött egy szex-szektából, borzalmas dolgokról mesélt a 29 éves nő

A szektában rendes oktatás nem volt, a nyelvet sem tanulta meg, így teljesen kiszolgáltatott volt, mikor végre rászánta magát, hogy új életet kezdjen.

Link másolása

Dawn Watson Brazíliából származik, és a Children fo God (Isten Gyermekei) szektában nőtt fel (2004 óta The Family International – a Nemzetközi Család). Itt a lányokat már gyerekkorukban megtanítják a szexre, kötelességük a „nagybácsik” kényeztetése, és keresztre feszített, meztelen nők képét mutogatták neki. A tini lányokat pedig kiküldték az utcára, hogy prostitúcióval keressenek pénzt, gyűjtsenek és új tagokat toborozzanak a közösségnek.

A Children of God szektát David Brandt Berg alapította 1968-ban, a kaliforniai Huntingtonban. 1972-re 130 közösségük működött a világ minden pontján, köztük Brazíliában. Rose McGowen színésznő és Joaquin Phoenix gyerekként szintén tagjai voltak a szektának. A tagokat arra biztatták, hogy adják fel állásukat és egész életüket szenteljék a „vallási életnek”.

Dawn Watson most 29 éves, és mint mondja, nagyon sokáig tartott, mire képes volt tovább lépni és új életet kezdeni.

„Úgy tanultunk szexelni, mint más fogat mosni...” – idézte fel a nő egy interjúban. „Azt tanultuk, hogy Isten maga a szeretet, és Isten szeretetét a szexuális aktusokon keresztül fejezhetjük ki. Ebben nőttem fel.”

Aki megkérdőjelezte a szekta tanításait, azt megbüntették.

„Sok gyereknek egyszerűen leragasztották a száját, hogy ne beszéljenek olyasmiről, ami ellenkezik a szekta kultúrájával és hitvilágával. Volt külön elfenekelő szoba, ahol nagyon sokszor megfordultam.”

A közösségben élő gyerekek nem részesültek rendes oktatásban, ami tovább fokozta kiszolgáltatottságukat.

VIDEÓ: A nő története

Dawnnak elege lett abból, hogy nem kap rendes válaszokat a kérdéseire, ezért elkezdett éjszakánként kiszökni a szektából. Egyre inkább úgy érezte, hogy amit a szeretet kifejezésről tanítanak nekik, az nem helyes.

„Eljutottam egy pontra, amikor meg kellett szöknöm. Kétségbeesésemben azt mondtam: Tudjátok, mit? Ha a külvilág tényleg olyan szörnyű hely, és Isten megítél és megöl, az sem érdekel.”

Így hát anyját és öccsét hátrahagyva elhagyta a szektát. Az első három évben korábban kilépett szektatagoknál húzta meg magát, de még így sem menekült meg teljesen az abúzustól. 15 éves korában az egyik befogadója megerőszakolta.

„Életem egyik legsötétebb pillanata volt. Ekkor felhívtam anyámat, és megtudtam, végre ő is összeszedte a bátorságát, hogy otthagyja a szektát. Így végre hazamehettem.”

Hogy mennyire nem volt egyszerű számára beilleszkedni a külvilágba, jól mutatja, hogy amikor elhagyta a szektát, annak dacára, hogy Brazíliában nőtt fel, egyáltalán nem beszélt portugálul.

Az emberek csodálkoztak, miért van akcentusa, ő pedig mindenféle történetet talált ki magának, csak hogy ne kelljen elmondania az igazat.

Végül 2014-ben Dawn – aki időközben pszichológiát tanult – eladta majdnem mindenét, hogy részt vehessen Tony Robbins életmód tanácsadó Date with Destiny (Randevú a végzettel) című rendezvényén. A lány itt mesélte el először nyilvánosan az igaz történetét, és ez fordulópontot jelentett az életében. 2016-ban elindult saját nonprofit vállalkozása, a Dawn Watson Institute (D. W: Intézet).

„Olyan embereknek próbálok segíteni, akiket nagyon sok fájdalom ért. Végig vezetem őket ugyanazon a folyamaton, amin én is átmentem.

A most 41 éves Rosie McGowen is beszélt korábban a szektában töltött éveiről. A szülei mélyen hívő emberek voltak, ez vezette őket a szektába.

„Láttam, hogy bánnak a férfiak a nőkkel, és éreztem, hogy ez nem helyes.”

Őt magát nem molesztálták, mert az apja volt annyira erős, hogy felismerje, a hippis „szabad szerelem” kicsit messzire ment. Akkor hagyták ott végleg a szektát, amikor elfogadott gyakorlattá vált a gyerekek molesztálása. Rosie ekkor 9 éves volt. A családnak az éjszaka közepén kellett elszöknie.

Forrás: Metro, Daily Mail


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Szerepálom: a gitáros Mikulást sokáig nem felejtik el a gyerekek!
A különleges ötlet egy webáruházi vásárlás után fogalmazódott meg Bence fejében. A videóból az is kiderül, hogyan rendelhetsz gyorsan és egyszerűen a neten.

Link másolása

Töretlenül nő a kártyás fizetés népszerűsége hazánkban - derül ki egy friss reprezentatív kutatásból*.

Ráadásul számos webáruházban egyetlen kattintással fizethetünk – most megmutatjuk, miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Tízből hét magyar használta már kártyáját online vásárláskor, és a lakosság több mint fele mentette már el kártyaadatait valamelyik webáruházban.

A mentett kártyás fizetés népszerűségének titka, hogy olyan esetekben is tudunk a netről rendelni, amikor bankkártyánk nincs nálunk.

Ezt jól mutatja Bence esete is, az ő történetéből megtudhatjuk, miért érdemes elmenteni a kártyaadatainkat kedvenc webáruházunkban.

Gyors és kényelmes

Miután napjainkban az online vásárlás legfontosabb eszköze az okostelefon, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy a fizetési folyamat egyszerű legyen a weben is. A mentett kártyás fizetés kényelmes és gyors, hiszen elég egyszer elmenteni az adatokat a webáruházában, ezt követően egyetlen kattintással tudunk fizetni.

Biztonságos

Teljesen jogos, hogy fokozott elővigyázatossággal járunk el, ha az adatainkat kell megadnunk egy online felületen. A mentett kártyás fizetési mód biztonságos, mivel a kártya adatait nem látja a kereskedő, azokat ugyanis szinte kivétel nélkül a bank vagy a fizetési szolgáltató tárolja.

A mentett kártyás fizetésről itt olvashatsz bővebben.

*Fizetési Élmény Riport: 1000 résztvevővel végzett reprezentatív kérdőíves kutatás.

A cikk a Mastercard támogatásával készült.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Kiderült, hogy miért takarítják ki a japán szurkolók maguk után a stadionokat a vébén
A szurkolók mellett a válogatott játékosok is mindig kitakarítanak maguk után az öltözőben.

Link másolása

Először négy éve kapta fel a világ a fejét arra, hogy a japán fociszurkolók kitakarítják maguk után a stadionokat. A távol-keleti rajongók Oroszország után Katarban is megtartották jó szokásukat, az Al Jazeera pedig megkérdezte őket, hogy mi az oka a tisztaságmániának, írja a UNILAD.

Az egyik japán férfi szerint „tiszta a szívük, ezért stadionnak is tisztának kell lennie”, ez pedig majd hozzásegíti a csapatot a céljai eléréshez. Több rajongó szerint a takarítás háttérében az „atarimae” kifejezés áll, ami magyarul annyit tesz: magától értetődő.

Egy másik válaszadó szerint a japán neveltetésben keresendő a válasz. Egészen kiskoruktól kezdve úgy nevelték őket, hogy tisztábban hagyjanak mindent, mint ahogyan találták. Erre pedig nagyon büszkék, így amikor a meccs után nekiállnak rendbe vágni a stadiont, egyúttal a kultúrájukat is bemutatják a világnak.

Nemcsak a japán válogatott szurkolói, hanem a focisták is rendbe teszik maguk után az öltőzőt. A néhány napja Németországot legyőző játékosok még néhány origamit is hagytak maguk után a tökéletes tisztaság mellett:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Fésűs Nelly megmutatta ritkán látott kislányát
A színésznő a férjével Vajtó Lajossal és a kislányukkal, Elza Zorkával utaztak el egy hétvégi vakációra.

Link másolása

A családjával utazott el Fésűs Nelly pihenni Sikondára a hétvégén, a vakációról pedig több képet is megosztott az Instagram-oldalán.

A színésznő azt írta, hogy

a családjukban nagyon fontos, hogy minőségi időt töltsenek együtt, hosszabb utazásra azonban ritkán van módjuk,

így „ha a hétvégeken akad közös szabad napunk azt nagyra értékeljük, és szívesen utazunk belföldön”.

Nelly a férjével, Vajtó Lajossal és kislányukkal Elza Zorkával pihentek Sikondán egy wellness szállodában, a színésznő pedig több képet is megosztott, amin ezúttal ritkán látott kislánya is szerepel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
„Ha hármasban kéne csinálnunk, benne lennél?” – váratlan fordulat, egy villalakó elbúcsúzott a VV11-től, és két új játékos is beköltözött
A villalakók megdöbbentek, amikor a nézők szavazatai alapján VV Lamin már az első héten távozni kényszerült.

Link másolása

VV Piros beszédet intézett VV Barnához az RTL valóságshow-jában, szerinte a srác „csajról csajra megy” a villában. VV Reni pedig beülve hozzájuk, feltette a nagy kérdést VV Pirosnak:

"Ha hármasban kéne csinálnunk, benne lennél?"

A villalakók amúgy is rendszeresen kibeszélték a játékostársaikat. VV Bibi könnyek között mesélt gyerekkoráról a többieknek:

"Anyában rengeteget csalódtam, ezért nincs önbizalmam"

A lányok kisminkelték és női ruhákba bújtatták a srácokat. Csodás produkciók születtek, a csajok nem is hagyhatták szó nélkül a látottakat.

"Egy igazi rúdtáncos k*rvát láttam benne"

– viccelődött VV Bibi.

A nézők szavazatai alapján VV Lamin már az első héten búcsút mondott a luxusbörtönnek.

Miután VV Lamin elhagyta a villát, Nádai Anikóval beszélgetett a VV11 stúdiójában:

"Túl sokat ittam, elvesztettem a fejem"

- mondta.

Ezután két új villalakóval gyarapodott a villa: VV Márió és VV Dani is beköltözött a luxusbörtönbe - itt megnézhetitek az összes videót.

Megtörtént a VV11 első kiválasztása is. Végül VV Melina és VV Kriszti 3-3 szavazatot kaptak, így a villamesternek, VV Bibinek kellett eldöntenie, ki menjen elsőként párbajozni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk