News here

SZÍNES

A fűben, földön fetreng a gyerek? Erősebb lesz az immunrendszere, mint akik betonon nőnek fel egy új kutatás szerint

A megfigyeléshez játszótereket alakítottak át: a beton helyett füvön játszottak a gyerekek.

Link másolása

Sokkal jobb, erősebb immunrendszer alakul ki azoknál a gyerekeknél, akik kiskorukban sokat játzanak a természetben - derül ki egy új finn kutatásból.

A kutatók azt figyelték meg, miként változik a gyerekek immunrendszere, ha a betonjátszóterek helyett természetesebb közegben játszanak. Ehhez négy óvoda játszóterét újították fel, hogy elég növény, fű és föld legyen a gyerekek számára.

A betont felváltotta a föld és a füvesítés, a fémjátékok helyett fából készült mászókák és játékok voltak, és helyet kaptak a növényládák is a játszótéren, amelyekben palánták nőttek.

Egy hónapon keresztül figyelték a 3-5 éves gyermekeket, akik naponta legalább másfél órát töltöttek el a területen játékkal és egyéb tevékenykedéssel.

A kísérlet első napján és az utolsón vettek különféle mintákat - köztük vért és székletet - a gyerekektől, azokat vizsgálták meg. Emellett még hat másik intézmény gyermekeit is vizsgálták: egy "hagyományos" oviéit, ahol napközben nem sok lehetőségük van természetközelben lenni, mivel lebetonozott játszótéren tudnak csak játszani; illetve három olyan óvodát, ahol napi rendszerességgel kiviszik a gyerekeket a közeli erdőbe játszani.

Arra jutottak, hogy a zöld környezetben játszó gyerekek bőr- és a bél-mikrobiótája sokszínűbb lett, és az immunrendszer erősödésének is több jelét tapasztalták.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Szerepálom: a gitáros Mikulást sokáig nem felejtik el a gyerekek!
A különleges ötlet egy webáruházi vásárlás után fogalmazódott meg Bence fejében. A videóból az is kiderül, hogyan rendelhetsz gyorsan és egyszerűen a neten.

Link másolása

Töretlenül nő a kártyás fizetés népszerűsége hazánkban - derül ki egy friss reprezentatív kutatásból*.

Ráadásul számos webáruházban egyetlen kattintással fizethetünk – most megmutatjuk, miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Tízből hét magyar használta már kártyáját online vásárláskor, és a lakosság több mint fele mentette már el kártyaadatait valamelyik webáruházban.

A mentett kártyás fizetés népszerűségének titka, hogy olyan esetekben is tudunk a netről rendelni, amikor bankkártyánk nincs nálunk.

Ezt jól mutatja Bence esete is, az ő történetéből megtudhatjuk, miért érdemes elmenteni a kártyaadatainkat kedvenc webáruházunkban.

Gyors és kényelmes

Miután napjainkban az online vásárlás legfontosabb eszköze az okostelefon, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy a fizetési folyamat egyszerű legyen a weben is. A mentett kártyás fizetés kényelmes és gyors, hiszen elég egyszer elmenteni az adatokat a webáruházában, ezt követően egyetlen kattintással tudunk fizetni.

Biztonságos

Teljesen jogos, hogy fokozott elővigyázatossággal járunk el, ha az adatainkat kell megadnunk egy online felületen. A mentett kártyás fizetési mód biztonságos, mivel a kártya adatait nem látja a kereskedő, azokat ugyanis szinte kivétel nélkül a bank vagy a fizetési szolgáltató tárolja.

A mentett kártyás fizetésről itt olvashatsz bővebben.

*Fizetési Élmény Riport: 1000 résztvevővel végzett reprezentatív kérdőíves kutatás.

A cikk a Mastercard támogatásával készült.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Kiderült, hogy miért takarítják ki a japán szurkolók maguk után a stadionokat a vébén
A szurkolók mellett a válogatott játékosok is mindig kitakarítanak maguk után az öltözőben.

Link másolása

Először négy éve kapta fel a világ a fejét arra, hogy a japán fociszurkolók kitakarítják maguk után a stadionokat. A távol-keleti rajongók Oroszország után Katarban is megtartották jó szokásukat, az Al Jazeera pedig megkérdezte őket, hogy mi az oka a tisztaságmániának, írja a UNILAD.

Az egyik japán férfi szerint „tiszta a szívük, ezért stadionnak is tisztának kell lennie”, ez pedig majd hozzásegíti a csapatot a céljai eléréshez. Több rajongó szerint a takarítás háttérében az „atarimae” kifejezés áll, ami magyarul annyit tesz: magától értetődő.

Egy másik válaszadó szerint a japán neveltetésben keresendő a válasz. Egészen kiskoruktól kezdve úgy nevelték őket, hogy tisztábban hagyjanak mindent, mint ahogyan találták. Erre pedig nagyon büszkék, így amikor a meccs után nekiállnak rendbe vágni a stadiont, egyúttal a kultúrájukat is bemutatják a világnak.

Nemcsak a japán válogatott szurkolói, hanem a focisták is rendbe teszik maguk után az öltőzőt. A néhány napja Németországot legyőző játékosok még néhány origamit is hagytak maguk után a tökéletes tisztaság mellett:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Árpa Attila: Olyan nőt keresek, aki képes engem a következő egy-két évben eltartani
A Nagy Ő őszintén beszélt anyagi helyzetéről és jövőbeni terveiről is.

Link másolása

Árpa Attila igencsak őszintén elárulta, hogy milyen nőt keres magának most. A színész A Nagy Ő-ben a hölgyeknek is bevallotta, hogy anyagilag nincs most túl jól eleresztve. A hírnévre és pénzre vágyó jelentkezők így nem igen reménykedhetnek abban, hogy pénzes sztárt kaphatnak partnerül.

A szőke Fruzsinak felsorolta, mit vár el igazából az új partnernőjétől:

"Szeressen dolgozni, mert én most egy filmre készülök, és egy forgatókönyvet írok, ami nagyon sok munka.

Sokan azt gondolják rólam, hogy én jól szituált vagyok, és sok pénzem van. Ez csak félig igaz, mert eléggé feléltem már a tartalékaimat, és egy olyan nőt keresek, aki konkrétan képes engem a következő egy-két évben eltartani, mert én az írásra fogok koncentrálni"

– közölte a színész.

Bogival való randiján is szóba kerültek az anyagiak. A lány elmesélte, hogy járt már Dubajban, és szívesen visszatérne. Erre Árpa Attila közölte vele:

"Jó drága hely! Nekem nincs annyi pénzem".

A lány nem vette zokon, azt válaszolta, hogy majd összespórolják.

VIDEÓ: A beszélgetés


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Videó: Így csinált Tóth Andiból egy másik bombázót Frohner Fecó
Az egyébként sem csúnya énekeső most valami egész más outfitet kapott. A sztárfodrász azt is elárulta, hogy milyen kihívást jelent neki a feladat.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Dancing with the Stars harmadik évadának szombat esti fináléjában visszatért az előző széria győztese, Tóth Andi is egy extra produkcióval. Ezúttal is Andrei Mangra versenytáncossal lépett fel, és énekelt is.

Most az idei Celeb vagyok, ments ki innen! ezüstérmese, Frohner Fecó elárulta, hogyan készült az énekesnő vadító megjelenése. A kolumbiai dzsungel után a fodrász újult erővel vágott neki a munkának, és az eredmény nagyon látványos lett.

A videóhoz írt pár sorból is kiderül, nem volt könnyű dolga:

"Nincs egyszerű feladat hajkészítésnél, amikor elszabadul Tóth Andi királynő. Akkor csak a teljes koncentráció és a mufurc fejem segíthet".


Link másolása
KÖVESS MINKET: