News here

SZÍNES

„Elvesztettem az otthonomat, beköltöztem egy furgonba és megtaláltam a szabadságot”

A brit nő egy durva szakítás és egész addigi egzisztenciájának elvesztése után pakolta be az egész életét egyetlen lakókautóba.

Link másolása

Charlotte Bradmannak egészen két évvel ezelőttig menő állása volt, ugyanis az angol Országos Egészségügyi Szakszolgálatnak (NHS – National Health Service) dolgozott. Az emberek a járvány alatt a megtapsolták a munkáját, most pedig sokan elítélik, mert egy furgonban él Cornwallban – írja a The Guardian.

„Jelzáloghitelem volt egy szép, kőből épült sorházon, ami 14 évig volt az otthonom. Néhány évvel ezelőtt 'önkényesen' újra birtokba vették”

– kezdi történetét Charlotte, aki mínuszba került, a bank pedig aprópénzért adta el az ingatlanját egy aukción.

„Küldtek egy 30 000 fontos számlát, bár az évek során több mint 60 000 font kamatot fizettem. Még várni fognak egy darabig, mire kifizetem a számlát, hacsak valami csoda folytán nem emelik a minimálbért olyan értékre, ami nemcsak a létezést, hanem a megélhetést is lehetővé teszi”

– mondja Charlotte, aki rövid idő alatt elvesztette az otthonát, a kutyáját, egy kiadói szerződést, egy tartós párkapcsolatot és a jövőjét is. Ugyanis párja, akiről azt gondolta, hogy feleségül fogja venni, pont Valentin-napon közölte, hogy nem tud többé vele maradni.

Charlotte az öngyilkosságot is fontolóra vette, ugyanis nehéz gyermek- és fiatal felnőttkora után úgy érezte, nem bírta elviselni az újabb megpróbáltatásokat.

Kiskorában családon belüli erőszak áldozata volt, ami miatt később ingatag kapcsolatai voltak, szorongással és poszttraumás stressz szindrómával küzdött. Hat hónap különélés után újra megpróbálkoztak az együttéléssel, de kapcsolatuk ekkor is zátonyra futott.

Két nappal a szakítás után Charlotte már a legjobb barátnőjét kísérte hajnali háromkor egy hospice házba, hogy elbúcsúzhasson halálosan beteg párjától, aki megérkezésük után egy órán belül elhunyt. Ez fordulópontot jelentett a nő életében, aki innentől kezdve minden energiáját arra fordította, hogy barátját támogassa.

Ahogy telt az idő, Charlotte rájött, hogy ki akar lépni a társadalomból, amelynek az elvárásait egyszerűen nem tudtam teljesíteni sem érzelmileg, sem anyagilag.

Becsomagolta az összes holmiját egy lakóautóba, majd Cornwallba indult.

„A szabadság érzése, amit azáltal kaptam meg, hogy anyagilag önellátó lettem és csak a gépjármű-biztosítást, az üzemanyagot és az adót kell fizetni, hatalmas megkönnyebbülést jelent és rendkívül felszabadító”

– mondja Charlotte, és nem ő az egyetlen, aki hasonló döntést hozott.

A lakóautókban élő emberek életmódja azonban nem mindenkinek tetszik. Számos negatív hangvételű cikk jelent meg a furgonosokról. Sokan arra panaszkodnak, hogy a „hajléktalanok” rengeteg szemetet hagynak mindenhol. Charlotte ennek ellenére nem volt tanúja hasonló viselkedésnek és maga is rendkívül ügyel a környezetre.

„Teljes munkaidőben dolgozom, és a pénzemet etikusan tudatosan költöm el független helyi vállalkozásoknál. Így aztán nagyobb mértékben járulok hozzá a gazdasághoz, mint bármely lakástulajdonos, még akkor is, ha időnként idegesítem a helyi lakosokat azzal, hogy az utcájukban parkolok”

– mondja Charlotte.

A lakóautósok ugyanis alapvetően megüresedett állásokat töltenek be, mert Cornwall-szerte súlyos munkaerőhiány van a lakhatási válság miatt. Charlotte a sok negatív tapasztalat ellenére sem akarja feladni a rengeteg veszteség árán megszerzett szabadságát, és ragaszkodik különleges életmódjához. Ő azt vallja:

„A szegénység fenntartására tervezett rendszertől való elszakadás nemcsak lázadás, hanem önfenntartás és intelligencia kérdése is.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Szerepálom: a gitáros Mikulást sokáig nem felejtik el a gyerekek!
A különleges ötlet egy webáruházi vásárlás után fogalmazódott meg Bence fejében. A videóból az is kiderül, hogyan rendelhetsz gyorsan és egyszerűen a neten.

Link másolása

Töretlenül nő a kártyás fizetés népszerűsége hazánkban - derül ki egy friss reprezentatív kutatásból*.

Ráadásul számos webáruházban egyetlen kattintással fizethetünk – most megmutatjuk, miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Tízből hét magyar használta már kártyáját online vásárláskor, és a lakosság több mint fele mentette már el kártyaadatait valamelyik webáruházban.

A mentett kártyás fizetés népszerűségének titka, hogy olyan esetekben is tudunk a netről rendelni, amikor bankkártyánk nincs nálunk.

Ezt jól mutatja Bence esete is, az ő történetéből megtudhatjuk, miért érdemes elmenteni a kártyaadatainkat kedvenc webáruházunkban.

Gyors és kényelmes

Miután napjainkban az online vásárlás legfontosabb eszköze az okostelefon, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy a fizetési folyamat egyszerű legyen a weben is. A mentett kártyás fizetés kényelmes és gyors, hiszen elég egyszer elmenteni az adatokat a webáruházában, ezt követően egyetlen kattintással tudunk fizetni.

Biztonságos

Teljesen jogos, hogy fokozott elővigyázatossággal járunk el, ha az adatainkat kell megadnunk egy online felületen. A mentett kártyás fizetési mód biztonságos, mivel a kártya adatait nem látja a kereskedő, azokat ugyanis szinte kivétel nélkül a bank vagy a fizetési szolgáltató tárolja.

A mentett kártyás fizetésről itt olvashatsz bővebben.

*Fizetési Élmény Riport: 1000 résztvevővel végzett reprezentatív kérdőíves kutatás.

A cikk a Mastercard támogatásával készült.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Kiderült, hogy miért takarítják ki a japán szurkolók maguk után a stadionokat a vébén
A szurkolók mellett a válogatott játékosok is mindig kitakarítanak maguk után az öltözőben.

Link másolása

Először négy éve kapta fel a világ a fejét arra, hogy a japán fociszurkolók kitakarítják maguk után a stadionokat. A távol-keleti rajongók Oroszország után Katarban is megtartották jó szokásukat, az Al Jazeera pedig megkérdezte őket, hogy mi az oka a tisztaságmániának, írja a UNILAD.

Az egyik japán férfi szerint „tiszta a szívük, ezért stadionnak is tisztának kell lennie”, ez pedig majd hozzásegíti a csapatot a céljai eléréshez. Több rajongó szerint a takarítás háttérében az „atarimae” kifejezés áll, ami magyarul annyit tesz: magától értetődő.

Egy másik válaszadó szerint a japán neveltetésben keresendő a válasz. Egészen kiskoruktól kezdve úgy nevelték őket, hogy tisztábban hagyjanak mindent, mint ahogyan találták. Erre pedig nagyon büszkék, így amikor a meccs után nekiállnak rendbe vágni a stadiont, egyúttal a kultúrájukat is bemutatják a világnak.

Nemcsak a japán válogatott szurkolói, hanem a focisták is rendbe teszik maguk után az öltőzőt. A néhány napja Németországot legyőző játékosok még néhány origamit is hagytak maguk után a tökéletes tisztaság mellett:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Fésűs Nelly megmutatta ritkán látott kislányát
A színésznő a férjével Vajtó Lajossal és a kislányukkal, Elza Zorkával utaztak el egy hétvégi vakációra.

Link másolása

A családjával utazott el Fésűs Nelly pihenni Sikondára a hétvégén, a vakációról pedig több képet is megosztott az Instagram-oldalán.

A színésznő azt írta, hogy

a családjukban nagyon fontos, hogy minőségi időt töltsenek együtt, hosszabb utazásra azonban ritkán van módjuk,

így „ha a hétvégeken akad közös szabad napunk azt nagyra értékeljük, és szívesen utazunk belföldön”.

Nelly a férjével, Vajtó Lajossal és kislányukkal Elza Zorkával pihentek Sikondán egy wellness szállodában, a színésznő pedig több képet is megosztott, amin ezúttal ritkán látott kislánya is szerepel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Videó: Így csinált Tóth Andiból egy másik bombázót Frohner Fecó
Az egyébként sem csúnya énekeső most valami egész más outfitet kapott. A sztárfodrász azt is elárulta, hogy milyen kihívást jelent neki a feladat.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Dancing with the Stars harmadik évadának szombat esti fináléjában visszatért az előző széria győztese, Tóth Andi is egy extra produkcióval. Ezúttal is Andrei Mangra versenytáncossal lépett fel, és énekelt is.

Most az idei Celeb vagyok, ments ki innen! ezüstérmese, Frohner Fecó elárulta, hogyan készült az énekesnő vadító megjelenése. A kolumbiai dzsungel után a fodrász újult erővel vágott neki a munkának, és az eredmény nagyon látványos lett.

A videóhoz írt pár sorból is kiderül, nem volt könnyű dolga:

"Nincs egyszerű feladat hajkészítésnél, amikor elszabadul Tóth Andi királynő. Akkor csak a teljes koncentráció és a mufurc fejem segíthet".


Link másolása
KÖVESS MINKET: