News here

SZÍNES

Egy nő hátfájással esett össze, majd arra ébredt, hogy 4 végtagját kell amputálni

Sadie Kemp karácsony napján még nevetett és viccelődött a családjával, órákkal később azonban már az életéért küzdött.
Fotó: GoFoundMe - szmo.hu
2022. február 16.


Link másolása

A 34 éves, Peterborough-ban élő Sadie Kemp az ünnepi vacsorát élvezte családja körében, pár órával később azonban összeesett fájdalmában - írja a Mirror. Amikor felébredt, már 2022 volt, és az orvosok azt mondták neki, hogy veseköve miatt vérmérgezést kapott. Emiatt pedig elhaltak a szövetek a karjában és a lábában, ezért tíz ujját amputálni kellett.

„14.30-kor a karácsonyi vacsorát ettük a családommal, nevettem, délután 5-kor pedig már az életemért küzdöttem”

– nyilatkozta a nő a Mirrornak. Sadie próbál erős maradni, de 6 héten belül ki kell vizsgálni, hogy szükséges-e amputálni a lábait.

Éppen a fiának szánt játékkonyhát építette, amikor azt hitte, hogy a hajolgatástól fáj a háta, majd panaszai egyre súlyosabbak lettek:

„Azt mondtam, hogy elmegyek fürdeni, de fél órával később a földön üvöltöttem a fájdalomtól. Olyan volt, mintha valaki szorítaná a vesémet.”

Sadie-t kórházba szállították, ahol fájdalomcsillapítót kapott és azt tanácsolták neki, hogy jöjjön vissza, ha a panaszai erősödnek. Pár órán belül visszatért, és az orvosok előtt esett össze. Nem volt vérellátás a karjában és a lábában, ezért a szövetek elkezdtek elhalni.

„Először azt mondták, hogy mind a négy végtagot amputálják, de ahogy teltek a napok, a bőröm elkezdett gyógyulni”

– meséli a fiatal édesanya.

A gyógyulás ellenére Sadie kezei már túlságosan megsérültek ahhoz, hogy megmentsék őket, ezért orvosai úgy döntöttek, hogy mind a 10 ujját amputálják.

Kezeit a gyomrába varrták, hogy életben tartsák a megmaradt szöveteket, amíg eldöntik, hogy amputálniuk kell-e a lábfejét vagy a lábszárait térdtől lefelé.

Sadie Covid-kontaktkutatóként dolgozott Egyesült Királyság-szerte, de már soha többet nem lesz képes vezetni. Költséges válása óta egy jótékonysági szervezet által biztosított otthonban élt két fiával, a 16 éves Kenzie-vel és a kétéves Hendrixszel. Most azonban otthon nélkül maradhatnak, mert fogyatékkal élőnek minősítették, így már nem jogosult a házra a benne lévő lépcső miatt. "Próbálom felfogni, hogyan történhetett meg mindez" - mondta az abszurd helyzetre reagálva a nő.

Sadie-t most új párja, a barátai és családja támogatják, hogy túljusson a megpróbáltatásokon. Szerettei elindítottak egy adománygyűjtést is, hogy segítsenek neki és fiainak állandó szállást találni.

„Amikor először felébredtem, azt mondtam anyámnak, hogy le kellett volna kapcsolnia az életfenntartó gépet. Az orvosok azt mondták, össze vannak zavarodva attól, hogy még mindig itt vagyok, mert már nem kellene életben lennem, ha figyelembe vesszük a véremben lévő méreg mennyiségét”

– mondja Sadie. A nő azonban elhatározta, hogy bármi történjék is, harcolni fog, de segítségre van szüksége ahhoz, hogy gondoskodjon fiairól.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Kulcsár Edina videóval bizonyította, hogy a Gucciban veszik a ruháikat, nem a Józsefvárosi piacon
„Egy turkálós szettben, egy Zara ruhában és egy Gucci ruhában is lehet értéket képviselni” – véli az influenszer, akit az öltözködéséről kérdeztek Instagramon.

Link másolása

Követői kérdéseire válaszolt Kulcsár Edina Instagramon. Elárulta például, hogy a mostani, harmadik terhessége teljesen más, mint a korábbiak, sokkal fáradékonyabb és érzékenyebb, de a szüléstől nem fél. Azt is elmondta, hogy már eldöntötték párjával, G.w.M-mel születendő kislányuk nevét, de egyelőre még nem szeretnék megosztani mindenkivel. Annyit mondott csak, hogy különleges nevet választottak, amiből rögtön tudni lehet, hogy az ő közös gyerekükről van szó.

Egy olyan kérdést is kapott, hogy miért öltözik „fiúsan”, „miért kell ennyire átvenni a roma stílust?” A kérdés első részére azt válaszolta az influenszer, hogy általában lazább ruhadarabokat, vagyis farmert, pólót, melegítőt és utcai cipőt visel, mert neki ez tetszik, és sokszor ez is kényelmes neki kismamaként. De elegánsabb ruhát is szívesen húz bakanccsal, esetleg magassarkú cipővel. A kérdés második részére így reagált:

„Átvettem a roma stílust? Szerintem ha így lenne, akkor sem lenne ezzel probléma, hiszen a párom az, de gondolom leginkább arra gondolsz, hogy márkásabb ruhákat lehet rajtam látni. Nem gondolom, hogy ez egyenértékű a roma stílussal, de ha igen? Örüljünk neki, hogy megtehetik. Ja és akkor a külföldi hírességek mind azok? És ha már itt tartunk... Hallottam, hogy a méltán híres Redditen az a hír járja, hogy a Józsefvárosi piacon vásároljuk a cuccainkat, és nem is eredetiek. Hogy eloszlassam ezt a kételyt, miszerint kamuk a cuccaink, blokkokat kellene mutatnom? Imádom, hogy emberek képesek ilyenekkel foglalkozni.”

Azért hogy bizonyítsa, valóban nem a Józsefvárosi piacról szerzik be a márkás ruháikat, mutatott két videót, amit egy Gucci üzletben készített. Mindkettőn a párja, G.w.M látható, a másodikon pedig egy ajándékot is lehet látni, amit az üzlettől kaptak.

Kulcsár Edina azt is leírta egy következő Insta-sztoriban, hogy korábban is voltak drágább darabok a gardróbjában, de próbálta nem mutatni ezeket.

„Egy évvel ezelőttig úgy éltem az életemet, hogy folyamatosan rettegtem, nehogy valakiben rossz érzést keltsek, ha véletlenül látják, hogy nekem milyen cipőm, ruhám, táskám, vagy mondjuk autóm van, ami másoknak elérhetetlennek tűnhet. Tele voltam megfelelési kényszerrel, és kényelmetlen volt így élni. El kellett engednem, mert ígysem, úgysem tudtam mindenkiben jó érzéseket kelteni. Most úgy élek, ahogy nekem kényelmes. Befelé figyelek és csak a közvetlen környezetemre. Nem figyelek oda, hogy mibe öltözök reggel, hogy ha abban kikerülne egy kép a közösségi médiába, akkor ahhoz mit szólnak majd.”

Az egykori szépségkirálynő állítja, hogy sem most, sem a jövőben nem akar kérkedni azzal, amije van, mert ez nagyon távol áll tőle. Szerinte ő most is ugyanaz az ember, aki volt, csak egy még erősebb kiadásban, aki értéket próbál képviselni.

„De nemcsak a ruha teszi az embert, hanem leginkább az, hogy ő maga milyen. Egy turkálós szettben, egy Zara ruhában és egy Gucci ruhában is lehet értéket képviselni! Nem ez számít. Csak a szeretet és az elfogadás”

- véli.

Azt is leírta még, hogy ő mindig imádta nézni azokat az embereket, akik megtehették, hogy menő ruhákba öltözzenek. Nem utálta őket, hiszen ők késztették arra, hogy ő is ilyenekről álmodozzon. Akkoriban sosem hitte volna, hogy ez neki is összejöhet, mostanra viszont már valóság lett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Lakatos Márk a kirúgásáról: „A műsor végén azt mondták az öltözőben, hogy akkor köszönjük szépen, ennyi volt”
A stylist elárulta, nem számított rá, hogy neki kell távoznia a Reggeli műsorvezetői közül.

Link másolása

November végén derült ki, hogy Lakatos Márk nem lesz többé műsorvezető az RTL Reggeli című műsorában. A csatorna azzal indokolta ezt, hogy a műsor folyamatosan frissül és változik, és arra törekszenek, hogy új arcoknak, az eddigiektől eltérő nézőpontoknak és műsorvezetőknek adjanak teret és lehetőséget.

A stylist most a Blikknek mesélt arról, hogy érintette az, hogy elküldték. Elmondta, hogy fel volt készülve arra, hogy valakinek mennie kell a csapatból, mivel érkezett két új műsorvezető. Arra azonban nem számított, hogy ő lesz az, akitől elköszönnek, mert úgy gondolta, hogy ő az egyik legjobb.

Az egyik újonccal, az Éjjel-nappal Budapest című sorozatból ismert Tihanyi Péterrel még vezetett közösen adást, éppen az után mondták meg neki, hogy a továbbiakban nem számítanak rá műsorvezetőként.

„Derült égből villámcsapás volt az, amikor a műsor végén azt mondták az öltözőben, hogy »akkor köszönjük szépen, ennyi volt«.”

Azt is elmondta, hogy a döntéssel kapcsolatban nincs benne tüske, az azonban nem igazán tetszett neki, ahogy a hírt közölték vele.

„Négy és fél év után ezt lehetett volna másképp is csinálni. Az volt a jó, hogy mivel nem kerültem saját magam alá, tudtam valami olyan erőt képviselni, amire reagált a ház is, és ebből sikerült olyan kompromisszumos, szép búcsút csinálni, amit szerintem alanyi jogon, amúgy is megérdemeltem volna”

- mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Kiderült, ki lett a VV11 első párbajának győztese
Melina vagy Henrik megy, illetve marad a villában? Erről kellett a közönségnek döntenie.

Link másolása

A nézők döntöttek arról, hogy ki az, aki az első párbaj után győztesen térhet vissza a villába. A videóból kiderül, hogy melyik játékosra mennyien szavaztak.

Elégggé egyértelmű volt a nézők ítélete, ez már rögtön a számok ismeretében látszott, csak akkor még nem lehetett tudni, ki nyeri a párbajt, és kinek kell távoznia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
G.w.M: „Tíz évvel ezelőtt még nem voltam egy Porsche-képes csávó”
A rapper elárulta, hogy tudja, milyen szegénynek lenni, most viszont már megteheti, hogy megajándékozza a párját és a gyerekeit.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nem akármilyen ajándékkal lepte meg a napokban G.w.M szerelmét, Kulcsár Edinát: egy vadonatúj, fehér Porsche-t vett neki. Miután ezt az influenszer megosztotta az Instagram-oldalán, sokan kiakadtak. Egyesek szerint ez polgárpukkasztás, míg mások szerint ilyen nehéz időkben nem illik luxusautóval dicsekedni.

G.w.M azonban nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy ilyen drága ajándékot adott a párjának. A Blikknek elmondta, hogy a romáknál kultúrából fakadó "alap dolog" az, hogy megajándékozzák a szerelmüket, a gyermekük anyját. De nem mindig tudott olyan egzisztenciát teremteni, mint most.

„Én voltam szegény, tudom, hogy milyen ez. Viszont én egy olyan ember vagyok, aki ezekből merítkezett, hogy honnan hová lehet jutni. Ha megnézzük a tíz évvel ezelőtti videóimat, ott azért látszik, hogy nem voltam egy Porsche-képes csávó. Most viszont igen, meg tudom ajándékozni a kedvesemet, és amíg módomban áll, meg is fogom őt is, a gyermekeimet is és az egész családomat. Mi a családunkért élünk”

- magyarázta a rapper.


Link másolása
KÖVESS MINKET: