News here

SZÍNES

Durván megugrott a kereslet a világvégebunkerek iránt Putyin nukleáris fenyegetései miatt

Az egyik bunkergyártó cég szerint sokan attól tartanak, hogy Oroszország más országokra is kiterjeszti az Ukrajna elleni háborút, ami újabb globális konfliktushoz vezethet. Ezért egyre több megrendelést kapnak.

Link másolása

Hirtelen megnőtt a kereslet a kifejezetten a "világvége szintű" katasztrófák túlélésére épített bunkerek iránt Nagy-Britanniában, miután Vlagyimir Putyin vasárnap elrendelte az orosz nukleáris erők legmagasabb fokú készültségét - írja a Daily Mail.

A Subterranean Spacesnél a hétvégén 2021 februárjához képest 100 százalékkal nőtt az érdeklődők száma. Már az ukrajnai invázió első két napján, csütörtökön és pénteken is érkeztek hozzájuk megkeresések kisebb és nagyobb családoktól is Londonból, Walesből, de még a francia Alpokból is. Charles Hardman alapító azt is elmondta, hogy az érdeklődők azt is megkérdezték, hogy kínálnak-e olyan alapbunkereket, amiket ők maguk csinálhatnának készre.

A brit cég egyébként olyan testreszabott menedékhelyeket árul, amelyekben konyha, légszűrő rendszer, sőt még videójáték-szimulátor is van. A legolcsóbb 100 ezer fontba (~46 millió forint) kerül, de például egy hattagú család számára megfelelő bunkerért már 900 ezer fontot (~413 millió forint) kell fizetni. A cég maga építi ezeket a kertben kialakított menedékhelyeket, amelyek kb. négy hónap alatt készülnek el.

Egy másik ezzel foglalkozó cég, a Love Property is arról számolt be, hogy február 23. óta nagyon megugrott a kereslet a bunkereik iránt: 259 százalékkal nőtt az oldalletöltések száma az oldalukon. De a texasi székhelyű Rising S Bunkers is rengeteg telefonhívást kapott: ők 1000 százalékos keresletnövekedést tapasztaltak az Egyesült Királyságban, Kanadában, Dániában, Olaszországban, Japánban és az Egyesült Államokban. Nagy-Britanniából pedig több mint 100 ember kereste meg őket az elmúlt napokban.

A cég csak csütörtökön öt túlélő menedékhelyet adott el, miközben egy hónapban értékesítenek 2-6 darabot, a tél pedig általában csendes időszak náluk. Most kénytelenek voltak újabb eszközöket, kellékeket vásárolni a bunkerépítéshez, hogy lépést tudjanak tartani a gyorsan növekvő kereslettel. Ők olyan luxus menedékhelyeket gyártanak, amelyek 11 méterrel a föld alatt vannak, és nemcsak élelmiszert lehet termelni egy speciális helyiségükben, de fel lehet szerelni lifttel, szaunával, úszómedencével, fitneszteremmel, sőt akár lőtérrel, tekepályával és színházteremmel is.

Gary Lynch, a Rising S Bunkers alapítójának elmondása szerint a vásárlók száma azért ugrott meg most, mert sokan tartanak attól, hogy Oroszország más országokra is kiterjeszti az Ukrajna elleni háborút, ami újabb globális konfliktushoz vezethet. Úgy véli, jogosak ezek a félelmek, hiszen Putyin már atomháborúval fenyegetőzik, ez pedig olyasmi lenne, amit a világ még sosem látott.

"Hirosimát már megtapasztaltuk. És ha az, amivel fenyegetnek, annál is rosszabb, akkor mindenképpen aggódnunk kell"

- mondta.

Lynch arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad gúnyolódni azokon az embereken, akik világvégi bunkereket akarnak vásárolni jogos félelmeik miatt, hiszen ők csak a szeretteiket akarják megvédeni ezekben a szörnyű időkben.

A Rising S Bunkers egyébként már 2019 óta küld olyan biztonsági menedékhelyeket Ukrajnába a hadsereg számára, amelyeket gyorsan fel lehet építeni, lebontani és áthelyezni. Ezeknek most az orosz invázió idején is nagy hasznát vehetik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
„Ha az alsónemű sem szűri ki a fingot, a maszk hogy véd a covidtól?” – tette fel a kérdést egy amerikai politikus
A twitterezők meg azt nem értik, hogy mondhat ilyet egy kongresszusi képviselő.

Link másolása

Érdekes módon magyarázta meg egy amerikai szélsőjobboldali politikus azt, hogy szerinte miért fölösleges maszkviseléssel védekezni a koronavírus ellen - vette észre a 444.hu. A republikánus Marjorie Taylor Greene a Twitteren osztotta meg ezzel kapcsolatos gondolatait:

„Még mindig nagyon sokan viselnek maszkot. Csak egyet kérdeznék tőlük. Ha egy nagyon vastag, minőségi pamutból készült alsónemű sem képes megvédeni a fingtól, hogy fog megvédeni egy maszk a Covidtól?”

- írta a kongresszusi képviselő.

Posztján sokan kiakadtak. Valaki azt írta, hogy Amerika szégyenteljes lett, ha ilyen emberek vannak a kongresszusban. Más is egyetértett vele: „Elképesztő, hogy Ön vezető szerepet tölt be. Kínos.” Sőt, ilyen komment is érkezett: „Ön a legbutább ember a kongresszusban. Ez csodálatra méltó, mivel elég sok idióta van ott.”

Többen tudományos magyarázattal próbálták meggyőzni a politikust, de akadt olyan is, aki egészen más szemszögből reagált a bejegyzésre: „De csak a ronda emberek hordanak még most is maszkot. Ez egy áldás.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Otthagyta a Fidelitast a jobboldali influenszer
Tóth Bettina azt is bejelentette, hogy a PS TV-ben sem fog megjelenni a közeljövőben.

Link másolása

Kilépett a Fidelitasból Tóth Bettina kormánypárti influenszer - ezt a közösségi oldalain tudatta követőivel. Mint írta, a jövőben is szeretné őszintén megosztani a véleményét mindenről, és úgy tűnik, mostantól egyedül kell járnia ezen az úton.

„Mivel saját gyermekkoromban is rengetegszer megtapasztaltam, hogy az igazságtalanság ellen nem lép fel senki, ezért megfogadtam, én nem leszek ilyen. Minden egyes bűnelkövető influenszerről szóló vagy sima leleplező anyagomnál vállaltam a kockázatot, hogyha nincs igazam beperelhetnek vagy lejárathatnak, ezen nem is fogok változtatni. Fiatal vagyok, nekem még bőven nem a tisztségekkel kell foglalkoznom, hanem azzal, amiért jobboldali vagyok, az értékeimmel, ezekért pedig akkor is ki fogok állni, ha valaki hiábavalónak hiszi. Most is az értékeimet fogom követni, mától független-jobboldali influenszerként”

- írta bejegyzésében.

Azt is bejelentette, hogy a PS TV műsoraiban sem lehet majd látni, egyelőre nem tudja, meddig.

Tóth Bettina - aki egyébként 2017-es X-Faktorban vált ismertté - a minap a fideszes Alapjogokért Központnál tevékenykedő Megafon-vezérbe, Kovács Istvánnak szólt be egy Insta-sztoriban - írja a 444.hu. Az influenszer azt írta, szerinte „nem szép, amikor ilyen emberek próbálják képviselni a vallást.” Üzent is Kovács Istvánnak, aki arról posztolt, hogy advent első vasárnapján a hit gyertyáját gyújtjuk meg: „Nem érzed, hogy lenne olyan dolog, amit meg kellene gyónnod?”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Kirúgták, mert nem ment el egy céges buliba, most félmillió eurós kártérítést is kaphat
A bíróság már megítélt neki egy 1,2 millió forint értékű kártérítést. A kirúgott alkalmazottnak viszont van egy ennél sokkal nagyobb összegű követelése is.
Fotó: Pixabay.com - szmo.hu
2022. november 29.


Link másolása

A francia legfelsőbb bíróság kimondta, hogy jogtalanul bocsátottak el egy férfit, amiért nem ment el iszogatni a kollégáival - számolt be róla a Vice.

A bírósági dokumentumok szerint a csak "T. úrként" emlegetett férfit még 2015-ben menesztették a párizsi székhelyű Cubik Partners tanácsadó cégtől, mert nem volt hajlandó részt venni a hétvégi csapatépítő eseményeken.

Az ügyvédei szerint a férfi úgy érezte, a céges rendezvényekre „túlzott alkoholizmus” és „promiszkuitás” volt jellemző. Állítása szerint a vállalat „szórakoztató” kultúrája „a megalázó és tolakodó gyakorlatokban” merült ki. Többször durva beceneveken szólították egymást, valamint az ágyat is meg kellett osztani egy másik alkalmazottal.

A Cubik Partners jogászai azzal érveltek, hogy egykori alkalmazottjuk időnként „demotiváló hangnemben” beszélt a beosztottjaival szemben, és nem viselte jól a negatív visszajelzéseket, ahogy azt sem, ha valakinek más volt a véleménye egy adott kérdésben.

A Semmítőszék azonban kötelezte a vállalatot, hogy fizessen a volt alkalmazottnak 3000 euró (nagyjából 1,2 millió forint) kártérítést, valamit egy későbbi időpontban vizsgálják meg T. úr további 461 406 eurós (187 millió forintos) követelését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Dwayne Johnson visszatért a boltba, ahonnan tiniként lopott, és jóvátette bűneit
A sztár egy éven keresztül majdnem minden nap lopott egy szelet csokit.

Link másolása

Mielőtt Dwayne Johnson világsztár lett, egy szelet csokit sem engedhetett meg magának. Az akcióhős visszatért Hawaii-ra abba a boltba, ahonnan 14 éves korában rendszeresen Snickerst lopott, hogy jóvátegye kihágásait - árulta el a színész Instagram-oldalán.

„Pokolian le voltam égve, ezért 14 éves koromban a konditerembe menet, majdnem egy éven át minden nap elloptam a 7-11 szupermarketből egy nagy Snickerst”

- írta Dwayne bejegyzésében.

Mindig ugyanaz az eladó volt az üzletben, de mivel tudta, hogy mennyire szegények, ezért sosem buktatta le Johnsont.

A Sziklát állítása szerint évek óta gyötri a bűntudat, ezért tudta, hogy amint lesz rá lehetősége, jóvá kell tennie bűnét. Ezért most, hogy Hawaii-ra látogatott, bement abba a bizonyos szupermarketbe és megvette az ott található összes Snickerst. Azonban, hogy emelje a tétet, kifizette az összes ott tartózkodó bevásárlását is.

„Ez a legkevesebb, amit tehetek. Nem változtathatjuk meg a múltat és néhány hülyeséget, amit esetleg elkövettünk, de néha-néha hozzátehetünk egy kicsit a helyzethez és talán egy nagy mosolyt csalhatunk néhány idegen arcára”

- tette hozzá Dwayne.

Az emberek látszólag nagyon hálásak voltak a színésznek, sőt követői is dicsérték a nagylelkű gesztust. A híresség otthagyta a boltban a megvásárolt csokikat, hogy az eladók odaadhassák olyan srácoknak, akik csokit lopnának.


Link másolása
KÖVESS MINKET: