News here

SZÍNES

17 évesen már az egész családját eltartotta, most felmehetett az űrbe a fiatal nő

A Jeff Bezos cége által épített rakéta vitte az űr peremére az első mexikói származású nőt.

Link másolása

A 60 méter magas rakéta a Blue Origin nyugat-texasi központjából szállt fel, fedélzetén egy hat emberből álló csapattal, akiket a világűr határát jelentő, közel 100 kilométer magasra repített a Föld felszíne felett. A csoport pár percig még a súlytalanságot is megtapasztalhatta – írja a CNN.

A mexikói születésű Katya Echazarreta mérnököt és tudományos kommunikátort a Space for Humanity nevű nonprofit szervezet választotta ki a küldetésre több ezer jelentkező közül. A szervezet célja, hogy kivételes vezetőket küldjön az űrbe és lehetővé tegye számukra, hogy megtapasztalhassák azt az életre szóló élményt, amiben csak az űrhajósoknak lehet része.

„Lenézni, és látni, hogy mindenki ott van, a múltunk, minden hibánk, minden akadályunk, minden – minden ott van”

– mondta Katya.

„Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, amikor visszajöttem, az volt, hogy az embereknek látniuk kell ezt. A latinóknak látniuk kell ezt. Azt hiszem, ez teljesen megerősített a küldetésemben, hogy továbbra is elsősorban a nőket és a színes bőrűeket segítsem az űrbe és ahhoz, hogy azt csinálják, amit csak akarnak.”

Katya Echazarreta az első mexikói születésű nő, aki az űrbe utazott – őt honfitársai közül korábban már megelőzte Rodolfo Neri Vela, aki szintén mexikóiként 1985-ben csatlakozott a NASA Space Shuttle küldetéséhez.

A most 28 éves Katya hét éves volt, amikor családjával az Egyesült Államokba költözött, és élénken él benne az emlék, hogy túl volt terhelve az új helyen, ahol nem beszélte a nyelvet, és majdnem meg is bukott az iskolában.

17 és 18 éves korában már ő lett a családja fő kenyérkeresője a McDonald's-ban kapott fizetéséből.

Előfordult, hogy egyszerre négy munkája volt, hogy el tudja végezni az egyetemet.

Jelenleg a Johns Hopkins Egyetem mérnöki mesterképzésén tanul, korábban pedig a NASA egyik híres kaliforniai laboratóriumában dolgozott. Több mint 330 000 felhasználóval büszkélkedhet TikTokon, valamint egy tudományos YouTube-sorozat házigazdája is. Nem önös érdekekből, hanem azért akart közszereplő lenni, hogy másoknak segíthessem:

„Annyi ember van ezen a világon, aki ugyanazokról a dolgokról álmodik, amelyekről korábban én is. Mégsem látom őket itt. Segítenem kellett, hogy másokat is magammal rántsak.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Kulcsár Edina először posztolt olyan képet, amin már jól látszik a gömbölyödő pocakja
Eddig még nem nagyon mutatta meg magát így.

Link másolása

Augusztusban tudhattuk meg, hogy Kulcsár Edina harmadik gyermekét várja, aki egyben az első közös gyereke is lesz jelenlegi párjával, G.w.M-mel. Az influenszer akkor még a terhessége nagyon korai szakaszában járt, csak azért volt kénytelen elárulni ezt a nyilvánosság előtt, mert emiatt kellett visszalépnie az idei Dancing with the Starstól.

Az egykori szépségkirálynő - aki nemrég vált el férjétől, Szabó András "Csutitól", akitől két gyereke is van - elmondta, hogy váratlanul jött a baba, mert fogamzásgátlót szedett. Ennek ellenére nagyon boldogok voltak párjával, amikor megtudták, hogy bővül a családjuk.

Edinát rendszeresen faggatják a követői a várandósságáról az Instagramon, de ő egyelőre nem sokat árult el. Részben azért, mert G.w.M családjában nem szokás a terhességről nyilvánosan beszélni, másrészt pedig azért, mert az első hónapokban még ő is elzárkózott ettől. A babaváró bulin az már kiderült, hogy kislányt vár.

Egy napokban tartott kérdezz-felelek során az influenszer elmondta, hogy a mostani, harmadik terhessége teljesen más, mint a korábbiak, sokkal fáradékonyabb és érzékenyebb, de a szüléstől nem fél. Elárulta, hogy már megvan a kislányuk neve, de egyelőre még nem szeretnék megosztani mindenkivel. Annyit mondott csak, hogy különleges nevet választottak, amiből rögtön tudni lehet, hogy az ő közös gyerekükről van szó.

Edina eddig nem mutatott magáról olyan fotót, amin nagyon látszana a hasa. Most viszont egy olyan képet posztolt, amin egy szűkebb fazonú, kötött ruhát viselt, így látható, hogy már szépen gömbölyödik a pocakja.

A fotót ide kattintva nézheted meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Újabb kamujelenet lepleződött le a Harry-Meghan-dokumentumsorozatból
Nem „úgy” és nem „azért” készült az eredeti fénykép, mint a képkockák sugallják.

Link másolása

Tegnap mi is írtunk róla, hogy megérkezett a Harry herceg és Meghan Markle házasságáról és a királyi család többi tagjához fűződő viharos kapcsolatukról szóló dokumentumsorozat második előzetese, ami erős állításokat tesz és nagyobb botrányokat vetít előre. Ahogy arról is beszámoltunk, hogy máris hazugságon kapták a produkciót.

Kiderült, hogy nem egy olyan rész van a sorozatban (pontosabban már annak előzetesében), ami nem teljesen fedi a valóságot. Láthatunk egy olyan jelenetet, amelyben a sussexi hercegi pár kisfiukkal sétál, egy fotós pedig egy erkélyről fényképezi őket még 2019-ben.

A 24.hu kiszúrta, hogy Robert Jobson, a királyi családra specializálódott újságíró a Twitteren leleplezte ezeket a képkockákat.

„Ez a Netflix, illetve Harry herceg és Meghan hercegné által használt fotó, ami a sajtó tolakodását sugallja, teljesen hamis. Desmond Tutu érsek fokvárosi rezidenciájának akkreditált fotósa készítette. Mindössze három embernek volt akkreditációja akkor. Harry és Meghan beleegyeztek a felvétel elkészítésébe. Én is ott voltam”

– írja a publicista. Ennek bizonyítására egy másik fotót is közölt, amit a hivatalos látogatás során készített.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
John Travolta szívfacsaró posztban búcsúzik Kirstie Alleytől: Veled volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom egész életemben
A 68 éves színésznek rengeteg gyásszal kellett megküzdenie az utóbbi években.

Link másolása

Mi is beszámoltunk róla, hogy 71 éves korában rövid, súlyos betegség után elhunyt Kirstie Alley, akit legtöbben a Nicsak, ki beszél?-filmekből ismerhettek.

Filmbéli partnere, John Travolta egy rendkívül szívhez szóló Instagram-posztban búcsúzott a sztártól.

„Kirstie-vel volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom egész életemben. Szeretlek, Kirstie! Tudom, hogy találkozunk még”

– írja.

Alley és Travolta 1989 és 1993 között három Nicsak-filmben játszottak házaspárt.

Travolta életét a közelmúltban egyébként végigkíséri a gyász. 2009-ben elvesztette 16 éves fiát, Jettet. Születésnapjáról azóta is minden évben megemlékezik, így tett idén áprilisban is.

2020 nyarán hosszú betegség után elhunyt felesége, Kelly Preston. Idén augusztusban pedig másik szeretett kollégájától, Olivia Newton-Johntól kellett búcsúznia, akivel a Grease-ben játszott együtt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Súlyos baleset: félrenyelt a kardnyelő az élő show közben
Tüdejének egy részét eltávolították, de már jól van. A kardnyeléssel viszont fel kell hagynia.

Link másolása

Kórházba került Scott Nelson világhírű kardnyelő, miután egy előadásán félrenyelte a kardot – írja a 444.

Az eszköz megvágta a hasüregét és átszúrta a májlebenyét.

A baleset még október 31-én este történt egy washingtoni előadáson, de Nelson csak most osztott meg róla posztot a Facebookon. A férfit súlyos, de nem életveszélyes állapotban szállították egy helyi kórházba. Tüdejének egy részét eltávolították, és a hírek szerint az orvosok nem bíztak a felépülésében. A CBS tudósítása szerint azonban már jól van.

Azt egyelőre nem tudni, Scott Nelson mit fog dolgozni a jövőben, mert az egyértelműnek tűnik, hogy a kardnyeléssel fel kell hagynia.


Link másolása
KÖVESS MINKET: