hirdetés
folyóügy3-1.png

Színdarab készült a legabszurdabb magyar ügyfélszolgálatos sztoriból

Két éven keresztül zaklatta Barnát egy behajtó cég, amiről folyamatosan tudósított a Facebookon. Végül a magyar valóságot bemutató színdarabot írt belőle. Mától színpadon a Folyóügy.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. szeptember 29.


hirdetés

Korábban már beszámoltunk Braun Barna történetéről, akit folyamatosan hívott egy követeléskezelő cég, azt azonban a személyes adatai megadása nélkül nem voltak hajlandóak közölni vele, hogy milyen ügyben keresik. Ő azonban anélkül, hogy tudta volna, miért van rá szükség, nem adta ki idegeneknek a személyi adatait.

A szélmalomharc két éven keresztül zajlott, miközben Barna az egyre abszurdabb párbeszédeket rendszeresen közzétette Facebook-oldalán.

A #folyóügy néven írt posztok hamar népszerűek lettek, és a színházban dolgozó Barna végül darabot írt ezekből a jelenetekből. Sőt, nemcsak ezekből!folyóügy2

„A darab alcíme #magyarvalosag: egy felvonásban, körszerkezetben mutatja be azokat a jellemző helyzeteket, amelyekkel mindannyian találkozunk életünk során olyan hétköznapi helyszíneken, mint a posta, a buszmegálló, vagy éppen a MÁV vonat.

Ezen helyszínek minden tipikus szereplőjével, akik minduntalan igyekeznek az adott szituációból fakadó kis hatalmukkal visszaélni, és pokollá tenni a másik életét. Persze, mint általában, ezek a karakterek elbuknak, mert valójában éppoly senkik, ahogy mi is érezzük néha egy-egy kellemetlen helyzetben magunkat"

hirdetés

- meséli Braun Barna.folyóügy

Ahhoz, hogy a jelenetek jól tükrözzék a dialógusok abszurd humorát, az RS9-ben

felépült Közép-Európa legkisebb forgószínpada is:

„A forgószínpadra egyébként pont a körszerkezet miatt volt szükség: rengeteget gondolkodtunk a rendezővel, Csáki Ritával közösen, hogy hogyan lehetne megoldani az éles szituációváltásokat úgy, hogy ne lyukadjon ki a darab, ne lankadjon a nézők figyelme Így egy kicsi, a kamaraszínházi közegben (az RS9 Színház egy öreg pesti bérház pincéjéből kialakított színházi tér a Rumbach Sebestyén utcában - a szerk.) szokatlan megoldást választottunk: készítettünk egy pici forgószínpadot, amit a színészek (Mérai Kata, Málnai Zsuzsi, Kathy Zsolt, Makray Gábor, Jászberényi Gábor) azonnal megszerettek, és elkezdtek vele kreatívan játszani. Persze rengeteg munka volt kitalálni, mi hova pörög, ki honnan milyen karakterben jön be – hiszen a 21. szín 18 szereplőjét mindössze öt színész alakítja az egy órás előadásban.”

Előadások:

2017. szeptember 29. 19:30 – Bemutató

2017. szeptember 30. 19:30

2017. október 1. 17:00

2017. október 1. 19:30

Jegyekért és további infókért kattints ide.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gyertya-gyasz-pixabay.jpg

Meghalt a NOX együttes állandó táncosa, Baraté Péter

A hírt a zenekar énekesnője, Péter Szabó Szilvia jelentette be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Gyászol a NOX együttes: meghalt egyik állandó táncosuk.

„Fájó szívvel és megrendülve tudatom Veletek, hogy Drága barátunk és egyben régi kollégám, hosszú évekig állandó táncosom, Baraté Péter (Csüli) tegnap elment!”

- írja Facebook-oldalán Péter Szabó Szilvia, a zenekar énekesnője.

„Csülikém, táncolj tovább az égi színpadon! Köszönöm Neked azt sok évnyi közös munkát, megannyi élményt és a barátságod!”

- búcsúzik társától a művész.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
berczesi-robi.jpg

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

A beszámolók szerint „nem volt koncertképes állapotban”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 08.


hirdetés

A Kultkikötő-programok keretein belül megrendezett koncertre, Badacsonyzomajba a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert legszemélyesebb projektjét, az Én meg az Ének című előadást vitte el - írja a Veol.hu.

A tervek szerint a zenész a BlaBla-, Biorobot- és Hiperkarma-dalok mellett eljátszotta volna a magyar alternatív és popzene egykori nagy slágerei is.

Azonban az egyébként is egyórás késéssel induló koncert négy szám után véget is ért. A dalszerző nem volt koncertképes állapotban, így a koncertet fel kellett függeszteni

- írja a lap.

A szervezők a készpénzzel fizető jegyvásárlóknak a helyszínen visszaadták a jegy árát, és a többieknek is hamarosan megtérítik. A közönség részéről a beszámolók szerint nem volt felháborodás, inkább aggódtak a zenészért.

hirdetés

Egyelőre nem tudni, miért nem tudta folytatni a koncertet Bérczesi, de a zenésznek a 2000-es évek első évtizedében komoly drogproblémái voltak, erről ő maga is beszélt. 2013 óta azonban - miután egyszer kórházba is kellett szállítani - saját bevallása szerint nem fogyaszt tudatmódosító szereket.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
reigl-judit.jpg

817 millió forintot fizettek a képeiért, mégis egy padláson dolgozott a most elhunyt Reigl Judit

Híresen szerény életet élt a világhírű művész.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 08.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy pénteken, 97 esztendős korában elhunyt Reigl Judit világhíres Kossuth-díjas festőművész.

Nem akarta sem Lenint, sem Sztálint, sem Rákosit lefesteni, pedig a korszak legelismertebb mestere, Szőnyi István tanítványaként munkát kapott volna bőven az 50-es évek elején - hangzott el róla az RTL Klub Híradójában.

Reigl azonban 1950-ben a zöldhatáron a drótkerítésen átmászva inkább Párizsba emigrált.

Eleinte gyakorlatilag nyomorgott, de festékre valahogyan mindig volt pénze. Az 50-es évek végén viszont már a legnagyobb galériáknak dolgozott Franciaországban, és Németországban. A szürrealizmus egyik legfelkapottabb képviselőjének számított.

hirdetés

Egész életében híresen szerényen élt. Akkor is, amikor már a világ leghíresebb múzeumaiban állították ki képeit. Pedig az elmúlt 12 évben, az élő magyar művészek közül az ő képeiért fizettek a legtöbbet. 817 millió forintot. Ő ennek ellenére egy istállóból átalakított műteremlakásban lakott. Családot nem alapított, élettársa Betty Anderson, szintén festő volt. Ő 2007-ben halt meg, és 3 év múlva, 83 évesen, Reigl Judit is abbahagyta a festést.

Reigl Judit 97 évesen egy idősek otthonában hunyt el, egy Párizs melletti kis faluban.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-1.jpg

83 éves a kis termetű színészóriás – A legjobb sztorik Dustin Hoffmanról

A haverjai máig Hooknak hívják, de ő volt az Esőember és az Aranyoskám klasszikus hőse is. Augusztus 8-án ünnepli születésnapját a világhírű színész.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

A nagyapánk lehetne, és mindig ott bujkál egy kis cinkos mosoly a szája sarkában. 167 centi, két Oscarja van, az egyiket az Esőemberért, a másikat a Kramer kontra Kramerért kapta. Összegyűjtöttük a legérdekesebb és legviccesebb anekdotákat Dustin Hoffmannról, aki augusztus 8-án ünnepli 83. születésnapját.

Egy kis tánc

Az Amikor a farok csóválja című film forgatásán Hoffman és filmbeli partnere, Robert de Niro, valamint a rendező, Barry Levinson rögtönzött találkozón ülhetett le Bill Clintonnal. "Miről is szól a film?" - kérdezte Clinton De Nirót, aki Levinsonra nézett, abban a reményben, hogy majd ő megválaszolja a kérdést. Levinson Hoffmanra pillantott, akinek leesett, hogy nincsenek többen. "Egyszerűen csak elkezdtem sztepptáncolni. Még arra sem emlékszem, mit mondtam" - idézte fel Hoffman a jelenetet. A film egyébként egy elnöki szexbotrány leplezési kísérletéről szól...

Nagy barátság

Hoffman 1956 (!) óta ismeri Gene Hackmant, akivel egy filmes suliba jártak Pasadenában. Hackmant kirúgták pár hónap után, majd New Yorkba költözött, hogy ott próbáljon szerencsét. Hoffman nemsokára követte, és együtt is laktak Hackman egy-hálószobás apartmanjában, ahol Hoffman a konyhában aludt a földön.

hirdetés

Eredetileg pár napot ajánlott fel neki a barátja, de Hoffman nem volt hajlandó elmenni, így Hackmannek kellett elvonszolnia lakást nézni. Végül az ügy úgy oldódott meg, hogy Hackman rábeszélte Hoffmant, hogy közös barátjukkal, Robert Duvallal költözzön társbérletbe. Így is lett, Mannhattanben laktak és 80 dollárt fizettek egy hónapra ők ketten.

Rajongás

Hoffman és Hackman még lakótársi időszakukban - és okostelefon hiányában - gyakran felmentek a ház tetejére és doboltak. Hoffman bongózott, Hackman meg kongázott. Ezt tök jó elképzelni. Egyébként azért csinálták, mert hallották, hogy idoljuk, Marlon Brando klubokban zenél. Ők meg a tetőn.

Hook

Robert Duvallal később ismét egy filmsuliban kötöttek ki, ahová bevallásuk szerint a csajok miatt jártak. Fiatalkorukban a színészórák igazi aranybányának bizonyultak a számukra ilyen szempontból.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!