hirdetés
folyóügy3
Színdarab készült a legabszurdabb magyar ügyfélszolgálatos sztoriból
Két éven keresztül zaklatta Barnát egy behajtó cég, amiről folyamatosan tudósított a Facebookon. Végül a magyar valóságot bemutató színdarabot írt belőle. Mától színpadon a Folyóügy.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. szeptember 29.


hirdetés

Korábban már beszámoltunk Braun Barna történetéről, akit folyamatosan hívott egy követeléskezelő cég, azt azonban a személyes adatai megadása nélkül nem voltak hajlandóak közölni vele, hogy milyen ügyben keresik. Ő azonban anélkül, hogy tudta volna, miért van rá szükség, nem adta ki idegeneknek a személyi adatait.

A szélmalomharc két éven keresztül zajlott, miközben Barna az egyre abszurdabb párbeszédeket rendszeresen közzétette Facebook-oldalán.

A #folyóügy néven írt posztok hamar népszerűek lettek, és a színházban dolgozó Barna végül darabot írt ezekből a jelenetekből. Sőt, nemcsak ezekből!

folyóügy2

„A darab alcíme #magyarvalosag: egy felvonásban, körszerkezetben mutatja be azokat a jellemző helyzeteket, amelyekkel mindannyian találkozunk életünk során olyan hétköznapi helyszíneken, mint a posta, a buszmegálló, vagy éppen a MÁV vonat.

Ezen helyszínek minden tipikus szereplőjével, akik minduntalan igyekeznek az adott szituációból fakadó kis hatalmukkal visszaélni, és pokollá tenni a másik életét. Persze, mint általában, ezek a karakterek elbuknak, mert valójában éppoly senkik, ahogy mi is érezzük néha egy-egy kellemetlen helyzetben magunkat"

- meséli Braun Barna.

folyóügy

Ahhoz, hogy a jelenetek jól tükrözzék a dialógusok abszurd humorát, az RS9-ben

felépült Közép-Európa legkisebb forgószínpada is:

„A forgószínpadra egyébként pont a körszerkezet miatt volt szükség: rengeteget gondolkodtunk a rendezővel, Csáki Ritával közösen, hogy hogyan lehetne megoldani az éles szituációváltásokat úgy, hogy ne lyukadjon ki a darab, ne lankadjon a nézők figyelme Így egy kicsi, a kamaraszínházi közegben (az RS9 Színház egy öreg pesti bérház pincéjéből kialakított színházi tér a Rumbach Sebestyén utcában - a szerk.) szokatlan megoldást választottunk: készítettünk egy pici forgószínpadot, amit a színészek (Mérai Kata, Málnai Zsuzsi, Kathy Zsolt, Makray Gábor, Jászberényi Gábor) azonnal megszerettek, és elkezdtek vele kreatívan játszani. Persze rengeteg munka volt kitalálni, mi hova pörög, ki honnan milyen karakterben jön be – hiszen a 21. szín 18 szereplőjét mindössze öt színész alakítja az egy órás előadásban.”

Előadások:

2017. szeptember 29. 19:30 – Bemutató

2017. szeptember 30. 19:30

2017. október 1. 17:00

2017. október 1. 19:30

Jegyekért és további infókért kattints ide.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Trónok Harca első rész: sárkányon lovaglást, meztelenkedést és brutalitást is kaptunk, de csúnya bakival indított az HBO GO
A nyolcadik évad első része odabilincselt minket a képernyő elé. SPOILER!
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. április 15.A nagyjátékfilm hosszúságú részek beharangozása ellenére a Trónok Harca 8. évadának első epizódja még egy órás sem volt. Nem ez okozott azonban csalódást a tűkön ülő rajongóknak. Az HBO GO hajnali 3-kor (egy órával az amerikai premier után) kezdte streemelni az első részt. Az imádott főcím utáni negyed órában azonban - valószínűleg a nagy nézettség miatt - kb. húsz percre behalt az HBO GO szervere. A csatorna kiküszöbölte a hibát, de ez a "műsorszünet" éppen elég volt ahhoz, hogy csalódott nézők százai szitkozódjanak az HBO Facebook-oldalán.

Miután helyre állt a rend, minden fennakadás nélkül lehetett élvezni a részt, ami egyébként tartalmilag és képileg abszolút kielégítő volt.

VIGYÁZAT! SPOILER!

Az első epizód főként északon játszódik, ami nem meglepő, hiszen a hét királyság összes főszereplője itt gyűlik össze, hogy felkészüljön a Holtak seregével való összecsapásra. Mint kiderült, a Mások már át is törtek a Falon. Az évad komor jelenettel indít: a komor téli tájon komoran vonuló déli katonák és az őket még komorabban bámuló északiak.

A jelenetet egyébként tökéletesen feloldja Tyrion poénja, ami tulajdonképpen az első rész legelső mondata. Azzal viccelődik, hogy lefagynak a tökei, ellenben milyen szerencséje van a vele szemben utazó eunuknak, Lord Varysnak.

Az északiak nem bíznak az idegenekben. A tanács előtt a kis Lyanna Mormont ki is mondja mindannyiuk véleményét: Havas John Észak Királyaként távozott, de a koronáról lemondva, egy idegen királynővel tért vissza, ráadásul legádázabb ellenfelük Jaime Lannister is északnak tart, hogy új szövetségesként csatlakozzon a Holtak elleni harchoz. John hiába magyarázza, hogy nem volt más választása, az új felállás nővéreinek, Sansának és Aryának sem tetszik.

Délen az állapotos Cersei Lannister is megkapja a hírt, hogy a Mások már áttörték a falat, amit gúnyos elégedettséggel nyugtáz. Majd taktikai húzásból beengedi ágyába a hatalmas hajóflottával rendelkező Euron Greyjoyt. (Ha erre a szexjelenetet vártátok, akkor most szólok, hogy hiába, mert épp az utolsó gombjaikat igazítják, amikor visszatér hozzájuk a kamera.) S bár csak érdek-etyepetye volt, az arrogáns és pimasz Euron Greyjoy bejön Cerseinek. Írhatnám, hogy várom, mi sül ki belőle, és ők egy menő pár is lehetnének, de mivel Cerseiről van szó, kétlem, hogy valami gyönyörű románc szövődik köztük a maradék öt rész alatt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Ráijesztett a rajongókra egy képpel a Trónok harca Sansája
Sophie Turner spoilergyanús képén néhány rajongó kiakadt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 16.Tegnap debütált a Trónok harca utolsó évada és azonnal fel is állította a legnépszerűbb epizód rekordját.

Alig nézték meg az első részt, máris a második előzetese borzolta a kedélyeket. Valóban nagyon izgalmasnak ígérkezik az új évad, már csak azért is, mert a sorozatban sosem lehet tudni, ki fog éppen meghalni.

Sophie Turner legfrissebb fotója talán szándékosan jó kis pletykaalap az ezzel kapcsolatos összeesküvések kigondolóinak.

Lapozás után mutatjuk a képet!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Utolsó részéhez közeledik a Drága örökösök – vége az első évadnak
Egyelőre nem tudni, jön-e második széria.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.Évadzáráshoz közeledik az RTL Klubon futó sorozat, a Drága örökösök, írja a Noizz. A Mi kis falunkhoz hasonlóan népszerű, a vidéki szépségeiről és konfliktusairól szóló széria

utolsó részét április 26-án adják le, közel 4 hónap és 81 rész után kerül le a csatorna repertoárjáról.

Helyette a Konyhafőnök új epizódjai jönnek.

Egyelőre nincs hír arról, lesz-e a Drága örökösöknek második etapja, de a közkedveltségből kiindulva jó esély van rá, hogy igen (a Mi kis falunk is egyébként már a harmadik évadot gyűri).

Korábban készítettünk interjút a sorozat egyik szereplőjét, Stefit alakító Kiss Anna Laurával, amit itt olvashattok, és amiben nem csak a karakteréről mesélt, de néhány kulisszatitkot is megosztott.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
És már itt is a Trónok harca újabb előzetese, amely izgalmas találgatásokra ad alkalmat
A 8. évad 2. része is izgalmas lesz! Vigyázat, lehetséges spoilerek!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 15.Elstartolt a Trónok harca utolsó, nyolcadik évadának első része.

Mi is megnéztük, és írtunk róla spoilerveszélyes beszámolót, amit erre a linkre kattintva olvashatsz el, ha már te is láttad az első részt.

Összegyűjtöttük azokat a - szintén lehetséges spoilerektől hemzsegő rajongói elméleteket, amelyek arról szólnak, hogy kivel mi történik majd a Trónok harcában, kik élik túl a történteket, és mi lesz a végkifejlet.

Megírtuk azt is, hogy mennyi meztelenkedős jelenet lehetett a sorozatban.

Még nem is látta mindenki a 8. évad 1. részét, már itt a második előzetese.

Izgalmasnak ígérkezik!

Az előzetesért kattints, vigyázz, SPOILERVESZÉLY!!!!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x