folyóügy3
Színdarab készült a legabszurdabb magyar ügyfélszolgálatos sztoriból
Két éven keresztül zaklatta Barnát egy behajtó cég, amiről folyamatosan tudósított a Facebookon. Végül a magyar valóságot bemutató színdarabot írt belőle. Mától színpadon a Folyóügy.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. szeptember 29.


Korábban már beszámoltunk Braun Barna történetéről, akit folyamatosan hívott egy követeléskezelő cég, azt azonban a személyes adatai megadása nélkül nem voltak hajlandóak közölni vele, hogy milyen ügyben keresik. Ő azonban anélkül, hogy tudta volna, miért van rá szükség, nem adta ki idegeneknek a személyi adatait.

A szélmalomharc két éven keresztül zajlott, miközben Barna az egyre abszurdabb párbeszédeket rendszeresen közzétette Facebook-oldalán.

A #folyóügy néven írt posztok hamar népszerűek lettek, és a színházban dolgozó Barna végül darabot írt ezekből a jelenetekből. Sőt, nemcsak ezekből!

folyóügy2

„A darab alcíme #magyarvalosag: egy felvonásban, körszerkezetben mutatja be azokat a jellemző helyzeteket, amelyekkel mindannyian találkozunk életünk során olyan hétköznapi helyszíneken, mint a posta, a buszmegálló, vagy éppen a MÁV vonat.

Ezen helyszínek minden tipikus szereplőjével, akik minduntalan igyekeznek az adott szituációból fakadó kis hatalmukkal visszaélni, és pokollá tenni a másik életét. Persze, mint általában, ezek a karakterek elbuknak, mert valójában éppoly senkik, ahogy mi is érezzük néha egy-egy kellemetlen helyzetben magunkat"

- meséli Braun Barna.

folyóügy

Ahhoz, hogy a jelenetek jól tükrözzék a dialógusok abszurd humorát, az RS9-ben

felépült Közép-Európa legkisebb forgószínpada is:

„A forgószínpadra egyébként pont a körszerkezet miatt volt szükség: rengeteget gondolkodtunk a rendezővel, Csáki Ritával közösen, hogy hogyan lehetne megoldani az éles szituációváltásokat úgy, hogy ne lyukadjon ki a darab, ne lankadjon a nézők figyelme Így egy kicsi, a kamaraszínházi közegben (az RS9 Színház egy öreg pesti bérház pincéjéből kialakított színházi tér a Rumbach Sebestyén utcában - a szerk.) szokatlan megoldást választottunk: készítettünk egy pici forgószínpadot, amit a színészek (Mérai Kata, Málnai Zsuzsi, Kathy Zsolt, Makray Gábor, Jászberényi Gábor) azonnal megszerettek, és elkezdtek vele kreatívan játszani. Persze rengeteg munka volt kitalálni, mi hova pörög, ki honnan milyen karakterben jön be – hiszen a 21. szín 18 szereplőjét mindössze öt színész alakítja az egy órás előadásban.”

Előadások:

2017. szeptember 29. 19:30 – Bemutató

2017. szeptember 30. 19:30

2017. október 1. 17:00

2017. október 1. 19:30

Jegyekért és további infókért kattints ide.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x