Szilágyi Áron elárverezi a kardját, hogy beteg sporttársán segítsen
Több millió forintba kerül Tóth Róbert kajakos kezelése, hogy meggyógyuljon a rákból. Erre gyűjtenek.
Fotó: Illusztráció/MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2018. augusztus 08.Önzetlenségéről tett tanúbizonyságot Szilágyi Áron kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó.

A Vasas versenyzője Facebookon tette közzé, hogy

elárverezi a kardját, hogy a pénzből Tóth Róbert kajakos gyógyulását támogassa.

"Segítsük közösen Tóth Róbert, többszörös magyar bajnok kajakos felépülését súlyos betegségéből!" - írja a posztban. "Árverésre bocsátom a világbajnokságon használt kardomat, melyet

dedikálok és személyesen adok át az árverés győztesének.

A bevételt felajánlom Robi családjának, hogy ezzel is hozzájáruljak a kezelés költségéhez. Kérlek Titeket, hogy egy megosztással segítsétek, hogy ez a jó ügy minél több emberhez eljusson."

A kardra a Vaterán licitálhatsz.

Mint arról mi is beszámoltunk Tóth Róbert kajakos szervezetét a rák egyik ritka fajtája támadta meg. A korábbi U23-as ifjúsági Európa-bajnoknál tavaly diagnosztizálták az Adenoid Cystic Carcinomát, amely először a könnycsatornáját támadta meg.

Mire elkezdték a kezelést, áttétek alakultak ki a gerincén és a májában. Itthon sugár- és kemoterápiát kapott, és ez részlegesen ugyan segített, ám a gyógyuláshoz szükséges speciális kezelést a magyarországi egészségügyi keretek nem tudják biztosítani számára.

Tóth Róbert bal szeme mögött január végére eltűnt a daganat, de a sugárterápia következményeként nem lát a bal szemére. A kajakos májából a kezelés ellenére sem tűntek el a daganatok, ezért idén júniusban felvette a kapcsolatot egy németországi klinikával Stuttgartban, ahol immunterápiát és TACE nevű kombinált kezelést írtak elő. Róbert részt is vett az első beavatkozáson, amelynek következtében a májában lévő daganatok nagy része eltűnt.

A kezelés második – egyben utolsó – részének költségeit nem tudják maguktól kifizetni, mert több millió forintba kerül. Erre gyűjtenek most.

Ha segítenél, alábbi számlaszámra utalhatsz:

Számlaszám: Reményi Diána, UniCredit Bank,10918001-00000098-49120001

Külföldről való utalás esetén:

IBAN: HU56 1091 8001 0000 0098 4912 0001

SWIFT: BACXHUHB


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x