hirdetés
szijjarto_mti2-1-scaled.jpg

Szijjártó Péter felszólította Joe Bident, hogy tisztázza a korrupciós ügyeit

A külügyminiszter videóban üzent az amerikai elnökjelöltnek.
Fotó: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2020. október 18.


hirdetés

Szijjártó Péter videóban üzent Joe Bidennek azután, hogy az amerikai elnökjelölt az önkényuralmi rendszerek közé sorolta Magyarországot. A külügyminiszter szerint mielőtt Biden a magyar helyzettel foglalkozna, megválaszolhatná a korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos kérdéseket.

"Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni"

- fogalmazott Szijjártó szombaton a közösségi oldalán megjelent felvételen.

Szijjártó szerint Biden vádjai „igaztalanok és méltatlanok”. A külügyminiszter emellett választ vár arra, hogy a volt alelnök milyen módon vetette latba politikai befolyását a fia és a fia által vezetett vállalat nyereségessége érdekében, miért helyezett nyomást az ukrán kormányra és államra, hogy menesszék az ukrán főügyészt, és milyen köze volt ennek a menesztésnek ahhoz, hogy teljesen elültek a Joe Biden fiának energetikai üzleteihez kötődő nyomozások.

hirdetés

Az amerikai elnökjelölt és stábja egyelőre nem reagált a magyar külügyminiszter felvetéseire.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
novak-katalin-veres-andras.jpg

Novák Katalin visszaszólt Veres Andrásnak, aki szerint „ki kéne iktatni” a lombikprogramot

Novák Katalin a Facebook-oldalára feltöltött videóban kihangsúlyozta: a meddőségi problémával küzdő párok továbbra is számíthatnak a kormány segítségére.
Címkép: MTI/Bruzák Noémi - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) újraválasztott elnöke arról beszélt egy interjúban, hogy szerinte „ki kéne iktatni” a lombikprogramot, mert „súlyos bűnöket követünk el vele”.

Novák Katalin a Facebook-oldalán egy videóban reagált Veres András kijelentésére.

"Úgy látom, hogy ismét fellángoltak az indulatok a lombikprogram körül"

- kezdi a családokért felelős tárca nélküli miniszter, miközben felnéz a kezében tartott újságból, majd így folytatta:

hirdetés

"Szeretnék megnyugtatni minden olyan párt, aki meddőségi problémákkal küzd, hogy a magyar kormány segít nekik, amiben csak tud. Ezért támogatjuk a lombikbeavatkozásokat is, ezért emeltük meg duplájára a rendelkezésre álló forrásokat. Hiszen az a célunk, hogy minden vágyott, tervezett gyermek megszülethessen Magyarországon."

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
miskolc.jpg

Földrengés volt Miskolcon

A lakosság is érzékelte a földmozgást.
MTI - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Földrengés volt 2020. október 19-én 11 óra 50 perckor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc közelében - írta meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közlése szerint a földmozgás mintegy négy méter mélységben keletkezett, és 2,4-es erősségű volt a Richter-skálán.

A földrengés elég erős volt ahhoz, hogy a lakosság is érzékelje, de károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz.

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: kevesen jelezték, hogy észlelték a földmozgást.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
muller-cecilia-op-torzs-okt.9.jpg

Müller Cecília: a lélegeztetőgépen lévők 50 százaléka túléli a betegséget a Szent László kórházban

A törzs mai tájékoztatóján az ausztriai határátkelésről, a be nem tartott intézkedések miatti bírságokról és a lélegeztetőgépen lévő betegek esélyeiről is szó volt.
MTI, SZMO - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Magyarország a WHO elemzése alapján az európai középmezőnyben van a fertőzöttek és az elhunytak számát tekintve - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília hozzátette: Európa- és világszerte emelkedőben van a fertőzöttek száma, és ez alól Magyarország sem kivétel. Ismertette: jelenleg 1896 beteget ápolnak kórházban, de sokan meggyógyulnak, és lekerülhetnek a légeztetőgépről.

Arról is beszélt, hogy „rendkívül sok a jó tapasztalat, nagyon sok tudás gyülemlett fel az ellátórendszerben, a második hullám folyamán ugyanis számos olyan lehetőségünk van, ami tavasszal még nem állt rendelkezésre, vagy nem tudtunk teljes körűen bevetni”.

A gépi lélegeztetett emberekről szólva kérdésre válaszolva elmondta, hogy

„Szlávik János infektológus főorvos tájékoztatása szerint a lélegeztetettek fele túlél, és „ad absurdum” akár meg is gyógyulhat. „Ez nemzetközileg is nagyon elismert arány.”

hirdetés

Közölte: új diagnosztikai lehetőséget jelentenek az antigéntesztek, amelyek a PCR-tesztekhez hasonlóan az aktuális fertőzöttséget mutatják ki. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálata szerint az antigéntesztek eredménye egybeesik a PCR-tesztekével - fűzte hozzá.

Megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok Ausztriába szombattól, Magyarországról ugyanakkor korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába, mert Magyarország pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese hétfőn online sajtótájékoztatón.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
wales.jpg

Koronavírus: majdnem teljes zárlat lép életbe péntektől két hétig Walesben, alig lehet valahová menni

Bezárnak a pubok, az éttermek, a turisztikai és szabadidő-létesítmények, a közösségi intézmények, a könyvtárak és a nem alapvető cikkeket árusító üzletek. Tilos lesz gyülekezni is.
MTI - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Csaknem teljes zárlattal felérő, két hétig tartó szigorú korlátozások lépnek életbe péntektől Walesben a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében - jelentette be a walesi miniszterelnök hétfőn.

Mark Drakeford a Cardiffban tartott sajtótájékoztatóján közölte: október 23-ától november 9-éig bezárnak a pubok, az éttermek, a turisztikai és szabadidő-létesítmények, a közösségi intézmények, a könyvtárak és a nem alapvető cikkeket árusító üzletek.

Esküvői és temetési szertartások kivételével a vallási intézményeknek is fel kell függeszteniük működésüket két hétre. A lakosságot arra kéri a walesi kormány, hogy maradjon otthon, és ha lehetséges, dolgozzon otthonról.

Drakeford ismertetése szerint ez alól csak a kritikus fontosságú területeken dolgozók kaphatnak mentességet, illetve azok, akiknek otthoni munkavégzése fizikailag nem lehetséges.

A walesi kormány a zárlat idejére megtiltja a gyülekezést a nem egy háztartásban élők számára közterületen és zárt térben egyaránt.

hirdetés

Illusztráció: Wikipedia / Nessy-Pic, CC BY-SA 3.0

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!