hirdetés
metro-ele-lokott-utas-reszeg-ferfi-1000x541.jpg

Szigorúbb büntetést kapott az ártatlan utast metrósínekre lökő részeg férfi

Indokolatlanul elnéző volt az elsőfokú ítélet a brit bíróság szerint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.


hirdetés

Az eset még tavaly októberben történt.

A 23 éves könyvelő gyakornok a kensingtoni Baron Court megállónál ittas állapotban lökött a peronról a sínekre egy másik férfit, nem sokkal a szerelvény érkezése előtt. Az áldozatot azonban az utolsó pillanatban sikerült az utasoknak kihúzniuk,

még mielőtt befutott a vonat, vagy teste érintkezett volna az áram alatti sínekkel, így megúszta egy rövid eszméletvesztéssel és kisebb sérülésekkel.

A tettest júliusban ítélte a londoni bíróság három évi börtönre súlyos testi sértés kísérlete miatt. A napokban azonban a fellebbviteli bíróság öt évre növelte a büntetését, miután a bírák szerint az elsőfokú ítélet „indokolatlanul elnéző” volt – írta a Metro.

A két férfi nem ismerte korában egymást, de ugyanabban a buliban voltak aznap, mielőtt több ivócimborával elindultak London belvárosába. Először egy Leicester Square-i éjszakai klubba akartak bemenni, de megváltoztatták tervüket, miután a későbbi tettes már többükkel kötözködött.

A metró biztonsági kamerái meg is örökítették agresszív viselkedését, és azt, ahogyan a többiek próbálták őt megfékezni. De sikerült a garázdának mögéjük kerülnie, és lelökni a peronról áldozatát, aki éppen feleségével beszélgetett.

A fellebbviteli bíró szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia és az elkövető részegsége nem lehet mentség, már csak azért sem, mert nem volt annyira berúgva, hogy ne tudta volna, mit csinál.

Így aztán halált okozó testi sértés miatt kell a meggondolatlan fiatalembernek öt évre lemondania könyvelői állásáról – és szabadságáról.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
csuja-imre-1.jpg

Közleményt adott ki Csuja Imre családja a tragédia után

A színész már a második gyermekét veszítette el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 10.Mint azt a Ripost értesülése alapján megírtuk, tragikus körülmények között meghalt Csuja Imre kisebbik fia, Csuja Bence.

A lap információi szerint a színész gyermekére Budapesten, egy külső kerületi erdőben találtak rá, ott is halhatott meg. Jelenleg is zajlik a rendőrségi vizsgálat az ügyben.

A család a Blikknek a következő nyilatkozatot juttatta el:

"Tisztelettel kérjük a sajtó képviselőit, hogy legyenek tekintettel a szerettük elvesztésében érintett hozzátartozók gyászára. Amint a család úgy érzi, hogy nyilatkozni kíván a tragédia kapcsán, azt a megfelelő fórumokon jelezni fogjuk.

Reméljük keresünk meghallgatásra talál ezekben a szomorú órákban.

Megértésükben bízva,

A Család"


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
vombat-gyilkos-rendor-ausztralia-1000x583.jpg

Kővel dobált agyon egy vombatot egy rendőr, petíciót indítottak, hogy megbüntessék

Videó is készült arról, hogy üldözi és nevetve dobálja az állatot, amely végül elpusztult. Az ausztrál férfi még mindig rendőrként dolgozik, a helyiek ezért még jobban felháborodtak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 09.Nagy felháborodást váltott ki egy ausztrál rendőr, aki a gyanú szerint szándékosan megölt egy ártatlan vombatot.

Az eset a dél-ausztráliai Eyre-félszigeten történt. Waylon Johncock egy másik férfival utazott egy kocsiban, amikor egy földesúton meglátott a sötétségben egy vombatot, amely éppen előttük haladt. A szabadnapos rendőr kiugrott és utánament, miközben a földről felvett néhány követ, és elkezdte velük dobálni az állatot, amely menekülőre fogta. A férfi nevetve üldözte tovább, miközben az őt filmező társa a kocsiból bíztatta.

"Elkapod, elkapod! Dobd meg! Öld meg!"

- hallatszik a felvételen.

Johncock többször is eltalálta a kis emlőst, amely a beszámolók szerint végül elpusztult.

A róla készült videó azóta elkezdett terjedni a közösségi oldalakon, így az is hamar kiderült, ki volt a vombatgyilkos. Mint kiderült, a férfi már 10 éve dolgozik rendőrként Dél-Ausztráliában, ezért az emberek megrohamozták a rendőrkapitányság oldalát, követelve, hogy indítsanak eljárást Johncock ellen.

A rendőrség közlése szerint vizsgálatot indítottak az ügyben, de a férfi a nyomozás alatt is ugyanúgy dolgozik, mintha mi sem történt volna - ezt a rendőrség is megerősítette, miközben az ügyéről semmilyen információt nem osztottak még meg.

Grant Stevens parancsnok még múlt héten azt közölte, hogy szerinte is elfogadhatatlan és elítélendő, amit Johcock tett a felvétel tanúsága szerint, és hangsúlyozta, hogy mindez ütközik azokkal az értékekkel és viselkedési normákkal, amelyeket elvár az alkalmazottaitól. Azt is elmondta, hogy több rendőrségi dolgozó is úgy véli, hogy gyűlöletes, amit kollégájuk tett.

Ennek ellenére egy hét alatt sem történt előrelépés az ügyben, a helyiek pedig egyre dühösebbek emiatt.

Az esetről készült videóért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!