hirdetés
sziami-ikrek.jpeg

Szétválasztott sziámi ikrek: Rabeya rekonstrukciós műtéten esett át, Rukaya súlyos szövődmény után lábadozik

Friss közleményt adott ki a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.


hirdetés

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapatának vezető orvosai – Dr. Pataki Gergely, Dr. Csókay András és Dr. Csapody Marcell – szeptember 9-én visszautaztak Dakkába, hogy felmérjék az augusztus 1-jén és 2-án 33 órás maratoni műtéttel szétválasztott bangladesi sziámi ikrek állapotát, valamint megkezdjék az „Operation Freedom” névre keresztelt műtétsorozat negyedik szakaszának, a rehabilitációnak és a koponyarekonstrukciónak a tervezését, illetve kivitelezését.

Rabeyán – aki már 5 nap után magához tért, s azóta fejlődik, beszél és játszik, így már elhagyhatta az intenzív osztályt – 5 órás plasztikai sebészeti beavatkozást, koponyarekonstrukciós műtétet és hegplasztikát végeztek orvosaink Pataki doktor vezetésével szeptember 11-én.

Rukayánál a végső szétválasztó műtét utáni 33. napon súlyos agyi bevérzés lépett fel. Ennek oka a korábban eredményesen kezelt fertőzéses szövődmények visszatérése miatti véralvadási zavar. Következményképpen az addig folyamatosan javuló állapotú, a tudathatárt elérő gyermeknél jelentős állapotromlás alakult ki, ugyanakkor a végtagjait jelenleg is képes mozgatni, szemét kinyitni. Nála a felépülés várható mértékének tekintetében felelős nyilatkozat most még nem tehető.

"Meggyőződésünk, hogy a gyógyító tevékenységet a tudományos munka mellett nagyban segítette sokak támogató imája, lelki segítsége, amit továbbra is köszönünk szépen" – fogalmaz a friss közlemény.

A Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapatát 2017-ben kérték fel az akkor másfél éves Rabeya és Rukaya szétválasztására, immáron 15 évnyi hazai közhasznú orvosi és egészségügyi minőségjavító tevékenység és 7 évnyi bangladesi missziós munka után.

A teljes egészében magyar tervezésű és kivitelezésű „Operation Freedom” szétválasztó műtétsorozat első fázisát a közös agyi fő szállítóér-szakasz szétválasztása jelentette endovaszkuláris módszerrel Dr. Hudák István vezetésével 2018-ban, szintén Dakkában. A második – plasztikai sebészeti – fázis, a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum-rendszer beültetése és fél évig tartó fokozatos tágítása Budapesten zajlott Dr. Pataki Gergely vezetésével.

Az augusztus eleji végső szétválasztás a műtétsorozat harmadik fázisa volt Dr. Csókay András vezetésével.

Az Operation Freedom jelenleg zajló negyedik fázisát pedig a rehabilitáció, illetve az ismét a plasztikai sebészeti szakterülethez tartozó koponyarekonstrukciós műtétek jelentik Dr. Pataki Gergely vezetésével.

A lépések külön-külön is tudományos jelentőséggel bírnak: több orvos-szakmai területen is új kezelési lehetőségek előtt nyitják meg az utat. A műtétsorozat folytatásához a Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapatának továbbra is nagy szüksége van minden anyagi és lelki támogatásra.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kamion.png

Halálra fagyhattak a bevándorlók az angliai horrorkamionban

Mínusz 25 fokban utaztak legalább 15 órán keresztül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 24.Lassan haltak meg, borzalmas körülmények között - írja a Daily Mail arról a 39 emberről, akik legalább 15 órát utaztak egy bolgár kamionba zárva, -25 fokos hőmérsékleten. Testüket a dél-angliai Essexben találták meg, halálra fagytak.

Az ilyen típusú járművekben általában kekszet szállítanak, ezért hűtik le őket nagyon alacsony hőmérsékletre. Az áldozatok valószínűleg akkor fagyhattak halálra, amikor egy kompon szállították őket.

A 39 bevándorló - 38 felnőtt és egy tinédzser - Belgiumból indult az Egyesült Királyágba. Valószínűleg a zeebrugge-i kikötőben szálltak a kamionra. Nem tudni, hogy felszöktek rá, vagy szervezett embercsempészetről van szó. A rendőrség még vizsgálja az ügyet. Ez a kikötő egyébként nagyon népszerű az ír csempészek körében. Gyakran bonyolódnak itt cigaretta- és üzemanyagügyletek is.

A kamiont a 25 éves, északír Mo Robinson vezette, őt őrizetbe vették gyilkosság vádjával, de továbbra is gyűjtik róla az informácókat a lakosság bevonásával.

A nyomozók vizsgálják azokat az ír embercsempész társaságokat, akik bolgár kapcsolatokkal rendelkeznek, és kapcsolódnak Várnához, ugyanis itt regisztrálták a halálkamiont. A bolgár miniszter azonban már jelezte, hogy az említett jármű nem az ő országukból indult.

Az essex-i rendőrök nyomoznak az áldozatok személyazonossága után is, és próbálják kideríteni, honnan indulhattak el.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
Képernyőfotó-2019-10-24-8.24.29.png

DK-s képviselőnőt bántalmazott egy szélsőjobboldali aktivista

Domokos Ágnes mellkasi zúzódásokat szenvedett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 24.Október 23-án a Demokratikus Koalíció flashmobot tartott a Zeneakadémia előtt, miközben odabent Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepi beszédét mondta.

A helyszínen megjelent Bede Zsolt, a Vadhajtások nevű szélsőjobboldali blog egyik szerzője is, aki áprilisban focilabdával rugdosta a DK aláírásgyűjtő aktivistáinak sátrát.

A férfi a Zeneakadémia előtt szóváltásba keveredett az aktivistákkal, egy DK-s önkormányzati képviselőnőt bántalmazott is és széttépte a nála lévő táblákat - írta meg a hvg.hu.

Domokos Ágnest háromnegyed 8 felé mentő szállította el a helyszínről, Bede Zsoltot pedig a rendőrök vitték el.

A III. kerületi önkormányzati képviselő a portálnak azt mondta, hogy Bede olyan erővel rántotta ki a táblát a kezéből, hogy "végigmarta" a mellét és a mellkasát.

A kórházban kapott lelet szerint zúzódásokat szenvedett.

A képviselő a DK baleseti sebészet előttről bejelentkező Facebook-videójában később azt mondta, megviselte az eset, mivel korábban sosem ütötték meg, ennek ellenére folytatja a munkáját.

Az incidens végét a Mérce is rögzítette.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
Képernyőfotó-2019-10-24-12.02.06.png

Fejsérülést, sípcsonttörést szenvedtek gyerekek a választás előtt átadott játszótér csúszdáin

A 16. kerület frissen átadott játszótere eddig meglehetősen balszerencsésnek és balesetveszélyesnek bizonyult.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 24.Két nappal az önkormányzati választások előtt, október 11-én egy ünnepélyes megnyitó keretében vehették birtokba a gyerekek a 16. kerület új játszóterét, mely nagyjából 400 millió forintból épült fel.

Már aznap ellepték a Facebook berkeit a sérülésekről szóló posztok.

Többen írtak kevésbé súlyos esetekről, beütött könyökről, térdről, de történtek még fájdalmasabb incidensek is és volt, akinek a foga törött ki.

"Öt percet voltunk a megnyitott játszótéren. A lányom lecsúszott az egyik csúszdán, és eltörött a sípcsontja. Azonnal bevittem az ügyeletes kórházba. Hat hét gipsz"

- mesélte a 24.hu-nak egy apuka, akinek 10 év körüli lánya sérült meg.

Egy másik szülő arról beszélt, hogy lánya egy hét fekvőgipszet kapott a térdsérülésére, amiről szerencsére kiderült, hogy ennyire nem vészes, de a gyermek egy hétig fél lábon ugrált a játszóterezés után és hétvégén egy gyógytornász "pakolta helyre a térdét.

Egy harmadik kislány állítólag fejsérüléssel került be a Heim Pál kórházban, amely akkor ügyeletet látott el.

A lap úgy tudja, hogy több, az új csúszdákon megsérült gyerek kötött ki az ügyeleten azon a két napon.

A polgármester, Kovács Péter továbbra is azt állítja, hogy minden papír megvan, az átvételnél minden rendben volt és a beruházás jól sikerült.

Azt elismeri, hogy a csúszdák "túl gyorsra" sikerültek, de szerinte a játékhoz hozzátartozik, hogy kontrollálni tudjuk a sebességünket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
borkai-zsolt-mti-foto-krizsan-csaba.jpg

Borkai Zsolt nem mondott beszédet és részt sem vett az október 23-ai győri megemlékezésen

A városvezető egyelőre nem kommentálta, miért nem jelent meg az ünnepélyen.
Címkép: Krizsán Csaba/MTI - szmo.hu
2019. október 24.Nem mondott beszédet, de még csak részt sem vett a városi ünnepségen Győr szexbotrányba keveredett polgármestere - számolt be az ATV Híradója.

Korábban a városban azt rebesgették, hogy Borkai Zsolt beszédet mond majd az ötvenhatos megemlékezésen, de az ünnepség napján a városvezető sajtósa tudatta, hogy a polgármester nem lesz jelen a rendezvényen.

Egyelőre sem Borkai, sem a sajtósa nem kommentálták az esetet.

Győr első embere helyett az alpolgármester, Radnóti Ákos emlékezett meg a budapesti diákság forradalommá duzzadt tüntetéséről, melyhez annak idején a győri forradalmárok is csatlakoztak.

Az ünneplők közül sokan úgy gondolták, hogy jobb, hogy nem jött el a polgármester, ugyanis ez nem lett volna illendő a részéről.

Volt, aki szerint "olyan szörnyű dolgot tett, hogy azt nem lehet megbocsátani" és többen úgy vélték, hogy jobb, ha egyelőre háttérben marad.

Amint arról korábban beszámoltunk, a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsoltot újraválasztották a győri polgármester-választáson, az eredmény a szavazatok újraszámlálása után sem változott.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!