hirdetés
0001
Szerintünk ezek 2015 legjobb burgerezői
Összeszedtük aktuális kedvenceinket az egyre erősebb budapesti mezőnyből.
Csákvári Péter - szmo.hu
2015. november 14.


hirdetés

Klisé, nem klisé, a nagy pizza teszt után körbenéztünk újra a burgerek háza táján is. A régi klasszikusok mellett felbukkant pár új hús a városban, és nem félnek eszméletlen burgereket készíteni. Az alábbi 5 burgerező nyerte el leginkább ízlelőbimbóink határtalan tetszését.

Baltazár

Zsidai-féle fine dining a Várban, Michelin matrica az ajtón, és mi megkóstoltuk azt a bizonyos tökéletesként emlegetett hamburgert Litauszki Zsolt főhadiszállásán, amit elhíresülése óta még tovább tökéletesített. A tökéletesített tökéletes hamburgerhús titka, hogy Zsolt csontvelő hozzáadásával éri el a hús még húsosabb ízét. A sütésben egy olyan fatüzelésű kemence segít, amiből mindössze három van az országban. A zsömle omlós, szinte eltűnik a kezünkben, itt a hús az Úr, amire ráalázkodik megfelelő arányban egy bőséges adag cheddar/kéksajt (burgerfüggő nyilván). Ez egy olyan burger, ami megér egy tripet a Várba is!

miiiiernemjo

Kandalló

A Kandalló már legenda a burgerrajongók körében. A Kertész utca régóta ismert zarándokhelye igazi kincsburgereket rejteget magában. Az alapok az ominózus ciabattinin fekszenek, lilahagyma-lekvárral, és egy házi alapszósszal megkenve, ami leginkább egy luxus Big Mac szószra hajaz. A salátaszekció nagyon vagány: ruccola és jégsali összekeverve, ami egy igencsak nem elhanyagolható tényezővé emeli a burgerek ízlazítóját. És a korona kérem, az isteni marhahús, egy roston sült libamájjal takarózik, az pedig egy szép adag vörös cheddarral. A libamáj megteszi magát a burgerevő új G-pontjának, és nem is lenne több kérdésünk, de a köret mellett sem mehetünk el szó nélkül. A coleslaw hozza a premium coleslaw szintet, és a mellette heverő burgonya felek rostlapról árulkodó csíkjai valami csodát hordoznak a tetejükön.

kandallo

Bamba Marha Burger

Akasztjuk a hóhért! Jancsa János, alias Burgerpápa, aki egy személyben forradalmasította a burgertesztelést, nagy fába vágta a fejszéjét barátaival. Az Oktogon mellett nyitották meg első burgerezőjüket a Bamba Marhához, ahol ezúttal nem csak tesztelik, hanem gyártják is a burgereket. Egyik burger sem mondható szokványosnak, de a Bamba Marha burger a shitake gombájával és umami majonézével kiteljesíti a teljes körű ízélményt. Közelítve a burger origója felé rájövünk, hogy eddig valami hiányzott az életünkből.

A másik favorit a pápa-féle Big Kahuna burger, amit a Ponyvaregény c. kultfilmből ismerhetünk. Brutális ananászkarika tornyosul ebben a verzióban a húspogácsa fölé. A burgereken kívül van itt két hatalmas találmány: a tortilla chips ízű burgonya és a baconbe tekert sült oreo juharsziruppal, ami bizonyára vadállatul hangzik elsőre, de mi kilószámra tudtuk volna tömni magunkba.

_MG_6323

Burger House

Ez volna az a burgerező, ami évek óta versenyben van, majd féltucat étteremmel rendelkezik már, és egyedüli magyarként kiment a prágai Burgerfestre is, elhozni a fődíjat a csehek elől. Köpni-nyelni nem tudott a magyar burgertársadalom. Klasszikusabb vonalat képviselő burgereik mellett létezik light verzió is, ami csökkentett szénhidráttartalommal kerül a tányérra. Saját hamburgerszószukra pedig iszonyatosan büszkék, természetesen okkal.

Pesti Burger

Az ultimate burger szentély, ami személyes kedvencem. A hely, ahol a kreativitás és a jókedv sosem fogy el. Hétről-hétre olyan burgerekkel rukkolnak elő a fiúk, hogy a fal adja a másikat. Gondosan megválogatott alapanyagokból varázsolnak elénk torony méretű kreációkat és mellé isteni sörökkel szolgálnak. Ebéd és vacsoraidőben elég necces helyet találni, de hát nem is csoda, ha egyszer ilyen guszta burgerekkel készülnek állandóan, mint például a mostani libaburger szarvasgombás majonézzel, birsalmás lilahagyma lekvárral, libamájjal és jalapenoval. Ámen.

pesti burger

Ha megkívántad a hamburgert, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:





hirdetés
Kisvonaton érkezik a sör az asztalodhoz egy budapesti étteremben
Sör-, vonat- és diorámarajongóknak kötelező a hely!
Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter és Szitás Attila - szmo.hu
2019. március 30.



Kisvonat hozza a sört az asztalodhoz, és egy egész minivilág van felépítve az egyik budapesti étteremben, a Keleti Pályaudvar szomszédságában.

A Lakomativ Étterem csak pár hete nyitott a Verseny utca elején, és az első ilyen tematikájú hely hazánkban. A sör pedig az ételekben is komoly szerepet kap.

NÉZZÉTEK MEG a helyszínen készült videónkat:


KÖVESS MINKET:



hirdetés
Budapest legjobb cukrászdája - képviselőfánkból biztosan nem ettünk még ennél finomabbat!
Képviselőfánk, legényfogó, túrótorta és Nándori-szelet. A Ráday utca híres cukrászdája minket is lenyűgözött, nemcsak a TripAdvisor értékelőit.
Vass Adrienn, Csákvári Péter és Szitás Attila riportja - szmo.hu
2019. március 02.



A TripAdvisor szerint Budapest legjobbja a Nándori. A 204 budapesti cukrászda közül itt érzik magukat a legjobban a helyiek és a turisták is, és itt fogyasztják a legfinomabb süteményeket.

Mi utánajártunk, hogy tényleg olyan tökéletesek-e az édességek a Rádayban, és annyit előre elmondhatunk, hogy nem sikerült csalódnunk. Képviselőfánkból például biztosan nem ettünk még ennél finomabbat!

Készítsetek be valami finomságok magatok mellé, és nézzétek meg a videónkat:

CÍM: 1092 BUDAPEST, RÁDAY UTCA 53.

Hétfő-Szombat: 7:30-19:00

Vasárnap: Zárva

https://nandori.hu


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Brutális oldalast kóstoltunk a Hard Rock Caféban
Világhírű művészek relikviái, és óriási adagok – ha amerikai hangulatra vágysz, a Vörösmarty téri hely erősen ajánlott!
Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. április 01.



Hard Rock Cafe neve valószínűleg sokaknak ismerősen cseng, de vajon mindenki tisztában van azzal is, hogy milyen gigantikus és ízletes ételeket lehet itt kóstolni?

Mi oldalast, csirkeszárnyat és fajitát is kóstoltunk, és a desszertnél már az életünkért könyörögtünk...


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Te ettél már igazán jó BBQ szendvicset? – a Smokey Monkiesban jártunk
Egy hely, ahol minden a fával füstölt húsról és az eredeti, amerikai BBQ élményről szól.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. március 06.



Smokey Monkiesba a TripAdvisor miatt tértünk be. Az elmúlt hónapokban utazás közben figyeltük meg magunkon, hogy mi is ennek az alkalmazásnak a segítségével keresünk éttermet ismeretlen terepen. És bár Budapesten millió egyéb támpontunk van, kíváncsiak lettünk, hogy itt milyen helyek állnak a "legjobb étterem" kategória élén.

A Smokey Monkies BBQ az elmúlt időszakban mindig ott volt a top 10-ben, és a "falatozók" kategóriában az előkelő, 3. helyre is befért.

Kíváncsiak lettünk hát, hogy mit tudnak és hogy miért szeretik őket ennyire, dacára annak, hogy a szakmai listákon nem találkozni a nevükkel.

Ha egy képpel kellene válaszolnom arra, hogy miért érdemes feléjük járni, akkor biztos vagyok benne, hogy ezt emelném ki:

Feleslegesek lesznek a szavak, ha az ember megkóstolja ezt a szendvicset.

Kávés pácban érlelt, tépett sertés, sajt, coleslaw saláta és puha buci.

Ez a 250 gramm hús a mennybe visz (de ebédre, amikor még dolgozni is kell a szünet után, max. a 150 grammos verziót merném bevállalni)!

A kisebb verzió 1400 forintért abszolút megéri kategória, és biztos vagyok benne, hogy ha az ember egyszer belekóstol ebbe, visszajön a repetáért.

Repetának pedig nevezzük mondjuk ezt a kisebb lélegzetvételű tálat. Ezt az apróbb ízelítőt, amivel két éhes cowboy is elégedett lenne, aki párbaj után keres valami jutalmat magának:

Maximum azon lehet vitatkozni, hogy kinek, melyik hús jön be. Míg Peti a marhaszegyre ugrott, én az borókás őzért bolondultam.

Ráadásul a körítés is nagyon erős. A Mac and Cheese és a kéksajtos mártogatós is etette magát rendesen.

Viszont a köreteken és szószokon kívül nincs semmi mellébeszélés. A Smokey Monkiesban nincs borsófőzelék ebédre, és vegáknak sem különösebben ajánljuk a helyet.

Itt minden a fával füstölt húsról, és az eredeti, amerikai BBQ élményről szól.

Mi az Arany János utcában éltük át ezt a hibátlan élményt, de ti kereshetitek őket a Haller utcában, a Szentendrei úton és március 1-től a KARAVÁN street food udvarban is!

Smokey Monkies BBQ (Budapest)

Arany János Utca 23

Nyitva tartás

H: 11:30–22:00

K: 11:30–22:00

Sze: 11:30–22:00

Cs: 11:30–22:00

P: 11:30–22:00

Szo: 11:30–22:00

V: 11:30–19:00

 


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x