legonyito
Szeretnéd, hogy legyen LEGO-készlet Budapestről?
A leghíresebb budapesti épületek makettjeit készíthetnék el a világban bárhol a kis kockákból, ha szavaztok az ötletre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. február 19.


A LEGO már sok érdekes készletet hozott forgalomba, melyekből híres építményeket, alakzatokat lehet felépíteni. Ám Budapest nevezetességeit még nem árusítják. Most a Kockaműhely azt szeretné elérni, hogy fővárosunk leghíresebb jelképei a Parlament, a Lánchíd, a Halászbástya és a Hősök tere készüljön el a kis kockákból. Ehhez elindítottak egy szavazást a LEGO-nál. Ha elérik a megfelelő számú támogatót, akkor van esély arra, hogy a jövőben megvalósulhasson ez az álom.

A Kockaműhely már több alkalommal is készített legóból magyar épületeket, és számos projektet vezettek, ahol népszerűsítették hazánk nevezetességeit a kis makettekkel.

legobazilika2

Budapest, Bazilika

Mi az a Budapest Skyline?

A Budapest Skyline ötlete 2015-ben született meg, amikor a LEGO az Architecture témán belül elindították a Skylines sorozatot. A műfaj lényege, hogy az adott város emblematikus épületei egy hosszúkás területen sorakoznak fel. 2016 elejéig New York, Velence és Berlin jelent meg, és ebbe a sorba tudna illeszkedni Budapest.

A Kockaműhely korábbi alkotásai:

lagoPannonhalma

Pannonhalma

lagoTihany

Tihany

legoDzsami

Pécs

Hogyan válhat hivatalos LEGO készlet ebből az ötletből?

A miniatűr budapesti épületek ötletét benyújtották a LEGO Ideas oldalán, amely kimondottan ilyen és hasonló projektek közzétételére és népszerűsítésére szolgál. Ha ezen az oldalon keresztül sikerül egy éven belül 10 ezer szavazatot összegyűjteni, akkor a LEGO cég fontolóra veszi az ötlet megvalósítását. Ez azt jelenti, hogy hivatalos LEGO készlet lehet belőle, amely bárhol a világon kapható.

legobp1

Méretarány: épületenként változó

Darabok száma: 372

Színek száma: 9

Méret: 3,2 cm x 25,6 cm

Miért pont ezek a nevezetességek kaptak helyet a maketten?

Azért került éppen a Parlament, a Lánchíd, a Halászbástya és a Hősök tere (illetve az ott található Milleniumi Emlékmű) ebbe a miniatűr világba, mert különféle jellegű épületek, könnyen felismerhetők, megfelelőek az arányaik erre a célra és mindenkiben nagy eséllyel felidézik Budapest hangulatát.

VIDEÓ: Egy korábbi projekt - Magyarország LEGO-ból

A 2015-ös Utazás kiállítás egyik legnagyobb látványosságaként közel egymillió darab kockából felépült Magyarország LEGO® térképe. A 180 négyzetméteres alapterületen elhelyezett lapokat a rendezvény látogatói építették tele, többnyire a számukra legkedvesebb tájakkal és jellegzetességekkel.

Hogyan tudod Te is támogatni ezt a kezdeményezést?

Látogass el a Budapest Skyline bemutatkozó oldalára, és támogasd a projektet a jobb oldalon található kék színű „Support” gomb megnyomásával (a szavazáshoz LEGO ID szükséges, amelyet néhány kattintással létre tudsz hozni, akár a Facebook-fiókod segítségével).

Szépen halad egyébként a szavazás, a projekt három nap alatt bekerült a LEGO Ideas "Popular This Week" kiemelt rovatba.

Ha te is szeretnéd, hogy legyen egy Budapest LEGO, akkor szavazz a LEGO Ideas oldalán KATT IDE!

Részletek a projektről és a LEGO Ideas működéséről magyarul ITT találsz.

Ha tetszik az ötlet, oszd meg másokkal is!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x