hirdetés
relationship-3480215_960_720.jpg

Kiábrándultam ebből az egészből - a randiappos szerelemről beszélgettünk egy 30 éves sráccal

'Úgy tapasztaltam, hogy míg a lányok komoly kapcsolatra vágynak, párkeresésre használják az appokat, a fiúk egyéjszakás kalandokat keresnek.'
SzÉ, Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2019. június 21.


hirdetés

Amikor a harminc éves Gábor először beszélt nekem a randiappos ismerkedésről, meghűlt bennem a vér. Találatok, „jobbra húzom”, „balra húzom”, „válaszolni fog-e”, „ez sem lesz komoly”.

Gyorsan pörgő telefonos felületek, gyorsan lepörgő kapcsolatok. Néhány hetes viszonyok. Ez volt az első benyomásom erről a közegről.

Számomra idegen terep a telefonos randialkalmazás és az ezekkel való ismerkedés. Korábban csak másodkézből hallottam információkat. Az „ismerős ismerősének a kollégája” vagy „a szomszéd unokahúgának a barátnője” ezt és azt mesélte.

Szerettem volna többet megtudni arról, hogy az Y generáció hogyan ismerkedik a randiappokon keresztül és milyenek ezek a kapcsolatok. Gábort régóta ismerem, ezért arra kértem, mondja el a tapasztalatait.

- Miért kezdtél el randiappon ismerkedni?

Az időhiány miatt, az időmmel akartam spórolni. És tudod, egyszerűnek tűnt, hogy van egy ismerkedős applikáció, amin úgy lehet válogatni, mint egy ruházati áruházban. Azt éreztem, hogy nem lesz lehetőségem máshogyan ismerkedni, és ez jó lehetőségnem tűnt.

- Milyen tapasztalatokat szereztél?

- Kezdetben érdekesnek és izgalmasnak tűnt volt ez az ismerkedési forma. De úgy tapasztaltam, hogy míg a lányok komoly kapcsolatra vágynak, párkeresésre használják az appokat, a fiúk egyéjszakás kalandokat keresnek. Merőben mások a srácok és a csajok igényei. A lányok egyébként el is mondják, mit akarnak, van, aki már az elején tudatosítja, mi a célja.

Hosszú távon pedig borzasztóan fárasztóak ezek az ismerkedések, mert a kezdő beszélgetéseket, a kötelező köröket le kell futni: „mivel foglalkozol, hol dolgozol, mik a terveid” stb. Tudom, ezek fontosak, de az egymással párhuzamos ismerkedések kiölik az érdeklődést az emberből.

Harmadrészt itt szembesültem először a ghostinggal, arról, hogy szó nélkül és figyelmeztetés nélkül felszívódik a partner. Eddig azt sem tudtam, mi az.

- Ghosting?

- Csajoktól hallottam randiappos történeteket arról, hogy bár el vannak halmozva az alkalmazásban pasikkal, de a fiúk a szexen kívül másra nem hajtanak, ezzel sok lányt megbántanak, sokan csalódnak, és egy idő után már nem bíznak senkiben. Ehhez kapcsolódik a ghostingolás, az, hogy felszívódik az, akit az appon keresztül ismersz meg.

A ghostingot egyébként lányok is csinálják. Velem is megtörtént, hogy a lány, aki érezte, hogy ez nem igazán működik köztünk, többé nem írt, és szó nélkül törölt az ismerősei közül. Nem vettem rossz néven, mert én is éreztem, hogy nem tudunk úgy beszélgetni, nem történt semmi komoly. Bár egy búcsúüzenetet azért hagyhatott volna, hogy úgy látja, ez nem fog működni, más irányba megyünk.

- Azt mondod, a fiúk célja az egyéjszakás kaland. Te is ezért jelentkeztél be az alkalmazásba újra meg újra?

- Nem keresem tudatosan az egyéjszakás kalandokat, talán egy ilyen volt. Inkább az történik, hogy az elején próbálkoztunk, ismerkedtünk, ám nem lesz belőle hosszú távú kapcsolat. Most pedig már kiábrándultam ebből az egészből, ritkán jutok el a személyes találkozókig, mert unom a beszélgetéseket és ezt a másik fél is érzékeli.

Szóval volt egy randiappos egyéjszakás kalandom, de a többi online ismerkedésnél mindketten azon dolgoztunk, hogy valami kialakuljon a dologból.

- Említetted az egymással párhuzamos ismerkedéseket. Ez azt jelenti, hogy amíg udvarolsz, egyszerre több vasat tartasz a tűzbe?

- Folyamatosan. Az elmúlt 2 évben, amióta randiappozok, ezek a lányok párhuzamosan futottak.

Nagy a választék, és ilyenkor arra gondolunk, hogy biztosan jön majd egy jobb, egy másik, akivel minden rendben lesz, és nem akarjuk elszalasztani azt a lehetőséget.

A lányokban már nem vagyok ennyire biztos, nem árulták el, hogy egyszerre több fiúval is ismerkednek-e. Csak egy lány mondta azt őszintén, hogy nyitott kapcsolatban él, és eleve a szex a célja a srácokkal, azért ismerkedik.

- Az online vagy randiappos ismerkedésben mi a nehéz?

- Nem fektetünk energiát a másik minél mélyebb megismerésébe és a kapcsolatba. Mivel egyszerre több vasat tartunk a tűzben, az első problémánál azonnal ugrunk a másik kapcsolatba, és lecseréljük egymást másra, hiszen van másik, hiszen lehet nála jobb. Ez rendkívül felszínessé teszi a kapcsolatokat, nem is tartanak sokáig. Másrészt a kötelező körök miatt, mint mondtam, unalmassá válik az ismerkedés. Próbáltam kreatív lenni unalmamban, de az nem jöttbe, mert nem önmagam voltam, nem volt hiteles.

Nekem egyetlen egy komolyabb kapcsolatom sem társkereső app segítségével alakult ki.

Azok a komoly kapcsolatok, amelyekről úgy éreztem, hogy engem motiválnak, mind véletlen, személyes megismerkedéssel kezdődtek. Randiappos ismerkedésnél nem volt meg az a kémia, az a késztetés, az a vágy, ami a hosszú távú kapcsolatokhoz kell.

Azért a randiappokra regisztrált lányokban is benne van ám az, hogy majd úgyis lesz másik. Úgy tudom, el vannak halmozva pasikkal, gondolkodás nélkül húzzák őket jobbra, rendkívül sok találatuk van, óriási halmazból meríthetnek. Így ők is könnyebben váltanak.

- Mennyi randi után van szex?

- Ez csak pár hét kérdése. Rohanó világunkban rövid távon gondolkodunk: ha tőled nem kapom meg, akkor majd megkapom a következőtől.

Olvastam nálatok azt a cikket, amiben egy huszonéves lány mondja el, hogy az ő generációjának a kapcsolatait a szex mozgatja. Abban az időben, amikor párhuzamosan volt egyszerre több barátnőm, és persze mindegyikükkel volt szex is, volt, akivel jobban működött, mással kevésbé. Bár a szex olyan, mint a pizza, ha nem jó, igazából akkor is jó, utána hiányérzete támad az embernek, hosszú távon pedig egyenesen kiábrándító. Semmi másról nem szól, mint az igények egyszerű kielégítéséről.

- Abban az interjúban az is szerepel, hogy „Mi is azt nézzük, hogy egy kapcsolatban minden megvan-e: ha működik a szex, oké. Ha még beszélgetni is tudunk, oké. Ha látod, hogy a srác megbízható, dolgozik, vannak céljai, jó jel.” Te is pipálgatsz, hogy mi működik és mi nem?

- Szerintem ez a pasiknál is működik. Azonnal végiggondolom: a haveroknak bemutatnám? Ha igen, akkor vajon otthon, a családomnak bemutatnám-e. El tudunk beszélgetni egymással? Hosszú távon nem fogunk-e egymásra unni? Hamar végiggondolom ezeket.

Ha való életben ismerkedem meg valakivel, és felvetem, hogy találkozzunk, igyunk meg valamit, akkor is ugyanazok az időkorlátok vannak, mint a randiappos ismerkedésnél.

- Bocsáss meg a kérdésért, de miért van ez az időkorlát? Hova rohantok ennyire? Ráértek, nem? Fiatalok vagytok, előttetek az élet.

- Hát ez azért nem így van. Senki sem szereti feleslegesen fecsérelni az idejét.

Én is úgy vagyok vele, hogy k.va sokat dolgozom, és ha végre van időm találkára, az inkább hétvégére esik, hétköznap nagyon ritkán érek rá. De az ugye azt jelenti, hogy csak 5-6 naponta találkozunk. Ezért sem akarom húzni az időt, és várni a szexszel, mert akkor már hetekről beszélünk.

És ugye, amiről beszéltem, ott van az is, hogy ha Erika nem jön be, akkor ott van Ági, mindenki könnyen lecserélhető. De ezek a randiappok ezt a fajta gondolkodást erősítik.

- A korosztályodban, a harminc évesek között sokan ismerkednek így? Vagy a többség már megállapodott?

- Szerintem az én korosztályomból többen ismerkednek így, mint mondjuk a 18-19 évesek vagy a húszasok közül.

Mindenki kezd rájönni arra, hogy ez olyan mint a székfoglalós játék: elfogynak a jó partik.

Sok ember számára fontos a karrierépítés, a munkahelyeken meg elvárják, hogy sokáig bent legyél. Hétköznap sem időm, sem energiám, hogy kimozduljak, megigyak valamit valahol, szemezzek valakivel. Sokkal egyszerűbb bejelentkezni az appba és jobbra húzni, aki tetszik. Mert a beszűkült magánéletünkben ez költségmentes lehetőség a gyors ismerkedésre.

- Ennyire lehajtanak benneteket a munkahelyeteken?

- Én 9-10 órákat dolgozom minden egyes napon, mert kötetlen a munkaidőm, és velem ezt meg lehet tenni A 9-10 órát a munka olyan intenzíven tölti ki, hogy leszívja az erőmet. Örülnék, ha fix lenne a munkaidőm, és csak 8 órát kellene dolgoznom.

A környezetemben azt látom egyébként, hogy mindenki ezzel küzd, sokat bent vagyunk a munkahelyünkön.

Én most kezdtem el irigyelni az informatikusokat, akiknek fix a munkakörük, és jól keresnek.

- Látsz rá esélyt, hogy legyen egy kis szabadidőd, hogy el tudj menni valós térbe ismerkedni, hogy valakivel komolyabb kapcsolatod alakulhasson ki?

- Ma már ritka, hogy valaki annyira felkeltse az érdeklődésemet, hogy abból komoly kapcsolat alakulhasson ki. Egyszerűen nem látok rá esélyt, hogy személyesen ismerkedjek meg valakivel, a randiappokból pedig kiábrándultam az utóbbi időben.

Bár most elég borúsnak tűnik a helyzet, remélem, hogy közben belefutok valakibe, akivel normális kapcsolatom lehet.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
sorozatgyilkos-apa.png

„Így jöttem rá, hogy az apám sorozatgyilkos” - egy nő megrázó vallomása apjáról, akit ő buktatott le

April Balascio már 40 éves volt, amikor nyomozni kezdett apja után. A szörnyű valóságról most egy új dokumentumfilmben beszél.
People - szmo.hu
2019. július 19.April Balascio sorsa döbbenetes példája annak, hogyan lehet évtizedeket leélni némaságban, önhazugságban, a gyanakvás és a gyanútlanság között indagozva.

A ma már ötven éves asszony saját elmondása szerint soha nem tudta bizonyosan, hogy egy gyilkos szörnyeteggel él együtt, de "mindig is érezte."

Apja, Edward Wayne Edwards egy közszeretetnek örvendő, elbűvölő, vidám ezermester volt, és ötgyerekes családapa.

April elbeszélése szerint a négy fal között, a családjával már korántsem volt olyan kedves, sokszor kapott dührohamokat, manipulatív és elnyomó természet volt. A lány mindig érezte, hogy az apjával valami nagyon nincs rendben, de a valósággal soha nem mert/tudott szembenézni.

April már negyven éves volt, amikor 2009-ben hirtelen indíttatásból, a saját szakállára elkezdett nyomozni két tinédzser felderítetlen gyilkossági ügyében. A két fiatalt abban a városban ölték meg, ahol April a családjával élt gyerekkorában, méghozzá apja munkahelyének közelében.

A nő egyre több gyanús körülményre figyelt fel, amelyek szerinte azt jelenthették, hogy apjának köze lehetett a gyilkosságokhoz.

A folytatásért és a dokumentumfilm előzeteséért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
adidas-arozina-1000x733.jpg

285 forintért árult cipőket az adidas, a rendőrségnek kellett bezárni a boltot New Yorkban

A hatóságok attól tartottak, hogy a túl olcsó holmik miatt tömegek zúdulnak majd a pop-up store-ba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 19.Meglepően olcsón lehetett hozzájutni az adidas és az AriZona jeges teákat áruló cég kollaborációjából született cipőkhöz New Yorkban egy pop-up storeban. A cipők mondjuk nagyon menőre sikerültek, vibráló színek és a tea jellegzetes virágos mintái jelentek meg a lábbeliken, a teák üvegén pedig nagyon is jól mutatott a klasszikus, egyszerű adidas logó.

Ugyanakkor mind a kettőért mindössze 99 centet, vagyis átszámítva 285 forintot kértek a boltban.

A pop-up store-t végül a rendőrség záratta be, mert annyira olcsón árulták a cipőket, hogy attól tartottak, hatalmas tömeg lesz majd a boltban, így még a hisztérikus vásárlók előtt lépni akartak, nehogy baj legyen - írja a 24.hu.

Lapozz, hogy milyen cipők kerültek 0.99 dollárba:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
malaj-kiraly-felesege-1000x522.jpg

8 hónapig tartott a volt maláj király házassága azzal a nővel, akiért lemondott a trónról

V. Muhammad tavaly novemberben vette feleségül Okszána Vojevogyina orosz szépségkirálynőt, akivel közös gyerekük is született. Egy, a nőről korábban készült intim felvétel állhat a válás hátterében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 19.Véget ért V. Muhammad, volt malajziai király és Okszána Vojevogyina orosz szépségkirálynő házassága, amely mindössze 8 hónapig tartott, pedig a korábbi uralkodó ezért a szerelemért mondott le a trónról.

Ahogy mi is megírtuk, a 49 éves muszlim király januárban váratlanul mondott le, jóval azelőtt, hogy ötéves hivatali idejét betöltötte volna. V. Muhammadot 2016 decemberében koronázták meg, két éven át volt az ország protokolláris tisztségeket betöltő államfője.

Ő volt a délkelet-ázsiai ország 15. uralkodója. Nagy-Britanniában tanult, a délkelet-ázsiai ország történetében ő volt az egyik legfiatalabb király. Eddig Malajzia konzervatív-iszlamista északi szövetségi államának, Kelantannak volt a szultánja, és a trónon az ország addigi legidősebb királyát, a 89 éves Ibni al-Marhum Tuanku Abdul Halimot váltotta, aki kivételesen kétszer is viselte a vezetői tisztséget. V. Muhammad az extrém sportok és az autók nagy kedvelője, futóversenyeken vett részt, és a laza utcai viseletet részesítette előnyben.

A király azonban 2017 tavaszán egy órakiállításon megismerkedett egy fiatal lánnyal, akibe beleszeretett. Ő nem más volt, mint az akkor 25 éves Okszána Vojevogyina, akit 2015-ben elnyerte a Miss Moszkva címet. A szépségkirálynő V. Muhammad kedvéért áttért az iszlám hitre, tavaly novemberben pedig fényes esküvő keretén belül házasodtak össze Moszkvában.

Bagi ramai orang, kisah pertemuan pertama saya dengan suami saya tetap menjadi misteri. Kami bertemu pada musim bunga 2017 di Eropah. Pada masa itu saya bekerjasama dengan rakan karib kami, Jacob Arabo. Selepas acara itu, kami pergi untuk makan malam, di mana saya berjumpa dengan seorang lelaki, dan beliau memperkenalkan dirinya sebagai Raja Malaysia. Saya menganggap itu sebagai jenaka semata-mata, dan saya pula bergurau bahawa saya juga adalah ratu di Moscow. Kami berbual sepanjang malam dan bertukar nombor telefon. Tidak lama kemudian terdapat berita yang muncul mengenai pelantikan raja, yang merupakan kawan baru saya ... untuk diteruskan For many people, the story of our first meeting with my husband remains to be a mystery. We met in spring 2017 in Europe. At that time I cooperated with our common friend jeweler Jacob Arabo. After the event, we went for dinner, where I met a man, and he introduced himself as king of Malaysia. I took it as a joke and joked back that I was also the queen of Moscow. We talked all evening and exchanged phone numbers. Soon there were news appeared about the appointment of the king, who was my new friend... to be continued Для многих людей остаётся загадкой история нашего знакомства с мужем. Это случилось в Европе, весной 2017 года. На тот момент я сотрудничала с нашим общим знакомым ювелиром Джейкобом Арабо. После мероприятия мы отправились на ужин, где я познакомилась с мужчиной, и он представился королем Малайзии. Я восприняла это как шутку и пошутила в ответ, что я тоже королева Москвы. Мы проговорили весь вечер и обменялись номерами телефонов. Вскоре в прессе появились новости о назначении короля, которым и был мой новый знакомый... продолжение следует

58k Likes, 2,026 Comments - Rihana Oksana Petra (@rihanapetra) on Instagram: "Bagi ramai orang, kisah pertemuan pertama saya dengan suami saya tetap menjadi misteri. Kami..."

Miután januárban a malajziai király lemondott, arról szóltak a hírek, hogy a királyi ház hivatalosan nem erősítette meg a 25 éves szépségkirálynő és a maláj uralkodó házasságkötését, ezért kellett megválnia a címétől.

De úgy tűnt, megérte otthagynia a királyságot szerelméért, Vojevogyina ugyanis mindössze hat hónappal az esküvő után gyermeket szült neki.

Kepada semua pengikut pengikut saya yang dihormati, jutaan Terima Kasih diucapkan ke atas komen-komen anda. Saya amat senang hati apabila membaca ucapan ikhlas dari anda semua. Kehidupan kami telah berubah sejak anak comel ini dianugerahkan kepada kami suami-isteri dan membawa bersamanya kasih sayang dan cinta. Alhamdulillah, sekarang kami adalah keluarga yang bahagia dan sifat kekeluargaan adalah penting dalam kehidupan kita semua. Oleh itu, diharap kita sama-sama menjaga keluarga kita dan juga satu sama lain. Dan semoga kita dan ahli keluarga kita terus sihat sejahtera dan sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah swt. Dear Followers! Thank you for your warm kind comments. I am very pleased to read your congrats. Our life has changed since this little cute bunny came to our world. He came here to be give love and to be loved. When one person starts to take care of another one more than about himself, love turns into a family. Family and children are the most important things in this life. Take care of each other. Дорогие подписчики! Спасибо за ваши тёплые слова. Мне очень приятно читать ваши поздравления. Наша жизнь изменилась с появлением этого маленького человечка, который пришёл в этот мир дарить любовь и быть любимым. Когда каждый начинает заботиться о другом больше, чем о самом себе, любовь перерастает в семью. Семья и дети - это смысл жизни. Берегите друг друга.

49.9k Likes, 1,147 Comments - Rihana Oksana Petra (@rihanapetra) on Instagram: "Kepada semua pengikut pengikut saya yang dihormati, jutaan Terima Kasih diucapkan ke atas komen-..."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
feltekeny-ferj.png

Kiugrott az ötödikről a féltékeny apa, mert „a felesége csak a kisbabájukkal törődött”

Túlélte, mert az alatta lévő erkély felfogta, de utána még a közeli víztározóba is bele akarta fojtani magát.
Daily Mail - szmo.hu
2019. július 19.Az eset Kínában történt, Wengling városában. A huszonéves házaspár a szomszédok elmondása szerint gyakorlatilag egyfolytában veszekedett azóta, hogy egy éve megszületett a kisfiuk.

A Li nevű férfi most állítólag azért borult ki, mert a felesége, Chen arra ért haza, hogy az egyéves baba keservesen sír, és nincs tisztába téve. Szemrehányást tett a férjének, aki bánatában alaposan berúgott, és a veszekedés hevében egyszer csak kiugrott az ötödik emeleti lakásuk ablakából.

Óriási szerencséjére az alattuk lévő, harmadik emeleti erkélyen valahogy fennakadt, és sértetlenül visszamászott.

Az asszony viszont ekkor már besokallt, fogta a babát, és otthagyta a férjét, aki állítólag dühösen azt kiabálta: "Úgysem törődsz már velem, csak a fiunk érdekel, akkor is megölöm magam!"

A férfi ezek után kirohant az utcára, és meg sem állt a közeli víztározóig, ahol a vízbe vetette magát. Itt is óriási szerencséje volt, a víz ugyanis olyan sekély volt, hogy nem fulladt bele.

Viszont a sok alkoholtól elvesztette az eszméletét, a szomszédok által riadóztatott mentősök végül így találtak rá.

A képekért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x